Δευτέρα 8 Μαΐου 2017


 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ TWR Γυναίκες με Ελπίδα/σχέδιο ΑΝΝΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Αγία Γραφή μας δίνει μια όμορφη εικόνα της οικογενειακής λατρείας στο Βιβλίο της Ρουθ. Εκεί διαβάζουμε  πώς η Ναομί ταξίδεψε με πιστότητα μαζί με τον σύζυγο και τους δυο γιους της στη Μωάβ για να ξεφύγουν από τον λιμό στη Βηθλεέμ. Ο σύζυγος της Ναομί πέθανε, και οι δυο γιοι της παντρεύτηκαν Μωαβίτισσες. Όταν πέθαναν και οι γιοι της δέκα χρόνια αργότερα, η χήρα Ναομί αποφάσισε να επιστρέψει στη Βηθλεέμ.
Μια από τις νύφες της, η Ρουθ, είχε παρακολουθήσει τη σχέση της Ναομί με τον Θεό και βίωσε έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί της κατά τη διάρκεια των πολλών τους δυσκολιών. Η Ρουθ επέλεξε να αφήσει την οικογένειά της, το σπίτι της και κάθε τι γνώριμο προς αυτήν ώστε να ταξιδέψει σε μια ξένη χώρα μαζί με τη Ναομί. Κάποιο συγγενικό πρόσωπο, ο Βοόζ, πρόσεξε την αφοσίωση της Ρουθ προς την Ναομί και την μεταχειρίστηκε με καλοσύνη, μέχρι τελικά και την παντρεύτηκε. Ο Θεός χάρισε στον  Βοόζ και στη Ρουθ έναν γιο. Ήταν ο παππούς  του βασιλιά Δαβίδ και προπάτορας του Ιησού, ο οποίος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ μετά από εκατοντάδες χρόνια.
Τα μέλη των οικογενειών φέρνουν πολύ χαρά στη ζωή μας αλλά και αρκετό πόνο, απογοήτευση και συγκρούσεις. Οι οικογενειακές ευλογίες και δυσκολίες μάς βοηθούν να αναπτύξουμε τις δικές μας δυνάμεις και αδυναμίες. Οι πικρές και πονεμένες καταστάσεις που βίωσαν η Ναομί και η Ρουθ βοήθησαν να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας τους και τους έδωσαν ευκαιρίες να επιλέξουν στάσεις και ενέργειες που τιμούσαν τον Θεό και έγιναν μάρτυρες στους άλλους ότι μπορούσαν να τον εμπιστευτούν.
Οι Χριστιανοί χρειάζεται να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις της ζωής και τους κινδύνους της αμαρτίας που μπορούν να καταστρέψουν τους γάμους και τις οικογενειακές σχέσεις. Οι γονείς πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά τους  να ζουν σύμφωνα με τις οδηγίες του Θεού, να αντιστέκονται στους πειρασμούς, να κάνουν σωστές επιλογές και να θέτουν στόχους ώστε να βελτιώσουν το μέλλον τους για να τιμούν τον Θεό μέσα από σωστούς γάμους και οικογενειακές σχέσεις.
«Το θέλημα του Θεού είναι να γίνετε άγιοι, δηλαδή: να αποφεύγετε την πορνεία·ο καθένας σας να μάθει να διατηρεί το σώμα του αγιασμένο και τιμημένο και να μην το υποδουλώνει σε σαρκικά πάθη, όπως κάνουν οι εθνικοί που δε γνωρίζουν το Θεό.» (Α Θες.4:3-5)

Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΤΕΤΑΡΤΗ 1. Οι Χριστιανοί Έλληνες και μη να προστατεύουν τις σκέψεις τους και να επιλέγουν με προσοχή ό,τι διαβάζουν, ό,τι βλέπουν και ακούν. «ό,τι είναι αληθινό, σεμνό, δίκαιο, καθαρό, αξιαγάπητο, καλόφημο, ό,τι έχει σχέση με την αρετή και είναι άξιο επαίνου, αυτά να έχετε στο μυαλό σας.» (Φιλ.4:8)

ΠΕΜΠΤΗ 2. Οι μητέρες να διδάσκουν τα παιδιά τους πώς να παίρνουν σοφές αποφάσεις σχετικά με την υγεία, τη μόρφωση και τις σχέσεις. Επίσης προσεύχεστε ώστε να τιμούν τον Θεό καθημερινά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. Για την χάρη και την προστασία του Θεού στις 70 ομάδες παραγωγής των ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Προσεύχεστε για σοφία καθώς διδάσκουν στις γυναίκες τις αρχές του Θεού σχετικά με τον γάμο και τις οικογενειακές σχέσεις, ιδιαίτερα σε κοινωνίες όπου δεν έχουν ακουστεί ποτέ οι αρχές αυτές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4. Οι γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους ότι η επιλογή συζύγου τους βοηθά να προσδιορίσουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ο σύζυγος επηρεάζει πολλές αποφάσεις ζωής, όπως το που θα ζήσουν, τι σπιτικό θα έχουν και πώς θα ξοδέψουν τα χρήματά τους. Επίσης, ο σύζυγος βοηθά στη διαμόρφωση της ζωής των παιδιών τους και το τι διδάσκονται για τη ζωή και τον Θεό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5. Για τις γυναίκες που επιθυμούν πολύ τη σωματική προσοχή των αντρών, η οποία καταλήγει τις περισσότερες φορές σε σεξουαλική αμαρτία. Ζήτα από τον Θεό να τους αποκαλύψει τη δύναμη της δικής Του αγάπης για να νικήσουν τον πειρασμό. «Η σάρκα μου εξαντλήθηκε, το ίδιο κι η καρδιά μου μα της καρδιάς μου βράχος και μερίδα μου, ο Θεός για τους αιώνες θα ΄ναι.» (Ψαλ.73:26)

ΔΕΥΤΕΡΑ 6. Οι γονείς και οι δάσκαλοι να διδάσκουν στους εφήβους ότι η αποχή μέχρι τον γάμο τους επιτρέπει να ζήσουν πιο υγιείς σχέσεις και  καλύτερη ζωή. Το λεγόμενο «safe sex» (ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα) που προβάλλεται ευρέως στην κοινωνία, οδηγεί στη γέννηση εκατομμυρίων βρεφών εκτός γάμου κάθε χρόνο, καθώς και σε δεκάδες εκατομμύρια εκτρώσεις. Το AIDS μεταξύ των εφήβων κοριτσιών αυξάνει δραματικά και εκατομμύρια νέοι προσβάλλονται από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπου περίπου 24 από αυτές δεν θεραπεύονται και μία προκαλεί καρκίνο του τραχήλου ο οποίος θανατώνει χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο. Τα κορίτσια που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα είναι πιο πιθανόν να βιώσουν αυξημένη κατάθλιψη, χαμηλούς βαθμούς στο σχολείο και να έχουν τάσεις αυτοκτονίες, σύμφωνα με το «National Longitudinal Survey of Adolescent Health».

ΤΡΙΤΗ 7. Για τις ανύπαντρες Χριστιανές γυναίκες να έχουν δύναμη και σοφία ώστε να αντιστέκονται στα εμπόδια και στις δυσκολίες της αγαμίας. Προσεύχεστε ώστε να έχουν γύρω τους φίλους που θα δείχνουν αγάπη και ενθάρρυνση καθώς πολλές φορές αντιμετωπίζουν τη μοναξιά και έχουν ανάγκη να γνωρίζουν ότι οι άλλοι νοιάζονται για κείνες (Α Θες.5:11).

ΤΕΤΑΡΤΗ 8. Για τις γυναίκες που επιτρέπουν στους συζύγους τους να τις κακοποιούν λεκτικά ή σωματικά επειδή  δεν σέβονται τον εαυτό τους ούτε αισθάνονται ότι αξίζουν την αγάπη. Προσεύχεστε να βρουν βοήθεια από τους ποιμένες, από φίλους ή συμβούλους οι οποίοι μπορούν να τις οδηγήσουν να βρουν δύναμη στον Χριστό ώστε να σταματήσουν να ενδίδουν σ’ αυτήν την κακοποίηση.

ΠΕΜΠΤΗ 9. Για υπομονή και διάκριση στις νεαρές Χριστιανές οι οποίες εμπιστεύονται τον Θεό για έναν σύντροφο. Προσεύχεστε ώστε ο Θεός θα παρέχει συζύγους που θα αγαπούν τον Κύριο και θα αγαπούν και θα σέβονται τις συζύγους τους καθώς υπηρετούν μαζί τον Κύριο. «Στον Κύριο έλπιζε, ας έχει θάρρος η καρδιά σου και γενναιότητα· ναι, έλπιζε στον Κύριο.» (Ψαλ.27:14)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10. Οι πεθερές και οι νύφες να σέβονται και να αγαπούν η μια την άλλη και να βοηθά η μια την άλλη να ακολουθεί τον Θεό ώστε οι οικογενειακές σχέσεις να τον τιμούν και να είναι μια μαρτυρία στους άλλους της αγνής αγάπης, της πιστότητας, της χάρης και του ελέους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11. Για τις νεαρές γυναίκες που σκέφτονται να συζήσουν με τους φίλους τους. Προσεύχεστε να σέβονται τον εαυτό τους και να περιμένουν τον άντρα εκείνον που θα δεσμευτεί ότι θα την αγαπά μέσα στις χαρές και στις δυσκολίες της ζωής. Τα περισσότερα ζευγάρια που συζούν μένουν μαζί λιγότερο από 18 μήνες, και μόνο ένα στα έξι διαρκεί 3 χρόνια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12. Για τις νεαρές γυναίκες στην Αλβανία, την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και άλλες χώρες, να βρουν προστασία από παραδόσεις που επιτρέπουν στα κορίτσια να πέσουν θύματα σωματεμπορίας ή επιτρέπουν τα μωρά των νεαρών νυφών να πωληθούν από τους συζύγους τους. « Μίλα εσύ για χάρη του άλαλου·» (Παρ.31:8)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13. Να περαστούν νόμοι και να εφαρμόζονται σε πολλές χώρες ώστε να παρεμποδίζονται οι γονείς να ασκούν πίεση  στις νεαρές τους κόρες να παντρευτούν. Πολλές φορές οι κόρες εξαναγκάζονται να παντρευτούν άντρες που είναι 10 ως 30 χρόνια μεγαλύτεροι και ίσως να έχουν προσβληθεί με τον ιό του AIDS.

ΤΡΙΤΗ 14. Οι Χριστιανοί να καταλάβουν ότι ο Θεός μας αγαπά και γνωρίζει ότι η αμαρτία και η λαγνεία θα μας καταστρέψει. «Μην έχετε ψευδαισθήσεις, ο Θεός δεν εμπαίζεται. ΄Ο,τι σπέρνει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει.΄Ετσι, όποιος σπέρνει στον αγρό των αμαρτωλών επιθυμιών του, θα θερίσει από εκεί ως καρπό την καταστροφή. ΄Οποιος όμως σπέρνει στον αγρό του Πνεύματος, αυτός θα θερίσει ως καρπό του Πνεύματος την αιώνια ζωή Κι όταν κάνουμε το καλό, ας μην αποκάμουμε. Γιατί, αν αντέξουμε ως το τέλος, θα θερίσουμε τον καρπό στον κατάλληλο καιρό.» (Γαλ.6:7-9)

ΤΕΤΑΡΤΗ 15. Για τις γυναίκες που έχουν πληγωθεί βαθιά ή έχουν κακοποιηθεί, να βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της συγχώρησης καθώς συγχωρούν εκείνους που τις έχουν βλάψει. Η συγχώρηση επιτυγχάνεται καθώς με ειλικρίνεια επιθυμούμε το καλύτερο που έχει ο Θεός για το άτομο που μας έχει πληγώσει.

ΠΕΜΠΤΗ 16. Για βαθιά και ακλόνητη πίστη των Χριστιανών γυναικών που ζουν με άπιστους συζύγους. Προσεύχεστε ώστε η αγάπη και η υπομονή τους να χρησιμοποιηθεί από το Άγιο Πνεύμα για να μιλήσει στις καρδιές των συζύγων τους, πείθοντας τους άντρες να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας του Θεού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17. Για τους Χριστιανούς συζύγους που έχουν άπιστες γυναίκες. Προσεύχεστε η αγάπη τους και η τρυφερότητα προς τις γυναίκες τους να τις οδηγήσει να είναι ανοιχτές στην αγάπη του Θεού και στο δώρο της σωτηρίας Του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18. Για τους γονείς και τους ηγέτες των εκκλησιών να διδάσκουν στους νέους για τους κινδύνους της πορνογραφίας, η οποία διαστρεβλώνει το πώς βλέπουμε τους άλλους, καταστρέφει την αληθινή ομορφιά των φυσικών σχέσεων και διαστρέφει την κατανόησή μας για τις φυσιολογικές και υγιής σχέσεις. Καθώς περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, είναι πιο εκτεθειμένα στην πορνογραφία και χρειάζεται να γνωρίζουν ότι μπορεί να καταστρέψει τη ζωή τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.  Για τις γυναίκες που αισθάνονται τη βαθιά μοναξιά της εγκατάλειψης των συζύγων τους ή της αγαμίας. Προσεύχεστε να αισθανθούν την στενή παρουσία του Θεού και να προσεγγίσουν άλλους που αισθάνονται τη μοναξιά και την απόγνωση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20. Οι νέες γυναίκες να μάθουν ότι παρά το ότι η μοναξιά είναι δύσκολη, είναι καλύτερο να μην παντρευτούν ποτέ παρά να ζουν με έναν άντρα που δεν θα τις σέβεται ούτε εκείνες ούτε τον Θεό και ο οποίος θα έχει μια αρνητική επιρροή στα παιδιά τους. Αυτό μπορεί να έχει αιώνιες συνέπειες για γενεές ολόκληρες.

ΤΡΙΤΗ 21. Για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Προσεύχεστε ώστε ο κάθε άντρας να καταλάβει ότι ο Θεός έχει πλάσει τη γυναίκα να είναι σύντροφός του και ότι θα πρέπει να την αγαπά, να τη σέβεται και να την προστατεύει.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22. Για τις νύφες που δεν μπορούν να αποδώσουν τις απαιτήσεις της προίκας στις οικογένειες του συζύγου. Τέτοιες περιπτώσεις οδηγούν πολλές φορές σε βασανισμό, δολοφονία ή σε αυτοκτονία.

ΠΕΜΠΤΗ 23. Για τις γυναίκες στη διακονία να βρίσκουν ενθάρρυνση και να γνωρίζουν τη δύναμη και την παρουσία του Θεού. Πολλές από αυτές τις γυναίκες κουβαλούν ένα μεγάλο φορτίο ευθύνης της διακονίας, της εργασίας και της οικογένειας. Προσεύχεστε για το προσωπικό του «σχέδιο ΑΝΝΑ» και τις οικογένειές τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24. Για τις γυναίκες ώστε να έχουν ευκαιρίες να μάθουν σχετικά με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, και για το AIDS, ώστε να μπορούν να προστατέψουν καλύτερα τον εαυτό τους. Σε πολλές χώρες, οι γυναίκες έχουν ελάχιστο έλεγχο της ζωής τους και δεν μπορούν να αντισταθούν στις απαιτήσεις των συζύγων, των πατέρων και άλλων αντρών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25. Για τα παιδιά που γίνονται μάρτυρες των βίαιων σχέσεων των γονιών τους. Πολλά πιθανόν να γίνουν βίαιοι σύζυγοι ή παθητικές γυναίκες που δέχονται την κακοποίηση ως το σύνηθες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26. Για τις χήρες που κατηγορούνται για τον θάνατο των συζύγων τους. Επίσης προσεύχεστε για κείνες που εξαναγκάζονται να παντρευτούν συγγενικά πρόσωπα των νεκρών αντρών τους. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί να εκπληρώσουν την εντολή του Θεού σχετικά με τη φροντίδα των ορφανών  και των χηρών στη δυστυχία τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27. Για τις ανύπαντρες Χριστιανές γυναίκες που δέχονται πίεση από τις οικογένειές τους να παντρευτούν απίστους. Σε πολλές χώρες η πλειοψηφία των εκκλησιαζομένων είναι γυναίκες. Είναι δύσκολο να βρει κανείς Χριστιανούς συζύγους. Προσεύχεστε ώστε πιο πολλοί άντρες να πιστεύουν στον Χριστό και να τον ακολουθούν με πιστότητα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

ΤΡΙΤΗ 28. Για τις Χριστιανές γυναίκες ώστε να καταλάβουν ότι ο Θεός έχει έναν σκοπό και ένα σχέδιο για κείνες και ότι εργάζεται στη ζωή τους ακόμη και όταν περνούν δύσκολα και αισθάνονται νικημένες. «΄Εχω την πεποίθηση πως ο Θεός που άρχισε αυτό το αγαθό έργο σ’ εσάς, θα το ολοκληρώσει ως την ημέρα του ερχομού του Ιησού Χριστού.» (Φιλ. 1:6)
TWR HELLAS ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου