Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ  - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014                                                                                                                                           
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Το κακό που συμβαίνει σήμερα στον κόσμο βρίσκεται ολόγυρά μας: πεινασμένα παιδιά, φρικτή βία εναντίων των κοριτσιών και των γυναικών, δολοφονίες αθώων καθώς επίσης και επιθέσεις , δολοφονίες, αποκεφαλισμοί των Χριστιανών. Κάθε μήνα προσευχόμαστε για τις αναρίθμητες γυναίκες και τα μικρά κορίτσια που γεύονται τις απάνθρωπες κακίες που απειλούν να τις εξαχρειώσουν ακόμη και να τις καταστρέψουν. Μετά από χρόνια προσευχών, φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε ότι οι απάνθρωπες κακοποιήσεις θα σταματήσουν. Όταν οι προσδοκίες μας δεν γίνονται πραγματικότητα, έχουμε τον πειρασμό να ανταποκριθούμε με απογοήτευση και θυμό. Δεν θα πρέπει  όμως να αφήσουμε το σκοτάδι να ελέγχει τις σκέψεις και τις αντιδράσεις μας. Θα πρέπει να κοιτάζουμε στον Ιησού, που  είναι το Φως του Κόσμου.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο πραγματικός εχθρός δεν είναι ανθρώπινος αλλά πνευματικός.
«επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας στα επουράνια.» Εφες.6:12
Όσο τρομερό κι αν είναι το σκοτάδι του κακού, το φως του Θεού λάμπει μέσω των γυναικών που αγοράζουν κουβέρτες για τα ορφανά, επισκέπτονται τους μοναχικούς φυλακισμένους, και βοηθούν τις χήρες και τις εγκαταλελειμμένες συζύγους και μητέρες.
Παρακαλούμε ελάτε κι εσείς μαζί να προσευχηθούμε κατά τη διάρκεια της  40ήμερης περιόδου της προσευχής και νηστείας που ξεκινάει 1 Οκτωβρίου ως 9 Νοεμβρίου,  www.projecthannah.org/prayer/40-days-of-prayer-and-fasting .
Προσεύχεστε για...
ΤΕΤΑΡΤΗ 1. Επιμονή για τις χιλιάδες γυναίκες που βρίσκονται σε εκατοντάδες ομάδες προσευχής του «σχέδιο Άννα» στην Αφρική, την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη και οι οποίες προσεύχονται μαζί βάση των αιτημάτων του ημερολογίου προσευχής σε περισσότερες από 75 γλώσσες .

ΠΕΜΠΤΗ 2. Για κάθε διακονία προσευχής, και ελέους, στην πατρίδα μας. Επίσης για το «σχέδιο ΑΝΝΑ»  στην Ελλάδα, ώστε να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για να ξεκινήσει το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. Την προστασία, την οδηγία, και την ευλογία του Θεού στους εργάτες του «σχέδιο Άννα» σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθώς προσεγγίζουν τις γυναίκες που έχουν ανάγκη από φιλία και την αγάπη του Θεού. (www.projecthannah.org/prayer/focus.html

ΣΑΒΒΑΤΟ 4.  Για όσους εργάζονται στη διάσωση των παιδιών που χρησιμοποιούνται στη πορνεία (10 εκατομμύρια παγκοσμίως), πολλά εκ των οποίων εξαναγκάζονται να εξυπηρετούν 10 άντρες την ημέρα. Προσεύχεστε ώστε αυτά τα παιδιά να βρουν ένα ασφαλές κατάλυμα για να θεραπευτούν, να ζήσουν και να μάθουν για τον Θεό. (Παρ. 31:8-9) Άνοιγε το στόμα σου υπέρ τού άφωνου, υπέρ τής κρίσης όλων των εγκαταλειμμένων. Άνοιγε το στόμα σου, να κρίνεις δίκαια, και να υπερασπίζεσαι τον φτωχό και τον άπορο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5.  Για τις γυναίκες που σκέφτονται να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους με έκτρωση. Πολλές εξαναγκάζονται να το κάνουν λόγω πίεσης απ’ την οικογένεια ή την κοινωνία, και άλλες επιλέγουν την έκτρωση επειδή διδάχτηκαν ότι τα μωρά είναι μια μάζα από ιστό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6.  Για τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» που μεταδίδονται σε πάνω από 64 γλώσσες, να συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τις γυναίκες που έχουν χάσει την ελπίδα, να δυναμώνουν εκείνες που αισθάνονται αδύναμες, να σηκώνουν εκείνες που έχουν πέσει, να προκαλούν τις υγιής ώστε να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, να εμπνέουν όλους τους ακροατές ώστε να περπατούν στενά με τον Κύριο, και τέλος να υπενθυμίζουν στην απομονωμένη πιστή ότι δεν είναι μόνη. Δοξάζουμε τον Θεό για νέα προγράμματα στη Ναμίμπια.

ΤΡΙΤΗ 7. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που ζουν σε κοινωνίες όπου επιτρέπονται οι λεγόμενες δολοφονίες για την τιμή και όπου υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου τιμωρία για τους δολοφόνους. Προσεύχεστε για τις οικογένειες εκείνων που οι έφηβες κόρες τους έχουν απαχθεί κι έχουν εξαναγκαστεί να αλλάξουν θρησκεία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8. Για εκείνες που ζουν σε κοινωνίες όπου επιτρέπεται να φυλακίζονται οι γυναίκες ή να λιθοβολούνται για μοιχεία, κι όταν ακόμη η γυναίκα ή το κορίτσι απλώς μιλάει σε έναν άντρα που δεν είναι της οικογένειας.

ΠΕΜΠΤΗ 9. Κοριτσάκια ηλικίας ακόμη και 5 ετών τα οποία εξαναγκάζονται να παντρευτούν επειδή η κοινωνία τους διδάσκει ότι αυτό θα τις σώσει από τη ντροπή ενός βιασμού πριν το γάμο . Προσεύχεστε ώστε να διδαχθούν οι γονείς τους κινδύνους αυτών των πρακτικών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10. . Για όσους εργάζονται για να ξεσκεπάσουν τη δουλεία στην σημερινή μας κοινωνία (υπάρχουν περίπου 27 εκατομμύρια δούλοι παγκοσμίως). Προσεύχεστε ώστε οι κυβερνητικοί ηγέτες να ενεργούν τιμωρώντας όσους εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους

ΣΑΒΒΑΤΟ 11. Για τις γυναίκες που θανατώνουν τα νεογέννητα κοριτσάκια τους επειδή οι οικογένειες των συζύγων τους επιθυμούν αρσενικά μωρά. Προσεύχεστε ώστε η υπεύθυνη ηγεσία να ενεργήσει ενάντια στις πρακτικές αυτές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.  Για τα νεαρά κορίτσια που έχουν εξαναγκαστεί από την οικογένειά τους και την κοινωνία να παντρευτούν σε μικρή ηλικία. Οι νεαρές νύφες πρέπει συνήθως να αφήσουν το σχολείο, είναι εκτεθειμένες στη βία, σε αρρώστιες και σε εκμετάλλευση και τέλος μπορούν να χάσουν και τη ζωή τους στην εγκυμοσύνη, τη γέννα ή άλλες επιπλοκές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.  Γυναίκες που υπομένουν εξαντλητική εργασία. Προσεύχεστε για κείνες που βαδίζουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά για να μαζέψουν ξύλα και νερό ενώ έχουν να φροντίσουν τα σπαρτά, τα παιδιά τους και να προετοιμάσουν το οικογενειακό γεύμα.

ΤΡΙΤΗ 14. Για κείνες που γεύονται την ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι τους με βίαια λόγια, δικτατορική συμπεριφορά, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση από κάποιο μέλος της οικογένειας ή κάποιο φίλο και τις οδηγούν να ζουν με φόβο και εξευτελισμό  Ο βιασμός είναι ένα από τα πιο πολλά εγκλήματα που δεν καταγγέλλονται λόγω της γενικότερης αντίληψης ότι είναι ντροπή για την οικογένεια του θύματος. Σε πολλά μέρη δεν υπάρχει προστασία για τα θύματα, τα οποία συχνά κακοποιούνται ξανά από εκείνους που θα έπρεπε να τους προστατεύουν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.  Γυναίκες τις οποίες έχουν αποξενώσει οι οικογένειές τους και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν επιλογές για το μέλλον τους  Κάποιες δεν επιτρέπεται να μιλάνε σε κανέναν εκτός από τους άντρες τους.

ΠΕΜΠΤΗ 16. Για τα περίπου 4 δισεκατομμύρια αναλφάβητα άτομα  (μόνο λεκτική επικοινωνία) στον κόσμο που δεν μπορούν ή επιλέγουν να μην διδαχθούν με την ανάγνωση, ώστε ο Κύριος να τους παρέχει ευκαιρίες να ακούσουν για την αγάπη και τη σωτηρία του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17. Για τις χήρες, τις εγκαταλελειμμένες συζύγους, και τα ορφανά που μάχονται για να επιβιώσουν. (Ψαλ 82:3-4) Κρίνετε τον φτωχό και τον ορφανό• πράξτε δικαιοσύνη στον θλιμμένο και τον πένητα. ελευθερώνετε τον φτωχό και τον πένητα• λυτρώνετέ τον από χέρι ασεβών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.  Για τις οργανώσεις που συνεργάζονται θαρραλέα μαζί με τους παγκόσμιους ηγέτες για την εξασφάλιση της δικαιοσύνης για τα θύματα της δουλείας, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων μορφών βίαιης καταπίεσης

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.  Να υπάρχει σωστή εκπαίδευση σε μαίες, για να φροντίζουν τις γυναίκες στη γέννα. Προσεύχεστε ώστε οι νοσοκόμες και οι γιατροί να θέλουν να βοηθούν τις γυναίκες που υποφέρουν από συρίγγια, πρόπτωση της μήτρας και κλειτοριδεκτομή

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.  Για τις ομάδες του «σχέδιο Άννα» που επισκέπτονται και διδάσκουν τις γυναίκες στις φυλακές στην Αγκόλα, την Αλβανία τη Βραζιλία, τη Καμπότζη, το Ζαΐρ, την Αιθιοπία, τη Γκάνα, την Ινδονησία, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Κένυα, τη Λιβερία, το Νεπάλ, τη Παραγουάη, τη Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική, τη Τανζανία, τη Ταϊλάνδη και άλλες χώρες.

ΤΡΙΤΗ 21. Οι μητέρες να διδάσκουν τα παιδιά τους να αγαπούν τον Θεό, να σέβονται τους γείτονες και να νοιάζονται για τα μέλη των οικογενειών τους. Προσεύχεστε για τις ανύπαντρες μητέρες που δυσκολεύονται να φροντίζουν τα παιδιά τους

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.  Για τις γυναίκες που υποφέρουν από τα σημάδια της κλειτοριδεκτομής και των συριγγίων, που εμποδίζουν τον τοκετό και μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο τις ίδιες και τα μωρά τους

ΠΕΜΠΤΗ 23.  Για τις γυναίκες που δέχονται το Λόγο του Θεού μέσω των ραδιοφωνικών προγραμμάτων ενώ είναι κοινωνικά απομονωμένες στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24. Ο Θεός να προμηθεύσει για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του «σχέδιο ‘Άννα» ώστε τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» να συνεχίζουν να μεταδίδονται σε 64 γλώσσες και να παραχθούν και σε άλλες γλώσσες (όπως στην Ελληνική), επίσης να αγοραστούν ραδιόφωνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 25. Περισσότερες γυναίκες και κορίτσια με θάρρος να κάνουν βήματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να απέχουν από πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα. Ο ιός του AIDS είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου και ασθένειας ανάμεσα στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας στον κόσμο (UN).

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.  Για τις θαρραλέες γυναίκες που εργάζονται σκληρά για να παρέχουν καθαρό νερό στις οικογένειές τους και οι κοινότητες να προλαμβάνουν τις ασθένειες και τον θάνατο, ενθαρρύνοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής που δοξάζει τον Θεό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.  Οι γυναίκες που ακούν τα προγράμματα στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο σε CD, να μπορούν να καταλάβουν την αγάπη του Θεού και να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει.

ΤΡΙΤΗ 28. Για τις συζύγους που δεν έχουν κανέναν έλεγχο στις σχέσεις των αντρών τους με τις φιλενάδες, τις πόρνες και άλλες συζύγους. Πέρα από την απώλεια  της αξιοπρέπειας και την υπερβολική μοναξιά, φοβούνται μήπως αποκτήσουν σεξουαλικές ασθένειες ή μήπως εγκαταλειφθούν. Πολλές δεν έχουν μόρφωση ή εργασία και συνεπώς δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές  ή σε καταυλισμούς προσφύγων. Πολλές κινδυνεύουν από ασιτία και βιασμό

ΠΕΜΠΤΗ 30. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια να γνωρίσουν την ταυτότητά τους εν Χριστώ και την αξία που έχουν για την οικογένειά τους και την κοινωνία. Προσεύχεστε ώστε οι πατέρες, οι σύζυγοι, και οι αδερφοί να συμπεριφέρονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς αυτές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31. Οι γυναίκες και τα κορίτσια να απορρίπτουν τα δεσμά της μαγείας, της λατρείας των προγόνων και άλλες θρησκευτικές πρακτικές και να έρθουν στον Χριστό για να λάβουν νέα ζωή.
«επειδή, η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου τού αιώνα, ενάντια στα πνεύματα της πονηρίας στα επουράνια. (Εφες.6:12)

TWR HELLAS  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014
www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου