Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ

Ο Ιησούς δίνει αξία στη γυναίκα. Καθώς περπάτησε πάνω στη γη, ο Ιησούς εναντιώθηκε στα κοινωνικά πιστεύω και στις πρακτικές που αφορούσαν τις γυναίκες. Δίδαξε τις γυναίκες που ήθελαν να μάθουν, και τις αναγνώρισε ως αξιόπιστες μάρτυρες. Θεράπευσε εκείνες που ήταν άρρωστες. Προστάτευσε κάποια που την είχαν πιάσει για μοιχεία. Στο Ιωάννης 4:7-29, ο Ιησούς μίλησε δημόσια σε μια γυναίκα που ανήκε σε περιφρονημένη εθνική μειονότητα και της πρόσφερε το δώρο της αιώνιας ζωής.
Στο μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας και του Νεπάλ, οι γυναίκες και τα κορίτσια θεωρούνται ένα βάρος. Εκατομμύρια θηλυκά μωρά έχουν θανατωθεί μέσω εκτρώσεων, μέσω πνιγμού ή λόγω ασιτίας επειδή οι οικογένειές τους επιθυμούν γιους και όχι κόρες. Πολλά κορίτσια πωλούνται από τις οικογένειές τους, και άλλα αφιερώνονται σε ναούς ως ιερόδουλες ώστε οι οικογένειές τους να μην αναγκάζονται να τις ταΐζουν ή να τις φροντίζουν.
Η Ινδία είναι ο τέταρτος πιο επικίνδυνος τόπος στη γη για τις γυναίκες. Περίπου 100 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια βρίσκονται στην πορνεία και 50 εκατομμύρια ήταν «αγνοούμενες» τον περασμένο αιώνα εξαιτίας της βρεφοκτονίας και του θανάτου των θηλυκών εμβρύων. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 5000 και 12.000 κορίτσια από το Νεπάλ κάτω των 16 ετών πωλούνται ως δούλες στην Ινδία, στη Μέση Ανατολή, στο Χονγκ Κονγκ, στην Κίνα και σε άλλες χώρες κάθε χρόνο.
Η ενδοοικογενειακή βία, η βαναυσότητα κατά των χηρών, οι παιδικοί γάμοι, οι θάνατοι εξαιτίας της προίκας, το σεξουαλικό δουλεμπόριο, οι βιασμοί και οι εκτρώσεις με επιλογή φύλου, είναι κοινωνικές πρακτικές οι οποίες καταστρέφουν τις ζωές στην Ινδία και στο Νεπάλ.
Οι ηγέτες στην Ινδία και στο Νεπάλ προσπαθούν να βελτιώσουν τις ζωές των γυναικών, όμως το έργο της αλλαγής των κοινωνικών πρακτικών και των απόψεων είναι τεράστιο. Το Κατμαντού, η πρωτεύουσα του Νεπάλ, έχει εισαγάγει λεωφορεία μόνο για γυναίκες, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη σεξουαλική παρενόχληση στα μέσα μεταφοράς. Στην Ινδία πρόσφατα έχουν χτιστεί 500.000 τουαλέτες σε σπίτια και υπάρχουν σχέδια να προστεθούν πολλές ακόμη ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της χώρας, όπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς συνθήκες υγιεινής.
Προσεύχεστε για…
ΚΥΡΙΑΚΗ 1. Την προστασία και την αξιοπρέπεια των γυναικών και των μικρών κοριτσιών στην Ινδία και στο Νεπάλ, όπου η έκτρωση, η βρεφοκτονία, ο βιασμός, οι απαγωγές, οι θάνατοι για προίκα, και η πώλησή τους, αποτελούν συνηθισμένες τραγωδίες. «Κρίνετε τον φτωχό και τον ορφανό∙ πράξτε δικαιοσύνη στον θλιμμένο και τον πένητα. Ελευθερώνετε τον φτωχό και τον πένητα∙ λυτρώνετέ τον από χέρι ασεβών» (Ψαλμός 82:3-4).
ΔΕΥΤΕΡΑ 2. Για τις 11 ομάδες που ασχολούνται με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στην Ινδία. Προσεύχεστε για τις γυναίκες που έχουν επηρεαστεί από τα προγράμματα αυτά, τα οποία είναι διαθέσιμα στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο και σε cd.
ΤΡΙΤΗ 3. Για τις γυναίκες που δεν ξέρουν να διαβάζουν και συνεπώς  μαθαίνουν μέσω της προφορικής επικοινωνίας. Τα ραδιοφωνικά προγράμματα αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για τις γυναίκες αυτές και τις οικογένειές τους. Προσεύχεστε για τις μικρές ομάδες στην Ινδία και το Νεπάλ που συναντώνται για να ακούσουν τις εκπομπές, να συζητήσουν τα θέματα και να ενθαρρύνουν η μία την άλλη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 4. Για την ομάδα παραγωγής στο Νεπάλ και τους ακροατές, που μαθαίνουν για τον Θεό και δέχονται χρήσιμες πληροφορίες υγιεινής και άλλες για τη βελτίωση της ζωής τους.
ΠΕΜΠΤΗ 5. Για προγράμματα ενημέρωσης που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή πολλών κοριτσιών και γυναικών. Τα προγράμματα, τα θεατρικά, τα ντοκιμαντέρ, οι ημέρες προσευχής και εκκλησιαστικές δραστηριότητες, τονίζουν την άσχημη κατάσταση των γυναικών και των κοριτσιών θυμάτων της σεξουαλικής κακοποίησης και σωματεμπορίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6,  Για κείνους που μιλούν σε άλλους για τα προγράμματα. Μία ακροάτρια λέει τα εξής: «Ο πατέρας μου έχει ένα μικρό σχολείο για τα φτωχά παιδιά που δεν είναι Χριστιανοί. Έχω ορισμένα μηνύματα των προγραμμάτων στο κινητό μου. Μία φορά την εβδομάδα, συνοδεύω τον πατέρα μου στο σχολείο και βάζω να παίξουν τα προγράμματα για τις μητέρες που έρχονται μαζί με τα παιδιά τους. Ευχαριστώ και δοξάζω τον Θεό που μπορώ να τους μιλάω για τον Ιησού Χριστό με αυτόν τον τρόπο. Παρακαλώ προσεύχεστε για μένα ώστε να μπορώ να μιλώ σε περισσότερες κυρίες για τον Ιησού. Σας ευχαριστώ για όλα τα εφόδια που μου έχετε δώσει».
ΣΑΒΒΑΤΟ 7. Για τα κοριτσάκια από το Νεπάλ, ακόμη και 5 χρονών, που πωλούνται, από μέλη των οικογενειών τους, ως δούλες σε σπίτια στην Ινδία και στην Κίνα. Πολλές είναι εξαναγκασμένες να δουλεύουν αρκετές ώρες μέρα και νύχτα, να τρώνε πολύ λίγο και  να κοιμούνται στο πάτωμα. Προσεύχεστε επίσης για τα κορίτσια που έχουν πωληθεί σε οίκους ανοχής, βιάζονται, βασανίζονται και είναι εξαναγκασμένες να εξυπηρετούν πολλούς άντρες κάθε μέρα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8. Για τις συζύγους που λένε ότι θα προτιμούσαν να αυτοκτονήσουν παρά να ατιμάσουν την οικογένειά τους με βάση τα λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα. Προσεύχεστε ώστε να καταλάβουν την αξία τους για τον Θεό και να λάβουν ελπίδα μέσω του Ιησού Χριστού.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9. Για τις γυναίκες από το Νεπάλ που έχουν εγκαταλειφθεί απ’ τους συζύγους τους επειδή δεν έχουν γεννήσει αρσενικό παιδί. Προσεύχεστε να γνωρίσουν ότι ο Θεός δεν θα τις εγκαταλείψει ποτέ και ότι θα τις αγαπάει πάντοτε και θα τις φροντίζει.
ΤΡΙΤΗ 10. Ο λαός του Νεπάλ να βιώσει μεγαλύτερη θρησκευτική ελευθερία. Το Νεπάλ ήταν η μόνη επίσημη Ινδουιστική βασιλεία στον κόσμο ωσότου έγινε κοσμική δημοκρατία το 2008. Υπάρχουν εκείνοι που πιέζουν για θρησκευτικές μεταρρυθμίσεις εκτός νόμου. Προσεύχεστε ώστε ο νέος πρωθυπουργός να τιμήσει την δημόσια δέσμευσή του ότι η θρησκευτική ελευθερία θα γίνει δεκτή στη νέα νομοθεσία της χώρας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11. Προσεύχεστε για τις γυναίκες που δεν έχουν καμία μόρφωση, να έχουν ευκαιρίες να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν.
ΠΕΜΠΤΗ 12. Για τις γυναίκες από τη φυλή Ντάλιτ που δουλεύουν ως ρακοσυλλέκτριες για να μαζεύουν τα σκουπίδια και τις ανθρώπινες ακαθαρσίες με αντάλλαγμα λίγο ψωμί, άδεια για να βοσκίσουν τα ζώα τους σε κοντινά χωράφια, ή ένα μικρό μισθό. Παρόλο που η Ινδία έχει νομοθεσία κατά τον εξαναγκασμό των γυναικών Ντάλιτ ως «ρακοσυλλέκτες», κάποιες κοινότητες χρησιμοποιούν τις γυναίκες και τις απειλούν εάν προσπαθήσουν να σταματήσουν.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13. Για τις μητέρες στην Ινδία και στο Νεπάλ ώστε να καταλάβουν ότι οι κόρες τους είναι πολύτιμες και αξίζουν την προστασία, την αξιοπρέπεια και την αγάπη. Προσεύχεστε ώστε οι πεθερές να αγαπούν τις νύφες τους και να διδάσκουν στους γιους και στα εγγόνια τους να τις σέβονται.
ΣΑΒΒΑΤΟ 14. Για τις γυναίκες στην Ινδία που έχουν μολυνθεί απ’ τον ιό του AIDS μέσω των συζύγων τους, οι οποίοι έχουν ερωτικές σχέσεις χωρίς προφυλάξεις με γυναίκες θύματα σωματεμπορίας. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες να εκπαιδευτούν για το AIDS και πώς να προλάβουν την έκθεση. Υπάρχουν περίπου 2,4 εκατομμύρια Ινδοί με HIV/AIDS και το 39% (930.000) είναι γυναίκες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 15. Να γίνουν ενέργειες για να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία και η κατάχρηση του αλκοόλ, που οδηγεί σε τόση δυστυχία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 16. Για τις νεαρές γυναίκες που δέχονται προσφορές εργασίας σε άλλες χώρες όμως τελικά βρίσκονται εξαναγκασμένες στο σεξουαλικό δουλεμπόριο. Ζουν μια εξευτελιστική ζωή και φοβούνται ότι οι απαγωγείς τους θα σκοτώσουν τα μέλη των οικογενειών τους εάν προσπαθήσουν να ξεφύγουν. «Εγώ είμαι άθλιος και φτωχός, μη με ξεχάσεις, όμως, Κύριε. Εσύ ‘σαι βοηθός μου κι ελευθερωτής, Θεέ μου, μην αργήσεις». (Ψαλμός 40:18).
ΤΡΙΤΗ 17. Γυναίκες και κορίτσια του Νεπάλ από άλλες θρησκείες, να ακούσουν την αλήθεια του Λόγου του Θεού και να βιώσουν την ειρήνη που τους προσφέρει. Προσεύχεστε για κείνες που είναι δέσμιες των σατανικών δυνάμεων και της μαγείας κι έχουν ανάγκη ελευθερία μέσω του Ιησού Χριστού.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18. Για τις μητέρες που προσπαθούν να φροντίσουν τα παιδιά τα οποία είναι υποσιτισμένα και υπερβολικά αδύνατα. Σε κάποιες περιοχές, οι γυναίκες και τα κορίτσια τρώνε ό,τι έχει απομείνει από το φαγητό των αντρών και των αγοριών. Η UNICEF αναφέρει ότι το 72% των Ινδών παιδιών της επαρχίας είναι αναιμικά και το 71% των φτωχών παιδιών που ζουν σε πόλεις είναι επίσης αναιμικά.
ΠΕΜΠΤΗ 19. Για τις νεαρές γυναίκες που είναι σε απόγνωση. Σύμφωνα με την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ινδία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονίας στον κόσμο για την ηλικιακή ομάδα 15 -29 ετών. Το 2012, υπήρξαν  περίπου 260.000 αυτοκτονίες στην Ινδία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20. Οι υπεύθυνοι να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εμφάνιση και να κάνουν διάσωση των θυμάτων των εξαφανίσεων παιδιών. «Από τις 45.000 παιδιά που αγνοούνται στην Ινδία κάθε χρόνο, τα 11.000 δεν βρίσκονται ποτέ». (BBCNEWS.com).
ΣΑΒΒΑΤΟ 21. Για τις νεαρές παντρεμένες στην Ινδία που αντιμετωπίζουν την απειλή να καούν ζωντανές, να ξυλοκοπηθούν μέχρι θανάτου ή να οδηγηθούν στην αυτοκτονία λόγω της φρικτής κακομεταχείρισης που λαμβάνουν από τους συζύγους και τα πεθερικά τους. Προσεύχεστε ώστε η κοινωνική αποδοχή (ακόμη και από πολλές γυναίκες) αυτής της βίας να μην είναι ανεκτή.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22. Το δώρο της σωτηρίας να παρουσιάζεται με σαφήνεια στις περίπου 40 εκατομμύρια χήρες στην Ινδία, πολλές απ’ τις οποίες είναι φρικτά κακοποιημένες και παραμελημένες απ’ την οικογένειά τους. Μερικές τις είχαν παντρέψει ως μωρά κι έμειναν χήρες ως παιδιά. Αφού πεθάνουν οι σύζυγοί τους πολλές χήρες φροντίζουν τον εαυτό τους, με την επαιτεία και την πορνεία. Δεκάδες χιλιάδες ζουν σε σπίτια ομαδικά στην άγια πόλη Βαρανάσι, τρώνε ένα γεύμα την ημέρα και περιμένουν τον θάνατο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23. Κυβερνητικά στελέχη και Χριστιανοί να προσεγγίσουν τους φτωχούς, τις περιθωριοποιημένες γυναίκες, βοηθώντας να φροντίσουν τα παιδιά τους με τα απαραίτητα για τη ζωή, καθώς και την ελευθερία να βρουν την ευτυχία και την αξιοπρέπεια.
ΤΡΙΤΗ 24.  Για τις νεαρές κοπέλες που είναι αφιερωμένες στη θεά Βελλαμά και είναι καταδικασμένες να ζουν ως ιερόδουλες. Παρόλο που η πρακτική αυτή είναι παράνομη, πολλοί φτωχοί γονείς προσφέρουν ή πουλούν τις ανεπιθύμητες κόρες τους ώστε να μη χρειάζεται να τις φροντίζουν ή να δώσουν προίκα γάμου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 25. Για τις ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στην Ινδία και στο Νεπάλ, ζητώντας ο Κύριος να αυξήσει την πίστη κάθε μέλους. Προσεύχεστε ώστε περισσότερες γυναίκες να επιθυμούν να ξεκινήσουν κάποια ομάδα προσευχής.
ΠΕΜΠΤΗ 26. Ο Θεός να χρησιμοποιήσει τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» που υπάρχουν σε cd τα οποία δίνονται σε οργανώσεις που εργάζονται με γυναίκες και κορίτσια θύματα σωματεμπορίας και με άλλες γυναίκες που έχουν ανάγκη την αγάπη του Θεού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27. Οι αρχές να προστατεύουν τους Χριστιανούς στην Ινδία καθώς επίσης και τα σπίτια τους, τις εκκλησίες, τα σχολεία και τα ορφανοτροφεία. Προσεύχεστε για τις Χριστιανές που έχουν βιαστεί, έχουν ξυλοκοπηθεί και καεί καθώς και για τις οικογένειες εκείνων που έχουν δολοφονηθεί.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28. Για τις γυναίκες στην Ινδία να σταθούν ενάντια στις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις που υπάρχουν για να κάνουν γιους, μια υποχρέωση που συχνά τις οδηγεί να κάνουν έκτρωση τα θηλυκά ή να τα σκοτώσουν μόλις γεννηθούν.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29. Οι αρχές στην Ινδία να εκπαιδεύσει τους φορείς χάραξης πολιτικής, το προσωπικό των μέσων ενημέρωσης, τους εργοδότες και την κοινωνία στο σύνολό της όσον αφορά την αξία των γυναικών και των θηλυκών μωρών.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30. Για τις οικογένειες στο Νεπάλ που είναι παγιδευμένες στη φτώχια με ελάχιστη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Προσεύχεστε ώστε πολλοί να ακούσουν για την αγάπη του Χριστού και για την αξιοπρέπεια που τους προσφέρει ως παιδιά του Θεού.
ΤΡΙΤΗ 31. Για σοφία και περισσότερη εκπαίδευση  στους εθελοντές και στο προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που προσπαθούν να συμβουλέψουν και να διδάξουν ακροατές και προσευχόμενους, πολλοί από τους οποίους είναι υπερβολικά φτωχοί, ζουν σε άθλιες συνθήκες και καταλαβαίνουν λίγα για την αγάπη του Ιησού Χριστού.

TWR HELLAS ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου