Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – TWR  Γυναίκες Ελπίδας (σχέδιο ΑΝΝΑ)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ,  ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥ

Κάποιες κοινωνίες θεωρούν τις γυναίκες και τα κορίτσια ως άτομα στην κοινότητα με λιγότερη νοημοσύνη και αξία  απ΄ ότι οι άντρες και τα αγόρια. Οι άνθρωποι στις κοινωνίες αυτές διδάσκονται ότι οι άντρες είναι ανώτεροι και συνεπώς θα πρέπει να ελέγχουν, να υπερισχύουν, και να χρησιμοποιούν τις γυναίκες για τη δική τους απόλαυση. Δυστυχώς, οι γυναίκες σε κάποιες κοινωνίες, αισθάνονται ότι η κακοποίηση που δέχονται είναι φυσιολογικό γεγονός και ότι δεν τους αξίζει κάτι παραπάνω. Η απάνθρωπη αυτή θεώρηση των γυναικών όπου  χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα και όχι ότι είναι άτομα με αξιοπρέπεια, οδηγεί στη σεξουαλική εκμετάλλευση, στην πορνεία και στον βιασμό και γίνεται φαινόμενο όλο και πιο συχνό σε πολλές μέρη.
Η μουσική, οι ταινίες, οι φωτογραφίες, το έντυπο υλικό και άλλα μέσα βοηθούν στην  αποδοχή της κοινωνίας αυτής της υποτιμητικής στάσης απέναντι στις γυναίκες. Η συχνή έκθεση στην σκληρότητα αυτή, πιθανόν να διαστρεβλώσει το νου και τη συμπεριφορά πολλών αγοριών και αντρών. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα στο σπίτι μας αλλά και στα κινητά μας, έχει διευκολύνει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να βλέπουν και να ακούν τις βίαιες σεξουαλικές πράξεις.
Μια σεξουαλική βίαιη κοινωνία ενισχύεται όταν τα θύματα σπανίως καταγγέλλουν τα εγκλήματα. Εάν τα θύματα αυτά καταφύγουν στις αρχές για βοήθεια, πολλές φορές χρειάζεται να αποδείξουν ότι δεν έχουν τα ίδια ενθαρρύνει τις βίαιες πράξεις. Σε κάποιες χώρες, οι αρχές πολύ σπάνια συλλαμβάνουν και τιμωρούν τους βιαστές, τους προαγωγούς, ή τους αγοραστές των γυναικών θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι εργάζονται για την ενημέρωση των ολέθριων γεγονότων της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σωματεμπορίας, αλλά και των βιασμών. Στη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, τον Καναδά, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Γαλλία, έχουν περαστεί νόμοι όπου υπάρχει ποινικοποίηση των αγοραστών και προστασία σε κείνους που εκπορνεύονται. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας  στο Austin School για την Κοινωνική Εργασία, αποκάλυψε ότι υπάρχουν 300.000 θύματα σωματεμπορίας στο Τέξας, περιλαμβάνοντας περίπου 79.000 ανήλικα και νέους θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Το θεατρικό πρόγραμμα μέσω ήχου του TWR Γυναίκες Ελπίδας, «Κρυμμένοι Θησαυροί», που είναι για τις γυναίκες θύματα εκμετάλλευσης, αναφέρει τις ευαίσθητες κοινωνικές, σωματικές, ψυχολογικές, ιατρικές και συναισθηματικές δυσκολίες από Χριστιανικής άποψης.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΠΕΜΠΤΗ 1. Για τις διακονίες στην Ελλάδα που ασχολούνται με θύματα σωματεμπορίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και πορνείας, όπως είναι, το Κοινοτικό Σπίτι Δάμαρις, η Νέα Ζωή, το Α21 και άλλες. Ο Κύριος να προστατεύει, να οδηγεί και να φέρει θεραπεία και αποκατάσταση στη ζωή των γυναικών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν πουληθεί στο σεξουαλικό εμπόριο από την οικογένειά τους, τους φίλους ή άλλους. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι το 54% όλων των θυμάτων έχουν εξαναγκαστεί στο σεξουαλικό εμπόριο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και απελπισία να είναι προσεκτικές με τις «προσφορές εργασίας» που υπόσχονται μια καλύτερη ζωή όμως στην ουσία είναι σωματεμπορία. Κάποιες έφηβες ομολογούν ότι είχαν προειδοποιηθεί αλλά δεν πίστευαν ότι θα συνέβαινε στις ίδιες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4. Για τους ακροατές των προγραμμάτων «Γυναίκες Ελπίδας» που μεταδίδονται σε 71 γλώσσες, να γίνουν πραγματικά γυναίκες ελπίδας καθώς βιώνουν την αγάπη του Θεού και καταλαβαίνουν ότι όποιες και αν είναι οι συνθήκες τους, ο Ιησούς μπορεί να τους δώσει θάρρος, χαρά και ειρήνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5. Για ασφάλεια σε κείνους που προσπαθούν να σώσουν τα κορίτσια από την πορνεία. Οι εγκληματίες δεν χαίρονται όταν η προσοδοφόρα επιχείρησή τους παρεμποδίζεται.

ΤΡΙΤΗ 6. Για όσους ασχολούνται με τη μετάφραση και την παραγωγή των θεατρικών προγραμμάτων ήχου «Κρυμμένοι Θησαυροί» σε αρκετές γλώσσες: για τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, τους μουσικούς, τους ηχολήπτες και άλλους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7. Για την ασφάλεια των γυναικών που ακούν τα προγράμματα σε μικρές συσκευές οι οποίες μπορούν να κρυφτούν από τους προαγωγούς και τους θύτες.

ΠΕΜΠΤΗ 8. Για κείνους που εργάζονται στις ΗΠΑ για την αναγνώριση και αποκατάσταση χιλιάδων νέων που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9. Για την καταδίκη των προαγωγών, των παραγωγών ταινιών πορνογραφίας, των διακινητών πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, και άλλων που καταστρέφουν τη ζωή των γυναικών και των παιδιών για οικονομικό όφελος. Τα Ηνωμένα Έθνη αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν το 71% των θυμάτων σωματεμπορίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10. Οι ενήλικες να κάνουν περισσότερα για την προστασία των μικρών παιδιών από τις σεξουαλικές επιθέσεις μελών τις οικογένειας. Προσεύχεστε ώστε όσοι δέχτηκαν επιθέσεις ως παιδιά δεν θα απορριφθούν ούτε θα κακοποιηθούν περαιτέρω από τους ενήλικες που εμπιστεύονται.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11. Να γίνουν περισσότερα ώστε η δουλεία να λάβει τέλος παγκοσμίως. Η χώρα της Ινδίας παραμένει πρώτη στη λίστα το 2016 με περίπου 18,35 εκατομμύρια σκλάβους, ακολουθεί η Κίνα με 3,38 εκατομμύρια και το Πακιστάν με 2,13 εκατομμύρια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12. Για τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες που έχουν βιαίως και συναισθηματικά τραυματιστεί. Πολλές βρίσκονται σε απελπισία και έχουν τάσεις αυτοκτονίας ως μέσον διαφυγής από τη φρίκη της απομόνωσης, του ξυλοδαρμού, της ασιτίας και του βιασμού όταν  αντιστέκονται στους  προαγωγούς ή στους βιαστές.

ΤΡΙΤΗ 13. Για τις εκστρατείες ενημέρωσης και τους εθελοντές σε διάφορες χώρες, οι οποίοι διανέμουν φυλλάδια με πληροφορίες προς τις γυναίκες για τους κινδύνους που εγκυμονούν εάν φύγουν μακριά από την κοινότητά τους προς αναζήτηση εργασίας. Προσεύχεστε ώστε οι κυβερνητικές αρχές να χρησιμοποιήσουν τα μίντια για να αποκαλύψουν την αλήθεια πίσω από τις ψεύτικες προσφορές εργασίας και τις απατηλές υποσχέσεις για καλύτερη ζωή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14. Για τους τουρίστες, τους φοιτητές, το στρατιωτικό προσωπικό, και τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν ότι πολλές από τις γυναίκες τις οποίες εκμεταλλεύονται, εξαναγκάζονται να τους εξυπηρετούν. Προσεύχεστε ώστε οι άντρες αυτοί να προσφερθούν να βοηθήσουν τις γυναίκες ώστε να ξεφύγουν από εκείνους που τις κρατούν. (Ιεζεκιήλ 33:11).

ΠΕΜΠΤΗ 15. Για τα κορίτσια από το Βιετνάμ, τη Βόρεια Κορέα, το Λάος, τη Καμπότζη, και το Μυανμάρ οι οποίες εξαπατώνται από συγγενείς, φίλους ή το αγόρι τους και πωλούνται σε άντρες ως νύφες στην Κίνα, στη Μαλαισία και στη Νότια Κορέα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.  Οι αρχές να κάνουν πιο πολλά για τον εντοπισμό και την εύρεση των εξαφανισμένων παιδιών και να τιμωρούν όσους αναμιγνύονται σε απαγωγές, τη νάρκωση ή την κακοποίηση αυτών των παιδιών. «Δικαιοσύνη αποδώστε στον άμοιρο, στον ορφανό· δώστε το δίκιο του φτωχού και του απόρου. Ελευθερώστε τον αδύνατο και τον φτωχό, λυτρώστε τους από την εξουσία των ανόμων.» (Ψαλμ. 82:3-4).

ΣΑΒΒΑΤΟ 17. Για τις γυναίκες που έχουν βιώσει τον βιασμό, την πορνεία και την κακοποίηση. Ας  ζητήσουμε από τον Κύριο να τις βοηθήσει να γνωρίσουν το μεταμορφωτικό και θεραπευτικό του έργο ώστε να επέλθει η εμπιστοσύνη και η αξιοπρέπεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18. Οι πατέρες να αγαπούν και να προστατεύουν τις κόρες τους, να τις παρέχουν κάποια μόρφωση και να τις ενθαρρύνουν ώστε να βάζουν στόχους και να ζουν για να δοξάζουν τον Θεό στο κάθε τι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19. Για τις γυναίκες που υποφέρουν από σεξουαλικές μεταδιδόμενες ασθένειες, από ασιτία, φυματίωση και επιπλοκές λόγω επαναλαμβανομένων βιασμών και εκτρώσεων ως αποτέλεσμα εξαναγκαστικής πορνείας.

ΤΡΙΤΗ 20. Για τους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και τώρα πωλούν τις κόρες τους για να πληρώνουν το ενοίκιο ή για αγορά τροφίμων. Πολλά μικρά κορίτσια γίνονται νύφες σε μεγάλης ηλικίας άντρες και κάποιες είναι προσωρινές «νύφες» τις οποίες εύκολα μπορούν να χωρίσουν ή να πουλήσουν στην πορνεία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21. Για τους φτωχούς μετανάστες στην Ευρώπη ώστε να μπορούν να βρουν αξιοπρεπή εργασία για να μην εξαναγκαστούν να μπουν στην πορνεία ώστε να φροντίζουν τις οικογένειές τους.

ΠΕΜΠΤΗ 22. Για την εκπαίδευση των αστυνομικών αρχών σχετικά με την τοπική νομοθεσία για τη βία ενάντια στις γυναίκες και στα κορίτσια. Προσεύχεστε επίσης ώστε οι  αρχές που συγκαλύπτουν και προσπαθούν να προστατεύσουν τους εγκληματίες, να τιμωρούνται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23. Περισσότεροι να ενημερώνονται για τα σημάδια και τις ενδείξεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σωματεμπορίας και να έχουν το θάρρος να βοηθούν τις γυναίκες να διαφύγουν την κακοποίηση. Οι ενδείξεις είναι: όταν κάποια έχει περιορισμένη πρόσβαση στην επικοινωνία, εμφανίζεται σπάνια έξω από την κατοικία της, δεν έχει ταξιδιωτικά έγγραφα ή ζει σε κτίριο το οποίο το επισκέπτονται συχνά άντρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24. Για τα κορίτσια ακόμη και 5 ετών από το Νεπάλ οι οποίες πωλούνται ως δούλες από μέλη των οικογενειών τους στην Ινδία και στην Κίνα. Πολλές εξαναγκάζονται να εργάζονται πολλές ώρες μέρα και νύχτα, τρέφονται λίγο και αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25. Για τις γυναίκες που υπομένουν την κακοποίηση, την απιστία ή την εγκατάλειψη των συζύγων τους. Πολλές από αυτές τις γυναίκες χωρίς μόρφωση και δεξιοτεχνίες έχουν εξαναγκαστεί να ζουν στην πορνεία για να φροντίζουν τα παιδιά τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26. Για τις Χριστιανικές οργανώσεις που παρέχουν καταφύγιο και κατάρτιση σε νεαρά κορίτσια ευάλωτα στην σωματεμπορία. Προσεύχεστε ώστε « να γίνεστε όλο και πιο σταθεροί και αμετακίνητοι στην πίστη, και να έχετε πάντοτε όλο και περισσότερο ζήλο για την εκπλήρωση του έργου του Κυρίου, αφού ξέρετε ότι ο κόπος που καταβάλλετε για χάρη του Κυρίου δεν είναι μάταιος.» (Α Κορ.15:58)

ΤΡΙΤΗ 27. Οι Χριστιανοί να είναι κανάλια της αγάπης του Θεού στις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν πληγωθεί πολύ βαθιά λόγω σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28. Για τα παιδιά που βιώνουν την παραμέληση και την κακοποίηση στο σπίτι τους. Πολλά παραμελημένα παιδιά παγιδεύονται στην πορνεία, στην πορνογραφία και στη δουλεία σε άλλες χώρες ακόμη και στη δική τους κοινότητα.

ΠΕΜΠΤΗ 29. Για τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να βοηθούν τους φτωχούς, δημιουργώντας τις συνθήκες στις οποίες οι άνθρωποι θα μπορούν να αποκτούν τις δεξιότητες και να βρίσκουν έντιμη εργασία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30. Για τα θύματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σωματεμπορίας, της πορνείας και του βιασμού που έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν στιγματιστεί από τους ανθρώπους εκείνους που θα έπρεπε να τους παρέχουν προστασία. Μακάρι να βιώσουν τη θεραπεία και την αποκατάσταση στον Χριστό και συνεπώς να μπορούν να εμπιστεύονται και πάλι τους ανθρώπους.
TWR HELLAS ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου