Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ

Οι στατιστικές των 35,8 εκατομμυρίων δούλων είναι απλά ένας αριθμός ωσότου συναντήσει κανείς ένα από τα θύματα. Η σωματεμπορία έχει γίνει ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο έχει μια ολέθρια επίδραση στα κορίτσια, στις γυναίκες, τις οικογένειές τους και στις κοινότητές τους. Η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι ένα τρομερό έγκλημα ενάντια στη βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα. Η συνήθης έκθεση στην βαναυσότητα αυτή, πιθανόν να διαστρεβλώσει το νου και τη συμπεριφορά πολλών αγοριών και αντρών, οδηγώντας τους να βλέπουν τις γυναίκες σαν αντικείμενο και ιδιοκτησία και να τις αντιμετωπίζουν  χειρότερα από τα  ζώα: ξυλοδαρμό, πείνα, νάρκωση, απειλές, πλύση εγκεφάλου και σεξουαλικά βασανιστήρια είναι όλα πολύ συνηθισμένα.
Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί σε όλον τον κόσμο που προσπαθούν να κάνουν κάποια ενημέρωση για τα εκατομμύρια των κοριτσιών και των γυναικών που έχουν πέσει θύματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της σωματεμπορίας. Πολλοί προσφέρουν καταφύγια ώστε να βοηθηθούν τα θύματα για ένα καλύτερο μέλλον. Το «σχέδιο ΑΝΝΑ» συνεργάζεται με το Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ελευθερίας για να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των μέσων ενημέρωσης ώστε να προσφέρουν θεραπεία κι ελευθερία σε θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που έχουν εγκλωβιστεί σε οίκους ανοχής και στους δρόμους των Ευρωπαϊκών πόλεων και κατά συνέπεια σε όλον τον κόσμο.
Το «σχέδιο ΑΝΝΑ» προετοιμάζει μια ακουστική παραγωγή ενός δράματος «οι Κρυμμένοι Θησαυροί», που θα  εγκατασταθεί σε φορητές συσκευές οι οποίες θα διανεμηθούν από διάφορους Χριστιανικούς οργανισμούς που προσεγγίζουν τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Χρησιμοποιώντας της μαρτυρίες γυναικών που ήταν θύματα της σωματεμπορίας, αυτά τα ακουστικά δράματα θα ασχοληθούν με ευαίσθητα κοινωνικά, σωματικά, ψυχολογικά, ιατρικά και συναισθηματικά θέματα από έναν μη απειλητικό, εντούτοις επαγγελματικό τρόπο και από Χριστιανική άποψη. Τα προγράμματα θα σχεδιαστούν με απώτερο σκοπό να παρουσιάσουν τον Ιησού Χριστό ως τον Φίλο, τον Σωτήρα και τον Θεραπευτή και να δείξουν στις γυναίκες την πραγματική τους αξία  και τον σκοπό που είναι δοσμένα απ’ τον Θεό.
«Μυστικούς θα σου δώσω θησαυρούς, κρυμμένα πλούτη, για να γνωρίσεις πως εγώ είμαι ο Κύριος, που σ’ έχω πάρει στην υπηρεσία μου, ο Θεός του Ισραήλ.» Ησαΐας 45:3
Προσεύχεστε για…..
ΚΥΡΙΑΚΗ 1.  Τις διακονίες στην πατρίδα μας όπως είναι η Νέα Ζωή και ο Οίκος Δάμαρις ,  που ασχολούνται με τις γυναίκες θύματα  της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σωματεμπορίας, καθώς προσφέρουν ελπίδα  και το μήνυμα της αγάπης του Θεού για κείνες. Προσεύχεστε για όλους εκείνους που ασχολούνται στις διακονίες αυτές, για δύναμη, χάρη και σοφία από τον Θεό, αλλά και για τα κορίτσια θύματα που έχουν ακούσει το μήνυμα της σωτηρίας ώστε να το δεχτούν στη ζωή τους και να καταλάβουν ότι ο Κύριος νοιάζεται γι’ αυτές, τις θεωρεί πολύτιμες και θέλει να τις χαρίσει ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή αιώνια.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2. Τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια που εξαπατώνται στην παράνομη και κερδοσκοπική βιομηχανία της μεταφοράς και πώλησης ανθρώπων με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση. Τα Ηνωμένα Έθνη αποκάλυψαν ότι το 26% των θυμάτων της σωματεμπορίας είναι παιδιά. Τα κορίτσια αποτελούν τα δύο τρίτα όλων των παιδιών που είναι θύματα. Οι γυναίκες και τα κορίτσια μαζί αποτελούν το 75 με 80% όλων των θυμάτων του σωματεμπορίου.
ΤΡΙΤΗ 3. Για τις γυναίκες που ζουν σε καταστάσεις μεγάλης φτώχειας και απελπισίας οι οποίες πρέπει να είναι προσεκτικές με τις «προσφορές εργασίας» που υπόσχονται μια καλύτερη ζωή. Πολλές προσφορές είναι στην ουσία παγίδες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Καθώς φθάνουν στην νέα χώρα στην οποία έχουν παρασυρθεί, τους αφαιρούνται τα διαβατήρια, προειδοποιούνται ότι βρίσκονται στη χώρα παράνομα και στη συνέχεια εξαναγκάζονται στο σωματεμπόριο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 4. Για τις 67 ομάδες παραγωγής των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» του «σχέδιο ΑΝΝΑ», καθώς προετοιμάζουν σεμινάρια κι εκπομπές που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να καταλάβουν τους κινδύνους που εγκυμονούν με την αναζήτηση εργασίας σε άγνωστα μέρη μακριά από την οικεία τους κοινότητα.
ΠΕΜΠΤΗ 5. Ασφάλεια για όσους προσπαθούν να διασώσουν τα κορίτσια  από την πορνεία. Οι εγκληματίες δεν χαίρονται όταν κινδυνεύει η προσοδοφόρα επιχείρησή τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6. Για τις 800 γυναίκες θύματα στη Βιέννη που έλαβαν μικρά δώρα με Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κι ένα ημερολόγιο με εδάφια σε 18 γλώσσες ώστε να αφήσουν τον Θεό να εργαστεί στην καρδιά και στο νου τους και να αποδεχτούν το δώρο της σωτηρίας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 7. Για την Ελίζ, μια 77χρονη γυναίκα που βγαίνει στους δρόμους στη Σουηδία κάθε Παρασκευή βράδυ με ένα καροτσάκι γεμάτο σοκολάτες, Γραφές και mp3 που περιέχει προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» και τα διανέμει στις γυναίκες θύματα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8. Για όσους εργάζονται στις ΗΠΑ στο πρόγραμμα «Χαμένη Αθωότητα», το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ανάκτηση των περίπου 3.600  ανήλικων παιδιών που είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Επίσης, έχουν κερδίσει την καταδίκη των προαγωγών σε 1.450 υποθέσεις σε 11 χρόνια. Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την Όγδοη Επιχείρηση σε όλη τη Χώρα, τη μεγαλύτερη αστυνομική δράση μέχρι σήμερα: διασώθηκαν 168 θύματα σωματεμπορίας και συνελήφθησαν 281 προαγωγοί.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9. Για εκατοντάδες κορίτσια που έχουν βιαστεί, έχουν ξυλοκοπηθεί και έχουν γίνει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με συστηματικό τρόπο σε πόλη της Βόρειας Αγγλίας για περισσότερα από 12 χρόνια.  Κάποια παιδιά τα περιέλουσαν με βενζίνη και τα εξανάγκασαν να είναι μάρτυρες σε βάναυσους και βίαιους βιασμούς αλλά και τα απείλησαν με πυρπόληση, με όπλα, και ότι θα γίνονταν το επόμενο θύμα βιασμού εάν μιλούσαν σε κανέναν.
ΤΡΙΤΗ 10. Οι φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης, οι γείτονες και οι δικαστικές υπηρεσίες να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να ξεφύγουν. Οι ενδείξεις περιλαμβάνουν κάποιον του οποίου η επικοινωνία περιορίζεται, είναι σπάνια έξω από την κατοικία, δεν έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, ή ζει σε ένα κτίριο το οποίο το επισκέπτονται συχνά άντρες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11. Να γίνουν περισσότερα ώστε να μπει ένα τέλος στη δουλεία σε όλον τον κόσμο. Η Ινδία παραμένει στη κορυφή της λίστας με περίπου 14,20 εκατομμύρια δούλους, ακολουθεί η Κίνα (3,24 εκατομμύρια), το Πακιστάν (2,06 εκατομμύρια), το Ουζμπεκιστάν (1,2 εκατ) και η Ρωσία (1,05 εκατομμύρια).
ΠΕΜΠΤΗ 12. Για τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες που έχουν τραυματιστεί βίαια και συναισθηματικά. Προσευχηθείτε ώστε να γνωρίσουν την αποκατάσταση και τη θεραπεία που κάνει ο Θεός μέσω του Ιησού Χριστού. Πολλές βρίσκονται σε απελπισία και σκέφτονται την αυτοκτονία ως μέσο διαφυγής από το μαρτύριο να είναι κλειδωμένες κάπου, να τις ξυλοφορτώνουν, να μένουν πεινασμένες και να βιάζονται όταν αντιστέκονται στους προαγωγούς τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13. Για εκστρατείες ενημέρωσης και τους εθελοντές σε διάφορες χώρες που διανέμουν φυλλάδια και πόστερ ώστε να ενημερώσουν τις γυναίκες για τους κινδύνους που υπάρχουν εάν αποδεχτούν εργασία από ξένους. Προσεύχεστε ώστε οι κυβερνητικοί φορείς να χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης για να αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από τις ψεύτικες προσφοράς εργασίας και τις απατηλές υποσχέσεις μια καλύτερης ζωής.
ΣΑΒΒΑΤΟ 14. Οι τουρίστες, οι φοιτητές, το στρατιωτικό προσωπικό και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι πολλές από τις γυναίκες που προσλαμβάνουν για σεξουαλικές υπηρεσίες είναι εξαναγκασμένες να τους εξυπηρετούν. Προσεύχεστε ώστε οι άντρες αυτοί να απομακρυνθούν από τους πονηρούς δρόμους και να προσφερθούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους (Ιεζεκιήλ 33:11).
ΚΥΡΙΑΚΗ 15. Για τα κορίτσια από το Βιετνάμ, τη Βόρεια Κορέα, το Λάος, την Καμπότζη, και τη Βιρμανία που εξαναγκάζονται να παντρευτούν στην Κίνα. Ξεγελιούνται από τους συγγενείς, τους φίλους ή το αγόρι τους και πωλούνται στους Κινέζους ως νύφες. «Δικαιοσύνη αποδώστε στον άμοιρο, στον ορφανό, δώστε το δίκιο του φτωχού, και του απόρου. Ελευθερώστε τον αδύνατο και τον φτωχό, λυτρώστε τους από την εξουσία των ανόμων». (Ψαλμ. 82:3-4).
ΔΕΥΤΕΡΑ 16. Οι αρχές να δρουν περισσότερο για τον εντοπισμό των χαμένων παιδιών και να τιμωρούν όσους έχουν σχέση με απαγωγές και την κακοποίηση αυτών των μικρών παιδιών.
ΤΡΙΤΗ 17. Για τα θύματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης που είναι απίθανο να πάνε  από μόνοι τους στις αρχές για βοήθεια επειδή πολύ συχνά είναι μετανάστες χωρίς χαρτιά και φοβούνται τους εμπόρους και τις δικαστικές αρχές.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18. Για την εκπαίδευση των αστυνομικών αρχών σχετικά με το σεξουαλικό εμπόριο όπως και για την τιμωρία εκείνων που το υποστηρίζουν. Πολλοί κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν είναι ξεκάθαροι πάνω στους νόμους της χώρας τους. Προσεύχεστε για τους διεφθαρμένους υπαλλήλους που δωροδοκούνται, οδηγούν το οργανωμένο έγκλημα και «κάνουν τα στραβά μάτια»  στο σεξουαλικό εμπόριο.
ΠΕΜΠΤΗ 19. Για τις γυναίκες που υποφέρουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες (όπως το AIDS), από υποσιτισμό, φυματίωση και επιπλοκές από επανειλημμένους βιασμούς και εκτρώσεις που είναι αποτέλεσμα της εξαναγκαστικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20. Για τους πρόσφυγες που άφησαν τα σπίτια τους χωρίς να πάρουν τίποτα και τώρα πωλούν τις κόρες τους για να πληρώσουν το νοίκι και να αγοράσουν φαγητό. Πολλά απ’ τα κορίτσια γίνονται παιδικές νύφες σε μεγαλύτερης ηλικίας άντρες και κάποιες είναι προσωρινές «νύφες», τις οποίες εύκολα χωρίζουν ή τις πωλούν στο σωματεμπόριο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21. Για τους φτωχούς μετανάστες στην Ευρώπη που είναι θύματα σωματεμπορίας, να βρουν αξιοπρεπή εργασία ώστε να μη ζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο για να φροντίζουν τις οικογένειές που έχουν αφήσει πίσω. Σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι φτωχοί μετανάστες αποτελούν το 70 με 90 % όλων του πληθυσμού στο σεξουαλικό εμπόριο (BBC News). Προσεύχεστε ώστε οι κυβερνήσεις να δρουν περισσότερο ώστε να μορφώνονται οι φτωχοί και να αποκτούν δεξιοτεχνίες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22. Για τα παιδιά που πατέρας τους είναι ο βιαστής της μητέρας τους. Πολλά παιδιά των γυναικών θύματα της σωματεμπορίας πωλούνται και κακοποιούνται.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23. Για τη Διεθνή Αποστολή Δικαιοσύνης και τη συνεχής επιδίωξη της προστασίας των γυναικών από τους σωματέμπορους και τους βιαστές. Προσεύχεστε για κείνους που εργάζονται στα καταφύγια  τα οποία είναι συχνά γεμάτα αλλά έχουν συμφωνήσει να κάνουν χώρο για περισσότερα θύματα οι οποίες απεγνωσμένα χρειάζονται ένα ασφαλές μέρος να πάνε. Επίσης για κείνες που έχουν ξεφύγει και μαθαίνουν τώρα να ζουν  ελεύθερα.
ΤΡΙΤΗ 24. Για τη Maggan Johansson, τη συντονίστρια του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στη Σουηδία, καθώς εργάζεται ως σύνδεσμος στην Ευρώπη για την ανάπτυξη συνεργασιών ώστε να προσεγγιστούν οι γυναίκες θύματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της σωματεμπορίας.
ΠΕΜΠΤΗ 25 . Για τις γυναίκες που υποφέρουν από την κακοποίηση, την απιστία ή την εγκατάλειψη των συζύγων τους. Πολλές από τις γυναίκες αυτές είναι εξαναγκασμένες να πωληθούν ώστε να ταΐσουν τα παιδιά τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26. Για τις Χριστιανικές οργανώσεις που παρέχουν τα καταφύγια και την επαγγελματική εκπαίδευση σε νεαρά κορίτσια που είναι ευάλωτες στη σωματεμπορία. Προσεύχεστε ώστε να «γίνεστε πιο σταθεροί και αμετακίνητοι στην πίστη, και να έχετε πάντοτε όλο και περισσότερο ζήλο για την εκπλήρωση του έργου του Κυρίου, αφού ξέρετε ότι ο κόπος που καταβάλλετε για χάρη του Κυρίου δεν είναι μάταιος». (Α Κορινθίους 15:58).
ΣΑΒΒΑΤΟ 27. Οι Χριστιανοί να είναι κανάλια της αγάπης του Θεού για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν πληγωθεί βαθιά από την σωματική και την σεξουαλική κακοποίηση. Προσεύχεστε ώστε στη συντριμμένη ζωή τους οι γυναίκες αυτές θα γνωρίσουν το μεταμορφωτικό και θεραπευτικό έργο του Θεού για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπρέπειά τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28. Για τις γυναίκες από τη Ρωσία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία που είναι απεγνωσμένες να ξεφύγουν τη φτώχεια. Πολλές ταξιδεύουν στη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και σε άλλες χώρες για να πουληθούν σε άντρες στα σύνορα σε βενζινάδικα, σε κατασκηνώσεις και σε άλλα μέρη ώστε να φροντίσουν την οικογένειά τους. Προσεύχεστε ώστε οι κυβερνήσεις να δράσουν περισσότερο για τους φτωχούς δημιουργώντας εργασίες και εκπαίδευση.
TWR HELLAS ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου