Σάββατο 5 Μαρτίου 2016


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ, ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι γυναίκες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχουν κάνει τις προτεραιότητες του Θεού δικές τους. Όπως ο Ιησούς τάισε όσους πεινούσαν και άγγιξε τους αρρώστους καθώς κι εκείνους που είχαν ανάγκη, έτσι και οι γυναίκες αυτές προσεγγίζουν τις χήρες, τις εγκαταλειμμένες συζύγους και τα ορφανά. Προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, φαγητό, φάρμακα, σαπούνι και φιλία. Κάποιες φορές πρέπει να ταξιδέψουν με τα πόδια για να επισκεφθούν γυναίκες που περνούν δύσκολα (νεαρές γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι έχουν πεθάνει ή βρίσκονται στη φυλακή, μητέρες που έχουν μείνει μόνες να φροντίσουν τα παιδιά τους, γυναίκες που έχουν αλλάξει θρησκεία κι έχουν εγκαταλειφθεί από τους συζύγους τους, κι εκείνες που είναι μεγάλες σε ηλικία και άρρωστες). Μοιράζονται μαζί τους την αγάπη του Θεού, και οι γυναίκες που αγωνίζονται, προσκαλούνται να βρουν ειρήνη και θεραπεία μέσω του Ιησού Χριστού.
Μετά τη διανομή των δεμάτων με φρούτα και σαπούνι στις μητέρες και τα παιδιά σε κάποιο νοσοκομείο τον Οκτώβρη, υπήρχε μια σακούλα που είχε απομείνει. Τότε κάποιος στην ομάδα θυμήθηκε κάποια γειτόνισσα της οποίας ο σύζυγος είχε πεθάνει πρόσφατα. Αυτή η χήρα ήταν έγκυος και είχε κι ένα τρίχρονο αγοράκι. Ήταν ξένη στην ομάδα, όμως επήλθε μια τέλεια αλλαγή με κείνο που θα τους έδειχνε ο Θεός καθώς την προσέγγισαν. Της έδωσαν τα δώρα τους και με δάκρυα στα μάτια προσευχήθηκαν γι’αυτήν και την οικογένειά της. Ο Θεός ήταν εκεί μαζί τους.
Το προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» συχνά δέχεται μηνύματα από τους ακροατές και τα μέλη των ομάδων προσευχής που είναι χήρες ή που έχουν εγκαταλειφθεί από τους συζύγους τους και αγωνίζονται για να παρέχουν φαγητό, ρούχα, ασφάλεια, φάρμακα και μόρφωση στα παιδιά τους. Μια νεαρή χήρα από την Ακτή Ελεφαντοστού είπε, «Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την έκπληξη! Ειλικρινά, αναρωτιόμουν τι θα έτρωγα απόψε, και τότε ήταν που ήρθατε εσείς.»
Παρακαλούμε προσεύχεστε ...
ΠΕΜΠΤΗ 1. Για όλες τις χήρες αδελφές μας στην Ελλάδα, που ίσως να αισθάνονται ότι ο Θεός τις έχει εγκαταλείψει ή τις έχει ξεχάσει, να γνωρίσουν ότι « ο Χριστός, πεθαίνοντας ως άνθρωπος, σας συμφιλίωσε με το Θεό, για να σας παρουσιάσει μπροστά του αγίους, αψεγάδιαστους και χωρίς καμιά κατηγορία εναντίον σας.(Κολ.1:22)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2. Για τις 200 εκατομμύρια χήρες σε όλον τον κόσμο. Προσεύχεστε για όσες υπομένουν τρομερή κακοποίηση όπως τον βιασμό, την έλλειψη στέγης επειδή της έχουν αφαιρέσει τα πάντα, και το κάψιμο των χηρών.
ΣΑΒΒΑΤΟ 3. Για τις χήρες που αισθάνονται άδειες μετά τον θάνατο του συζύγου τους. Προσεύχεστε επίσης για τα παιδιά που δεν έχουν γονείς. Ζητήστε απ’ τον Κύριος οι χήρες και τα παιδιά να βρουν παρηγοριά στην αγάπη και τη φροντίδα του. «Είναι εκείνος που αποδίδει στον ορφανό και στη χήρα το δίκιο τους, που αγαπάει τον ξένο και του δίνει ψωμί και ρούχα.» (Δευτ.10:18)
ΚΥΡΙΑΚΗ 4. Για το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» που μεταδίδεται σε 66 γλώσσες, να συνεχίσει να ενθαρρύνει, να καθοδηγεί και να συμβουλεύει τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο, βοηθώντας τες να παίρνουν σοφές αποφάσεις και να καταλάβουν ότι είναι πολύτιμες για τον Θεό.
ΔΕΥΤΕΡΑ 5. Για τα εκατομμύρια ορφανά που έχουν ανάγκη αγάπη, προστασία, μόρφωση κι αιώνια ζωή μέσω του Ιησού Χριστού. Το κακό του πολέμου, της αρρώστιας και της φτώχειας καταστρέφει τις ζωές των αθώων παιδιών.
ΤΡΙΤΗ 6. Για τις γυναίκες στην Αλβανία που ζουν μόνες τους ή με συζύγους που πίνουν και παίζουν στο τζόγο τα λιγοστά χρήματα που έχουν ενώ τα παιδιά τους μένουν νηστικά. Προσεύχεστε για τις εκκλησίες που προσφέρουν σούπες για να ταΐσουν όσους είναι πεινασμένοι ενώ ακούν το ευαγγέλιο απ’ το ραδιόφωνο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 7. Για τις κυρίες του σχέδιο ΑΝΝΑ που συμμερίστηκαν το ευαγγέλιο και μοίρασαν καινούρια και μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια και σχολικές τσάντες σε χήρες και ορφανά.
ΠΕΜΠΤΗ 8. Για όσους εργάζονται σε γηροκομεία, να επιτρέπουν στους Χριστιανούς να επισκέπτονται τις μοναχικές γυναίκες. Οι κυρίες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στην Τουρκία επισκέπτονταν τακτικά τις χήρες σε ένα γηροκομείο και τους έδειχναν την αγάπη του Θεού καθώς άκουγαν τις ανάγκες τους, τις ιστορίες και τις ανησυχίες τους. Τις έδειξαν το πόσο πολύτιμες είναι στα μάτια του Θεού και έφεραν δωράκια για να τις χαροποιήσουν. Τις έβγαλαν βόλτα και τις πήγαν για φαγητό. Όμως οι υπεύθυνοι του γηροκομείου απαγόρεψαν τις επισκέψεις αυτές επειδή οι επισκέπτες μιλούσαν για τον Θεό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9. Για τις γυναίκες που έχουν τον ιό HIV στην Τανζανία, να συνεχίσουν να βρίσκουν παρηγοριά στις ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ». Προσεύχεστε το «σχέδιο ΑΝΝΑ» να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει εκπαίδευση δεξιοτήτων ώστε να μπορούν να φτιάχνουν αντικείμενα, να τα πουλούν και να κερδίζουν χρήματα για το ενοίκιο, το φαγητό κλπ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10. Για τις χήρες και τις ανύπαντρες Χριστιανές που επιθυμούν να παντρευτούν και σκέφτονται να το κάνουν αυτό με κάποιον μη Χριστιανό άντρα. Προσεύχεστε ώστε να περιμένουν τον Κύριο, να εμπιστεύονται τους δικούς του σκοπούς. Επίσης οι ηγέτες της εκκλησίας να εκτιμούν τους ελεύθερους και τη θέση τους στο έργο που γίνεται για τη Βασιλεία του Θεού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 11. Για τα εκατομμύρια παιδιά που έχουν μείνει ορφανά λόγω του θανάτου των γονιών τους εξαιτίας του AIDS αλλά και για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που ζουν με τον ιό. Προσεύχεστε ώστε πολλά από τα παιδιά αυτά να ακούσουν το ευαγγέλιο στο πρόγραμμα TWR Witness at the Water που μεταδίδεται σε επτά γλώσσες σε περισσότερες από 10 χώρες.
ΔΕΥΤΕΡΑ 12. Για τις χήρες σε κοινότητες της Κένυας όπου, η χήρα κληρονομείται από κάποιο αρσενικό μέλος της οικογένειας του θανόντα συζύγους της. Πολλές χήρες παγιδεύονται στα έθιμα αυτά τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωής τους.
ΤΡΙΤΗ 13. Για τις γιαγιάδες που έχουν λίγα χρήματα για να φροντίσουν τα εγγόνια τους επειδή το AIDS έχει σκοτώσει όλα τα μέλη της οικογένειάς τους.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14. Γυναίκες που αισθάνονται μόνες στην ώρα του γεύματος, στις γιορτές ή στην εκκλησία. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανικές οικογένειες να συμπεριλαμβάνουν τις ελεύθερες (χήρες, εγκαταλειμμένες, διαζευγμένες ή ανύπαντρες) στις δραστηριότητές τους.
ΠΕΜΠΤΗ 15. Για τις 40 εκατομμύρια Ινδές χήρες, πολλές που υποφέρουν εξαιτίας των πρακτικών της κοινωνίας που τις αφήνουν κακοποιημένες, απορριμμένες και άπορες. Πολλές χήρες στην Ινδία είναι ακόμη παιδιά εξαιτίας της πρακτικής των παδικών γάμων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16. Για την προμήθεια του Θεού στις προσευχόμενες γυναίκες στο Μυανμάρ των οποίων οι σύζυγοι τις έχουν εγκαταλείψει: την «Μύα Λάι» με επτά παιδιά και την «Ομορφιά» με πέντε παιδιά.
ΣΑΒΒΑΤΟ 17. Για τα εκατομμύρια εγκαταλειμμένα παιδιά που ζουν στους δρόμους δεν πηγαίνουν σχολείο, είναι θύματα τρομερής κακοποίησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, παραμέλησης ή εθίζονται σε χημικές ουσίες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 18. Για τα ορφανά να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ότι ο Δημιουργός τους θέλει να γίνει ο Ουράνιος Πατέρας τους κι επιθυμεί να τους υιοθετήσει στην αιώνια οικογένειά του (Εφεσίους 1:4-5).
ΔΕΥΤΕΡΑ 19. Για σοφία στο προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που λαβαίνουν πολλά τηλεφωνήματα και γράμματα από χήρες και εγκαταλειμμένες συζύγους.
ΤΡΙΤΗ 20. Για τις ανύπαντρες μητέρες που είναι εξαναγκασμένες να αφήσουν τα παιδιά τους με συγγενείς ή άλλους ώστε να μπορούν να εργαστούν σε πόλεις ή στο εξωτερικό για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21. Για τις γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι και οι γιοι έχουν πεθάνει σε πόλεμο και οι κόρες έχουν απαχθεί από στρατιώτες «Γιατρεύει αυτούς που συντριμμένη έχουν καρδιά και δένει τις πληγές τους.» (Ψαλ.147:3)
ΠΕΜΠΤΗ 22. Για τις συζύγους των αντρών που είναι στη φυλακή, και οι γυναίκες αυτές προσπαθούν να είναι και μητέρες και πατέρες στα παιδιά τους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23. Για τα ορφανά να τους παρέχεται προστασία και φροντίδα. Επίσης τα ορφανοτροφεία να προστατεύουν ενάντια σε πιθανή κακοποίηση εξασφαλίζοντας ότι όποιος τα βλάπτει θα τιμωρείται.
ΣΑΒΒΑΤΟ 24. Η εφαρμογή των αποτελεσματικών μέτρων για να ελαττώσουν την φτώχεια στην Κίνα, στην Ινδία, στη Ρωσία και άλλες χώρες ώστε οι γονείς που δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους να μην εξαναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν. Προσεύχεστε ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε υγιεινές εγκαταστάσεις στην Ινδία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 25. Για τις πονεμένες χήρες που αγωνίζονται με τη γραφειοκρατία και μαθαίνουν να χειρίζονται τα πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουν καθώς προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες ζωής. Προσεύχεστε ο Θεός να τους παρέχει τις δεξιότητες που θα τις ικανώσει να γίνουν ανεξάρτητες και να μπορούν να επιβιώσουν.
ΔΕΥΤΕΡΑ 26. Για τις Χριστιανές γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι βρίσκονται στη φυλακή ή έχουν δολοφονηθεί εξαιτίας της πίστης τους στον Ιησού Χριστό. Οι γυναίκες αυτές έχουν μείνει μόνες να φροντίσουν τα παιδιά τους όμως πολλές φορές τους έχουν αρνηθεί την εργασία ή τη στέγη. « Φώναξα μες στη θλίψη μου στον Κύριο απ’ το Θεό μου ζήτησα βοήθεια. Άκουσε τη φωνή μου απ’ το ναό του, κι η έκκλησή μου προς εκείνον για βοήθεια έγινε δεκτή.» (Ψαλμ.18:6)
ΤΡΙΤΗ 27. Για τις χήρες πολέμου και τα παιδιά τους να βρουν ασφάλεια κι εργασία. Προσεύχεστε ώστε οι κόρες τους να μην πουληθούν ως νύφες σε μεγαλύτερους άντρες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28. Για τις χήρες που ζουν σε χώρες που δεν επιτρέπουν στις γυναίκες δικής τους ιδιοκτησία. Όταν οι σύζυγοί τους πεθάνουν, οι χήρες χάνουν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους. Πολλές φορές ακόμη και τα παιδιά τους γίνονται ιδιοκτησία των οικογενειών του νεκρού συζύγου.
ΠΕΜΠΤΗ 29. Για τις γυναίκες που δίνουν από τα δικά τους ελάχιστα αγαθά σε κείνους που έχουν λιγότερα και χρειάζεται να γευτούν την αγάπη του Θεού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30. Για τις χήρες και τις εγκαταλειμμένες συζύγους που εργάζονται σκληρά για να παρέχουν ένα γεύμα την ημέρα στα παιδιά τους. Επίσης προσεύχεστε για κείνους που δεν έχουν χρήματα για φάρμακα για τα παιδιά τους που υποφέρουν από ελονοσία και άλλες σοβαρές ασθένειες.
ΣΑΒΒΑΤΟ 31. Για τους ηγέτες και τους υπευθύνους να εφαρμόζουν τους νόμους ώστε να προστατεύουν τις χήρες και τα ορφανά. «Αλίμονο σ’ εκείνους που θεσπίζουν νόμους άδικους και σ’ εκείνους που γράφουν αποφάσεις καταπιεστικές, για να στερήσουν τους αδύνατους από το δίκιο τους, και να αρπάξουν τα δικαιώματα των φτωχών του λαού μου, για να κάνουν τις χήρες λεία τους και για ν’ απογυμνώσουν τα ορφανά.» (Ης. 10:1-2)
TWR HELLAS ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
 www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου