Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ (Νησιά BES, Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία και Αιτή)

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Κούβα, την Αιτή, και την Δομινικανή Δημοκρατία, οι Χριστιανοί στις χώρες αυτές επιδεικνύουν μακροθυμία, ειρήνη και χαρά. Ενώ οι Χριστιανοί δεν εξαιρούνται από τις προκλήσεις της ζωής, αναπαύονται στις υποσχέσεις του Χριστού. Σε καταστάσεις που φαίνονται σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστούν, η ελπίδα και η ασφάλειά τους προέρχεται από τη σχέση τους με τον Ιησού.
Η Αιτή παραμένει η φτωχότερη χώρα στο Δυτικό Ημισφαίριο. Πάνω από το ήμισυ των 10,4 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Αιτή ζουν κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Και το περιοδικό «New Yorker» αναφέρει τα εξής, «Σχεδόν οι μισοί είναι αναλφάβητοι, και μόνο ένας στους τέσσερις έχει πρόσβαση σε μια τουαλέτα.» Η Αιτή μαστίζεται επίσης από τη βία μεταξύ αντίπαλων συμμοριών και πολιτικών ομάδων. Ο υποσιτισμός είναι ιδιαίτερα ένα σοβαρό φαινόμενο.
Η Δομινικανή Δημοκρατία   αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και τους Ασιάτες. Νεαρές, φτωχές γυναίκες από τη Αιτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία εξαναγκάζονται πολύ συχνά να παρέχουν εξωτική ψυχαγωγία και πορνεία. Οι γυναίκες και τα παιδιά  γίνονται θύματα σωματεμπορίας στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Οι αρχές σε σχέση με τη σωματεμπορία εξακολουθούν να είναι αδύναμες.
Το γεγονός ότι υπάρχει περιορισμένη πολιτική ελευθερία, στην Κούβα προσφέρεται ελεύθερα η έκτρωση. Δυστυχώς, οι γυναίκες δεν πληροφορούνται για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και πιστεύουν ότι αφού η υπηρεσία παρέχεται από το νοσοκομείο, θα πρέπει να είναι ασφαλής. Ο πόνος, η μόλυνση και η πιθανή στειρότητα ή ο θάνατος από επιπλοκές, παραβλέπονται από εκείνους που λένε ότι νοιάζονται για τις γυναίκες αυτές. Πολλά νεαρά ζευγάρια είναι τόσο φτωχά ώστε δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη φροντίδα ακόμη κι ενός παιδιού.
Η διακονία TWR εκπέμπει ραδιοφωνικά προγράμματα του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στα Ισπανικά στις περιοχές αυτές.
Παρακαλούμε προσεύχεστε …

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1. Για κάθε ισπανόφωνη γυναίκα και κοπέλα που βρίσκεται στην Ελλάδα, ώστε να γνωρίσει τη χαρά και την ελευθερία που προσφέρει ο Θεός μέσα από τη σχέση με τον Ιησού Χριστό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2. Για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο- οικονομικές προκλήσεις και την κοινωνική αστάθεια στην Κούβα, την Αιτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Προσεύχεστε ώστε να βρίσκουν αξιοπρεπή εργασία για να φροντίζουν καλύτερα την οικογένειά τους καθώς υπάρχει αύξηση στο κόστος των τροφίμων και των μέσων μεταφοράς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3. Για την Ισπανική ομάδα του «σχέδιο ΑΝΝΑ» (Σόνια, Μερσεντές, Αντρέα και Ελισάβετ) καθώς μεταφράζουν, προσαρμόζουν και ηχογραφούν την Ισπανική έκδοση, η οποία ακούγεται σε περισσότερες από 20 χώρες. Προσεύχεστε ώστε όσες ακούν να οδηγηθούν σε μια γνήσια σχέση με τον Θεό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4. Για τις εκκλησίες στις φτωχικές γειτονιές στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου οι κοινότητες αντιμετωπίζουν τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα.

ΤΡΙΤΗ 5. Για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τη βία στο σπίτι τους. Σχεδόν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν στη Δομινικανή Δημοκρατία ότι γυναίκες δολοφονούνται από τους συζύγους τους, τους φίλους τους ή από πρώην συζύγους γεμάτους ζήλια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6. Οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι ο Θεός τις αγαπάει και νοιάζεται για κείνες. Κάποια ακροάτρια στη Δομινικανή Δημοκρατία έγραψε τα εξής: «Φίλοι του προγράμματος «γυναίκες Ελπίδας», από τότε που άρχισα να ακούω το πρόγραμμά σας, υπήρξε βοήθεια στη ζωή μου και στο σπίτι μου, στη σχέση μου με τον σύζυγό μου και τα παιδιά…. Το πρόγραμμά σας σχετικά με την αυτοεκτίμηση ήταν κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Έχω προσευχηθεί συχνά στον Θεό ζητώντας τη βοήθειά του ώστε να ξεπεράσω το κόμπλεξ κατωτερότητάς μου, το οποίο δεν κάνει καλό για τη σχέση μου με τα παιδιά μου ή το σύζυγό μου. Παρακαλώ προσεύχεστε ο Κύριος να με μεταμορφώσει και να με κάνει μια νέα γεμάτη ασφάλεια γυναίκα, με πίστη στον Θεό. Γιατί με τον Θεό, τίποτα δεν είναι αδύνατο.»

ΠΕΜΠΤΗ 7. Για κείνους που παρέχουν το ημερολόγιο προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στη Δομινικανή Δημοκρατία. Επίσης προσεύχεστε ώστε πολλοί άλλοι να συμμετέχουν στην προσευχή για χάρη των γυναικών σε όλον τον κόσμο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8. Η Δομινικανή Δημοκρατία να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορά της ώστε οι Αϊτινοί να έχουν πρόσβαση για να αγοράζουν τρόφιμα και άλλα είδη που είναι λιγοστά στη δική τους χώρα. Στην Αιτή, «το 5% των παιδιών υποφέρουν από μεγάλο υποσιτισμό, και σχεδόν οι μισές γυναίκες ηλικίας 15 ως 49 ετών καθώς και το 65% των παιδιών κάτω των 5 είναι αναιμικοί,» σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9. Για τα νοσοκομεία και τις κλινικές στην Αιτή τα οποία χτίστηκαν μετά τον σεισμό του 2010 ώστε να λειτουργήσουν ξανά. Κάποια δεν έχουν προμήθειες ή ιατρικό προσωπικό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10. Για τις έφηβες που αναζητούν παρηγοριά και ασφάλεια στις σχέσεις με άντρες όπου οδηγούνται σε πρόωρες εγκυμοσύνες, ζητώντας απ’ τον Κύριο να τις αποκαλύψει την αληθινή αξία τους και το υποσχόμενο μέλλον μέσω της αφιέρωσης στον Χριστό και στη διδασκαλία Του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11. Ο Θεός μέσα στο έλεός Του, να χαρίσει απελευθέρωση στους Αϊτινούς που είναι παγιδευμένοι στη δουλεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Δουλείας 2014 που παρουσίασε το Ίδρυμα «Περπατήστε Ελεύθερα», (Walk Free Foundation), η Αιτή  κατατάσσεται τρίτη στις χώρες με τη μεγαλύτερη επικράτηση του πληθυσμού της που υποβάλλεται στη σύγχρονη δουλεία.

ΤΡΙΤΗ 12. Για τους Χριστιανούς στην Αιτή ώστε να «παίρνουν δύναμη από τον ισχυρό και δοξασμένο Θεό. ΄Ετσι σε κάθε περίσταση θα έχετε υπομονή και μακροθυμία,» (Εφες.1:11). Προσεύχεστε ώστε οι προγραμματισμένες εκλογές για τις 24 Απριλίου να γίνουν ειρηνικά και δίκαια, και ότι ο νέος πρόεδρος θα εγκατασταθεί τον Μάιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13. Για τη Gertha, Chantal, Jasmine, Ruth και τον παραγωγό Pierre. Προσεύχεστε ώστε το πρόγραμμα να είναι αποτελεσματικό στην προσέγγιση των αναγκών των ακροατών στην Αιτή οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, το βουντού και το χάος που καταπιέζει τη χώρα τους. Επίσης, προσεύχεστε για την Κασσάνδρα, που μεταφράζει το ημερολόγιο, καθώς και για την ομάδα διακονίας γυναικών καθώς παρουσιάζουν το «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε εκκλησίες και ενθαρρύνουν ποιμένες να αρχίσουν ομάδες προσευχής.

ΠΕΜΠΤΗ 14. Για τις εκκλησίες της Αιτής, ώστε εκείνοι που κάνουν ευαγγελισμό σε χωριά, να δουν τον Θεό να ενεργεί στη ζωή πολλών. Προσεύχεστε για όσους μοιράζονται το ευαγγέλιο και συχνά δέχονται πνευματικές επιθέσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15. Για το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «η Ευαγγελιστική Φωνή της Αιτής» καθώς καθημερινά μεταδίδει προγράμματα 24 ώρες με πνευματικό περιεχόμενο και ενημέρωση, περιλαμβάνοντας Βιβλική διδασκαλία, λατρεία, ειδήσεις, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, και παρουσιάσεις για την οικογένεια. Το ραδιόφωνο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την εξάπλωση του ευαγγελίου, επειδή το 80% των ενηλίκων στην Αιτή δεν ξέρουν να διαβάζουν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16. Για την αποτελεσματική διανομή ραδιοφώνων στην Αιτή από τη Galcom International. Έχουν μοιραστεί πάνω από 60.000 ραδιόφωνα ηλιακής ενέργειας τα οποία είναι προ συντονισμένα στο πρόγραμμα «Ευαγγελιστική Φωνή της Αιτής», ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές όπου οι άνθρωποι έχουν ελάχιστο ή και καθόλου ρεύμα. Προσεύχεστε ώστε πολλοί να ακούσουν και να αυξηθούν στην ελπίδα του Χριστού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17. Για τις γυναίκες  της Κούβας, οι οποίες βιώνουν καθημερινά την έλλειψη τροφίμων, την επαρκή στέγαση και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να γνωρίσουν τον Θεό και να τον εμπιστευτούν για να καλυφθεί κάθε τους ανάγκη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18. Για τις γυναίκες που είναι θύματα στην πορνεία και τον αλκοολισμό και τα χρησιμοποιούν για να ναρκώσουν το συναισθηματικό τους κενό. Προσεύχεστε ώστε να γευτούν την άνευ όρων, και απερίγραπτη αγάπη του Θεού.

ΤΡΙΤΗ 19. Οι μητέρες να επιλέξουν τη ζωή για τα αγέννητα μωρά τους και όχι την έκτρωση. Η έκτρωση είναι νόμιμη στην Κούβα και χρησιμοποιείται ως μέθοδος αντισύλληψης. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες να μάθουν για τους κινδύνους της έκτρωσης, όπως είναι η πιθανή στείρωση ακόμη και ο θάνατος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20. Οι ηγέτες στην Καραϊβική να κάνουν ό,τι μπορούν για τον έλεγχο της επιδημίας του ιού Ζήκα, ο οποίος είναι ύποπτος για πρόκληση μικροεγκεφαλίας, μια  κατάσταση στα νεογέννητα μωρά που έχουν ως αποτέλεσμα ασυνήθιστα μικρά κεφάλια. Προσεύχεστε ώστε οι κυβερνητικές αρχές να μην συστήνουν τις εκτρώσεις. Πολλά παιδιά με μικροεγκεφαλία γίνονται υγιείς ενήλικες.

ΠΕΜΠΤΗ 21. Για τις γυναίκες στην Κούβα που υποφέρουν λόγω κακοποίησης, απιστίας και εγκατάλειψης των συζύγων τους. Προσεύχεστε για το λυτρωτικό έργο του Κυρίου μας στη ζωή τους, ώστε να βιώσουν « Κόσμημα να τους δώσω αντί για στάχτη, αντί για πένθος λάδι της χαράς, γιορταστική στολή αντί γι’ απελπισία» (Ης.61:3).

ΠΑΡΑΣΚΥΕΥΗ 22.  Για την αποτελεσματική μαθητεία των νέων πιστών και την άρτια βιβλική κατάρτιση για πνευματική ηγεσία στις εκκλησίες της Κούβας. Συνεχίστε να προσεύχεστε  για πνευματικές καινοτομίες στα παραδοσιακά θρησκευτικά συστήματα που επικρατούν στη χώρα. Δοξάζουμε τον Θεό διότι αυξάνει στην Κούβα η θρησκευτική ελευθερία, συμβάλλοντας  στην ανάπτυξη των ευαγγελικών εκκλησιών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.  Για τα σχέδια να ξεκινήσουν οικιακές υπηρεσίες διαδικτύου ευρείας ζώνης σε δύο περιοχές της Αβάνας, πρωτεύουσα της Κούβας. Στο παρελθόν, η οικιακή σύνδεση ευρείας ζώνης ήταν νόμιμη μόνο για τους διπλωμάτες και τους υπαλλήλους ξένων εταιρειών. Προσεύχεστε ώστε τελικά οι Κουβανοί να έχουν πρόσβαση στα προγράμματα του TWR στο διαδίκτυο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24. Για τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ενδοοικογενειακή βία από μέλη των οικογενειών τους. Οι βίαιοι αυτοί άνθρωποι θα έπρεπε να είναι εκείνοι οι οποίοι τις προστατεύουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25. Για την ομάδα παραγωγής (Noritza, Bertica, Marva, Lucy, Ditta, Sharitee, Siangee) καθώς παράγουν τα προγράμματα για να φτάσουν σε γυναίκες στην Καραϊβική ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους και να προετοιμαστούν για την αιώνια ζωή.

ΤΡΙΤΗ 26. Για τις Χριστιανές γυναίκες στα νησιά της Καραϊβικής, την Αρούμπα, το Μπονέρ, το Κουρακάο, τη Σάμπα, τον Άγιο Ευστάθιο, και τον Άγιο Μαρτίνο να απελευθερωθούν από τις αρνητικές και βίαιες πτυχές της κουλτούρας τους και να γνωρίσουν τη χαρά του να είναι η νύφη του Χριστού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27. Για τις οικογένειες στο Μπονέρ όπου το αλκοόλ έχει καταστρέψει ζωές και κάποιοι έχουν εξαναγκαστεί να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

ΠΕΜΠΤΗ 28. Για τις νεαρές στο Μπονέρ (ακόμη και 8 ετών) οι οποίες βρίσκονται στην πορνεία με τη συγκατάθεση της μητέρας τους ώστε να παρέχουν ένα εισόδημα για την οικογένειά τους. Προσεύχεστε να βρουν Χριστιανούς που θα τις διδάξουν ότι ο Θεός τις αγαπάει και ότι επιθυμεί να σέβονται τον εαυτό τους και να ζουν έναν υγιή τρόπο ζωής (Παρ.31:8-9).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.  Οι γυναίκες της Καραϊβικής να αποκτήσουν πληροφορίες για το πώς να προστατεύονται από το AIDS. Το 2013, υπήρχαν περίπου 250.000 άνθρωποι με τον ιό του AIDS στην Καραϊβική. Ο αριθμός νέων περιπτώσεων πέφτει, όμως υπήρχαν 1000 νέες περιπτώσεις παιδιών.


ΣΑΒΒΑΤΟ 30. Για τους προσευχόμενους του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε 125 χώρες που προσεύχονται σε πάνω από 85 γλώσσες. Η Μαρία από την Κούβα γράφει τα εξής: «Σας ακούω κάθε Σάββατο και μου αρέσει επειδή μαθαίνω πολλά πράγματα. Αυτόν τον μήνα καθώς προσεύχομαι, χρησιμοποιώ το ημερολόγιο προσευχής, προσευχόμενη για γυναίκες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και επίσης για γυναίκες από το Βιετνάμ. Προσεύχομαι για γυναίκες από όλον τον κόσμο, για κείνες που κακοποιούνται και υποφέρουν από φτώχεια και τόσα άλλα πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ευχαριστώ τον Θεό που υπάρχει το «σχέδιο ΑΝΝΑ» και νοιάζεται τόσο ώστε να προσεύχεται για γυναίκες σε όλα τα μέρη του κόσμου. Μπορείτε να βασίζεστε στη δική μου προσευχή.»

TWR HELLAS ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

  www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου