Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ TWR Γυναίκες με Ελπίδα/ σχέδιο ΑΝΝΑ

ΜΑΙΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Πολλές κυρίες ζουν με οικογένειες και σε κοινότητες όπου υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες διαθέσιμες να τις βοηθήσουν να κατανοήσουν τη Γραφή και να μάθουν πώς να ζουν τη Χριστιανική ζωή. Κάποιες επίσης δεν έχουν σε κανέναν να μιλήσουν για ζητήματα δεξιοτήτων όπως για παράδειγμα την προετοιμασία υγιεινών γευμάτων, την κατανόηση των ιατρικών θεμάτων, τη βελτίωση των σχέσεων, ή τη διαχείριση των οικονομικών. Όπως ο Απ. Παύλος ρώτησε πώς θα ακούσουν οι άνθρωποι το ευαγγέλιο εάν δεν υπάρχουν οι κήρυκες, μπορούμε κι εμείς να ρωτήσουμε εκ μέρους των γυναικών, «Πώς μπορούν να μάθουν χωρίς δάσκαλο;» Οι γυναίκες χρειάζονται μέντορες/καθοδηγητές για να τις ενθαρρύνουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να τις εμπνέουν ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους για τη δόξα του Θεού.
Οι γυναίκες μέντορες θέλουν να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μαγειρική, τη συγγραφή, ή την καθοδήγηση όπως και άλλες δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες που έχουν αποκτήσει στη ζωή. Οι γυναίκες που δέχονται συμβουλευτική έχουν ζήλο να μάθουν από άλλους. Όλοι μπορούν να μοιραστούν τη γνώση τους. Η ηλικία δεν είναι ένας παράγοντας. Κανένας δεν είναι πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός για να διδαχθεί ή για να διδάξει. Η εκμάθηση και η εφαρμογή νέων πληροφοριών, των δεξιοτήτων και ιδεών, μας βοηθούν να ωριμάσουμε. Κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να μας διδάξει τα πάντα που χρειάζεται να μάθουμε σε διάφορους τομείς της ζωής μας, συνεπώς είναι σοφό να βρούμε πολλούς μέντορες που θα είναι πρόθυμοι να μας εκπαιδεύσουν σε διάφορα θέματα.
Μια σχέση καθοδήγησης ξεκινά με τη συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες μας. Σε ποια ζητήματα θέλουμε να επικεντρωθούμε προσωπικά, οικογενειακά, δεξιότητες, θεολογία, ηγεσία, προσευχή); Πόσο συχνά θέλουμε να συναντηθούμε και σε τι είδους περιβάλλον (σε γραφείο, στο σπίτι, σε δημόσιο χώρο – ίσως κάπου έξω); Τι είδους επικοινωνία (ακρόαση, διάλεξη, παρουσίαση ή κάποιον συνδυασμό) είναι η καλύτερη για μας; Κάποιοι συμβουλευόμενοι χρειάζονται κάποιον που θα ακούει τα προβλήματά τους και θα τους βοηθά να βρουν τις λύσεις.
Οι σχέσεις καθοδήγησης περιέχουν δέσμευση, η οποία μας ικανώνει να βοηθούμε ο ένας τον άλλον να τιμά τον Θεό σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Παρακαλούμε προσεύχεστε….
ΔΕΥΤΕΡΑ 1. Ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες γυναίκες που θα ακούν, θα μοιράζονται τις εμπειρίες τους και θα βοηθούν τους άλλους να βρίσκουν λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

ΤΡΙΤΗ 2. Για καθοδηγητές που θα βοηθούν τις γυναίκες – πολλές από τις οποίες αισθάνονται ότι τα μέλη των οικογενειών, οι συνάδελφοι και οι γείτονες τις κρίνουν και τις βλέπουν ως μια αποτυχία – να καταλάβουν ότι η αληθινή χαρά τους και η αξία τους βρίσκεται στον Θεό, ο οποίος τις αγαπά και ενδιαφέρεται για κείνες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3. Για καθοδηγητές που θα ακούν τους άλλους όταν εκφράζουν τις ανάγκες τους και κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τις βοηθήσουν να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

ΠΕΜΠΤΗ 4. Ώστε οι καθοδηγητές να ικανώνουν τις γυναίκες να χτίζουν πάνω σε κείνο που ήδη γνωρίζουν, να αυξάνουν στην κατανόησή τους για το ποιος είναι ο Θεός, και να δοκιμάζουν να ακολουθούν τα παραδείγματα που άφησε ο Ιησούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5. Για τις γυναίκες που παρέχουν φροντίδα στην Αφρική, οι οποίες συμβουλεύουν και ενθαρρύνουν άλλους με ανάγκες ελπίδας και θεραπείας μετά από διάφορες εμπειρίες όπως, της εγκατάλειψης, του διαζυγίου, της έκτρωσης, του βιασμού ή άλλων τραυματικών εμπειριών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6. Ώστε οι γυναίκες να λαμβάνουν κοινωνικά ευαίσθητες υπηρεσίες οι οποίες παρέχουν ασφαλή, αντικειμενική υποστήριξη από καθοδηγητές οι οποίοι κατανοούν τις μοναδικές προκλήσεις και μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία δραστικών βημάτων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7. Για καθοδηγητές που θα βοηθήσουν άλλους να θέτουν στόχους και να δημιουργούν συνήθειες οι οποίες βοηθούν στη διαμόρφωση της καρδιάς τους, του νου τους και των σωμάτων τους ώστε να τιμούν τον Θεό σε ό,τι κάνουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8. Για καθοδηγητές που βοηθούν γυναίκες να κατανοήσουν τη σωστή υγιεινή διατροφή και συνήθειες διαβίωσης και άλλα πρακτικά καθημερινά ζητήματα.

ΤΡΙΤΗ 9. Για γυναίκες στην Ασία ώστε να θέλουν να προσφέρουν μια Χριστοκεντρική αγάπη και ελπίδα σε συντριμμένες γυναίκες γύρω τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10. Οι γυναίκες να αφήνουν τις δυσκολίες τους να γίνονται ευκαιρίες ώστε ο Θεός να εργάζεται στη ζωή τους. Το γεγονός αυτό θα τις κάνει περισσότερο σαν τον Χριστό ώστε Εκείνος να μπορεί να χρησιμοποιήσει εκείνα που μαθαίνουν μέσα από τις δυσκολίες, για να βοηθήσουν άλλους που υποφέρουν.

ΠΕΜΠΤΗ 11. Οι καθοδηγητές να βοηθούν τις γυναίκες που δοκιμάζονται από την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση, να βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται από οργανισμούς που είναι έτοιμοι να προστατεύσουν και να παρέχουν τα μέσα στις γυναίκες αυτές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12. Οι γυναίκες να παρέχουν η μία στην άλλη την υποστήριξη και τις συμβουλές που θα τις βοηθήσει να μαθαίνουν από τα λάθη τους, να ενδυναμώνουν σε θάρρος και να εμπνέονται ώστε να ευδοκιμούν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13. Οι μητέρες να βρίσκουν καθοδηγητές που θα τις βοηθούν να καταλαβαίνουν τις ανάγκες των παιδιών στα διάφορα στάδια ανάπτυξης τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14. Οι μητέρες να καθοδηγούν τα παιδιά τους και να είναι μοντέλα αγάπης και εξάρτησης από τον Θεό. «Βάλτε, λοιπόν αυτά τα λόγια στην καρδιά σας και στην ψυχή σας. Να τα δέσετε για σημάδι στο χέρι σας και να τα έχετε σαν έμβλημα στο μέτωπό σας ανάμεσα στα μάτια σας.Διδάξτε τα στα παιδιά σας και μιλάτε γι’ αυτά όταν κάθεστε στο σπίτι σας ή όταν βαδίζετε στο δρόμο, όταν ξαπλώνετε για ύπνο κι όταν σηκώνεστεΔευτ.11:18-19

ΔΕΥΤΕΡΑ 15. Οι μητέρες να εκπληρώνουν τις ευθύνες τους ώστε να βοηθούν τα παιδιά να καταλαβαίνουν πώς να κάνουν σοφές επιλογές καθώς και τη σημασία της αντιμετώπισής των άλλων με σεβασμό.

ΤΡΙΤΗ 16. Οι καθοδηγητές να δίνουν στους συμβουλευόμενους την ελευθερία να μιλούν για τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους καθώς αξιολογούν τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους και προετοιμάζονται για την επόμενη πρόκληση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17. Οι γυναίκες να βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για να μαθαίνουν να δυναμώνουν στον Κύριο και στη συνέχεια να γίνονται μοντέλα της δύναμής αυτής  στα παιδιά τους.

ΠΕΜΠΤΗ 18. Οι καθοδηγητές να βοηθούν τις γυναίκες στην αύξηση της σχέσης τους με τον Ιησού και να τις βοηθούν στην ανάπτυξη βημάτων ώστε να πράττουν την ακεραιότητα και τον σεβασμό στην καθημερινή τους ζωή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19. Οι καθοδηγητές να βοηθούν τις γυναίκες να αναπτύσσουν οικονομικά σχέδια που θα εστιάζουν στα κέρδη και στη διαχείριση των χρημάτων για τις ανάγκες τους και να εξοικονομούν ένα μέρος ώστε να πετύχουν τους στόχους τους για την υγεία, τη μόρφωση και την εργασία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20. Οι γυναίκες να παραμένουν δυναμικές και να αντέχουν, σε κάθε περίσταση. (Βλέπε Αββακούμ 3:17-19).

ΚΥΡΙΑΚΗ 21. Οι γυναίκες στην Ευρώπη να χτίζουν σχέσεις ώστε να βοηθούν άλλες, να γίνονται  εκείνο που ο Θεός προόρισε για κείνες να γίνουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22. Οι καθοδηγητές να είναι αφοσιωμένες στην προσωπική και πνευματική αύξηση των άλλων καθώς θα δείχνουν υπομονή, έμπνευση, ενθάρρυνση και γενναιοδωρία.

ΤΡΙΤΗ 23. Οι καθοδηγητές να γνωρίζουν τα όριά τους και να έχουν ένα τόσο ταπεινό φρόνημα ώστε να μιλούν γι’ αυτά, καθώς θα δείχνουν τον δρόμο παρουσιάζοντας τον Ιησού στους άλλους ως τον ύψιστο καθοδηγητή τους. «Είναι φανερό πως εσείς είστε συστατική επιστολή, γραμμένη από το Χριστό με τη δική μας φροντίδα. Αυτή δεν γράφτηκε με μελάνι, αλλά με το Πνεύμα του αληθινού Θεού· δε γράφτηκε πάνω σε πέτρινες πλάκες, αλλά πάνω σε πλάκες ανθρώπινες, στις καρδιές σας.»(Β.Κορ.3:3)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.  Οι γυναίκες στην Αμερική να βοηθούν τις νεαρές να θέτουν όρια και να βρίσκουν φίλους οι οποίοι θα τις κρατούν υπόλογες για να ζουν υγιή ζωή και να αντιστέκονται σε πειρασμούς ικανούς να τις οδηγούν στην καταστροφή.

ΠΕΜΠΤΗ 25. Οι γυναίκες να συμμετέχουν σε μικρές ομάδες για να μαθαίνουν η μια από την άλλη πώς να εφαρμόζουν τις αρχές του Θεού στην καθημερινή τους ζωή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26. Οι γυναίκες να βρίσκουν άλλες με κοινά ενδιαφέροντα (όπως να περπατούν, να διαβάζουν, να τραγουδούν, να μαγειρεύουν) και να κανονίζουν να συναντώνται και να χτίζουν σχέσεις που θα εμπνέουν η μια την άλλη για να ζουν τιμώντας τον Θεό σε ό,τι κάνουν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27. Οι γυναίκες να παρέχουν ένα ασφαλές μέρος όπου θα παίζουν τα παιδιά και θα μαθαίνουν μαζί ενώ οι ενήλικες θα είναι πρότυπα της χαράς του Κυρίου και με υπομονή θα δείχνουν πώς να συμπεριφέρεται ο ένας στον άλλον.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28. Οι εργαζόμενες γυναίκες να δείχνουν με χάρη σε άλλες γυναίκες πώς να έχουν επιτυχία στον χώρο εργασίας τους και να τις προτρέπουν να αριστεύουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29. Οι έφηβοι να βρίσκουν πρότυπα που θα τους εμπνέουν να ζουν μια ηθική και υγιή ζωή που θα τιμά τον Θεό και θα ανοίγονται ευκαιρίες για καλύτερη ζωή.

ΤΡΙΤΗ 30. Για γυναίκες να βρίσκουν καθοδηγητές οι οποίες θα τις εμψυχώνουν, θα τις φέρνουν σε επαφή με άλλους ή με αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, θα τις καθοδηγούν στην προετοιμασία για τη ζωή και θα τις προκαλούν ώστε να συνεχίζουν τη μάθηση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31.Για  γυναίκες να βρίσκουν πνευματικούς καθοδηγητές οι οποίες θα τις εμπνέουν να μαθαίνουν τον Λόγο του Θεού, να ξοδεύουν χρόνο στην προσευχή και να διδάσκουν άλλους να γίνουν ακόλουθοι του Χριστού.
TWR HELLAS ΜΑΙΟΣ 2017
  www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου