Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Σε όλον τον κόσμο, υπάρχει πρόοδος όσον αφορά τη βοήθεια προς τις γυναίκες και τα παιδιά που ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ορισμένα παραδείγματα είναι οι διάφορες εκστρατείες που υπάρχουν για την παροχή εμβολίων, φαρμάκων για την ελονοσία, κουνουπιέρες, καθαρό νερό και καλύτερη ιατρική φροντίδα για τις μητέρες. Ωστόσο, η πρόσβαση σε υγιεινό φαγητό, ιατρική φροντίδα, ηλεκτρικό ρεύμα, καθαρό νερό και καλύτερες συνθήκες υγιεινής, παραμένει αόριστη για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Ο πόλεμος, η διαφθορά, οι φυσικές καταστροφές και οι αρρώστιες συνεχίζουν να στέκονται εμπόδιο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να έχουν ευκαιρίες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ο αριθμός των ανθρώπων που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε όλον τον κόσμο έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουν χάσει όλα τα υπάρχοντά τους και μάχονται για την επιβίωση. Ο Οργανισμός της Διεθνής Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) αναφέρει, για παράδειγμα ότι εξαιτίας του Συριακού πολέμου, περίπου 7,6 εκατομμύρια Σύριοι έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό της χώρας ενώ 3,8 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
Παρά τις τεράστιες περιοχές εξόρυξης άνθρακα και τα υπεράκτια  αποθέματα ενέργειας,  η Μοζαμβίκη, το νοτιοανατολικό κράτος της Αφρικής, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο. Περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Οι πρόσφατες πλημμύρες άφησαν για άλλη μια φορά, χιλιάδες άστεγους. Κάποιοι από αυτούς ήταν και μέλη των  ομάδων προσευχής του σχέδιο ΑΝΝΑ.
Οι κοινωνικό-οικονομικές επιρροές του Έμπολα στη Λιβερία και στη Σιέρρα Λεόνε, ήταν  εκτεταμένες και επίμονες, σύμφωνα με δύο εκθέσεις ομάδων της Παγκόσμιας Τράπεζας. Άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους και τις επιχειρήσεις τους, οι αγορές έκλεισαν, και τα δρομολόγια συγκοινωνιών διακόπηκαν.
Υπάρχει μια μείωση των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε χώρες όπως είναι η Αιθιοπία. Ωστόσο, οι πιο φτωχοί στην Αιθιοπία έχουν γίνει φτωχότεροι.
Τον Σεπτέμβρη του 2015 οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν σχετικά με το τι χρειάζεται να γίνει για να σωθούν οι ζωές των παιδιών, να μειωθεί η ακραία φτώχεια, και να υπάρχει πρόσβαση σε καθαρό νερό. Προσεύχεστε ώστε να σταθούν ενωμένοι ενάντια σε πολέμους και στη διαφθορά ώστε εκείνοι που χρειάζονται πραγματικά την οικονομική βοήθεια και τις υπηρεσίες που θα παρέχονται να μπορέσουν να τις λάβουν πραγματικά.
Προσεύχεστε:….
ΤΕΤΑΡΤΗ 1. Για κάθε φτωχή Ελληνίδα καθώς και ξένη που ζει στην Ελλάδα, κι έχει ανάγκη από φαγητό, καθαρό νερό, συνθήκες υγιεινής, ασφαλές καταφύγιο, ιατρική φροντίδα και επαρκές εισόδημα. Δόξα στον Θεό για εκκλησίες και οργανώσεις που βοηθούν με βασικές ανάγκες.
ΠΕΜΠΤΗ 2. Για τα 748 εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν έλλειψη καθαρού νερού και τα 2,5 δισεκατομμύρια που υστερούνται κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής. Η κατάσταση αυτή προκαλεί τον θάνατο 1,400 παιδιών καθημερινά στον κόσμο. (UNICEF).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. Ανθρωπιστικές οργανώσεις και κυβερνήσεις να κρατούν υπόλογους τους υπευθύνους για όλα τα χρήματα, τα τρόφιμα και άλλες προμήθειες που δίνονται προς βοήθεια εκείνων που πλήττονται από την ακραία φτώχεια σε φτωχογειτονιές, σε καταφύγια και μετά από φυσικές καταστροφές.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4. Μέλη των ομάδων του «σχέδιο ΑΝΝΑ» και για τους προσευχόμενους καθώς προσεγγίζουν γυναίκες που αγωνίζονται για να φροντίσουν τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες εξοπλίζονται με εκπαίδευση δεξιοτήτων, οικονομική συμβουλευτική, σεμινάρια υγιεινής και με δώρα από τρόφιμα και ενδυμασία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 5. Για τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν μια βάναυση ύπαρξη επειδή έχασαν  όλα τα υπάρχοντά τους και βρίσκονται σε μια χώρα όπου δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα ή την κουλτούρα. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί να τους αντιμετωπίζουν με καλοσύνη, με την αγάπη του Χριστού, ώστε να μην απελπίζονται. Επίσης για το σπίτι της Άννας στη Σουηδία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 6. Για τις περίπου 800 μητέρες και τα 18.000 μικρά παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες που μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό.
ΤΡΙΤΗ 7. Για τις γυναίκες στην Ινδονησία, την Κένυα και σε άλλες χώρες που βιώνουν την ακραία φτώχεια η οποία οδηγεί πολλούς να μεταναστεύσουν στη Μέση Ανατολή προς αναζήτηση καλύτερης εργασίας, όμως βρίσκονται παγιδευμένοι σε φρικτές συνθήκες διαβίωσης δουλικού τύπου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 8. Για τις γυναίκες από την επαρχία και τα μικρά κορίτσια που είναι απεγνωσμένες λόγω της ξηρασίας, των πλημμύρων ή του πολέμου που τις έχει οδηγήσει σε ακραία φτώχεια και στη συνέχεια είναι εξαναγκασμένες να εισέλθουν στην πορνεία ως το μοναδικό μέσο που θα τους παρέχει τροφή και στέγη για κείνες και τις οικογένειές τους.
ΠΕΜΠΤΗ 9. Για τις γυναίκες που ακούν τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» σε περισσότερες από 65 γλώσσες, ώστε να γνωρίσουν πως ο Θεός ενδιαφέρεται για κείνες και ότι θα τις δώσει δύναμη, κουράγιο και αποφασιστικότητα για να μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10. Για την προστασία του Θεού στις οικογένειες των μελών του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε όλον τον κόσμο. Προσεύχεστε για τους γονείς τους, τους γάμους τους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια. Η αναστάτωση στο σπίτι τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Σατανά για να εμποδίσει το έργο του Θεού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11. Για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία καθώς αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα στη ζωή τους ενώ συνεχίζει η μάχη με τους αντάρτες.  Προσεύχεστε για την προστασία του Θεού στους ακροατές και το προσωπικό του TWR.
ΚΥΡΙΑΚΗ 12. Ώστε οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο να ακούσουν τα καλά νέα για τον θάνατο του Ιησού επάνω στο σταυρό, που πλήρωσε για τις αμαρτίες τους, καθώς επίσης και για τη δύναμη της ανάστασής του. «Οι Γραφές λένε ότι έτσι έπρεπε να γίνει, κι έτσι έπρεπε να πάθει ο Μεσσίας, ν’ αναστηθεί από τους νεκρούς την Τρίτη μέρα και να κηρυχθεί στο όνομά του μετάνοια και άφεση αμαρτιών σ’ όλα τα έθνη, αρχίζοντας από την Ιερουσαλήμ» (Λκ.24:46-47).
ΔΕΥΤΕΡΑ 13. Για τις γυναίκες που βρίσκονται σε ομάδες ακροατών στο Βιετνάμ οι οποίες είναι απομονωμένες, χωρίς μόρφωση και αναζητούν ελπίδα για το μέλλον. Ζητήστε απ’ τον Κύριο να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια συσκευή ραδιοφώνου ώστε να μπορούν να ακούν για το δώρο του Θεού της σωτηρίας και της ειρήνης στο μέσο της ακραίας φτώχειας τους.
ΤΡΙΤΗ 14. Για τις γυναίκες που μαθαίνουν καινούργιες δεξιότητες στο σπίτι της Άννας στη Βραζιλία και στην Τανζανία ώστε να φροντίζουν τις οικογένειές τους με ένα μικρό εισόδημα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 15. Για τις γυναίκες από τη φυλή Quichua στο Εκουαδόρ καθώς ακούν το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» μαζί με τις οικογένειές τους όπως επίσης ακούν και μαθήματα για την φροντίδα των παιδιών, την υγεία, την οικογένεια, και βιβλικές αλήθειες που μπορούν να τις οδηγήσουν σε μια προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό.
ΠΕΜΠΤΗ 16. Για γενναίους ηγέτες να σηκωθούν και να εναντιωθούν στη διαφθορά και τη φτώχεια που βοηθά να αναπτύσσεται το σεξουαλικό εμπόριο. Προσεύχεστε για τους εξαθλιωμένους γονείς ώστε να αντισταθούν στις προσφορές που δέχονται να πουλήσουν τις κόρες τους στη δουλεία και στη πορνεία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17. Για τα εκατομμύρια παιδιά στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν βιβλία και τις απαραίτητες σχολικές στολές.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18. Για τις γυναίκες Ρομά, πολλές παντρεμένες έφηβες, που είναι συνήθως άνεργες και δεν μπορούν να συλλέξουν αρκετά αντικείμενα για να τα πουλήσουν ώστε να φτιάξουν ψωμί για τις οικογένειές τους. Προσεύχεστε για κείνους στην Αλβανία που τις προσεγγίζουν με την αγάπη του Θεού και παρέχουν συμβουλές για τον υγιή τρόπο ζωής και κάποιες ιατρικές συμβουλές για όσες δεν έχουν πάει ποτέ σε γιατρό.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19. Για τις πεινασμένες γυναίκες στη Βόρεια Κορέα που αγωνίζονται να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Τα παιδιά εγκαταλείπονται σε ορφανοτροφεία επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να τα θρέψουν. Προσεύχεστε ώστε ο Θεός να κάνει το αδύνατο στη Βόρεια Κορέα. «έχει τη δύναμη να κάνει απείρως περισσότερα απ’ όσα ζητάμε ή σκεφτόμαστε, καθώς η δύναμή του ενεργεί σ’ εμάς, ας είναι δοξασμένος….» (Εφ.3:20,21)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20. Για τις γυναίκες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας να γνωρίσουν τον άρχοντα της Ειρήνης. «και η ειρήνη του Θεού, που είναι ασύλληπτη στο ανθρώπινο μυαλό, θα διαφυλάξει τις καρδιές και τις σκέψεις σας κοντά στον Ιησού Χριστό» (Φιλ.4:7).
ΤΡΙΤΗ 21. Για τις διακονίες που παρέχουν συμβουλευτική, επαγγελματική εκπαίδευση (μαγειρική, ραπτική, εμπόριο), καταφύγια για κορίτσια που έχουν διαφύγει από την σωματεμπορία.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22. Για τις χήρες, νεαρές και ηλικιωμένες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εάν δεν έχουν αρσενικά συγγενικά πρόσωπα που να επιθυμούν να τις στηρίξουν. Προσεύχεστε ώστε να ανακαλύψουν τον Θεό ως εκείνον που θα προμηθεύει μέσω των δούλων του. (Ησαΐας 1:17).
ΠΕΜΠΤΗ 23. Για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν, που είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για να έχει μια γυναίκα ένα μωρό και όπου περίπου 600 παιδιά κάτω των 5 πεθαίνουν κάθε μέρα από ασθένειες που προλαμβάνονται.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24. Για τους παραγωγούς του «σχέδιο ΑΝΝΑ» των προγραμμάτων στη Παραγουάη καθώς προσεγγίζουν γυναίκες που δεν έχουν πολλά αλλά επιθυμούν να γνωρίσουν τον Θεό. Προσεύχεστε για τις γυναίκες στη φυλακή «ο Καλός Ποιμένας», ώστε να βιώσουν την αγάπη του Θεού μέσω των γυναικών του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που τις επισκέπτονται.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25. Για τα κορίτσια σε χώρες που βιώνουν την ακραία φτώχεια να μπορούν να λάβουν κάποια μόρφωση ώστε να βοηθήσουν τις οικογένειές τους για ένα καλύτερο μέλλον. Προσεύχεστε ώστε πολλά κορίτσια και γυναίκες θα βρουν την αξιοπρέπειά τους στον Χριστό και να προσπαθήσουν να ζήσουν τιμώντας τον Θεό με τη ζωή τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 26. Για τις γυναίκες που διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια για νερό ή ξοδεύουν ώρες μαζεύοντας ξύλα για φωτιά ώστε να βράζουν το νερό για ασφάλεια.
ΔΕΥΤΕΡΑ 27. Για τις μητέρες που προσπαθούν να διδάξουν τα παιδιά τους πώς να προστατευθούν από μολύνσεις, πλένοντας τα χέρια τους συχνά, πετώντας τα σκουπίδια με σωστό τρόπο και προετοιμάζοντας με ασφάλεια το γεύμα.
ΤΡΙΤΗ 28. Οι ηγέτες της κοινότητας να φροντίζουν ώστε να υπάρχουν πηγάδια και σωστές εγκαταστάσεις αποχωρητηρίων για την αποφυγή ασθενειών και θανάτων.
ΤΕΤΑΡΤΗ 29. Οι κοινότητες να παρέχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις οικογένειες που ζουν σε παράγκες καθώς και μόρφωση για τα παιδιά αυτά ώστε να βελτιωθεί η ζωή τους.
ΠΕΜΠΤΗ 30. Για τους Χριστιανούς που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας να βιώσουν μια ζωή πλούσια σε πίστη. «ο Θεός διάλεξε αυτούς που για τον κόσμο είναι φτωχοί, να γίνουν πλούσιοι στην πίστη και να κληρονομήσουν τη βασιλεία του, αυτήν που υποσχέθηκε σ’ όσους τον αγαπούν» (Ιακ.2:5).
TWR HELLAS ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου