Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΩΣΤΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ

Σε πολλές κοινωνίες οι γυναίκες και τα κορίτσια ζουν μέσα στην απελπισία επειδή τους έχει ειπωθεί ότι δεν έχουν αξία και ότι είναι βάρος στις οικογένειές τους. Πολλές γυναίκες που έχουν προσκληθεί σε μια ομάδα προσευχής του σχέδιο ΑΝΝΑ ή να ακούσουν μια ραδιοφωνική εκπομπή «γυναίκες Ελπίδας», έχουν δεχθεί το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει ο Θεός καθώς επίσης και την ελπίδα που προέρχεται από τη γνώση ότι ο Θεός τις αγαπάει και θέλει αυτές να γευτούν τη χαρά να ζουν για κείνον. Παρακάτω είναι ορισμένα αποσπάσματα από γράμματα γυναικών:
«Όταν συνελήφθηκε και δολοφονήθηκε ο άντρας μου, έμεινα μόνη με την δίχρονη κόρη μου. Ήμουν εντελώς αποθαρρυμένη σε σημείο αυτοκτονίας. Κάποια φίλη που είχε γίνει Χριστιανή μου σύστησε το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας». Κάθε μέρα μου μιλούσε για τη ζωή της και για την ελπίδα που υπάρχει μόνο στον Χριστό. Τελικά, έδωσα τη ζωή μου στον Χριστό. Από εκείνο το σημείο ακούω το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» τακτικά. Με τη βοήθεια της φίλης μου, μετακόμισα στην Τουρκία και πηγαίνω σε μια εκκλησία. Έχω βαπτιστεί. Δόξα στον Κύριο και ο Θεός να σας ευλογεί». (από μια ομιλήτρια των Φαρσί στο Ιράν)
«Αν και ζω σε κατάσταση μεγάλης θλίψης, ακούω το πρόγραμμά σας. Κάθε Σάββατο λαβαίνω τη χάρη του Θεού μέσα από το πρόγραμμα. Είναι τόσο ωφέλιμο και με ενθαρρύνει να εμπιστεύομαι τον Θεό σε όλες τις καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή είμαι σε μια δύσκολη κατάσταση, όμως έχω μεγάλη ελπίδα να γυρίσω στην πατρίδα μου και να υπηρετήσω τον Θεό. Παρακαλώ προσεύχεστε για μένα» (από μια κλειστή χώρα)
Παρακαλούμε προσεύχεστε....
ΔΕΥΤΕΡΑ 1. Ο Κύριος να αγγίξει τη ζωή των γυναικών στην Ελλάδα ώστε να γνωρίσουν τη θαυμαστή δύναμή του καθώς προσεγγίζουν και συμμερίζονται την ελπίδα και την αγάπη που δίνει ο Θεός με τις άλλες γυναίκες.
ΤΡΙΤΗ 2. Για τις γυναίκες που ζουν σε χώρες με ελάχιστες ευκαιρίες να διδαχθούν τον Λόγο του Θεού και να έχουν πρόσβαση σε κάποιο ραδιόφωνο. Μια ακροάτρια γράφει τα εξής: «είμαι μια τακτική ακροάτρια από το νότιο Ιράν. Από τον Φεβρουάριο του 2013 ακούω την εκπομπή σας και χρησιμοποιώ το ημερολόγιο προσευχής. Αυτά είναι μια μεγάλη ευλογία σε μένα. Σ’ αυτή την περιοχή του Ιράν, δεν έχουμε πρόσβαση σε καμιά βιβλική πηγή».
ΤΕΤΑΡΤΗ 3. Για τις γυναίκες που βρίσκονται ανάμεσα σε πολλές προκλήσεις της ζωής όμως επιλέγουν να βοηθούν άλλους που αγωνίζονται με τη φτώχεια, τα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα ή τα κοινωνικά εμπόδια.
Η ελπίδα να σας δίνει χαρά. Να έχετε υπομονή στις δοκιμασίες. Να επιμένετε στην προσευχή. Να βοηθάτε τους άλλους χριστιανούς, όταν βρίσκονται σε ανάγκη, και να επιδιώκετε να φιλοξενείτε τους αδερφούς. (Ρωμ.12:12-13)
ΠΕΜΠΤΗ 4. Για τις ομάδες παραγωγής του ραδιοφωνικού προγράμματος «γυναίκες Ελπίδας» του σχέδιο ΑΝΝΑ καθώς παρέχουν τα προγράμματα σε περισσότερες από 65 γλώσσες. Προσεύχεστε για τις γυναίκες που επισκέπτονται ακροατές ή απαντούν σε γράμματα, εμάιλ, μηνύματα κλπ, δίνοντας βοήθεια για μια ζωή Χριστοκεντρική μέσα σε δύσκολες συνθήκες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5. Για τις γυναίκες που παρέχουν σεμινάρια δεξιοτεχνίας, ιατρικές εξετάσεις, νομικές συμβουλές και ποιμαντορική φροντίδα σε γυναίκες φτωχές ή σε κείνες που είναι νεοφερμένες στη χώρα.
Γι’ αυτό και πάντα προσευχόμαστε για σας, να σας αξιώσει ο Θεός μας να πετύχετε το σκοπό για τον οποίο σας κάλεσε· επίσης προσευχόμαστε ώστε με τη δύναμή του να εκπληρώσει κάθε αγαθή προσδοκία σας και να τελειοποιήσει κάθε έργο που εμπνέει η πίστη σας. (Β Θεσ. 1:11)
ΣΑΒΒΑΤΟ 6. Για όσες ακούν το πρόγραμμα, επισκέπτονται κάποιο «σπίτι της Άννας» ή συμμετέχουν σε κάποια ομάδα προσευχής. Ζητήστε απ’ τον Κύριο να κινηθεί στις καρδιές τους ώστε να καταλάβουν τις αλήθειες του ευαγγελίου και να βιώσουν μια προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό.
Ο Ιησούς του απάντησε: «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή· κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα. (Ιωάν.14:6)
ΚΥΡΙΑΚΗ 7. Για όσες αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ενδοοικογενειακή βία, το διαζύγιο, η απιστία, η πορνεία, ο ιός του AIDS. Προσεύχεστε ο Θεός να τους δώσει το θάρρος να ακολουθήσουν τον δρόμο της πίστης, όχι τον δρόμο του φόβου.
Γιατί το Πνεύμα που μας έδωσε ο Θεός, δεν είναι πνεύμα δειλίας αλλά πνεύμα δύναμης κι αγάπης και σωφροσύνης.
(2 Τιμ.1:7)
ΔΕΥΤΕΡΑ 8. Οι γυναίκες να προσεύχονται τακτικά και να μην αποθαρρύνονται συνειδητοποιώντας ότι οι προσευχές μας κάνουν τη διαφορά. Δόξα στον Κύριο για τους ακροατές στο Μαλί που τηλεφώνησαν σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό για να αναφέρουν ότι δέχθηκαν το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει ο Θεός.
ΤΡΙΤΗ 9. Τα προγράμματα να ενθαρρύνουν τις γυναίκες που έχουν χάσει την ελπίδα τους, να δυναμώσουν εκείνες που αισθάνονται αδύναμες, να σηκώσουν όσες έχουν πέσει, να προκαλέσουν τους υγιής να βοηθούν όσες έχουν ανάγκη, να εμπνέουν όλους τους ακροατές ώστε να περπατούν μαζί με τον Κύριο και να υπενθυμίζουν στην απομονωμένη πιστή ότι δεν είναι μόνη της.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10. Για τις γυναίκες που είναι στη διακονία, ζητώντας ο Θεός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο ένδοξος Πατέρας, να τους δίνει το Πνεύμα της σοφίας και αποκάλυψη ώστε να τον γνωρίζουν καλύτερα (Εφεσίους 1:17).
ΠΕΜΠΤΗ 11. Ώστε οι γυναίκες που έχουν εγκαταλειφθεί απ’ τους συζύγους τους, να καταλάβουν ότι ο Θεός τις αγαπάει και τις δέχεται ως πολύτιμες κόρες Του. Προσεύχεστε να δεχθούν την ελπίδα και τη χαρά μέσα από μια στενή σχέση με τον Θεό και με άλλες Χριστιανές γυναίκες. «και έχουμε, καύχηση στην ελπίδα της δόξας του Θεού. Και όχι μονάχα τούτο, αλλά και έχουμε καύχηση στις θλίψεις, γνωρίζοντας ότι η θλίψη εργάζεται
υπομονή, η δε υπομονή δοκιμή, η δε δοκιμή ελπίδα, η δε ελπίδα δεν καταντροπιάζει, επειδή η αγάπη του Θεού είναι ξεχυμένη μέσα στις καρδιές μας διαμέσου του Αγίου Πνεύματος, που δόθηκε σε μας» (Ρωμ.5:2-5)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12. Οι ανύπαντρες γυναίκες να ενθαρρύνονται από τις Χριστιανές γυναίκες στην κοινότητά τους και μαζί να υπηρετούν τον Κύριο. Προσεύχεστε για τις ανύπαντρες που αντιμετωπίζουν τη μοναξιά ώστε να αισθάνονται την αποδοχή και την αγάπη από τις Χριστιανικές οικογένειες
ΣΑΒΒΑΤΟ 13. Για τις γυναίκες με σωματικές αναπηρίες να γευτούν και να βιώσουν την ελπίδα και ό,τι έχει ο Θεός, καθώς τον υπηρετούν με χαρά. «Γι’ αυτό, αρέσκομαι στις αδυναμίες, στις ύβρεις, στις ανάγκες, στους διωγμούς, στις στενοχώριες για χάρη του Χριστού, επειδή, όταν είμαι αδύνατος, τότε είμαι δυνατός» (Β Κορ.12:10).
ΚΥΡΙΑΚΗ 14. Να είναι πρόθυμες οι γυναίκες να αλλάξουν τις προτεραιότητες, τα προγράμματα, τις σχέσεις και κάθε τι που τις εμποδίζει απ’ το να ακολουθούν το θέλημα του Θεού. «Δείξε μου, Κύριε, τους δρόμους σου, δίδαξέ με τα βήματά σου. Οδήγησέ με στην αλήθεια σου, και δίδαξέ με. Επειδή εσύ είσαι ο Θεός της σωτηρίας μου, σε προσμένω ολόκληρη την ημέρα.» (Ψαλ.25:4-5)
ΔΕΥΤΕΡΑ 15. Γιατί τις γυναίκες που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο ή από ολέθριες ασθένειες, να γευτούν την ειρήνη που δίνει μόνο ο Θεός.
«Φεύγω και σας αφήνω την ειρήνη. Τη δική μου ειρήνη σας δίνω. Δε σας τη δίνω όπως τη δίνει ο κόσμος. Μην ανησυχείτε και μη δειλιάζετε. (Ιωαν. 14:27)
ΤΡΙΤΗ 16. Για τις φυλακισμένες κι εκείνους που εργάζονται στις φυλακές, ώστε να καταλάβουν ότι ο Θεός τους αγαπάει και τους συγχωρεί και θέλει να προσκαλέσουν τον Χριστό στη ζωή τους. Δοξάζουμε τον Θεό για τις φυλακισμένες σε φυλακή της Λιβερίας που έχουν δώσει την καρδιά τους στον Χριστό. «Αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς» (Ρωμ.10:9).
ΤΕΤΑΡΤΗ 17. Οι γυναίκες να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ώστε να γνωρίσουν τις σκέψεις, τον χαρακτήρα και τους δρόμους του Θεού μέσα από τον Λόγο Του. Προσεύχεστε καθώς μαθαίνουν πιο πολλά για τον Θεό, να ενδιαφέρονται για κείνα που τον ενδιαφέρουν, να θλίβονται με κείνα που τον θλίβουν και να χαίρονται με κείνα που του φέρνουν χαρά.
ΠΕΜΠΤΗ 18. Για τις πιστές φυλακισμένες καθώς διδάσκονται τον Λόγο του Θεού, ψέλνουν ύμνους και προετοιμάζονται για Χριστουγεννιάτικα προγράμματα για τους άλλους φυλακισμένους και για τους συγγενείς.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19. Για την προστασία του Θεού στους υπαλλήλους του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στην Ασία, την Κεντρική Ασία, την Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ασία και σε άλλες περιοχές όπου είναι έγκλημα να αλλάξει κανείς τη θρησκεία του ή να συμμερίζεται τη Χριστιανική του πίστη με άλλους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 20. Για τις Ασιάτισσες των οποίων οι κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν εμπόδιο στο να ακούσουν για την αγάπη του Θεού και την ελπίδα που μπορούν να έχουν μέσω του Ιησού Χριστού. Πολλές ακούν τα προγράμματα στο σπίτι τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 21. . Για ασφάλεια και δύναμη στις γυναίκες που ταξιδεύουν με λεωφορεία, μηχανάκια, ποδήλατα ή με τα πόδια σε αποστολές, για να ενθαρρύνουν κάποιους ακροατές και προσευχόμενους: «αλλ’ αυτοί που προσμένουν τον Κύριο θα ανανεώσουν τη δύναμή τους.» (Ησ.40:31)
ΔΕΥΤΕΡΑ 22. Για κείνους που επισκέπτονται τις γυναίκες και προμηθεύουν ραδιόφωνα σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Προσεύχεστε ώστε οι ακροατές να προσκαλούν άλλους στην ακρόαση των προγραμμάτων.
ΤΡΙΤΗ 23. Για όσες ζουν σε καταστάσεις απελπισίας ώστε να βρουν ελπίδα μέσω του Ιησού Χριστού. Προσεύχεστε να ακούσουν για το μεγάλο δώρο της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού
ΤΕΤΑΡΤΗ 24. Ώστε οι γυναίκες να γιορτάσουν το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας μιλώντας σε άλλους για το τι έκανε ο Θεός στη ζωή τους
ΠΕΜΠΤΗ 25. . Για τα εκατομμύρια των γυναικών που πρέπει να ακούσουν τη διακήρυξη των αγγέλων: «Και ο άγγελος είπε σ’αυτούς: Μη φοβάστε, επειδή, να, σας φέρνω ένα χαρμόσυνο μήνυμα μεγάλης χαράς, που θα είναι σε ολόκληρο τον λαό, επειδή, σήμερα, στην πόλη του Δαβίδ, γεννήθηκε σε σας σωτήρας, που είναι Χριστός Κύριος.» (Λουκ.2:10-11)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26. Για όσους προσεγγίζουν χήρες στην Αλβανία, στη Καμπότζη, την Κένυα, την Τανζανία και άλλες χώρες, βοηθώντας τις γυναίκες αυτές να ξεκινήσουν μικρές επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να συντηρούν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Προσεύχεστε να καταλάβουν πιο πρακτικά την αγάπη, την ελπίδα και την προμήθεια του Θεού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 27. . Για τις γυναίκες να έρχονται καθημερινά στη παρουσία του Θεού με ευχαριστία και δοξολογία. Προσεύχεστε ώστε να συνεχίσουν να μιλούν στον Θεό στη διάρκεια της μέρας για όλα όσα βλέπουν να συμβαίνουν γύρω τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28. Για γυναίκες που ζουν σε απελπιστική κατάσταση φτώχειας στη Δομινικανή Δημοκρατία, στην Αιθιοπία, την Αιτή, την Κένυα, τη Λιβερία, το Μυανμάρ, τη Βόρεια Κορέα, και άλλες χώρες, να αποκτήσουν την ελπίδα στο Θεό ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της ζωής. «Να είστε πάντοτε χαρούμενοι. Να προσεύχεστε αδιάκοπα. Να ευχαριστείτε το Θεό για το καθετί. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού, όπως αποκαλύφθηκε σ’ εσάς δια του Χριστού.» (Α Θεσ.5:16-18)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29. Για τις γυναίκες που ζουν σε απομονωμένες κοινωνίες όπου η σεξουαλική κακοποίηση είναι συνηθισμένη. Ο φόβος, η απελπισία και ο διωγμός κυριαρχούν τις ζωές εκείνων που είναι δέσμιοι του νομικισμού. Τα Χριστιανικά ραδιοφωνικά προγράμματα είναι σημαντικά σε όσους χρειάζονται ελπίδα και θεραπεία.
ΤΡΙΤΗ 30. Για τη ζωή όσων ζουν με κίνδυνο εάν ανακαλυφθούν ότι ακούν τα προγράμματα. «Ακούμε τα προγράμματά σας μέσα σε μια ομάδα. Όπως ξέρετε, δεν υπάρχει εκκλησία στην περιοχή μας. Ακούμε τον Λόγο του Θεού μόνο από το δικό σας πρόγραμμα. Ενθαρρυνόμαστε κι ευλογούμαστε, ιδιαίτερα από το πνευματικό κομμάτι. Παρακαλούμε προσεύχεστε για μας ώστε να ζούμε με χάρη και να λάβουμε τη σοφία του Θεού για να επεκτείνουμε εδώ τη βασιλεία του Θεού. Επίσης, προσεύχεστε για τη ζωή μας, επειδή εάν μάθει κανείς ότι ακούμε αυτά τα προγράμματα, θα είναι δύσκολα τα πράγματα» (από κλειστή χώρα)
ΤΕΤΑΡΤΗ 31. Για σοφία στο προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε όλον τον κόσμο καθώς μπαίνουμε στον καινούριο χρόνο.
Ευλογημένος ο καινούριος χρόνος 2015!

TWR HELLAS ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

 www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου