Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ TWR Γυναίκες με Ελπίδα/«σχέδιο ΑΝΝΑ»

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
 ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
«Να θυμάστε τούς φυλακισμένους, σαν να είστε φυλακισμένοι μαζί τους· τους ταλαιπωρούμενους, όπως κι εσείς που είστε μέσα σε σώμα.» (Εβραίους 13:3).

Η γυναίκα στη φυλακή αισθάνεται μόνη, περιφρονημένη, φοβισμένη, παραμελημένη και την έλλειψη αγάπης. Μπορεί να έχει εγκαταλειφθεί από την οικογένειά της, και στην πραγματικότητα κάποιες βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας ψεύτικων κατηγοριών από τα μέλη των οικογενειών τους. Οι φυλακισμένες γυναίκες σε κάποιες χώρες βρίσκονται σε υπερπλήρεις φυλακές, με άσχημες συνθήκες, στερούνται πολλά πράγματα όπως, κανονικό φαγητό, ιατρική περίθαλψη, προσωπικά είδη που είναι απαραίτητα ή οποιαδήποτε θετική επικοινωνία. Οι φυλακισμένες φοβούνται την πείνα, τους ξυλοδαρμούς, τον βιασμό και την απομόνωση. Ένας από τους μεγαλύτερους καταστροφείς μέσα στις φυλακές, σε όλο τον κόσμο, είναι η έλλειψη της ελπίδας.
Σε πολλές χώρες, οι Χριστιανοί φυλακίζονται σε φρικτές φυλακές εξαιτίας ψεύτικων κατηγοριών. Πολύ συχνά δεν υπάρχει ελπίδα αποφυλάκισης, επειδή οι αρχές φοβούνται τις μάζες που απαιτούν την εκτέλεση των Χριστιανών.
Ο Λόγος του Θεού έχει την δύναμη να δώσει ελπίδα και να αποκαταστήσει τον σκοπό και τη χαρά στις ζωές των φυλακισμένων. Γνωρίζοντας τον Θεό και βιώνοντας την αγάπη του, δίνει δύναμη σ’ εκείνους που βρίσκονται στη φυλακή για να είναι «αυτάρκης σε όσα έχουν και σε κάθε κατάσταση» (Φιλ.4:11-12). Τα ραδιοφωνικά προγράμματα μεταφέρουν τον Λόγο του Θεού μέσα στη φυλακή.
Τα ραδιοφωνικά προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» του «σχέδιο Άννα» διδάσκουν τις γυναίκες που βρίσκονται στη φυλακή σχετικά με τις αναπτυξιακές ανάγκες του παιδιού, την υγιεινή, τη δημιουργία θετικών σχέσεων, τη διαχείριση του θυμού, του φόβου, της μοναξιάς και άλλων δυνατών συναισθημάτων, και τέλος προσφέρει ενθάρρυνση μέσω της αγάπης και της σωτηρίας του Θεού.
Μια φυλακισμένη τηλεφώνησε στο γραφείο στην Αγκόλα για να εκφράσει τη χαρά της: «Καλημέρα, αδελφή Μαρκολίνα. Είμαι η Σόνια από την περιοχή Βιάνα. Αδελφή μου, σήμερα θα αποφυλακιστώ αλλά δεν θέλω να πάω κατευθείαν στο σπίτι. Θέλω να πάω και χρειάζεται να πάω πρώτα σε μια εκκλησία.»
Παρακαλούμε προσεύχεστε…..
 ΚΥΡΙΑΚΗ 1. Ώστε να ακουστεί ο Λόγος του Θεού ιδιαίτερα στις γυναικείες φυλακές της Ελλάδας.
«Πνεύμα Κυρίου είναι επάνω μου· γι' αυτό με έχρισε· με έστειλε για να φέρνω τα χαρμόσυνα νέα στους φτωχούς, για να γιατρέψω τούς συντριμμένους στην καρδιά, για να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλώτους, και ανάβλεψη στους τυφλούς, να αποστείλω τούς ψυχικά τσακισμένους σε ελευθερία» (Λουκ.4:18)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2. Για τους Χριστιανούς που βρίσκονται στη φυλακή στην Κούβα, στην Αίγυπτο, στη Βόρειο Κορέα, στην Κίνα, στο Βιετνάμ, στο Λάος, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στη Νότια και Κεντρική Ασία, εξαιτίας της πίστης τους (Β Κορ.6:4-10).

ΤΡΙΤΗ 3. Για τις αναλφάβητες γυναίκες που είναι στη φυλακή, ώστε να διδαχθούν μέσω των ραδιοφωνικών διακονιών, όπως είναι «γυναίκες Ελπίδας» του «σχέδιο Άννα», να ακούσουν για την αλήθεια και την αγάπη του Θεού.
«Επομένως, η πίστη είναι διαμέσου τής ακοής· η δε ακοή διαμέσου τού λόγου τού Θεού.» (Ρωμ.10:17)

ΤΕΤΑΡΤΗ 4. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να παρέχουν ασφαλή μέρη όπου θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά που επισκέπτονται τις μητέρες τους.

ΠΕΜΠΤΗ 5. Για τις γυναίκες που βρίσκονται στη φυλακή επειδή μέλη των οικογενειών τους τις έχουν κατηγορήσει για μοιχεία μετά από έναν βιασμό, ή επειδή επέλεξαν να παντρευτούν κάποιον χωρίς την συγκατάθεση της οικογένειας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6. Για την Άσια Μπίμπι, μια Χριστιανή μητέρα πέντε παιδιών, η οποία βρίσκεται σε φυλακή στο Πακιστάν εδώ και 7 χρόνια και είχε καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία. Δύο πολιτικοί ηγέτες που υποστήριξαν την Άσια έχουν δολοφονηθεί. Προσεύχεστε για τον σύζυγο και τα παιδιά της αλλά και για όσους την υποστηρίζουν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7. Για τις γυναίκες που είναι σε φυλακές της Παραγουάη, ώστε να μπορούν να ακούσουν τα ραδιοφωνικά προγράμματα που προσφέρουν πνευματική ενθάρρυνση και πρακτικές οδηγίες. Προσεύχεστε επίσης ώστε να παρέχονται, βρεφικό γάλα, παιδικές πάνες, εκπαιδευτικό υλικό, ρουχισμός, και άλλα αναγκαία αντικείμενα για τα παιδιά που ζουν μαζί με τις μητέρες τους στη φυλακή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8. Για ευκαιρίες να παρέχονται πληροφορίες στις εκκλησίες και σε ομάδες σχετικά με τις τοπικές διακονίες φυλακών και να παρουσιάζονται τα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί από τις ίδιες τις φυλακισμένες για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και των χειροτεχνιών τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9. Για το προσωπικό του «σχέδιο Άννα» και τους εθελοντές που επισκέπτονται τις φυλακές στην Αλβανία, στην Αγκόλα, τη Βραζιλία, την Καμπότζη, το Ζαΐρ, την Αιθιοπία, τη Γκάνα, την Ινδονησία, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιβερία, το Νεπάλ, τη Παραγουάη, τη Τανζανία, τη Ταϊλάνδη, τη Νότια Αφρική και άλλες χώρες.

ΤΡΙΤΗ 10. Για το προσωπικό του TWR καθώς και τους ακροατές στην Αιθιοπία. Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Αιθιοπία, η ομάδα «σχέδιο ΑΝΝΑ» δεν έχει καταφέρει να επισκεφτεί τις φυλακές. Προσεύχεστε να αλλάξει η κατάσταση σύντομα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11. Για τις μητέρες που φυλακίστηκαν και για τα παιδιά που άφησαν πίσω. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί να μπορούν να τους προσεγγίσουν με την αγάπη του Θεού.
«γυμνός ήμουν, και με ντύσατε· ασθένησα, και με επισκεφθήκατε· σε φυλακή ήμουν, και ήρθατε σε μένα». (Ματθ.25:36)

ΠΕΜΠΤΗ 12. Τα παιδιά των φυλακισμένων γυναικών στην Αλβανία που ζουν σε ακραία φτώχεια, χωρίς την απαραίτητη τροφή και πολλά άλλα αναγκαία είδη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13. Περισσότεροι Χριστιανοί να καταλάβουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν εκείνους που διακονούν στις τοπικές φυλακές, παρέχοντας, ρούχα, φαγητό, προσωπικά είδη, ραδιόφωνα, Αγίες Γραφές κ.α., αλλά και με τη προσευχή για τους φυλακισμένους και τους υπαλλήλους των φυλακών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14. Πιο πολλές γυναίκες εθελοντές για τις διακονίες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στις φυλακές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15. Για τις φυλακισμένες στην Ινδονησία που ακούν τα προγράμματα. Προσεύχεστε ώστε να γευτούν την αγάπη και τη συγχώρεση του Θεού και το Άγιο Πνεύμα να τις ενδυναμώνει ώστε να ζουν για τον Χριστό ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16. Για σοφία στη Σολάνζ, τη Ρουθ και την Καρίνα στην εργασία τους με το TWR Βραζιλία όπου παρέχουν βιβλικές μελέτες σε πάνω από 2,500 φυλακισμένους (300 γυναίκες).

ΤΡΙΤΗ 17. Για τις φυλακές σε όλο τον κόσμο, ώστε να προσφέρουν σεμινάρια για γονείς και κατάρτιση τεχνών στις γυναίκες για να μπορούν να επιβιώσουν όταν αφεθούν ελεύθερες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18. Για όσους επισκέπτονται φυλακισμένους στο Νεπάλ, δείχνοντας την αγάπη του Θεού και προσφέροντας την ευκαιρία να ακούσουν για τις αλήθειες του Θεού και το δώρο της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού.

ΠΕΜΠΤΗ 19. Να μπορούν οι γυναίκες που αποφυλακίζονται να βρουν ένα ασφαλές μέρος να μείνουν. Προσεύχεστε να μπορούν να ζήσουν μακριά από τις άσχημες επιρροές του παρελθόντος και να βρουν εργασία ώστε να μην εξαρτώνται από τη ζωή του εγκλήματος για να επιβιώσουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20. Πιο πολλές ευκαιρίες εργασίας για γυναίκες συγγενείς εκείνων που κρατούνται στις φυλακές της Παραγουάης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21. Για τις μητέρες που γέννησαν μέσα στη φυλακή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22. Για τη διακονία σε φυλακή « Crossroad Bible Institute» η οποία μαθητεύει  γυναίκες σε φυλακές καθώς προσφέρει δωρεάν μαθήματα στα Ισπανικά, στη γλώσσα Σουαχίλι και άλλες γλώσσες. Επίσης προσφέρει ενθάρρυνση από το διεθνές προσωπικό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23. Για τις ομάδες προσευχής του «σχέδιο Άννα» που επισκέπτονται τις φυλακές, προσφέροντας ρούχα, φαγητό και υλικό ραπτικής. Αυτό έχει οδηγήσει τους τροφίμους να ζητήσουν για Άγιες Γραφές και για Χριστιανικά έντυπα. Προσεύχεστε ώστε περισσότεροι να δεχτούν τον Χριστό σαν Κύριο και Σωτήρα τους μέσω της καλοσύνης των γυναικών αυτών.

ΤΡΙΤΗ 24. Για γυναίκες σε φυλακές στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια και Κεντρική Ασία καθώς κατηγορούνται για «μοιχεία». Στις περισσότερες περιπτώσεις βιασμών, όταν το θύμα δεν μπορεί να βρει 4 άντρες μάρτυρες για να καταθέσουν υπέρ της, η γυναίκα κατηγορείται για μοιχεία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25.  Περισσότερες γυναίκες να εκπαιδεύονται στη φυλακή «ο Καλός Ποιμένας» της Παραγουάης, ώστε το ευαγγέλιο του Κυρίου μας να ανακαινίσει το νου και την καρδιά τους.

ΠΕΜΠΤΗ 26. Για τους φυλακισμένους στην Ταϊλάνδη που έχουν δεχτεί τον Χριστό μέσω της διακονίας του «σχέδιο Άννα», του TWR, και «Κάθε Σπίτι για τον Χριστό». Προσεύχεστε ώστε να αυξηθούν σε χάρη και σε γνώση του Ιησού καθώς μελετούν την Βίβλο. Επίσης για όσους τους επισκέπτονται στις φυλακές στη Βόρειο Ταϊλάνδη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27. Για τις γυναίκες άλλων θρησκειών που ακούν για τον Ιησού, λαβαίνουν Βίβλους και ραδιόφωνα και στις οποίες προσφέρεται φιλία από γυναίκες του «σχέδιο Άννα» στην Αιθιοπία. Προσεύχεστε ώστε να υπάρχει διαθέσιμη μια γυναίκα δασκάλα της Βίβλου για να μπορεί να τις διδάσκει τακτικά στις φυλακές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28. Για τις Βορειοκορεάτισσες οι οποίες βασανίζονται με σκληρή εργασία μέσα στις φυλακές καθώς και για τις έγκυες γυναίκες στις οποίες δίδεται κάποια ένεση για να προκληθεί ο τοκετός κι έπειτα εξαναγκάζονται να θανατώσουν τα μωρά τους εάν γεννηθούν ζωντανά (BBC News).

ΚΥΡΙΑΚΗ 29. Για τις γυναίκες του «σχέδιο Άννα» στην Αγκόλα οι οποίες επισκέπτονται την γυναικεία φυλακή Viana και την φυλακή των αντρών στο Caxito για να δώσουν πνευματική τροφή από τον Λόγο του Θεού αλλά και προσωπικά αντικείμενα (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.α.) για να δείξουν το ενδιαφέρον τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30. Για τις γυναίκες που έχουν απελευθερωθεί από τη φυλακή αλλά δεν έχουν ρούχα, σπίτι, εργασία, έχουν απορριφτεί από τις οικογένειές και τις κοινότητές τους. Προσεύχεστε οι εκκλησίες να τις βοηθήσουν να κάνουν ένα ξεκίνημα με πρακτικούς τρόπους.

ΤΡΙΤΗ 31. Για τη Peggy Banks, τη γενική διευθύντρια της διακονίας «σχέδιο ΑΝΝΑ», καθώς συνεχίζει να αναζητά την οδηγία και τη σοφία του Θεού.

TWR HELLAS ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

 www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου