Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πολλές γυναίκες που ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του «σχέδιο ΑΝΝΑ» ή που προσεύχονται μέσω των μηνιαίων αιτημάτων προσευχής, ζουν σε πολύ μεγάλες συνθήκες φτώχειας. Πάρα πολλές από αυτές έχουν εγκαταλειφθεί από τους πατέρες των παιδιών τους ή έχουν δει να πεθαίνουν τα παιδιά ή οι σύζυγοί τους λόγω έλλειψης χρημάτων. Απλές ιατρικές καταστάσεις, όπως είναι οι ουρολοιμώξεις, μπορούν να αφαιρέσουν τη ζωή των παιδιών όταν δεν υπάρχει φροντίδα.
Οι ειδήσεις είναι γεμάτες από ιστορίες με το κακό που συμβαίνει σε γυναίκες και κορίτσια σε όλον τον κόσμο. Πολλοί επιλέγουν να αγνοήσουν τις φρικτές ιστορίες και άλλοι επιτρέπουν στην δικαιολογημένη οργή τους να τους οδηγήσει σε έναν ανεξέλεγκτο θυμό, σε αμφιβολίες και στην απόγνωση. Όμως ο Θεός εργάζεται! Πολλές γυναίκες και κορίτσια που ζουν σε συνθήκες άσχημες ακούν για την αγάπη του Θεού. Αφήνουν επίσης τον Χριστό να αγγίξει άλλους μέσω των καθημερινών τους πράξεων. Γνωρίζοντας τις ιστορίες για το πώς τόσες γυναίκες ξεπερνούν τις δυσκολίες τους, αυτό μας διδάσκει πολλά σχετικά με το νόημα των λέξεων όπως «ευλογίες, προβλήματα, θλίψεις, ευχαριστία και ανάγκες».
Προσευχόμενοι μαζί αλλά και για τις αδελφές μας σε όλον τον κόσμο, επιτρέπει στον Θεό να μας δείξει τις πολλές ευλογίες του στη δική μας ζωή. Γευόμενοι την ελπίδα τους μέσα στην απελπισία, μάς δείχνει τα υπέροχα θαύματα του Θεού. Βλέποντας την πραγματική τους χαρά μέσα στις δυσκολίες γίνεται μεταδοτικό. Παρακολουθώντας τις θυσίες που κάνουν για άλλους ακόμη και όταν οι ίδιοι έχουν μεγάλες ανάγκες, αυτό μπορεί να γεμίσει τις καρδιές μας με μεγάλη βεβαιότητα ότι ο Θεός εργάζεται.
Ελάτε να ενωθούμε με προσευχή για τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο και ας βιώσουμε εκείνα που ο Θεός έχει για τον καθένα και την καθεμιά μας καθώς προσευχόμαστε.
Παρακαλούμε να συμμετέχετε μαζί με τους προσευχόμενους του σχέδιο ΑΝΝΑ τις 40 αυτές ημέρες από 1 Οκτωβρίου ως 9 Νοεμβρίου, (www.projecthannah.org/prayer/40-days-of-prayer-and-fasting).


Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΠΕΜΠΤΗ 1. Για επιμονή  στις χιλιάδες γυναίκες σε ομάδες προσευχής του σχέδιο ΑΝΝΑ στην Αφρική, στην Αμερική, στην Ασία και στην Ευρώπη, που προσεύχονται μαζί μέσω του ημερολογίου προσευχής σε περισσότερες από 85 γλώσσες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2. Για την προστασία του Θεού, την οδηγία του, και την ευλογία του σε όλους εκείνους που εργάζονται για το σχέδιο ΑΝΝΑ σε όλο το πρόσωπο της γης και που αντιμετωπίζουν προκλήσεις καθώς προσεγγίζουν γυναίκες με την ανάγκη φιλίας και την αγάπη του Θεού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 3. Να μην υπάρχουν εμπόδια κατά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης και της μετάδοσης των δραματοποιημένων έργων Hidden Treasures και Healing Voice καθώς και το πρόγραμμα μαθητείας Portrait of Hope. «Γιατί δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό.» Εφες.6:12
ΚΥΡΙΑΚΗ 4. Για όσους εργάζονται για τη διάσωση των παιδιών που χρησιμοποιούνται ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (περισσότερα από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως), πολλά από τα οποία εξαναγκάζονται να δίνουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 10 άντρες την ημέρα. Προσεύχεστε ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν ένα ασφαλή καταφύγιο για θεραπεία, για να ζήσουν και να μάθουν για τον Θεό. « Μίλα εσύ για χάρη του άλαλου*δίκαια κρίνε κι υπερασπίσου το δίκιο του κατατρεγμένου, του δυστυχισμένου, του φτωχού». (Παρ.31:8-9)
ΔΕΥΤΕΡΑ 5. Για τις γυναίκες που σκοπεύουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους μέσω της έκτρωσης. Ζητήστε απ’ τον Κύριο να τις οδηγήσει σε κάποιο φίλο που θα τις βοηθήσει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλές έχουν πίεση από την οικογένειά τους, τους φίλους τους ή τις κοινοτικές αρχές και άλλους, για να κάνουν έκτρωση επειδή έχουν διδαχτεί ότι τα μωρά είναι απλώς μια μάζα ιστού.
ΤΡΙΤΗ 6. Για τα ραδιοφωνικά προγράμματα σε 69 γλώσσες να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τις γυναίκες που έχουν χάσει την ελπίδα, να ενδυναμώνουν τις γυναίκες που αισθάνονται αδύναμες, να σηκώνουν τις γυναίκες που έχουν πέσει, να προκαλούν τις υγιείς, να βοηθούν εκείνες που χρειάζονται βοήθεια, να εμπνέουν όλους τους ακροατές ώστε να περπατούν στενά με τον Κύριο και να υπενθυμίζουν στην μοναχική πιστή ότι δεν είναι μόνη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 7. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που ζουν σε κοινωνίες όπου οι λεγόμενες δολοφονίες για την τιμή επιτρέπονται να συμβούν με ελάχιστη ή και ανύπαρκτη τιμωρία για τους δολοφόνους. Προσεύχεστε επίσης για τις οικογένειες των οποίων οι έφηβες κόρες έχουν απαχθεί κι έχουν εξαναγκαστεί να αλλάξουν θρήσκευμα.
ΠΕΜΠΤΗ 8. Για τις γυναίκες που ζουν σε κοινωνίες όπου επιτρέπεται οι γυναίκες να φυλακίζονται ή να θανατώνονται για λόγους μοιχείας, ακόμη και όταν η γυναίκα ή το κορίτσι βιάζεται ή απλά πιάνεται να μιλάει με κάποιον άντρα που δεν είναι μέλος της οικογένειας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9. Ο Κύριος να ευλογεί τους πατέρες, τους συζύγους και τους αδελφούς που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες και τα κορίτσια με σεβασμό και αξιοπρέπεια και διδάσκουν και άλλους άντρες να κάνουν το ίδιο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10. Για τα θύματα δουλείας στην σημερινή κοινωνία (υπάρχουν περίπου 35 εκατομμύρια δούλοι παγκοσμίως). Προσεύχεστε για εκείνους που έχουν επιβιώσει οι οποίοι βρίσκουν ελπίδα και αξιοπρέπεια μέσω της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και του Λόγου του Θεού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 11. Για τις γυναίκες που θέλουν να δολοφονήσουν το νεογέννητο κοριτσάκι τους επειδή οι οικογένειες των συζύγων τους επιθυμούν αγόρια. Προσεύχεστε ώστε οι κοινοτικές αρχές που εργάζονται για να σταματήσουν οι κοινωνικές αυτές πρακτικές να είναι επιτυχείς.



ΔΕΥΤΕΡΑ 12. Για τα νεαρά κορίτσια που εξαναγκάζονται από μέλη της οικογένειας τους  και λόγω των κοινωνικών
πρακτικών, να παντρευτούν πολύ νωρίς. Οι νεαρές αυτές νύφες συνήθως θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σχολείο, συχνά είναι εκτεθειμένες στη βία, σε αρρώστιες και στην εκμετάλλευση, και πολλές φορές μπορεί να χάσουν τη ζωή τους κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό ή λόγω άλλων επιπλοκών.
ΤΡΙΤΗ 13. Για τις γυναίκες που υπομένουν εξαντλητική εργασία για πολλές ώρες και παίρνουν έναν πενιχρό μισθό. Προσεύχεστε επίσης για τις γυναίκες που διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια για να μαζέψουν ξύλα ή νερό πέραν του ότι έχουν να καλλιεργήσουν, να φροντίσουν τα παιδιά τους και να ετοιμάζουν το οικογενειακό γεύμα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14. Για κείνες που βιώνουν την οικογενειακή κακοποίηση στο σπίτι τους όπου οι βίαιες λέξεις, η ελεγκτική συμπεριφορά ή η σωματική και σεξουαλική βία από μέλος της οικογένειας, ενός οικογενειακού φίλου τους αναγκάζει να ζουν με φόβο και ταπείνωση.
ΠΕΜΠΤΗ 15. Για τις γυναίκες που είναι απομονωμένες από τις οικογένειές τους και την κοινωνία και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν επιλογές για το μέλλον τους. Κάποιες δεν μπορούν να μιλήσουν σε κανέναν εκτός από τον σύζυγό τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16. Για τους περίπου 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που επικοινωνούν προφορικά μόνο, οι οποίοι δεν μπορούν ή επιλέγουν να μην διδαχθούν με την ανάγνωση, ώστε να έχουν ευκαιρίες να ακούσουν για την αγάπη και τη σωτηρία του Θεού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 17. Για τις χήρες, τις εγκαταλελειμμένες συζύγους και τα ορφανά που εργάζονται σκληρά για να φροντίσουν τις οικογένειές τους  «Δικαιοσύνη αποδώστε στον άμοιρο, στον ορφανό· δώστε το δίκιο του φτωχού και του απόρου.Ελευθερώστε τον αδύνατο και τον φτωχό, λυτρώστε τους από την εξουσία των ανόμων.» (Ψαλ.82:3-4)
ΚΥΡΙΑΚΗ 18. Για οργανισμούς που με θάρρος εργάζονται με τους παγκόσμιους και τοπικούς ηγέτες για να δώσουν ελπίδα κι ένα καλύτερο μέλλον στα θύματα της δουλείας, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων μορφών βίας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 19. Για τις μαίες ώστε να δεχτούν σωστή εκπαίδευση ώστε να φροντίζουν τις έγκυες. Προσεύχεστε για τις Χριστιανές που βοηθούν οικονομικά τις γυναίκες που υποφέρουν από συρίγγια, από πρόπτωση της μήτρας και από κλειτοριδεκτομές, να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες εγχειρήσεις.
ΤΡΙΤΗ 20. Για τις ομάδες του σχέδιο ΑΝΝΑ που επισκέπτονται και διδάσκουν τις γυναίκες στις φυλακές της Αγκόλα, της Αλβανίας, της Βραζιλίας, της Καμπότζη, του Κονγκό, της Αιθιοπίας, της Γκάνα, της Ινδονησίας, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Κένυας, της Λιβερίας, του Νεπάλ, της Παραγουάης, της Πορτογαλίας, της Νότιας Αφρικής, της Τανζανίας, της Ταϊλάνδης και άλλων χωρών.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21. Οι μητέρες να διδάσκουν τα παιδιά τους να αγαπούν τον Θεό, να σέβονται τους γείτονες και να φροντίζουν με αγάπη τα μέλη των οικογενειών τους. Προσεύχεστε για τις ανύπαντρες μητέρες που αγωνίζονται για την φροντίδα των παιδιών τους.
ΠΕΜΠΤΗ 22. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν επιβιώσει από την σεξουαλική κακοποίηση να δεχτούν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη. Ο βιασμός είναι ένα από τα εγκλήματα με το μεγαλύτερο ποσοστό αδήλωτων περιπτώσεων, εξαιτίας της επικρατούσας στάσης ότι αποτελεί ντροπή για την οικογένεια του θύματος. Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει καμιά προστασία για το θύμα, που συχνά κακοποιείται ξανά από εκείνους που θα έπρεπε να την προστατεύει.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23. Για τις γυναίκες της Κεντρικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που ακούν τον Λόγο του Θεού μέσω των ραδιοφωνικών προγραμμάτων ενώ ζουν σε κοινωνική απομόνωση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 24. Ο Θεός να προμηθεύσει για τις οικονομικές ανάγκες του σχέδιο ΑΝΝΑ ώστε το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» να συνεχίσει να μεταδίδεται σε 69 γλώσσες και να παραχθεί σε ακόμη περισσότερες, να μπορούν να αγοραστούν ραδιοφωνικές συσκευές, να ενθαρρύνονται ακροατές και ομάδες προσευχής και οι φτωχοί να λάβουν κατάρτιση δεξιοτεχνίας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 25. Περισσότερες γυναίκες και κορίτσια να κάνουν θαρραλέα βήματα ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους και να απέχουν από πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 26. Για τις θαρραλέες γυναίκες που εργάζονται σκληρά ώστε να παρέχουν καθαρό νερό για την πρόληψη της ασθένειας και του θανάτου στις οικογένειές τους και στην κοινότητα, ενθαρρύνοντας έτσι την υγιή διαβίωση που δοξάζει τον Θεό.
ΤΡΙΤΗ 27. Για τις γυναίκες που ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, στο ραδιόφωνο, μέσω του ιντερνέτ και άλλα μέσα να καταλάβουν την αγάπη του Θεού για κείνες και να αποδεχτούν το δώρο της σωτηρίας. Πολλές κάνουν ερωτήσεις μέσω κινητών, μέσω του facebook, των ιστοσελίδων και βιβλικών μελετών με skype.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28. Για τις συζύγους που δεν έχουν κανέναν έλεγχο στις σχέσεις των συζύγων τους με τις φιλενάδες, τις πόρνες και τις πολλαπλές συζύγους. Πέρα από την απώλεια της αξιοπρέπειας και την υπερβολική μοναξιά, έχουν τον φόβο της μετάδοσης σεξουαλικών ασθενειών ή τον φόβο της εγκατάλειψης. Πολλές δεν έχουν καμιά μόρφωση ή εργασία και κατά συνέπεια δεν μπορούν να φροντίσουν  τα παιδιά τους.
ΠΕΜΠΤΗ 29. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή σε στρατόπεδα προσφύγων. Πολλές κινδυνεύουν από πείνα και βιασμό. Προσεύχεστε για τις γυναίκες που με θάρρος επισκέπτονται τα στρατόπεδα προσφύγων μιλώντας για την αγάπη του Θεού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια ώστε να γνωρίσουν την ταυτότητά τους στον Χριστό και την αξία που έχουν μέσα  στην οικογένειά τους και στην κοινωνία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 31. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν απορρίψει τα δεσμά της μαγείας, τη λατρεία των προγόνων και άλλων ψευδών θρησκευτικών πρακτικών και ακολουθούν τώρα τον Χριστό. Προσεύχεστε ώστε οι οικογένειές τους να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει ο Θεός.

TWR HELLAS ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου