Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πολλές φορές, ο Θεός απαντά τις προσευχές μας με τέτοιον τρόπο που δεν τον περιμέναμε. Για πολλά χρόνια, χιλιάδες προσευχόμενοι του «σχέδιο ΑΝΝΑ» προσεύχονταν ώστε οι απομονωμένες γυναίκες στον Αραβικό κόσμο, στην Κεντρική Ασία και στη Βόρεια Αφρική να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για την αγάπη του Θεού για κείνες. Εκατομμύρια από τις γυναίκες αυτές εγκαταλείπουν τώρα τις κοινότητες και τις χώρες τους και αναζητούν ασφάλεια κι ελπίδα στην Ευρώπη. Μη ζώντας άλλο πλέον στην απομόνωση, πολλές θα ακούσουν τελικά για τον Θεό των Χριστιανών ο οποίος τις αγαπάει και τις προσκαλεί να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού, του υιού του.
Υπάρχουν περισσότεροι από 60 εκατομμύρια πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εξαναγκαστεί να μετεγκατασταθούν εξαιτίας του πολέμου, του διωγμού, της πείνας ή των φυσικών καταστροφών. Ενώ ταξιδεύουν για να ξεφύγουν – ακόμη και όταν βρίσκονται εντός των καταφυγίων – είναι ευάλωτες στις αρρώστιες, στον βιασμό, στη δουλεία, στην πείνα και στον θάνατο. Φοβούνται και τραυματίζονται ψυχικά, και χρειάζονται Χριστιανούς φίλους οι οποίοι μπορούν να τους προσφέρουν ελπίδα.
Τα εκατομμύρια των προσφύγων όχι μόνο υποφέρουν σωματικά, αλλά τα ψυχολογικά τραύματα θα τους στοιχειώνουν για χρόνια. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αφήσει πίσω τους ηλικιωμένους γονείς τους, έχουν παρακολουθήσει τα αγαπητά τους πρόσωπα να πεθαίνουν με φρικτούς θανάτους, ή έχουν ξυλοκοπηθεί άγρια κι έχουν βιασθεί. Θα πρέπει τώρα πλέον να μάθουν καινούργιες γλώσσες, νόμους κι έθιμα. Οι περισσότεροι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις καινούργιες χώρες. Η παρουσία τους θα προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές αλλαγές στις νέες κοινότητες, με αποτέλεσμα πολλοί να τους φοβούνται ή να τους μισούν.
Το TWR επιθυμεί να μεταδώσει ελπίδα στους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα πάντα με την ελπί δα μιας καλύτερης ζωής. Με τη συνεργασία των εκκλησιών και των προσφυγικών διακονιών και με τον εξοπλισμό των πολυμέσων συσκευών  που περιλαμβάνουν περιεχόμενο για την αντιμετώπιση ζητημάτων ζωής όσων αναζητούν άσυλο, μπορούμε να μοιραστούμε τα καλά νέα του Ιησού Χριστού στη δική τους γλώσσα και με τρόπο που είναι κοινωνικά κατάλληλος.
«Αν κάποιος ξένος έρθει να μείνει μαζί σας στη χώρα σας, μην τον εκμεταλλευτείτε.» Λευιτικόν 19:33
Παρακαλούμε προσεύχεστε
ΤΡΙΤΗ 1. Για όλες τις γυναίκες πρόσφυγες που έχουν έρθει στην πατρίδα μας. Οι φυσικές ανάγκες τους είναι πολλές, φαγητό, ρουχισμός, θέρμανση, καθαρό νερό, είδη υγιεινής, διάφορα είδη για τα παιδιά τους κλπ καθώς επίσης και οι πνευματικές τους ανάγκες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 2. Για όλες τις Χριστιανικές οργανώσεις στην πατρίδα μας που ασχολούνται με την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες. Ο Κύριος να τους καλύπτει, να τους ενδυναμώνει, να τους στηρίζει σωματικά, ψυχικά, πνευματικά ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια.
ΠΕΜΠΤΗ 3. Για τους πολλούς πρόσφυγες που δέχονται τον Ιησού όταν ακούν για πρώτη φορά στη ζωή τους για την αγάπη του Θεού και το δώρο της σωτηρίας. Η ελευθερία επιλογής να πιστέψουν είναι κάτι καινούργιο για κείνους. Προσεύχεστε να πάρουν σοφές αποφάσεις.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4. Για τους 332,000 πρόσφυγες σε καταυλισμό στην Κένυα, ο οποίος χτίστηκε για να φιλοξενήσει 90,000 ανθρώπους και είναι ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στον κόσμο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5. Για τους χιλιάδες πρόσφυγες που πηγαίνουν στην εκκλησία και ζητούν ακόμη και να βαπτιστούν. Ενώ κάποιοι ελπίζουν ότι αυτό θα βελτιώσει τις πιθανότητες για άσυλο, προσεύχεστε ώστε πολλοί να αφιερώσουν τη ζωή τους στον Θεό και να γίνουν ακόλουθοι του Χριστού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6. Για τις γυναίκες από την Υεμένη, οι οποίες αναγνωρίζουν  ότι άλλες γυναίκες σαν κι αυτές εξαφανίζονται, διαφεύγουν στην Αιθιοπία από φόβο ότι οι άντρες θα τις εξαναγκάσουν να γίνουν δούλες του σεξ και υπηρέτριές τους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 7. Για κείνους που ήδη αγωνίζονται να φροντίσουν τις δικές τους οικογένειες και στη συνέχεια παρακολουθούν τη χώρα τους να κατακλύζεται από χιλιάδες άπορους πρόσφυγες.
ΤΡΙΤΗ 8. Για τους χιλιάδες ανθρώπους από την Ερυθραία σε διάφορους προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλη την Αιθιοπία που αναζητούν καταφύγιο λόγω ασιτίας, δουλείας, βασανισμών και δολοφονιών στη χώρα τους. Ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει χαθεί στην έρημο Σινά ή στη Μεσόγειο Θάλασσα προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη. Κάποιοι Χριστιανοί έχουν απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος.
ΤΕΤΑΡΤΗ 9. Για τις γυναίκες που εργάζονται στα σπίτια της Άννας στην Ευρώπη προσπαθώντας να προσεγγίσουν τους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο. Προσεύχεστε ώστε οι πρόσφυγες αυτοί από την Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη να βρουν ασφάλεια, φιλία και το δώρο της σωτηρίας που προφέρει ο Θεός.
ΠΕΜΠΤΗ 10. Για τους 967,000 πρόσφυγες από τη Σομαλία που βρίσκονται κυρίως στην Κένυα, στην Αιθιοπία και στην Υεμένη να μπορούν να ακούσουν μέσω των προγραμμάτων του TWR/σχέδιο ΑΝΝΑ στη σομαλική γλώσσα, ότι ο Ιησούς Χριστός τους αγαπάει κι επιθυμεί να τους χαρίσει αξιοπρέπεια κι ελευθερία από τα δεσμά των εξευτελιστικών κοινωνικών πρακτικών.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11. Για τους 140,000 πρόσφυγες από το Μυανμάρ, που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ταϊλάνδη, κάποιοι ακόμη και για 30 χρόνια. Περίπου το 70% της φυλής Κάρεν είναι Βουδιστές ή ανιμιστές και περίπου το 25% είναι Χριστιανοί. Προσεύχεστε ώστε το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» να παρηγορήσει και να φέρει ειρήνη στην ταραγμένη ζωή τους. Οι εθνικοί αυτοί πρόσφυγες εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να ξεφύγουν από τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια, τους βιασμούς, τα ναρκοπέδια και την καταναγκαστική εργασία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 12. Το Πνεύμα του Θεού να κινηθεί στις εμπόλεμες χώρες, θεραπεύοντας καρδιές και αποκαθιστώντας τις οικογένειες. Προσεύχεστε ώστε οι επιζώντες από τις σφαγές, την εθνοκάθαρση, τους εμφύλιους πολέμους, τις πολιτικές αναταραχές, τις θρησκευτικές και πολιτικές συγκρούσεις και τους πολέμους για την ανεξαρτησία να συνεργαστούν για να φέρουν θεραπεία και ειρήνη στα παιδιά τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13. Για τις γυναίκες που μένουν έγκυος μετά από έναν βιασμό στη διάρκεια πολέμου καθώς ταξιδεύουν με δυσκολίες ως πρόσφυγες. Ζητήστε απ’ τον Κύριο να τις βοηθήσει να βρουν ιατρική, ψυχολογική και πνευματική βοήθεια. Προσεύχεστε για τις γυναίκες στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία των οποίων οι σύζυγοι τις έχουν εγκαταλείψει επειδή βιάστηκαν. Επίσης για τις ομάδες προσευχής του σχέδιο ΑΝΝΑ που τις βοηθούν να πληρώσουν τις ιατρικές εξετάσεις και τα φάρμακα και βοηθούν στην φροντίδα των βρεφών που είναι αποτέλεσμα των βιασμών.
ΔΕΥΤΕΡΑ 14. Για τους ντόπιους που βιώνουν τον φόβο και τον πανικό όταν εκατοντάδες πρόσφυγες από διάφορες εθνικότητες, με παράξενα θρησκευτικά πιστεύω και μιλώντας ξένες γλώσσες μετακομίζουν στις κοινότητές τους. Πολλοί φοβούνται ότι οι κοινωνίες τους θα αλλάξουν, δουλειές θα χαθούν, το μορφωτικό επίπεδο θα πέσει και η εγκληματικότητα θα αυξηθεί.
ΤΡΙΤΗ 15. Για τους πρόσφυγες των οποίων η ζωή κινδυνεύει εάν αποκαλυφθεί ότι ακούν το Χριστιανικό πρόγραμμα και ότι μελετούν τις Γραφές ώστε να μάθουν την αλήθεια για την αγάπη του Θεού και τη συγχώρηση που προσφέρει μέσω του Ιησού Χριστού.
ΤΕΤΑΡΤΗ 16. Για τους Χριστιανούς που έχουν εγκαταλείψει τις κοινότητές τους ή τις χώρες τους εξαιτίας του θρησκευτικού διωγμού. Προσεύχεστε να βρουν πιστούς οι οποίοι θα τους αγαπήσουν και θα τους δεχτούν. Οι εξτρεμιστές στην Ινδία επιτίθενται δυναμικά σε Χριστιανούς και απειλούν να τους θανατώσουν και να κάψουν τα σπίτια τους εάν δεν εγκαταλείψουν τον Χριστό. Πολλοί Χριστιανοί δεν έχουν καθαρό πόσιμο νερό αφού τους απαγορεύουν να πάρουν νερό από τα κοινοτικά πηγάδια.
ΠΕΜΠΤΗ 17. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν υποστεί σοβαρούς ξυλοδαρμούς, βάναυσους και αλλεπάλληλους βιασμούς κι έχουν εξαναγκαστεί να παντρευτούν τζιχαντιστές από φόβο για τη ζωή τους και για τη ζωή των αγαπητών τους προσώπων. Πολλές αυτοκτονούν για να σωθούν από την αισχρότητα του σεξουαλικού εμπορίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18. Για τους πρόσφυγες από μειονότητα στο Βιετνάμ οι οποίοι κρύβονται στη ζούγκλα της Καμπότζη. Προσεύχεστε για κείνους που έχουν μετοικήσει σε άλλες χώρες, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν το κοινωνικό σοκ και πρέπει να μάθουν τα νέα έθιμα και νέες γλώσσες.
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.  Για τις οικογένειες που έχουν χωριστεί, και δεν γνωρίζουν εάν ζουν τα αγαπητά τους πρόσωπα. Ακόμη και μετά την εύρεση χαμένων προσώπων, σε πολλές περιπτώσεις, δεν μπορούν να ξανασμίξουν επειδή θα χάσουν την οικονομική βοήθεια που λαμβάνουν και δεν θα μπορούν να επιβιώσουν μαζί χωρίς αυτήν.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20. Για ένα ειρηνικό τέλος στο πόλεμο των 55 χρόνων στην Κολομβία. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια Κολομβιανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και περισσότεροι από 220,000 έχουν χάσει τη ζωή τους. Προσεύχεστε ώστε πολλοί να στραφούν στον Χριστό καθώς ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του TWR στις πόλεις, στα χωριά και στη ζούγκλα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 21. Για τους ηγέτες και τον λαό στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Φινλανδία, χώρες που αναμένεται να δεχτούν συνολικά 1,3 εκατομμύρια αιτήσεις για άσυλο μέχρι το τέλος του έτους.
ΤΡΙΤΗ 22. Για τους ανθρώπους στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία όπου ο αριθμός εκείνων που ζητούν άσυλο αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα εκατομμύριο το 2015, φτάνοντας τα 4,7 εκατομμύρια ως τον Δεκέμβριο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23. Για τους πάνω από 125,000 Ευρωπαίους μετανάστες που αναζητούν άσυλο στη Γερμανία που όμως είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, η πΓΔΜ, η Σερβία και άλλες χώρες έχουν προβλήματα με τη φτώχεια, την ανεργία και τη διαφθορά αλλά διακηρύσσονται  ασφαλείς χώρες. Με λίγες επιλογές αιτήσεων για άδεια εργασίας στη Γερμανία, οι μετανάστες από τα δυτικά Βαλκάνια ζητούν συχνά άσυλο.
ΠΕΜΠΤΗ 24. Οι παγκόσμιοι ηγέτες να απαιτήσουν οι καταχρηστικές κυβερνήσεις να λογοδοτούν για τις επιθέσεις σε αθώους όπως επίσης και για την κακή χρήση των πολύτιμων φυσικών πόρων (πετρέλαιο, διαμάντια κλπ) και για χρήματα που λαμβάνουν από ανθρωπιστικές οργανώσεις. «Θεέ μου, μ’ ελευθέρωσες απ’ του κακού την εξουσία, απ’ τη λαβή του αμαρτωλού και του καταπιεστή.» (Ψαλμ.71:4)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25. Για τους πρόσφυγες που ακούν για πρώτη φορά το μήνυμα των Χριστουγέννων της αγάπης και του δώρου της σωτηρίας που προσφέρει ο Θεός μέσω του Ιησού Χριστού. «αλλά ο άγγελος τους είπε: «Μην τρομάζετε! Σας φέρνω ένα χαρμόσυνο άγγελμα, που θα γεμίσει με χαρά μεγάλη όλο τον κόσμο:
Σήμερα, στην πόλη Δαβίδ γεννήθηκε για χάρη σας σωτήρας —κι αυτός είναι ο Χριστός, ο Κύριος.» (Λουκ. 2:10-11)
 ΣΑΒΒΑΤΟ 26. Για τις Ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που καλούνται να προστατεύσουν πολλούς από τους πάνω από 60 εκατομμύρια πρόσφυγες και τους εσωτερικά εκτοπισμένους σε όλον τον κόσμο. Προσεύχεστε ώστε να μην κακοποιούν τις νεαρές γυναίκες και τα κορίτσια αλλά να τις μεταχειρίζονται με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που κινδυνεύουν να χρησιμοποιηθούν στο σεξουαλικό εμπόριο ή να πουληθούν ως «νύφες» από τις οικογένειές τους έναντι χρηματικών ποσών.
ΔΕΥΤΕΡΑ 28. Για τους πρόσφυγες και τους εσωτερικά εκτοπισμένους οι οποίοι βιώνουν φρίκη πάνω στη φρίκη καθώς προσπαθούν να βρουν ασφαλείς μέρη για τις οικογένειές τους. Ενώ κάποιοι μπόρεσαν να φτάσουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς οι οποίοι παρέχουν τα βασικά, λίγοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και να ζήσουν ανεξάρτητα. Οι πιο πολλοί αντιμετωπίζουν απελπιστικές καταστάσεις.
ΤΡΙΤΗ 29. Για τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν σε άλλη χώρα όχι εξαιτίας του πολιτικού διωγμού ή ενός πολέμου αλλά για οικονομικούς λόγους και δεν τους επιτρέπεται να μείνουν. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να ξαναγυρίσουν σπίτι τους, όπου δεν υπάρχουν δουλειές και οι οικογένειές τους υποφέρουν.
ΤΕΤΑΡΤΗ 30. Για τα χιλιάδες νεαρά κορίτσια που διαφεύγουν τη βία των αλλεπάλληλων βιασμών στο Λάος και το Μυανμάρ και οι οποίες παγιδεύονται στο σεξουαλικό δουλεμπόριο στην Ταϊλάνδη. Προσεύχεστε να βρουν καταφύγια όπου θα τους προσφέρεται επαγγελματική κατάρτιση και θα λαμβάνουν λόγια ελπίδας καθώς ακούν τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» στη γλώσσα τους.
ΠΕΜΠΤΗ 31. Για τον κάθε πρόσφυγα, ο οποίος είναι ένα πολύτιμο πρόσωπο τον οποίο αγαπάει ο Θεός και ο οποίος έχει αποξενωθεί από την οικογένεια, την κοινωνία, τη γλώσσα και κάθε τι γνωστό. Προσεύχεστε γι’ αυτούς τους φορτωμένους και πληγωμένους ανθρώπους ώστε να βρουν ελπίδα μέσω των πράξεων καλοσύνης που τους προσφέρουν οι Χριστιανοί στο όνομα του Ιησού. «Γιατί, πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε,» (Ματθ.25:35).
TWR HELLAS ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου