Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι στις 8 Μαρτίου και είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε όσα έχουν επιτευχθεί από και για τις γυναίκες. Υπάρχουν τόσα πολλά!!
Μέσα στο 2016 υπάρχουν καλά νέα για τις γυναίκες. Ο Θεός εγείρει μια γενιά η οποία ενδιαφέρεται με πάθος για τη δικαιοσύνη. Σήμερα, πολλοί αγωνίζονται για τον τερματισμό της ενδοοικογενειακής βίας, των βιασμών, της δουλείας και της σωματεμπορίας. Πολλοί εργάζονται ώστε να παρέχεται καθαρό νερό σε υποβαθμισμένες κοινότητες. Περισσότερες ιατρικές ομάδες προσφέρουν θεραπεία σε γυναίκες που υποφέρουν από κλειτοριδεκτομές, συρίγγια και την έλλειψη φροντίδας κατά τη διάρκειας της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Τα ποσοστά θνησιμότητας σε βρέφη και μητέρες μειώνονται. Σε ορισμένες χώρες, ο αριθμός των εκτρώσεων μειώνονται δραστικά. Πολλοί γονείς στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο, ακόμη και στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότεροι παιδικοί γάμοι.
Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε και να γιορτάζουμε την αγάπη του Θεού.  Ας γιορτάσουμε επίσης το γεγονός ότι πολλοί στον κόσμο υψώνουν τη φωνή τους υπερασπιζόμενοι τις γυναίκες και τα κορίτσια και βοηθώντας τους να ευημερούν.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΤΡΙΤΗ 1. Ώστε όλες οι γυναίκες στην πατρίδα μας και στον κόσμο, να καταλάβουν ότι ο Θεός  ο δημιουργός, τις αγαπά. Προσεύχεστε να κάνουν το βήμα να αποδεχτούν το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει ο Θεός μέσω του Ιησού Χριστού και να τον υπηρετούν καθώς βοηθούν άλλους που έχουν ανάγκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2. Για τη Peggy Banks, τη νέα υπεύθυνη της παγκόσμιας διακονίας του «σχέδιο ΑΝΝΑ», καθώς έχει συναντήσει  εκατοντάδες γυναίκες που εργάζονται στο «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε όλον τον κόσμο. Είναι χαρά μας που ο Θεός προμήθευσε αυτήν την χαρισματούχα γυναίκα για να μας καθοδηγήσει στο μέλλον!

ΠΕΜΠΤΗ 3. Για τις γυναίκες που βρίσκονται εν τω μέσω πολλών προκλήσεων της ζωής. Ας χαρούμε με το γεγονός ότι επιλέγουν να βοηθήσουν άλλες που αγωνίζονται με τη φτώχεια, τα οικογενειακά προβλήματα, την κοινωνική αναταραχή ή τα πολιτισμικά εμπόδια. «Η ελπίδα να σας δίνει χαρά. Να έχετε υπομονή στις δοκιμασίες. Να επιμένετε στην προσευχή. Να βοηθάτε τους άλλους χριστιανούς, όταν βρίσκονται σε ανάγκη, και να επιδιώκετε να φιλοξενείτε τους αδερφούς.» (Ρωμ.12:12-13)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4. Για όλες τις ομάδες παραγωγής των ραδιοφωνικών προγραμμάτων καθώς παρέχουν προγράμματα σε περισσότερες από 65 γλώσσες. Προσεύχεστε για τις γυναίκες που επισκέπτονται ακροατές ή που απαντούν σε γράμματα, σε εμάιλ, σε μηνύματα κλπ, δίνοντας σ’ αυτούς περαιτέρω καθοδήγηση για μια Χριστοκεντρική ζωή κάτω από τεράστιες και δύσκολες περιστάσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5. Για τις ομάδες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που παρέχουν επαγγελματικές δεξιότητες, ιατρικές εξετάσεις, νομικές συμβουλές, και ποιμαντορική φροντίδα σε γυναίκες που ζουν στην φτώχεια ή είναι καινούργιες σε μια χώρα. «Γι’ αυτό και πάντα προσευχόμαστε για σας, να σας αξιώσει ο Θεός μας να πετύχετε το σκοπό για τον οποίο σας κάλεσε· επίσης προσευχόμαστε ώστε με τη δύναμή του να εκπληρώσει κάθε αγαθή προσδοκία σας και να τελειοποιήσει κάθε έργο που εμπνέει η πίστη σας(Β Θες.1:11).

ΚΥΡΙΑΚΗ 6. Ώστε οι γυναίκες να προσεύχονται τακτικά και να μην χάνουν το θάρρος τους. Προσεύχεστε καθώς ξοδεύουν χρόνο με τον Θεό, ότι θα χαίρονται επειδή Εκείνος τους δίνει την κατανόηση και αλλάζει τη συμπεριφορά τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις τους ώστε να μοιάζουν περισσότερο με Κείνον, μέσω του έργου του Αγίου Πνεύματος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7. Για οργανισμούς και εκκλησίες ώστε να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις, όπως τη φτώχεια, την ανεργία, την ενδοοικογενειακή βία, το διαζύγιο, την απιστία, την πορνεία και τον ιό του AIDS.

ΤΡΙΤΗ 8. Για τους Χριστιανούς άντρες οι οποίοι σέβονται και τιμούν τη μητέρα τους, τις αδελφές τους, τις συζύγους, τις κόρες, τις φίλες και τις συναδέλφισες. Προσεύχεστε ώστε να είναι ένα θετικό παράδειγμα σε άλλους άντρες της κοινότητάς τους για το πώς να βοηθούν τις γυναίκες και τα κορίτσια να ευημερούν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9. Για τα προγράμματα ώστε να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τις γυναίκες που έχουν χάσει την ελπίδα τους. Ας χαρούμε για το γεγονός ότι τα προγράμματα ενδυναμώνουν τις γυναίκες που αισθάνονται αδύναμες, ανορθώνουν εκείνες που έχουν πέσει, προκαλούν τις υγιείς ώστε να βοηθούν όσες χρειάζονται βοήθεια, εμπνέουν όλους τους ακροατές να περπατούν με τον Κύριο και υπενθυμίζουν στις απομονωμένες πιστές ότι δεν είναι μόνες.

ΠΕΜΠΤΗ 10. Για τις γυναίκες που είναι στη διακονία, ο Θεός, ο ένδοξος Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να τις δίνει το Πνεύμα της σοφίας και της αποκάλυψης ώστε να τον γνωρίζουν καλύτερα (Εφεσίους 1:17).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11. Για τις γυναίκες που έχουν εγκαταλειφθεί από τους συζύγους τους. Ας ζητήσουμε ο Θεός να τις φανερώσει την αγάπη του γι΄αυτές και  τις δέχεται ως τις πολύτιμες κόρες του και ακόμη ότι θα τις δίνει δύναμη για την κάθε μέρα. «Αυτός μας οδήγησε με την πίστη στο χώρο αυτής της χάρης του Θεού, στην οποία είμαστε στερεωμένοι, και καυχόμαστε για την ελπίδα της συμμετοχής μας στη δόξα του Θεού.Μα δε σταματά εκεί η καύχησή μας· καυχόμαστε ακόμα και στις δοκιμασίες, γιατί ξέρουμε καλά πως οι δοκιμασίες οδηγούν στην υπομονή,η υπομονή στο δοκιμασμένο χαρακτήρα, κι ο δοκιμασμένος χαρακτήρας στην ελπίδα.Κι η ελπίδα τελικά δεν απογοητεύει. Μαρτυρεί γι’ αυτό η αγάπη του Θεού, με την οποία το ΄Αγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, γέμισε και ξεχείλισε τις καρδιές μας.» (Ρωμ.5:2-5)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12. Για τις Χριστιανικές κλινικές και τα νοσοκομεία που παρέχουν ιατρική φροντίδα στις γυναίκες, συμπεριλαμβάνοντας εγχειρήσεις για όσες υποφέρουν από συρίγγια ή πρόπτωση της μήτρας. Ζητήστε ο Κύριος να παρέχει δύναμη για τους εργάτες και τους αναγκαίους πόρους. Επίσης περισσότερο ιατρικό προσωπικό να εκπαιδεύεται ώστε να ανταποκρίνεται στην τεράστια ανάγκη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13. Για τις γυναίκες που έχουν κάποια αναπηρία ώστε να γευτούν την ελπίδα και ό,τι έχει ο Θεός καθώς τον υπηρετούν με χαρά. «Γι’ αυτό χαίρομαι για τα παθήματά μου, για τις βρισιές, τις θλίψεις, τους διωγμούς και τις πιέσεις που πέρασα για χάρη του Χριστού. Γιατί όταν φαίνεται πως έχω χάσει κάθε δύναμη, τότε είμαι πραγματικά δυνατός.» (Β Κορ.12:10)

ΔΕΥΤΕΡΑ 14.  Ώστε οι γυναίκες να έχουν την προθυμία να αλλάξουν τις προτεραιότητές τους, τα σχέδιά τους, τις σχέσεις τους και κάθε τι άλλο που είναι εμπόδιο στο  να ακολουθούν το θέλημα του Θεού. «Κύριε, δείξε μου τους δρόμους σου και μάθε μου τα μονοπάτια τα δικά σου.Οδήγησέ με στην αλήθεια σου και δίδαξέ με, γιατί εσύ ΄σαι ο Θεός μου που με σώζεις· σ’ εσένα ελπίζω όλη μέρα.» (Ψαλ.25:4-5)

ΤΡΙΤΗ 15. Για τις γυναίκες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο ή από ολέθριες αρρώστιες να γευτούν την ειρήνη που δίνει μόνο ο Θεός. «Φεύγω και σας αφήνω την ειρήνη. Τη δική μου ειρήνη σας δίνω. Δε σας τη δίνω όπως τη δίνει ο κόσμος. Μην ανησυχείτε και μη δειλιάζετε.» (Ιωαν.14:27)

ΤΕΤΑΡΤΗ 16. Ώστε οι φυλακισμένοι και όσοι εργάζονται στις φυλακές να γνωρίσουν ότι ο Θεός τους αγαπάει και επιθυμεί να προσκαλέσουν τον Χριστό στη ζωή τους. «Αν ομολογήσεις με το στόμα σου πως ο Ιησούς είναι ο Κύριος και πιστέψεις με την καρδιά σου πως ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα βρεις τη σωτηρία.» (Ρωμ.10:9)

ΠΕΜΠΤΗ 17. Ώστε οι γυναίκες να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο να γνωρίσουν τις σκέψεις του Θεού, τον χαρακτήρα του και τους δρόμους του μελετώντας τον Λόγο Του. Προσεύχεστε ώστε καθώς μαθαίνουν περισσότερα για τον Θεό, θα ενδιαφέρονται για κείνα που Εκείνος ενδιαφέρεται, θα θλίβονται για κείνα που Εκείνος θλίβεται και θα χαίρονται για κείνα που του φέρνουν ευχαρίστηση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18. Για τις γυναίκες που ακούν τα προγράμματα, που επισκέπτονται το σπίτι της Άννας ή που συμμετέχουν σε μια νέα ομάδα προσευχής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19. Για τα κορίτσια που λαμβάνουν αντιφατικά μηνύματα για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Κάποια μηνύματα απειλούν τη σωματική και συναισθηματική τους υγεία. Ζητήστε ο Κύριος να κινηθεί στις καρδιές τους ώστε να καταλάβουν και να χαίρονται για το ποιες μπορεί να είναι μέσω της προσωπικής σχέσης με τον Ιησού Χριστό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20. Για τις γυναίκες των οποίων οι πολιτιστικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν εμπόδιο στο να ακούσουν για την αγάπη του Θεού και την ελπίδα που μπορούν να έχουν μέσω του Ιησού Χριστού. Πολλές  με θάρρος ακούν τα προγράμματα στο σπίτι τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21. Για ασφάλεια και δύναμη στις γυναίκες που ταξιδεύουν με λεωφορεία, με μηχανάκια, με ποδήλατα και με τα πόδια ως μέρος μιας αποστολής για να ενθαρρύνουν τους ακροατές του «σχέδιο ΑΝΝΑ» και τις ομάδες προσευχής: «Μα εκείνοι που στον Κύριο ελπίζουν, ανανεώνουν τις δυνάμεις τους· φτερά αποκτούνε σαν του αϊτού, τρέχουν χωρίς να εξασθενούν, βαδίζουνε δίχως και ν’ αποσταίνουν.» (Ης.40:31)

ΤΡΙΤΗ 22. Για κείνους που επισκέπτονται τις γυναίκες και παρέχουν ραδιόφωνα σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάποιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23. Για τις οργανώσεις που βοηθούν γυναίκες και κορίτσια να ξεφύγουν από τη σωματεμπορία και  παρέχουν καταφύγια, κατάρτιση και εργασία.

ΠΕΜΠΤΗ 24. Για όσους βοηθούν έγκυες γυναίκες να καταλάβουν τη ζημιά που προκαλείται από μια έκτρωση, όχι μόνο στα αγέννητα μωρά τους αλλά σωματικά και συναισθηματικά στη δική τους ζωή. Προσεύχεστε ώστε πολύ περισσότεροι να προσφέρονται για να βοηθούν γυναίκες που πιστεύουν ότι η μόνη επιλογή τους είναι να θανατώσουν τα αγέννητα μωρά τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25. Ώστε γυναίκες σε όλον τον κόσμο να ακούσουν τα καλά νέα ότι ο Ιησούς πέθανε στον σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες τους και αναστήθηκε. «και τους είπε: Οι Γραφές λένε ότι έτσι έπρεπε να γίνει, και έτσι έπρεπε να πάθει ο Μεσσίας, ν’ αναστηθεί από τους νεκρούς την τρίτη μέρα και να κηρυχθεί στο όνομά του μετάνοια και άφεση αμαρτιών σ’ όλα τα έθνη, αρχίζοντας από την Ιερουσαλήμ.» (Λουκ.24:46-47)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26. Οι γυναίκες να εισέρχονται καθημερινά στην παρουσία του Θεού και με ευχαριστία και δοξολογία να γιορτάζουν την αγάπη που ο Θεός πλούσια μας έχει δώσει. Προσεύχεστε να συνεχίσουν να μιλούν στον Θεό καθόλη τη διάρκεια της μέρας για όλα τα πράγματα που βλέπουν να γίνονται γύρω τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27. Οι γυναίκες να ζουν με τη δύναμη της ανάστασης του Ιησού, γιορτάζοντας με τη διαβεβαίωση της γνώσης ότι εκείνος περπατά καθημερινά μαζί τους και δεν είναι ποτέ μόνες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28. Για κείνους που προσεγγίζουν τις χήρες στην Αλβανία, στην Καμπότζη, στην Ινδία, στην Κένυα, στην Τανζανία και σε άλλες χώρες, να βοηθούν τις γυναίκες αυτές να ξεκινήσουν μικρές επιχειρήσεις ώστε να έχουν πόρους για να στηρίξουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Προσεύχεστε ώστε οι χήρες αυτές να καταλάβουν με έναν πρακτικό τρόπο την αγάπη, την ελπίδα και την προμήθεια του Θεού.

ΤΡΙΤΗ 29. Για τις γυναίκες που ζουν σε ακραία φτώχεια στον Άγιο Δομίνικο, στην Αιθιοπία, στην Αιτή, στην Κένυα, στη Λιβερία, στο Μυανμάρ, στη Βόρεια Κορέα και σε άλλες χώρες. Ζητήστε ο Κύριος να τις χαρίσει την εμπειρία της ελπίδας και της χαράς παρά τις δυσκολίες της ζωής. «Να ευχαριστείτε το Θεό για το καθετί. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού, όπως αποκαλύφθηκε σ’ εσάς δια του Χριστού(Α Θες. 5:18)

ΤΕΤΑΡΤΗ 30. Ώστε οι ηγέτες και οι γονείς να παρέχουν στα κορίτσια την κατάρτιση η οποία θα τις εφοδιάσει με γνώσεις, δεξιότητες και την πεποίθηση που χρειάζονται ώστε να φροντίζουν τις οικογένειές τους. Η μόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας βρεφών, στην βελτίωση της υγείας και διατροφής των παιδιών και σε υψηλότερη αγροτική παραγωγικότητα, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση των κοινοτήτων τους.

ΠΕΜΠΤΗ 31. Ώστε οι γυναίκες να χαίρονται και να γιορτάζουν το γεγονός ότι ο Θεός τους έχει δώσει το θάρρος να ακολουθούν τον δρόμο της πίστης, και όχι το δρόμο του φόβου. «Γιατί το Πνεύμα που μας έδωσε ο Θεός, δεν είναι πνεύμα δειλίας αλλά πνεύμα δύναμης κι αγάπης και σωφροσύνης Β Τιμ,1:7
TWR HELLAS ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου