Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ TWR Γυναίκες με Ελπίδα/σχέδιο ΑΝΝΑ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ «ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Τα κορίτσια έχουν ωφεληθεί σημαντικά από τις πρόσφατες προσπάθειες που έχουν γίνει σε πολλές χώρες για να παρέχονται χρήματα, ασφαλή σχολεία και δασκάλες, για να μην πούμε για κινήσεις που έχουν γίνει ώστε να αντιμετωπιστεί η βία και οι επιβλαβείς κοινωνικές πρακτικές που εμποδίζουν τα κορίτσια να μορφωθούν. Παγκοσμίως ωστόσο, υπολογίζεται ότι 62 εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας 6 ως 15 ετών δεν πηγαίνουν στο σχολείο.
Η φτώχεια είναι ένας βασικός παράγοντας ο οποίος περιορίζει τη μόρφωση των κοριτσιών. Άλλοι παράγοντες που στέκονται εμπόδιο στη μόρφωση είναι οι πρόωροι γάμοι ή η εγκυμοσύνη, ο κίνδυνος της σεξουαλικής βίας, η έλλειψη δωρεάν σχολείων στη μητρική τους γλώσσα και η έλλειψη νερού και εγκαταστάσεων υγιεινής στα σχολεία.
Η εκπαίδευση μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή των κοριτσιών και να ενδυναμώσει τις κοινότητές τους. Οι γυναίκες που τελειώνουν τη μέση εκπαίδευση έχουν μεγαλύτερους μισθούς. Οι μορφωμένες μητέρες είναι πιο πιθανόν να εξασφαλίσουν στα δικά τους παιδιά την παιδεία και να τους παρέχουν πιο θρεπτικά φαγητά, καθαρό νερό και ασφαλέστερο περιβάλλον.
Πολλές γυναίκες από λεκτικές κοινωνίες  οι οποίες έχουν μάθει να διαβάζουν, συχνά δυσκολεύονται να καταλάβουν αυτά που διαβάζουν επειδή αυτός δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος μάθησης. Μαθαίνουν μέσω της ακοής, της επανάληψης και της αποστήθισης. Οι πιο πολλοί έχουν την ικανότητα να αποστηθίσουν πολλές πληροφορίες και ίσως να μιλούν δύο ή και περισσότερες γλώσσες. Οι γυναίκες από κάθε κοινωνία συνεχίζουν να επιθυμούν να έχουν ευκαιρίες για να απολαύσουν την εκπαίδευση, να λαμβάνουν κάποια κατάρτιση δεξιοτήτων ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους ή και τα δύο. Οι Χριστιανές γυναίκες θέλουν επίσης να μάθουν τον Λόγο του Θεού και πώς να εφαρμόσουν τις αλήθειες του στη ζωή τους.
Το σχέδιο ΑΝΝΑ δίνει πρόσβαση των αληθειών της Βίβλου μέσα από τα ραδιοφωνικά προγράμματα και παρέχει πρακτικές πληροφορίες υγιεινής και θρεπτικών ουσιών μέσα από αδελφικές συμβουλές  παρόμοιες με μια συζήτηση με φίλη. Οι ομάδες προσευχής, τα σεμινάρια, και η κατάρτιση δεξιοτήτων εμπλουτίζουν τη ζωή των γυναικών, τους δίνουν αξιοπρέπεια  γνωρίζοντας ότι ο Θεός νοιάζεται και επιθυμεί να αυξάνονται καθώς ζουν για να τον δοξάζουν.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΣΑΒΒΑΤΟ 1. Να γίνουν περισσότερα ώστε να αλλάξουν οι κοινωνικές πρακτικές οι οποίες θεωρούν τα κορίτσια ανάξια μόρφωσης. Προσεύχεστε να εφαρμόζονται νόμοι που εναντιώνονται στην παρεμπόδιση της μόρφωσης των κοριτσιών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2. Για σοφία και δημιουργικότητα προς τους μεταφραστές και ομάδες παραγωγής του σχέδιο ΑΝΝΑ. Το καθήκον τους είναι να κάνουν ξεκάθαρες τις αλήθειες του Θεού για τις αναλφάβητες γυναίκες προσαρμόζοντας το πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» και τα θεατρικά «Healing Voice» και «Hidden Treasures» ώστε να μεταδίδεται αποτελεσματικά στις τοπικές κοινότητες και στη γλώσσα της καρδιάς των ακροατών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3. Για ευκαιρίες στα 4 δισεκατομμύρια ανθρώπων με λεκτική επικοινωνία ώστε να ακούσουν το ευαγγέλιο με το δικό τους επιθυμητό μέσο για να το καταλάβουν και να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Θεού για σωτηρία.

ΤΡΙΤΗ 4. Για τις χιλιάδες πιστές γυναίκες των ομάδων προσευχής του σχέδιο ΑΝΝΑ σε όλον τον κόσμο. Τα μηνιαία αιτήματα προσευχής μεταφράζονται προφορικά σε διάφορες γλώσσες όπως  Ari, Mina, Tajik, Umbundu και Uzbek για πολλούς προσευχόμενους που δεν ξέρουν να διαβάζουν. Σε κάποιες ομάδες προσευχής, κάποιος (συχνά ένα παιδί) διαβάζει το αίτημα στις υπέροχες αυτές γυναίκες ώστε να μπορούν στη συνέχεια να προσευχηθούν για άλλους στον κόσμο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5. Για ασφάλεια των κοριτσιών που διανύουν μεγάλες αποστάσεις ώστε να εκπαιδευτούν επειδή στο χωριό τους δεν υπάρχει σχολείο. Επίσης προσεύχεστε για την προστασία των κοριτσιών που ζουν σε κοιτώνες ή με οικογένειες, που προσφέρουν κατάλυμα. Κάποια κορίτσια βιάζονται, ξυλοκοπούνται ή θανατώνονται καθώς πηγαίνουν στο σχολείο ή ενώ ζουν μακριά από το σπίτι τους.

ΠΕΜΠΤΗ 6. Για το TWR Women of Hope (σχέδιο ΑΝΝΑ) και Norea Media  Mission (Νορβηγία) καθώς συνεργάζονται με άλλους στην Αφρική για να παρέχουν πνευματική καθοδήγηση και πρακτικές ιατρικές πληροφορίες στις γυναίκες, πολλές από τις οποίες είναι αναλφάβητες, σχετικά με τις συνέπειες της κλειτοριδεκτομής και των συριγγίων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7. Για σοφία, και κατανόηση στους συγγραφείς των ραδιοφωνικών προγραμμάτων σε κείνους που επικοινωνούν λεκτικά, και οι οποίοι μαθαίνουν καλύτερα μέσω των εμπειριών, των σχέσεων, της επανάληψης και της αλληλεπίδρασης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8. Οι τοπικές αρχές να διδάσκουν τις κοινότητές τους ότι όποιος κάνει κακό στις μαθήτριες θα τιμωρείται αυστηρά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9. Για τα πολύτιμα κορίτσια που έχουν κακοποιηθεί ή έχουν περιλουσθεί με οξύ επειδή πηγαίνουν στο σχολείο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10. Για τις γυναίκες που μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις 27 ραπτομηχανές στα μαθήματα ραπτικής στο σπίτι της ΑΝΝΑΣ στην Τανζανία. Δεν έχουν τραπέζια, ρεύμα ή τρεχούμενο νερό. Προσεύχεστε για την εκσκαφή ενός πηγαδιού σύντομα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις μπάνιου και να διδάσκουν τεχνικές μαγειρικής.

ΤΡΙΤΗ 11. Για σοφία και ενότητα στις ομάδες Khmer καθώς ταξιδεύουν συχνά σε χωριά στην Καμπότζη για να παραδίδουν σεμινάρια υγείας και να ενθαρρύνουν περισσότερους να ακούν τα προγράμματα και να μαθαίνουν για τον Θεό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12. Για τους κοινοτικούς ηγέτες να παρέχουν σε φτωχά παιδιά σχολικές στολές και παπούτσια και επίσης να έχουν την επιθυμία και ικανότητα να ακυρώσουν τα σχολικά δίδακτρα. Πολλές χώρες διακηρύττουν ότι έχουν δωρεάν παιδεία, όμως οι φτωχές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

ΠΕΜΠΤΗ 13. Για την παραγωγή και αναπαραγωγή των CD και άλλων μίντια που περιλαμβάνουν τα προγράμματα. Καθώς δεν μπορούν να αναφερθούν σε γραπτές σημειώσεις ή στις Γραφές, οι γυναίκες που δεν διαβάζουν χρειάζεται να ακούν τα προγράμματα αρκετές φορές ώστε να αποστηθίσουν το υλικό και να το εφαρμόζουν στη ζωή της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14. Για το έργο του Αγίου Πνεύματος στις καρδιές των γυναικών, καθώς τις προετοιμάζει να δεχτούν το μεταμορφωτικό μήνυμα ελπίδας του Ιησού Χριστού, ο οποίος πέθανε στον σταυρό και αναστήθηκε για να πληρώσει  τις δικές τους αμαρτίες. «και τους είπε: «Οι Γραφές λένε ότι έτσι έπρεπε να γίνει, και έτσι έπρεπε να πάθει ο Μεσσίας, ν’ αναστηθεί από τους νεκρούς την τρίτη μέρα και να κηρυχθεί στο όνομά του μετάνοια και άφεση αμαρτιών σ’ όλα τα έθνη, αρχίζοντας από την Ιερουσαλήμ(Λουκ.24:46-47)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15. Για διάκριση στην επιλογή εγχώριας μουσικής για τα προγράμματα. Η μουσική είναι ένα σημαντικό εργαλείο στη διδασκαλία των αληθειών του Θεού προς τους ανθρώπους της λεκτικής επικοινωνίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16. Ώστε οι γυναίκες να ζουν με τη δύναμη της ανάστασης του Ιησού, γιορτάζοντας με τη βέβαιη γνώση ότι Εκείνος περπατά καθημερινά μαζί τους και ότι δεν είναι ποτέ μόνες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17. Για την εξάμηνη κατάρτιση γραφής και ανάγνωσης στο Νεπάλ και για τις 19 γυναίκες που πρόσφατα αποφοίτησαν. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης υπήρξαν εμπόδιο για την προσέλευση στο σχολείο. Τώρα μπορούν να διαβάζουν τη Βίβλο, τις πινακίδες στο δρόμο, κλπ. Η αυτοπεποίθησή τους έχει απογειωθεί και δεν ντρέπονται πλέον.

ΤΡΙΤΗ 18. Για τα νεαρά κορίτσια που δραπετεύουν ώστε να αποφύγουν τους εξαναγκαστικούς γάμους, οι οποίοι προφανώς γίνονται αιτία να εγκαταλείπουν το σχολείο. Προσεύχεστε ώστε οι κοινοτικοί ηγέτες να προστατεύουν αυτά τα κορίτσια και να τιμωρούν εκείνους που τις εξαναγκάζουν να παντρευτούν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19. Για σοφία στην προσέγγιση των αναλφάβητων γυναικών, οι οποίες δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να συμμετέχουν σε βιβλικές μελέτες καθώς και σε λατρευτικές συνάξεις, επειδή δεν ξέρουν να διαβάζουν ή να αφομοιώνουν πληροφορίες όπως εκείνοι που ξέρουν να διαβάζουν.

ΠΕΜΠΤΗ 20. Ώστε οι γονείς να καταλαβαίνουν ότι η πρακτική της κουλτούρας τους για τους πρόωρους γάμους, δεν προστατεύει τις κόρες τους. Τα κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο θα έχουν μεγαλύτερους μισθούς και πιο υγιείς οικογένειες στο μέλλον.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που ζουν στην απομόνωση λόγω της κουλτούρας, της θρησκείας και των οικογενειών τους, οι οποίοι τις εμποδίζουν να πάνε στο σχολείο για να μην βρίσκονται κοντά σε άντρες και αγόρια που δεν ανήκουν στην οικογένεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22. Για τους κοινοτικούς ηγέτες να καταλάβουν τη σημασία της παροχής καθαρού νερού και εγκαταστάσεις υγιεινής για τους μαθητές που πηγαίνουν σχολείο. Πολλά μεγαλύτερα κορίτσια εγκαταλείπουν το σχολείο επειδή δεν υπάρχουν γυναικείες τουαλέτες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23. Για τις γυναίκες που εξαναγκάζονται να παντρευτούν κάποιον απαγωγέα τους σε χώρες όπως την Αλβανία, Βουλγαρία, Αιθιοπία, Κιργιστάν και άλλες χώρες όπου η πρακτική της απαγωγής νεαρών κοριτσιών και γυναικών είναι υπαρκτή. Τα κορίτσια κακοποιούνται, εξαναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο και σπάνια βλέπουν ξανά την οικογένειά τους. Προσεύχεστε ώστε οι νόμοι να εφαρμόζονται και όλοι εκείνοι που ευθύνονται να τιμωρούνται.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24. Για τα κορίτσια που εργάζονται για να αγοράζουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους, προσφέρουν βοήθεια με τη φροντίδα των μικρών παιδιών και προσπαθούν να πηγαίνουν στο σχολείο. Σηκώνονται πολύ νωρίς και πηγαίνουν για ύπνο αρκετά αργά.

ΤΡΙΤΗ 25. Για τις 14 γυναίκες που ολοκλήρωσαν την εξάμηνη εκπαίδευση ραπτικής στο Νεπάλ και έχουν την ελπίδα να ανοίξουν δικό τους ραφείο. Προσεύχεστε για τις γυναίκες που διδάσκονται πως να φτιάχνουν παντόφλες και σανδάλια για να τα πουλούν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26. Για το προσωπικό TWR Women of Hope (σχέδιο ΑΝΝΑ) και τους εθελοντές καθώς παρέχουν σεμινάρια υγείας, και ανταποκρίνονται σε ερωτήσεις των ακροατών και των προσευχομένων.

ΠΕΜΠΤΗ 27. Για τους μεταφραστές και συντονιστές προσευχής καθώς μεταφράζουν το ημερολόγιο προσευχής σε περισσότερες από 85 γλώσσες και το διανέμουν σε 125 χώρες. Προσεύχεστε για τα ραδιοφωνικά προγράμματα που μοιράζονται τα καθημερινά αιτήματα προσευχής ώστε όσοι δεν διαβάζουν να μπορούν να προσεύχονται μαζί μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28. Για τις μοναχικές γυναίκες οι οποίες καταφεύγουν στο ραδιόφωνο για συντροφιά και ανακαλύπτουν τα προγράμματα του σχέδιο ΑΝΝΑ. Ζητήστε από τον Θεό να τους αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες που γράφουν και παράγουν τα προγράμματα δεν είναι οι μόνες που ενδιαφέρονται για κείνες, αλλά ότι ο ουράνιος Πατέρας τους, τις αγαπάει.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29. Για γνώση και κατανόηση στα εκατομμύρια των γυναικών που δεν καταλαβαίνουν τις θρεπτικές και υγιεινές ανάγκες των παιδιών τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30. Για τον σχεδιασμό των συνεδρίων TWR Women of Hope Unite Leadership, όπου το πρώτο θα λάβει χώρα στη Λατινική Αμερική τον Αύγουστο.
TWR HELLAS ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017
   www.sxedioAnna.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου