Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Ο Θεός αλλάζει ζωές.
Οι πιστοί σε ένα μικρό χωριό με 33 οικογένειες στη Μέση Ανατολή, όπου οι περισσότεροι γνώρισαν τον Χριστό μέσα από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας», έχουμε εβδομαδιαίες συναντήσεις. Ακούν μαζί το πρόγραμμα, μελετούν τη Γραφή, έχουν ώρα λατρείας και προσεύχονται όλοι μαζί. Σε μια άλλη χώρα, κάποιες πρόσφυγες μένουν μαζί σε ένα  διαμέρισμα το οποίο τους το νοικιάζει μια ομάδα προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» και αποτελείται από γυναίκες από το Αφγανιστάν, τη Γερμανία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Ομάδες προσευχής σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σε παραγκουπόλεις και σε απομονωμένα χωριά, συγκεντρώνονται για λατρεία επειδή δεν υπάρχει καμιά εκκλησία στην περιοχή τους.
Οι γυναίκες οι οποίες κακοποιούνται ή εγκαταλείπονται από τους συζύγους τους, ή αντιμετωπίζονται ως δούλες από την οικογένεια του συζύγου τους, έχουν βρει σωτηρία μέσω του Ιησού Χριστού. Βρίσκουν δύναμη για να μπορούν να επιβιώνουν καθημερινά με τη βοήθεια του προγράμματος «γυναίκες Ελπίδας» και των ομάδων προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ». Κάποιες έχουν πιστέψει στον Χριστό γνωρίζοντας ότι μπορούν να χάσουν τη ζωή τους από μέλη των οικογενειών τους.
Σύζυγοι, πατέρες, αρχηγοί φυλών, ποιμένες, φυλακισμένοι και άλλοι άντρες έχουν ομολογήσει ότι το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» τους βοηθάει να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα αλλά και να είναι καλύτεροι άντρες μέσα στις οικογένειες και στις κοινότητές τους. Οι κοινότητες έχουν ζητήσει από τις ομάδες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» να διδάξουν κάποιες δεξιότητες στους φτωχούς και στους φυλακισμένους.
Ο Θεός αλλάζει τη στάση και την καρδιά των γυναικών σε όλον τον κόσμο. Καθώς αφήνουν το Άγιο Πνεύμα να τις ενδυναμώνει, αρχίζουν να μιλούν υπέρ εκείνων που κακοποιούνται. Μοιράζονται τα λίγα που έχουν με κείνους που υποφέρουν.
Όλα αυτά γίνονται στο όνομα του Κυρίου και μέσα από τη δύναμη της προσευχής. Ας δώσουμε τη δόξα και την ευχαριστία μας στον θαυμαστό Θεό μας!
 «Θα σε δοξολογήσω στους λαούς μέσα, Κύριε· στα έθνη ανάμεσα ύμνους θα σου ψάλω. Γιατί ως τους ουρανούς φτάνει η αγάπη σου και ως τα σύννεφα η πιστότητά σου. Θεέ, δείξε το μεγαλείο σου πάνω στους ουρανούς· πάνω σ’ ολόκληρη τη γη η δόξα σου ας είναι!» Ψαλμός 57:9-11
Ας δοξάσουμε κι ας ευχαριστήσουμε τον Θεό….
ΚΥΡΙΑΚΗ 1. Ότι γυναίκες στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο δοξάζουν τον Θεό με τη ζωή τους ακόμη και όταν οι δύσκολες καταστάσεις δεν βελτιώνονται. Μια ακροάτρια από το Νεπάλ ομολόγησε τα εξής, «Δεν έχω καμιά μόρφωση. Δεν μπορώ να διαβάσω τη Γραφή. Μπορώ μόνο να ακούω για να καταλαβαίνω τον Λόγο του Θεού. Το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» με βοηθάει να καταλαβαίνω πράγματα για τον Ιησού Χριστό και το πώς παρέχει σωτηρία και τη μεγάλη του αγάπη. Όταν ακούω το πρόγραμμα, αισθάνομαι χαρούμενη. Οι περισσότερες γυναίκες στην ομάδα Ρανά Ταρού είναι αναλφάβητοι. Σας ευχαριστώ θερμά για το πρόγραμμα αυτό και τη βοήθεια που έχω για να αυξήσω την πνευματική μου ζωή».
ΔΕΥΤΕΡΑ 2. Ότι το  πρόγραμμα του «σχέδιο ΑΝΝΑ», «γυναίκες Ελπίδας», ακούγεται σε 69 γλώσσες στο ραδιόφωνο, μέσω ιντερνέτ, σε CD, και με άλλα μέσα.
ΤΡΙΤΗ 3. Ότι η Χριστιανική Κίνηση Αγάπης μαζί με τη διακονία TWR/σχέδιο ΑΝΝΑ έχουν ολοκληρώσει την αγγλική ακουστική έκδοση της ταινίας: Μαγδαληνή: Μέσα από τα Μάτια της αλλά και το πρόγραμμα «Πορτραίτα Ελπίδας» που βασίζεται στο υλικό μελέτης «Μαγδαληνή». Προσεύχεστε ώστε τα προγράμματα αυτά να μαθητεύσουν και να μεταδώσουν την ελπίδα σε γυναίκες σε πολλές χώρες στο μέλλον. Επίσης για τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται.
ΤΕΤΑΡΤΗ 4. Για την ολοκλήρωση του θεατρικού έργου μέσω ήχου « Healing Voices» (για τα θύματα από συρίγγια) στην γλώσσα Αρί και τη διανομή του στην Αιθιοπία. Παρακαλούμε συνεχίστε να προσεύχεστε για την παραγωγή του στις γλώσσες Αμαρίκ και Ορομό.
ΠΕΜΠΤΗ 5. Για την επαγγελματική ομάδα που ηχογράφησε την αγγλική έκδοση του θεατρικού έργου μέσω ήχου «Κρυμμένοι Θησαυροί» (για τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σωματεμπορίας στην Ευρώπη). Ο Θεός συνεχίζει το έργο του παρά τις πολλές προκλήσεις.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6. Ότι η αλήθεια και η αγάπη του Θεού διακηρύσσονται μέσω του ραδιοφώνου στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική Ασία και σε άλλες χώρες όπου οι Χριστιανοί διώκονται και ιεραπόστολοι δεν επιτρέπεται να πάνε. Ζωές αλλάζουν και εκκλησίες σχηματίζονται. Συνεχίστε να προσεύχεστε για γυναίκες που κακοποιούνται από τους συζύγους και άλλη μέλη της οικογένειάς τους, επειδή είναι Χριστιανές.
ΣΑΒΒΑΤΟ 7. Ότι σε ένα μικρό χωριό με 33 οικογένειες στη Μέση Ανατολή, 22 άτομα είναι πιστοί, οι περισσότεροι έχουν δεχτεί τον Χριστό αφού άκουσαν το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας». Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνονται για να ακούσουν το πρόγραμμα και προσεύχονται μαζί. Έχουν τέσσερις ομάδες μελέτης για γυναίκες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8. Για τους πρόσφυγες που μιλούν τη γλώσσα των Φαρσί, οι οποίοι έχουν δεχτεί τον Χριστό ως Σωτήρα τους και μαθητεύονται από την ομάδα παραγωγής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στη γλώσσα των Φαρσί. Προσεύχεστε για τους ακροατές και τους προσευχόμενους που συγκεντρώνονται ώστε να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον.
ΔΕΥΤΕΡΑ 9. Για τα 18 χρόνια διακονίας του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που προσεγγίζει γυναίκες μέσα από την ενημέρωση, την προσευχή και τα ραδιοφωνικά προγράμματα. Δοξάζουμε τον Κύριο για προσευχόμενους που με πιστότητα προσεύχονταν την περίοδο των 40 ημερών. «Ο Κύριος απαντάει: «Στρέψτε το βλέμμα σας στα έθνη και κοιτάξτε! Θα τα χάσετε, γιατί κάτι στις μέρες σας θα συμβεί, που δε θα το πιστεύατε αν κάποιος σας το διηγόταν.» (Αββακούμ 1:5)
ΤΡΙΤΗ 10. Για την επέκταση της διακονίας προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ», ιδιαίτερα στην Αλβανία, τη Δημοκρατία της Κεντρική Αφρικής, στην Αιθιοπία, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Κένυα, στο Μυανμάρ, στη Βόρειο Ιρλανδία, στη Νότια Αφρική, στην Τανζανία, στην Ταϊλάνδη και στη Μέση Ανατολή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11. Για τους εκατοντάδες εθελοντές και το προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε κάθε ήπειρο – τους παραγωγούς προγραμμάτων, τους συντονιστές της διακονίας, τα μέλη ομάδων, τους προσευχόμενους, τους τεχνικούς, τους σεναριογράφους, τις ομάδες προσευχής και για κείνους που επισκέπτονται αλλά και απαντούν σε επιστολές ακροατών.
ΠΕΜΠΤΗ 12. Για τις ιστοσελίδες, τις εφαρμογές σε κινητά, τις σελίδες στο Facebook, όπως επίσης και για το TWR360, τα οποία επιτρέπουν την φόρτωση των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» και των αιτημάτων προσευχής στη γλώσσα των χρηστών. Χιλιάδες έχουν αναφέρει ότι είναι ευγνώμονες για το ότι κάποιος νοιάζεται και ξοδεύει χρόνο για να τους ακούσει και να προσευχηθεί μαζί τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13. Για το ότι γυναίκες λαμβάνουν δεξιότητες κατάρτισης στη Βραζιλία, στην Ινδία, στην Ινδονησία, στη Παραγουάη, στην Τανζανία και σε πολλές άλλες χώρες για να παρέχουν οικονομική στήριξη στην οικογένειά τους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 14. Για ασφάλεια και την προστασία του Θεού σε όλα τα ταξίδια της Μάρλι στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Κεντρική Ασία και στην Αμερική καθώς διακονεί τους προσευχόμενους και τους ακροατές, προσφέρει καθοδήγηση στις ομάδες μας, μιλάει για ελπίδα και για τη σωτηρία κι ενθαρρύνει την Εκκλησία να συνεχίσει να εκπληρώνει το Παροιμίες 31:8 : « Μίλα εσύ για χάρη του άλαλου·»
ΚΥΡΙΑΚΗ 15. Για το ότι αρκετοί νέοι πρόσφυγες αναζητούν φιλία κι ένα ασφαλές μέρος στα σπίτια της Άννας στη Σουηδία και σε ομάδες προσευχής σε άλλες χώρες. Προσεύχεστε να αναζητήσουν τον Θεό και να καταλάβουν ότι νοιάζεται για κείνες και τις προσκαλεί να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού.
ΔΕΥΤΕΡΑ 16. Για τους χιλιάδες ανθρώπους που συμμετέχουν στις ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» οι οποίοι συναντώνται τακτικά για προσευχή, για να προσεγγίσουν γυναίκες και για να κάνουν ευαγγελισμό σε φυλακές, σε μαιευτήρια, σε νοσοκομεία, σε ορφανοτροφεία και σε προσφυγικά καταφύγια. Πολλοί διανέμουν φαγητό, ρούχα, είδη βρεφικά, δίνοντας ελπίδα σε γυναίκες και στις οικογένειές τους.
ΤΡΙΤΗ 17. Για την Υβόννη Νόξ η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Θεού να εργάζεται εθελοντικά ως συντονίστρια του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στη Βόρειο Ιρλανδία και ότι οι εκκλησίες έχουν ανταποκριθεί με χαρά. Προσεύχεστε για την ανάπτυξη ενός 15λεπτου προγράμματος το οποίο θα αντιμετωπίζει ζητήματα γυναικών στην Ιρλανδία, στην Αγγλία και σε όλον τον κόσμο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18. Ότι μοιράστηκαν 6000 ημερολόγια προσευχής τον Αύγουστο στην Ταϊλάνδη μαζί με ευαγγελιστικά βιβλία σε 5000 γυναίκες και σε εκκλησίες.
ΠΕΜΠΤΗ 19. Ότι η Άννα Σερί ανταποκρίθηκε στην κλήση του Θεού ως εθελόντρια συντονίστρια του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20. Για τις γυναίκες, τους συζύγους και τους αρχηγούς των φυλών που έχουν πιστέψει στον Χριστό μέσα από τη διακονία «σχέδιο ΑΝΝΑ».
ΣΑΒΒΑΤΟ 21. Για κείνους που εθελοντικά μεταφράζουν το μηνιαίο ημερολόγιο προσευχής ώστε να μπορούν άλλοι να προσεύχονται μαζί μας σε περισσότερες από 85 γλώσσες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22. Για τους ποιμένες, τους συζύγους και το προσωπικό του TWR οι οποίοι υποστηρίζουν και υπηρετούν το προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» και τους εθελοντές σε όλον τον κόσμο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23. Για το ότι χιλιάδες φυλακισμένοι έχουν ελπίδα μέσα από την αγάπη που τους έχει δοθεί με πρακτικούς τρόπους (όπως με ρούχα, σαπούνι, και βρεφικά είδη), μέσα από το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας», και από τις βιβλικές μελέτες που υπάρχουν στην Αλβανία, στην Αγκόλα, στην Καμπότζη, στο Ζαΐρ, στην Αιθιοπία, στη Γκάνα, στην Ινδονησία, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Κορέα, στη Λιβερία, στο Νεπάλ, στη Παραγουάη, στη Νότια Αφρική, στην Τανζανία και στην Ταϊλάνδη.
ΤΡΙΤΗ 24. Για τη συνεχή οικονομική υποστήριξη των προγραμμάτων από το ERF στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία, από τη NOREA στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, από τους Αγγελιοφόρους στη Φινλανδία, τους συνεργάτες του TWR στην Ασία, την Βραζιλία, τον Καναδά, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 25. Ότι η σελίδα στο Facebook με το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» φτάνει τους 64000 και η ομάδα λαμβάνει εκατοντάδες εμάιλ από περισσότερες από 10 Αραβόφωνες χώρες. Προσεύχεστε ώστε η σχέση αυτή να φέρει ελπίδα στις Αραβόφωνες γυναίκες και μόνιμο καρπό για τη βασιλεία του Θεού.
ΠΕΜΠΤΗ 26. Για ραδιόφωνα, CD που περιέχουν τα προγράμματα, τα ημερολόγια προσευχής, τα μαθήματα, τις Γραφές και άλλο έντυπο υλικό που προετοιμάζεται και διανέμεται.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27. Για το ότι χιλιάδες ακροατές έχουν μοιραστεί τις ομολογίες τους για το πώς τους έχει βοηθήσει το πρόγραμμα να καταλάβουν και να αντιμετωπίσουν τον θυμό, την ανατροφή των παιδιών τους, την καλύτερη αντιμετώπιση των συζύγων τους, και πώς να ζουν  ώστε να τιμούν τον Θεό.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28. Ότι οι κοινοτικοί ηγέτες και τα media αποκαλύπτουν τους βιασμούς, την παιδική κακοποίηση, το τράφικινγκ, και τις επιβλαβείς κοινωνικές πρακτικές.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29. Ότι ο Θεός παρείχε άφθονη αγάπη και θεραπεία στη Σελίνα μετά την επέμβαση στα μάτια της. Ευχαριστούμε τον Θεό για τη Σούζυ Πεκ και για άλλους που με προθυμία ανέλαβαν περισσότερες ευθύνες ώστε η διακονία στη Βραζιλία να συνεχιστεί.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30. Για τις γυναίκες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που παρέχουν ραδιοφωνικές συσκευές, φαγητό, ρούχα, ιατρική φροντίδα και δίδακτρα για τις χήρες και τα ορφανά. Δοξάζουμε τον Κύριο για τις Κορεάτισες και τους Κορεάτες που ταξίδεψαν στο Βιετνάμ και παρείχαν πολλά για την ενίσχυση της διακονίας εκεί.

TWR HELLAS ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015
  www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου