Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα σχολεία, τη γη τους, την οικογένεια, τους φίλους τους και τις δουλειές τους. Στη διαδικασία της φυγής, πολλοί άντρες δυστυχώς σκοτώνονται. Κάποια νεαρά κορίτσια απάγονται και πωλούνται ως «νύφες» σε πλούσιους μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες ή σε αντάρτες. Οι γυναίκες βιάζονται και τους γίνεται ακρωτηριασμός. Εκείνες που επιβιώνουν θα πρέπει να μάθουν να ζουν σε φρικτές συνθήκες στη χώρα τους ή σε γειτονικά κράτη.
Ο Αραβικός κόσμος αποτελείται από 22 χώρες στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή όπου τα Αραβικά είναι η βασική γλώσσα. Οι χώρες αυτές είναι εθνικά και θρησκευτικά ποικίλες, περιλαμβάνοντας ένα μικρό ποσοστό Χριστιανών και Ιουδαίων, όμως το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία. Οι πολιτικές και οι οικονομικές συνθήκες επίσης διαφέρουν, από χώρες που είναι πολύ πλούσιες ή σχετικά πλούσιες μέχρι κείνες που πλήττονται από πολέμους και φτώχεια. Παρά τις κάποιες ενδείξεις  προόδου προς την κατεύθυνση της ισότητας σε κάποιες χώρες, εξακολουθεί να υπάρχει  μια διάχυτη διαφορά μεταξύ των φύλων που βασίζεται στα δικαιώματα και στις ελευθερίες σε κάθε πτυχή της κοινωνίας: τους νόμους, την οικονομία, την παιδεία, την οικογενειακή ζωή, την υγεία και τα μέσα ενημέρωσης. Κάποια Αραβικά κράτη έχουν επιτρέψει σε γυναίκες να αναζητήσουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όμως η αυστηρή κοινωνία τους συνεχίζει να ελέγχει τις επιλογές τους.
Η οικογένεια είναι βασική στον Αραβικό κόσμο. Οι οικογενειακοί νόμοι στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής διακηρύττουν ότι οι σύζυγοι  έχουν πλήρη εξουσία πάνω στις γυναίκες και τις κόρες τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση, την εργασία ή τα ταξίδια. Η ενδοοικογενειακή βία παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα και οι γυναίκες τείνουν να καλύπτουν την κακοποίηση έτσι ώστε οι οικογένειές τους να μην ντροπιάζονται δημοσίως. Κατά συνέπεια, οι κακοποιημένες γυναίκες σπάνια προσπαθούν να υποβάλουν καταγγελίες στην αστυνομία.
Οι περισσότερες γυναίκες από τα Αραβικά κράτη ζουν σε πολιτιστικό, συναισθηματικό και πνευματικό σκοτάδι κι έχουν απόλυτη ανάγκη από ανιδιοτελή αγάπη. Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σηκώσει τις γυναίκες από το σκοτάδι και τη δυστυχία τους και να τις δώσει τιμή και αξία.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΔΕΥΤΕΡΑ 1. Για όλες τις γυναίκες που κατοικούν στην Ελλάδα από τα Αραβικά κράτη (Αλγερία, Μπαχρέιν, Κομόρες, Τζιμπουτί, Αίγυπτο, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιβύη, Μαυριτανία, Μαρόκο, Ομάν, Παλαιστινιακά σύνορα, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Τυνησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη). Πολλές κι εδώ στη χώρα μας κακοποιούνται και ζουν στην απομόνωση. Ας προσευχόμαστε για διακονίες που τις υπηρετούν στην πατρίδα μας. Ο Κύριος να χαρίζει προστασία και να κάνει έργο σωτηρίας στις καρδιές τους.
ΤΡΙΤΗ 2. Για τις γυναίκες που πιστεύουν στον Χριστό και στη συνέχεια χρειάζονται μια οικογένεια πιστών να τις στηρίξουν καθώς αυξάνονται στην πίστη τους.
ΤΕΤΑΡΤΗ 3. Για τις Σύριες γυναίκες πρόσφυγες οι οποίες πωλούνται στην πορνεία από τους πατέρες και τους συζύγους τους. Κάποια νεαρά κορίτσια πωλούνται σε πλούσιους άντρες ως μέσον ασφαλούς εισοδήματος για την οικογένεια. Προσεύχεστε και για τις Σύριες στην πατρίδα μας.
ΠΕΜΠΤΗ 4. Για εκείνες που έχουν χάσει τους συζύγους τους, τους γιους ή τις κόρες τους λόγω του πολέμου. Προσεύχεστε να βρουν δύναμη κι ελπίδα μέσω της συνάντησής τους με τον Κύριο Ιησού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5. Για ασφάλεια και προστασία στην Αραβική ομάδα του «σχέδιο ΑΝΝΑ». Προσεύχεστε για σοφία στον παραγωγό του ραδιοφωνικού προγράμματος. Επίσης για την ομάδα παρακολούθησης που ανταποκρίνονται σε ακροατές και τους βοηθούν με πνευματικές και συναισθηματικές ανάγκες. Δόξα στον Θεό που το πρόγραμμα αυτό μεταδίδεται τέσσερις φορές την εβδομάδα δωρεάν από έναν μεγάλο σταθμό στο Λίβανο. Η μετάδοση γίνεται στη χώρα εκείνη καθώς και στη Συρία και στην Παλαιστίνη
ΣΑΒΒΑΤ0 6. Για τους ηγέτες του Αραβικού κόσμου – όπως για τον πρόεδρο της Τυνησίας τον Beji Caid Essebsi – που εργάζονται για περισσότερο σεβασμό προς την ισότητα των γυναικών, την εκπαίδευση και την κοινωνική ανοχή.
ΚΥΡΙΑΚΗ 7. Για  χώρες του Περσικού Κόλπου που έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας. Οι κακοποιημένες γυναίκες συνήθως δεν υποβάλουν μηνύσεις στην αστυνομία λόγω φόβου μήπως χαλάσει η φήμη των οικογενειών τους και η τιμή τους. Προσεύχεστε ώστε να γίνουν ειλικρινείς προσπάθειες για να αλλάξει η κατάσταση.
ΔΕΥΤΕΡΑ 8. Ο Θεός να αλλάξει τις καρδιές και τις στάσεις των αντρών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ώστε να φέρονται στις γυναίκες τους με σεβασμό. Σε πολλές περιοχές, οι γυναίκες πρέπει να εργάζονται εκτός σπιτιού και να φροντίζουν τις ανάγκες των συζύγων και των παιδιών τους. Πολλοί σύζυγοι χρησιμοποιούν το εισόδημα των γυναικών τους για να πληρώσουν τις προσωπικές τους απολαύσεις ακόμη και να συντηρούν τους πολλούς τους γάμους.
ΤΡΙΤΗ 9. Για τα μικρά κορίτσια που εξαναγκάζονται να ζητιανεύουν για χρήματα στους δρόμους σε κάποια Αραβικά κράτη παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Κάποιες φορές οι πατέρες τους δεν τις αφήνουν να γυρίσουν σπίτι εάν δεν έχουν μαζέψει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Προσεύχεστε για προστασία στα κορίτσια αυτά και η κυβέρνηση να δημιουργήσει γι’ αυτές καταφύγια.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10. Για τις γυναίκες που ζουν σε χώρες που δεν είναι τμήμα του Αραβικού κόσμου αλλά  μιλούν την Αραβική γλώσσα (το Μαλί, το Νίγηρα, το Τσαντ, την Ερέτρια, την Αιθιοπία, τη νότια Τουρκία και το νοτιοδυτικό Ιράν). Μακάρι κι αυτές, να έχουν ευκαιρίες να ακούσουν την αλήθεια για τον Θεό.
ΠΕΜΠΤΗ 11. Για ασφάλεια του Berber Kabyle από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» και την Κουρδική ομάδα με τις οικογένειές τους. Δόξα στον Κύριο που ο αδελφός ενός μέλους της ομάδας επέζησε από ένα τρομερό αυτοκινητικό δυστύχημα κι ένας άλλος αδελφός επέζησε από επίθεση με μαχαίρι στο θώρακά του. Παρόλο που λίγες γυναίκες του Θεού μπορούν να μπουν σε σπίτια στον Αραβικό κόσμο, τίποτα δεν σταματά τα ραδιοφωνικά κύματα από το να εισέλθουν στα σπίτια.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12. Οι γονείς να σταματήσουν τη βαναυσότητα που ασκούν όταν πωλούν τις κόρες τους ως «νύφες» σε μεγαλύτερους άντρες. Οι παιδικοί γάμοι αντιπροσωπεύουν το 65% όλων των γάμων στην Υεμένη, και σε πολλές περιπτώσεις, το παιδί είναι μόλις 8 ή 10 χρονών.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13. Η συνέχιση της οικονομικής στήριξης ώστε η Αραβική διακονία να συνεχίσει να αυξάνει καθώς και το πρόγραμμα να βρίσκεται στον αέρα. Δίνουμε δόξα στον Θεό για τους υποστηρικτές που έχουν βάρος να υποστηρίξουν τη διακονία και που πιστεύουν ότι ο Θεός χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για να φέρει αλλαγή στη ζωή των γυναικών.
ΚΥΡΙΑΚΗ 14. Το χέρι του Θεού να είναι με τις Ιρακινές Χριστιανές γυναίκες και τις οικογένειές τους που έπρεπε να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξαιτίας του διωγμού από εξτρεμιστές. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στις καινούργιες χώρες τους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 15. Για τις Χριστιανές Αιγύπτιες γυναίκες και τα κορίτσια που απάγονται και βιάζονται ως μια μορφή διωγμού και εξευτελισμού. Προσεύχεστε ώστε η διεθνής κοινωνία να ασκεί πίεση στις αρχές για να σταματήσει η βία. Επίσης για τα κορίτσια που έχουν απαχθεί κι έχουν εξαναγκαστεί να αλλάξουν πίστη και να γίνουν νύφες των απαγωγέων τους. Τα κορίτσια αυτά δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στον Χριστιανισμό όταν το σκάσουν.
ΤΡΙΤΗ 16. Για τις γυναίκες που λαβαίνουν  cd και άλλο υλικό από τα ραδιοφωνικά προγράμματα. Μακάρι να ωφεληθούν από αυτά που ακούν και πραγματικά να αλλάξουν. Επίσης, προσεύχεστε για τους επισκέπτες στις ιστοσελίδες, τους χρήστες των εφαρμογών και τους ακροατές του προγράμματος στο διαδίκτυο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 17. Για τις γυναίκες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να εργαστούν στον Αραβικό κόσμο. Εκτός από τα τυπικά προβλήματα, όπως είναι οι ελάχιστες αποδοχές που αντιμετωπίζουν γενικά οι μετανάστες εργάτες, οι οικιακοί βοηθοί υποφέρουν από τη λεκτική, τη σωματική και σε ορισμένες περιπτώσεις τη σεξουαλική κακοποίηση. Κάποιες δεν επιτρέπεται να μιλούν σε αγνώστους, πρέπει να εργάζονται πολλές ώρες, είναι κλειδωμένες στο σπίτι των αφεντικών τους και δεν έχουν ρεπό. Προσεύχεστε ώστε οι αρχές να προειδοποιούν και να προστατεύουν τις γυναίκες αυτές. Κάποιες δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα ή συλλαμβάνονται όταν «δραπετεύουν» από τους εργοδότες τους.
ΠΕΜΠΤΗ 18. Για τις Λίβυες που καταπιέζονται συναισθηματικά και σωματικά. Πολλές έχουν μια παραμορφωμένη αντίληψη για την αγάπη. Μέσω των προγραμμάτων, πολλές ακούν για την ανεπιφύλακτη αγάπη του Ιησού Χριστού και το νόημα της αληθινής αγάπης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19. Για σοφία και δύναμη στις Χριστιανές γυναίκες από την Αλγερία που αντιμετωπίζουν το διωγμό εξαιτίας της πίστης τους στον Χριστό. Οι γυναίκες αυτές φοβούνται ότι  θα τις χτυπήσουν και θα τους δοθεί διαζύγιο ακόμη ότι θα χάσουν την επιμέλεια των παιδιών τους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 20. Για τη δημιουργία  διακονίας ελέους που θα εφοδιάζει τις γυναίκες με πνευματικά και κοινωνικά εργαλεία ώστε να υπηρετούν τις Αράβισσες αδελφές τους και να μοιράζονται το Ευαγγέλιο με κείνες που υποφέρουν επειδή είναι γυναίκες. Προσεύχεστε ώστε περισσότερες γυναίκες θα ενώνονται με θάρρος με τις ομάδες προσευχής στις Αραβικές χώρες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 21. Οι κυβερνήσεις στον Αραβικό κόσμο να δημιουργήσουν καταφύγια και σπίτια για τις κακοποιημένες γυναίκες και για όσες έχουν εγκαταλειφθεί στους δρόμους από τις οικογένειές τους. Τα καταφύγια θα τις βοηθήσουν να ζήσουν ξανά μια αξιοπρεπής ζωή.
ΔΕΥΤΕΡΑ 22. Για τις Χριστιανές Ιορδανές ώστε χωρίς φόβο και με χαρά να διακονούν μεταξύ των γυναικών  πρόσφυγες  από το Σουδάν, τη Σομαλία, το Ιράκ και τη Συρία. Οι οικογένειες των προσφύγων έχουν ανάγκη από συμπόνια και αναζητούν απαντήσεις για τα θρησκευτικά και κοινωνικά τους πιστεύω.
ΤΡΙΤΗ 23. Για ασφάλεια στις γυναίκες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που δεν επιτρέπεται να ακούν ελεύθερα το ραδιόφωνο αλλά το κάνουν στα κρυφά. Προσεύχεστε ώστε ο Κύριος να χρησιμοποιήσει τα προγράμματα του TWR για να αγγίξει τις καρδιές των γυναικών. Προσεύχεστε να συνεχίσουν να αυξάνονται στον Κύριο ανάμεσα στο σκοτάδι και το διωγμό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24. Για όσες έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Αραβικού προγράμματος κι έχουν ερωτήσεις για την πίστη και το νόημα της ζωής. Ο αριθμός αυτών που ακολουθούν ξεπερνάει τις 50.000 και υπάρχει μεγάλη εμβέλεια για άντρες και γυναίκες που αλληλεπιδρούν μέσω των κοινωνικών δικτύων.
ΠΕΜΠΤΗ 25. Για τις μητέρες σε πολλές Αραβικές χώρες που αγωνίζονται με την οικονομική πίεση η οποία τις κρατάει μακριά από το να ξοδεύουν χρόνο με τα παιδιά τους. Προσεύχεστε για σοφία κι ευκαιρίες να μελετούν τον Λόγο του Θεού ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να γίνουν δυνατά στην πίστη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26. Για τις γυναίκες από τις Αραβικές χώρες (Αλγερία, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τυνησία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) όπου το ποσοστό των εγγραφών στα πανεπιστήμια για τις γυναίκες τώρα υπερβαίνει πλέον αυτή των ανδρών. Προσεύχεστε ώστε κατά την  εκπαιδευτική τους επιδίωξη θα αναζητήσουν την αλήθεια για τον Θεό.
ΣΑΒΒΑΤΟ 27. Για την εκκλησία στον Αραβικό κόσμο να συνεχίσει να εργάζεται ώστε να εκπληρώνει την Μεγάλη Αποστολή. Οι γυναίκες έχουν  σημαντικούς ρόλους στην εκκλησία, και προσευχόμαστε ώστε να καταλάβουν τα χαρίσματα που τις έχει δώσει ο Θεός και να τα χρησιμοποιούν για την επέκταση της βασιλείας του.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28. Για τις μικρές σε ηλικία οικιακούς βοηθούς, κάποιες είναι 8 χρονών, που δουλεύουν σε σπίτια για 12 ώρες ή περισσότερο την ημέρα για πολύ χαμηλό μισθό ή και καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι εργοδότες τις χτυπούν και τις κακοποιούν λεκτικά. Δεν έχουν μόρφωση και δεν λαβαίνουν αρκετό φαγητό ή ιατρική περίθαλψη.
ΔΕΥΤΕΡΑ 29. Για τις έφηβες που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα για να προωθήσουν σεξουαλικά τον εαυτό τους ώστε να προσελκύσουν τους άντρες. Προσεύχεστε ώστε να δουν την ιστοσελίδα του «σχέδιο ΑΝΝΑ» και να καταλάβουν ότι είναι πολύτιμες και όμορφες επειδή πλάστηκαν κατά την εικόνα του Θεού.
ΤΡΙΤΗ 30. Για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας που ζουν στην απομόνωση κάτω από τις μπούρκες. Πολλές κακοποιούνται από τους συζύγους τους, τα αδέλφια και τους πατέρες τους. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες στρέφονται σε ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής εξαιτίας του μίσους εναντίον των αντρών. Προσεύχεστε ώστε το Άγιο Πνεύμα να διεισδύσει μέσα στο σκοτάδι τους και να τις ελευθερώσει.

TWR HELLAS ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου