Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Θα σε επαινέσω, Κύριε, ανάμεσα στους λαούς· θα ψαλμωδώ σε σένα ανάμεσα στα έθνη.
Επειδή, το έλεός σου μεγαλύνθηκε μέχρι τους ουρανούς, και η αλήθεια σου μέχρι τα σύννεφα.
Υψώσου επάνω από τους ουρανούς, Θεέ· η δόξα σου ας είναι επάνω σε όλη τη γη. (Ψαλμός 57:9-11)
Ο Ψαλμός 57 γράφτηκε από τον Δαβίδ την περίοδο που κρυβόταν σε μια σπηλιά εξαιτίας του Σαούλ. Ενώ αντιμετώπιζε τον θάνατο, ο Δαβίδ τονίζει ότι ο τόπος καταφυγής του δεν ήταν η σπηλιά αλλά ο Θεός. Τα λόγια του προς τον Θεό ήταν τα εξής: «σε σένα στηρίχθηκε η ψυχή μου.....θα κράζω στον Θεό τον ύψιστο, στον Θεό που ευοδώνει τα πάντα για μένα» (Ψαλμ.57:2).
Ποιος είναι ο σκοπός του Θεού για μας; Ο Θεός μας λέει ότι ο ύψιστος σκοπός του είναι ο κάθε άνθρωπος να φέρει δόξα στο άγιο όνομά του «είτε τρώτε, είτε πίνετε, είτε κάνετε κάτι, τα πάντα να τα κάνετε προς δόξα του Θεού» (Α Κορ. 10:31).
Ό,τι κάνει ο Θεός το κάνει για να φέρει δόξα στο όνομά του. Η Γραφή μας διδάσκει ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν και «οι ουρανοί διηγούνται τη δόξα του Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χειρών του» (Ψαλμ 19:1). Ο Θεός έσωσε τον λαό Ισραήλ, «για χάρη του ονόματός του, για να κάνει γνωστά τα κραταιά έργα του» (Ψαλμ. 106:8).
Όπως και με τον Δαβίδ, ο σκοπός του Θεού για μας μπορεί να εκπληρωθεί ακόμη και στις χειρότερες περιστάσεις. Αυτό συμβαίνει όταν δοξάζουμε τον Θεό και δείχνουμε στους άλλους τη δόξα του. Καθώς βαδίζουμε μέσα σε περιόδους ευνοϊκούς αλλά και σε δυσκολίες, κι αν ακόμη αντιμετωπίζουμε τον θάνατο, ο Θεός δοξάζεται μέσα από τη ζωή μας.
Ας δοξάσουμε κι ας ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας κάνει όλο και περισσότερο να μοιάζουμε στον Χριστό ώστε ό,τι κάνουμε να φέρνει δόξα στο όνομά του.
«Επειδή, η γη θα είναι γεμάτη από τη γνώση τής δόξας τού Κυρίου, όπως τα νερά σκεπάζουν τη θάλασσα». (Αββ.2:14)
Ας δοξάσουμε κι ας ευχαριστήσουμε τον Θεό....
ΣΑΒΒΑΤΟ 1. Επειδή γυναίκες σε όλον τον κόσμο δοξάζουν τον Θεό με τη ζωή τους σε καιρούς καλούς αλλά και σε αφόρητα δύσκολες καταστάσεις.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2. Επειδή το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» είναι διαθέσιμο σε 67 γλώσσες! Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για την έναρξη του προγράμματος και στην Ελλάδα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 3. Ότι η Χριστιανική Κίνηση Αγάπης (Campus Crusade for Christ) μαζί με το TWR (σχέδιο ΑΝΝΑ) έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την ακουστική έκδοση της ταινίας Μαγδαληνή: Μέσα από τα μάτια της καθώς και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Πορτραίτα Ελπίδας, που είναι βασισμένα στο υλικό βιβλικής μελέτης της ταινίας Μαγδαληνής.
ΤΡΙΤΗ 4. Για τη μεγάλη πρόοδο που έγινε φέτος στη δημιουργία των πρωτότυπων Αγγλικών κειμένων του προγράμματος Θεραπευτική Φωνή (για τις γυναίκες που υποφέρουν από συρίγγια) και του προγράμματος Κρυμμένοι Θησαυροί (για την σεξουαλική εκμετάλλευση και τα θύματα του trafficking στην Ευρώπη), που είναι δύο νέα ακουστικά προγράμματα του «σχέδιο ΑΝΝΑ».
ΤΕΤΑΡΤΗ 5. Ότι η διακονία ERF της Γερμανίας και το TWR/σχέδιο ΑΝΝΑ δημιουργούν ένα νέο πρόγραμμα για νεαρές γυναίκες (12-18 χρονών). Προσεύχεστε για την εξέλιξη της σειράς των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι νεαρές καθημερινά. Επίσης για την επιλογή της ομάδας παραγωγής.
ΠΕΜΠΤΗ 6. Η αλήθεια και η αγάπη του Θεού διακηρύσσονται μέσω του ραδιοφώνου στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην Κεντρική Ασία και σε άλλες χώρες όπου οι Χριστιανοί διώκονται και οι ιεραπόστολοι δεν επιτρέπεται να μπουν. Ζωές αλλάζουν κι εκκλησίες δημιουργούνται. Προσεύχεστε για τις Χριστιανές συζύγους στη Βόρεια Αφρική που κακοποιούνται απ’ τους συζύγους τους και των οποίων οι οικογένειες χρησιμοποιούν μαγεία και κατάρες επάνω τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7. Ότι το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» στα Κουρδικά, στο Βόρειο Ιράκ έχει γίνει αποδεκτό.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8. Για κείνους που παρείχαν υπολογιστές στις ομάδες παραγωγής καθώς και ποδήλατα σε όσους διανέμουν τα ημερολόγια προσευχής σε απόμακρες περιοχές της Αφρικής.
ΚΥΡΙΑΚΗ 9. Για τα 17 χρόνια διακονίας του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που έχει προσεγγίσει γυναίκες μέσω της ενημέρωσης, της προσευχής και των ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Δοξάζουμε τον Θεό για όλους τους προσευχόμενους που με πιστότητα στάθηκαν μαζί μας στη περίοδο των 40 ημερών Προσευχής και Νηστείας.
Δέστε ανάμεσα στα έθνη, και κοιτάξτε με προσοχή, και θαυμάστε σε υπερβολικό βαθμό· επειδή, εγώ θα πράξω ένα έργο στις ημέρες σας, που δεν θα το πιστέψετε, αν κάποιος σας το διηγηθεί. (Αββ.1:5)
ΔΕΥΤΕΡΑ 10. Για την επέκταση της διακονίας προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ», σε χώρες όπως τη Βραζιλία, την Αιθιοπία, τη Φινλανδία, το Μυανμάρ, τη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, την Τανζανία , τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
ΤΡΙΤΗ 11. Για τους εκατοντάδες εργαζόμενους κι εθελοντές του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε κάθε ήπειρο – τους παραγωγούς, τους υπευθύνους της διακονίας, τα μέλη ομάδων, τους προσευχόμενους, τους τεχνικούς, τους σεναριογράφους, όσους κάνουν επισκέψεις και γράφουν γράμματα σε ακροατές, και ομάδες προσευχής.
ΤΕΤΑΡΤΗ 12. Για τις κυρίες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που παρέχουν φαγητό, ρούχα, ιατρική βοήθεια, και εκπαιδευτικά έξοδα σε ορφανά. Συνεχίστε να προσεύχεστε ώστε τα ορφανά αυτά να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας και να μάθουν να τιμούν τον Θεό κάθε μέρα.
ΠΕΜΠΤΗ 13. Οι γυναίκες έκαναν μαθήματα δεξιοτεχνίας στη Βραζιλία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Παραγουάη και την Τανζανία για να μπορούν να φροντίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους. Είμαστε ευγνώμονες για τις ραπτομηχανές στην Τανζανία. Δοξάζουμε τον Θεό επειδή υπάρχουν σχέδια να λειτουργήσει το τρίτο «σπίτι της ΆΝΝΑΣ» στη Βραζιλία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14. Για την αύξηση των κλήσεων από ακροατές στην Ουρουγουάη και για εμάιλς που έχουν ληφθεί στο Μπελίζε, στη Βολιβία, στην Κολομβία, στο Εκουαδόρ, στη Γουατεμάλα, στο Μεξικό, στον Παναμά, στο Περού, στην Ουρουγουάη και στη Βενεζουέλα.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15. Πολλοί πρόσφυγες αναζητούν φιλίες κι ένα ασφαλές μέρος στο «σπίτι της ΑΝΝΑΣ» στη Σουηδία. Προσεύχεστε να αναζητήσουν τον Θεό και να καταλάβουν ότι νοιάζεται για κείνες και τις καλεί να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16. Για τους χιλιάδες που ασχολούνται με τις ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που συναντώνται τακτικά για προσευχή, να προσεγγίσουν γυναίκες και να ευαγγελίσουν σε φυλακές, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και καταφύγια προσφύγων. Πολλοί μοιράζουν φαγητό, ρούχα, δίνουν ελπίδα στις γυναίκες και τις οικογένειές τους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17, Οι άνθρωποι στην Κροατία, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Ναμίμπια, την Ισπανία και άλλες χώρες επιθυμούν να επεκταθούν οι διακονίες του «σχέδιο ΑΝΝΑ». Προσεύχεστε για κείνους που επιθυμούν να έχουν το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» στη γλώσσα τους όμως χρειάζονται οικονομικούς πόρους για τη μετάφραση, την παραγωγή ή τη μετάδοση.
ΤΡΙΤΗ 18. Για τους γιατρούς, τους συμβούλους και άλλους επαγγελματίες που δίνουν από τον χρόνο τους για να μιλήσουν στις εκπομπές του προγράμματος «γυναίκες Ελπίδας» και κάνουν σεμινάρια σε ομάδες γυναικών.
ΤΕΤΑΡΤΗ 19. Για τις γυναίκες και τους άντρες που έχουν γίνει ακόλουθοι του Χριστού μέσω της προσπάθειας της διακονίας του «σχέδιο ΑΝΝΑ».
ΠΕΜΠΤΗ 20. Για τους εθελοντές μεταφραστές του μηνιαίου ημερολογίου προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ». Το ημερολόγιο μεταφράζεται σε πάνω από 75 γλώσσες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21. Για τους ποιμένες, συζύγους και προσωπικό του TWR που υποστηρίζουν και υπηρετούν το προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε όλον τον κόσμο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22. Χιλιάδες φυλακισμένοι έχουν βρει ελπίδα μέσω της αγάπης που τους έχει δοθεί με πρακτικούς τρόπους (ρούχα, σαπούνια, είδη βρεφικά) καθώς και σε βιβλικές μελέτες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23. Για την συνεχιζόμενη οικονομική υποστήριξη των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» από το ERF Γερμανίας, την Ελβετία και την Αυστρία, τη NOREA στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία και άλλες χώρες.
ΔΕΥΤΕΡΑ 24. Για τη μεγάλη επίσκεψη της ιστοσελίδας facebook του Αραβικού προγράμματος «γυναίκες Ελπίδας». Μέσα από τα media οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα προγράμματα.
ΤΡΙΤΗ 25. Για τα ραδιόφωνα, τα cds με τα προγράμματα, τα ημερολόγια προσευχής, τα μαθήματα «γυναίκες Ελπίδας», της Αγίες Γραφές και άλλο έντυπο υλικό που διανέμεται. Δοξάζουμε τον Θεό για τις 270 Αραβόφωνες γυναίκες που συγκεντρώθηκαν σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής το Σεπτέμβρη, όπου η υπεύθυνη των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» συμμερίστηκε τη διακονία «σχέδιο ΑΝΝΑ» κι έδωσε ένα μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες. Μοιράστηκαν περισσότερα από 250 cds.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26. Άτομα από Το πρόγραμμα Radio 7 στην Αλβανία επισκέφτηκαν γυναίκες στη φυλακή όπου τις μίλησαν για το πώς μπορούν να ακούν τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας». Επίσης τους μοίρασαν σαπούνια και είδη υγιεινής. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες να γνωρίσουν την αγάπη και τη φροντίδα του Θεού, και ότι οι φρουροί θα επιτρέπουν στις φυλακισμένες να έχουν η κάθε μια ένα ηλιακό ραδιόφωνο ώστε να μην μοιράζονται όλες ένα.
ΠΕΜΠΤΗ 27. Η ηγεσία και τα media αποκαλύπτουν βιασμούς, κακοποίηση παιδιών, τράφικινγκ, και άσχημες κοινωνικές πρακτικές ενώ εισάγουν νέους νόμους, ποινικοποιώντας πράξεις όπως την ηδονοβλεψία και ορίζοντας ιδιαίτερα ως κύριο έγκλημα τους βάναυσους βιασμούς. Ηγέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο διερευνούν τις φρικτές υποθέσεις των οργανωμένων κι επίμονων σεξουαλικών κακοποιήσεων των παιδιών που έχουν εκθέσει σοβαρές ελλείψεις δημόσιοι οργανισμοί και σημαντικά θεσμικά όργανα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28. Για την ευκαιρία να μπει το Δανέζικο πρόγραμμα “Focus on Project Hannah” στο διαδίκτυο και για την πιστότητα του κάθε προσευχόμενου στη Δανία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29. Για τις 85 ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στην Κίνα και σε άλλες χώρες που προσεύχονται μαζί μας σε 9 γλώσσες και διαλέκτους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30. Για τις ιστοσελίδες, τις εφαρμογές των κινητών, και τις σελίδες του Facebook, της διακονίας «σχέδιο ΑΝΝΑ» καθώς και το TWR360 που επιτρέπουν να ανεβαίνει το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» όπως και τα μηνιαία αιτήματα προσευχής στις γλώσσες τους.

TWR HELLAS ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
 www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου