Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ  σχέδιο ΑΝΝΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016
ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Κοιτώντας πίσω τα 19 χρόνια διακονίας καθώς μπαίνουμε στον 20ο χρόνο, μπορούμε να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Θεό επειδή πραγματικά έχει κάνει θαυμαστά πράγματα! Έχουμε προσευχηθεί  πολλά χρόνια για τις γυναίκες που βρίσκονται στην απομόνωση εξαιτίας της κοινωνίας και της θρησκείας τους. Αναρωτιόμασταν, πώς θα άκουγαν για την αγάπη του Θεού και για το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει. Τώρα βλέπουμε πολλές από τις γυναίκες αυτές και τις οικογένειές τους να εγκαταλείπουν τις τόσο καταπιεστικές χώρες τους και για πρώτη φορά στη ζωή τους να έχουν τη δυνατότητα να ακούν τον Λόγο του Θεού αλλά και για το δώρο του Θεού τη σωτηρία μέσω του Ιησού Χριστού.
Η εφαρμογή για τα κινητά «Γέφυρα Προσφύγων» παρέχει προγράμματα στα Αραβικά και στη γλώσσα Φαρσί για τις γυναίκες που χρειάζονται απεγνωσμένα παρηγοριά, ενθάρρυνση, πρακτικές πληροφορίες και βιβλικά μηνύματα στη γλώσσα τους. Μέσω του TWR360, του Facebook, και του Skype, οι γυναίκες ακούν την αλήθεια για τον Θεό σε διάφορες γλώσσες όπως, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί, Σομαλικά, Τουρκικά κα. Οι γυναίκες από το Αφγανιστάν, τη Γερμανία, το Ιράν, τη Σουηδία, τη Συρία και την Τουρκία συναντώνται κάθε εβδομάδα για προσευχή. Οι ομάδες προσευχής στην Τουρκία προσεγγίζουν πρόσφυγες, υποστηρίζοντας τις χήρες με τρόφιμα και ρούχα, παρέχοντας Γραφές και Βιβλικές μελέτες. Οι προσευχόμενοι του «σχέδιο ΑΝΝΑ» προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση σε πρόσφυγες στην Τουρκία με ραπτική, κέντημα και ράψιμο κούκλων ώστε να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση αλλά και να έχουν κάποια έσοδα για την οικογένειά τους. Οι γυναίκες ακολουθούν τον Ιησού και συμμετέχουν στις ομάδες προσευχής μαθαίνοντας να προσεύχονται με έναν προσωπικό τρόπο, στον Θεό που τις βλέπει και τις ακούει.
Πολλοί σε όλον τον κόσμο είναι απογοητευμένοι λόγω της βίας στη χώρα τους, στις κοινότητες τους ακόμη και στο σπίτι τους. Είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς τον Θεό να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους προσευχόμενους του «σχέδιο ΑΝΝΑ» και τους ακροατές των προγραμμάτων στην Αφρική, την Ασία, την Αμερική, την Κεντρική Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή να μοιράζονται με άλλες γυναίκες την ελπίδα και τη θεραπεία που βρίσκεται στον Ιησού Χριστό.
Ας δοξολογήσουμε και ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για το γεγονός …
ΤΡΙΤΗ 1. Ότι οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο δοξάζουν τον Θεό με τη ζωή τους ακόμη και όταν οι δύσκολες περιστάσεις τους δεν αλλάζουν προς το καλύτερο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2. Ότι ο  Θεός οδήγησε τη Dr. Peggy Banks ως τη νέα γενική διευθύντρια της διακονίας «σχέδιο ΑΝΝΑ». Ευχαριστούμε τον Θεό για την ασφάλεια και την παρουσία του καθώς η  Peggy μαζί με τη Marli Spieker, ταξίδεψαν στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, και την Αμερική κατά τη διάρκεια της περιόδου αλλαγής διεύθυνσης. Διακόνησαν τους προσευχόμενους και τους ακροατές, οδήγησαν τις παγκόσμιες ομάδες μας, μίλησαν για την ελπίδα και τη θεραπεία του Ιησού και ενθάρρυναν την Εκκλησία να συνεχίσει να εκπληρώνει το Παροιμίες 31:8. « Μίλα εσύ για χάρη του άλαλου».

ΠΕΜΠΤΗ 3. ·Της διανομής της εφαρμογής στο κινητό «Γέφυρα Προσφύγων» στην Ευρώπη. Οι εφαρμογές του κινητού περιλαμβάνουν τα προγράμματα στα Αραβικά και στη γλώσσα Φαρσί, αναφέροντας θέματα όπως το άγχος, την αυτοπεποίθηση και την ανατροφή των παιδιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4. Ότι το ραδιοφωνικό θεατρικό «Θεραπευτική Φωνή» (για τα θύματα συριγγίων) στη γλώσσα Αρί, έχει αγγίξει πολλές ζωές στην Αιθιοπία. Συνεχίστε να προσεύχεστε για την παραγωγή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5. Των Αγγλικών και Ρουμάνικων εκδόσεων του θεατρικού προγράμματος «Κρυμμένοι Θησαυροί» (για τα θύματα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην Ευρώπη).

ΚΥΡΙΑΚΗ 6. Το πρόγραμμα υπάρχει τώρα και στη γλώσσα Punjabi στο Πακιστάν και πρόκειται να γίνει παραγωγή στη γλώσσα Urdu η οποία έγινε η επίσημη γλώσσα του Πακιστάν το 2015. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7. Η αγάπη και η αλήθεια του Θεού διακηρύσσονται μέσω του ραδιοφώνου στην Κεντρική Ασία, την Κίνα, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Βόρεια Κορέα, το Πακιστάν και σε άλλες περιοχές όπου διώκονται οι Χριστιανοί και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ιεραποστόλους. Ζωές αλλάζουν και εκκλησίες ιδρύονται.

ΤΡΙΤΗ 8. Ότι το ραδιοφωνικό πρόγραμμα ακούγεται σε 70 γλώσσες στο ραδιόφωνο, στο ιντερνέτ, σε CD, και άλλα μέσα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9.  Των 19 χρόνων διακονίας του «σχέδιο ΑΝΝΑ». Μια διακονία που προσεγγίζει γυναίκες μέσα από την ενημέρωση, την προσευχή και τα ραδιοφωνικά προγράμματα. «Στρέψτε το βλέμμα σας στα έθνη και κοιτάξτε! Θα τα χάσετε, γιατί κάτι στις μέρες σας θα συμβεί, που δε θα το πιστεύατε αν κάποιος σας το διηγόταν.»(Αββ.1:5)

ΠΕΜΠΤΗ 10. Ότι οι γυναίκες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον Χριστό παρόλο που γνωρίζουν ότι τα μέλη των οικογενειών τους μπορεί να τις δολοφονήσουν. Συνεχίστε να προσεύχεστε για τις γυναίκες που κακοποιούνται ή εγκαταλείπονται από τους συζύγους τους, ή τις μεταχειρίζονται ως δούλες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11. Για τις θαρραλέες νέες γυναίκες στη Βόρεια Αφρική που επισκέπτονται και ενθαρρύνουν ακροατές. Πολλοί θαρραλέοι Χριστιανοί ακροατές ζουν στην απομόνωση και κακοποιούνται από μέλη των οικογενειών τους και δεν γνωρίζουν άλλους πιστούς στην κοινότητά τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12.  Καθώς οι γυναίκες προσεύχονται χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο αρχίζουν να βλέπουν τους άλλους μέσα από τα μάτια του Θεού και η συμπεριφορά τους, οι πράξεις τους και τα συναισθήματά τους μοιάζουν όλο και πιο πολύ με του Ιησού. «Μην κάνετε τίποτε από ανταγωνισμό ή από ματαιοδοξία, αλλά με ταπεινοφροσύνη ας θεωρεί καθένας τον άλλο ανώτερό του.Ας μη φροντίζει ο καθένας σας μόνο για ό,τι ενδιαφέρει τον εαυτό του, αλλά και για ό,τι ωφελεί τους άλλουςΝα υπάρχει μεταξύ σας το ίδιο φρόνημα που είχε κι ο Ιησούς Χριστός,» (Φιλ.2:3-5)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13. Ότι ο Θεός οδήγησε τη Susie Pek να ηγηθεί της διακονίας «σχέδιο ΑΝΝΑ» στη Βραζιλία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14. Για εκατοντάδες άτομα στο προσωπικό και εθελοντές του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε κάθε ήπειρο – παραγωγοί, συντονιστές, μέλη ομάδων προσευχής, προσευχόμενοι, τεχνικοί και σεναριογράφοι, καθώς και όσοι επισκέπτονται και γράφουν στους ακροατές.

ΤΡΙΤΗ 15. Ότι μέσω του TWR360, του  Facebook, Skype, Twitter, και άλλα, οι γυναίκες ακούν την αλήθεια του Θεού σε πολλές γλώσσες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16. Ότι οι σύζυγοι έχουν γυρίσει πίσω στις γυναίκες τους, τα ενήλικα παιδιά έχουν επιστρέψει στον Θεό και γυναίκες έχουν επιτρέψει στον Θεό να εργαστεί στη ζωή τους καθώς έχουν προσευχηθεί για άλλους.

ΠΕΜΠΤΗ 17. Ότι πολλοί πρόσφυγες αναζητούν φιλία και καταφύγιο στο σπίτι της ‘Αννας στη Σουηδία, σε ομάδες προσευχής σε άλλες χώρες. Προσεύχεστε να αναζητήσουν τον Θεό και να καταλάβουν ότι νοιάζεται για κείνες και τις προσκαλεί να δεχτούν το δώρο της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18. Για τους χιλιάδες που συμμετέχουν στις ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που συναντώνται συχνά για προσευχή, προσεγγίζουν γυναίκες και κάνουν ευαγγελισμό σε φυλακές, σε μαιευτήρια, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και κέντρα προσφύγων. Πολλοί διανέμουν τρόφιμα, ρούχα, στρώματα ή άλλα αναγκαία αντικείμενα, δίνοντας ελπίδα στις γυναίκες και τις οικογένειές τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19. Ότι γυναίκες μαθαίνουν να ράβουν, να φτιάχνουν κοσμήματα και να καλλιεργούν τη γη με σκοπό την πώληση για να φροντίσουν τις οικογένειές τους, και να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και σεβασμό στις κοινότητές τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20. Ότι πολλοί που είναι απογοητευμένοι από τη βία που σχετίζεται με τη θρησκεία τους, αναζητούν να μάθουν περισσότερα για τον Ιησού. Ένας ακροατής στη Βόρεια Αφρική έγραψε τα εξής: «Τα ραδιοφωνικά επεισόδια έρχονται σίγουρα από τον ουρανό! Αυτά που ακούω είναι τόσο διαφορετικά από όσα έχουμε διδαχτεί στη θρησκεία μας. Αισθάνομαι όμως ότι έτσι θέλω να μου συμπεριφέρονται, θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου σύμφωνα με τις δικές σας διδασκαλίες. Φοβάμαι να πω ότι μου αρέσει ο Ιησούς σας, επειδή θα με θανατώσουν. Όμως μου αρέσει

ΔΕΥΤΕΡΑ 21. Ότι γυναίκες και άντρες έχουν βρει σωτηρία και δύναμη μέσω του Ιησού Χριστού ώστε να μπορούν να βιώνουν την κάθε μέρα με τη βοήθεια των ραδιοφωνικών προγραμμάτων και των ομάδων προσευχής. Ένας ακροατής από το Μπενγκάλι γράφει: «Προέρχομαι από μια μη Χριστιανική οικογένεια. Όμως η γυναίκα μου και εγώ ακούμε τακτικά το πρόγραμμα αυτό μέσω του ιντερνέτ. Το πρόγραμμα είναι τόσο πολύτιμο ώστε κάποιες φορές ακούμε το ίδιο ξανά και ξανά. Μάθαμε για τον Ιησού Χριστό μέσα από το πρόγραμμα. Η αγάπη του και η θυσία του για τις αμαρτίες μας έχει αγγίξει τις καρδιές και των δυο μας. Αρχίσαμε να αγαπάμε και να λατρεύουμε τον Ιησού Χριστό ως τον Κύριό μας

ΤΡΙΤΗ 22. Για  όσους μεταφράζουν εθελοντικά το ημερολόγιο προσευχής ώστε να μπορούν άλλοι να προσεύχονται μαζί μας σε περισσότερες από 85 γλώσσες. Είμαστε ευγνώμων για κείνους που τα διανέμουν, ταξιδεύοντας πολλές φορές από χωριό σε χωριό με μηχανάκι, με λεωφορείο ή με τα πόδια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23. Ότι πολλοί ποιμένες, σύζυγοι και προσωπικό του TWR υποστηρίζουν και υπηρετούν το προσωπικό και τους εθελοντές του «σχέδιο ΑΝΝΑ» σε όλον τον κόσμο.

ΠΕΜΠΤΗ 24. Ότι χιλιάδες φυλακισμένοι έχουν λάβει ελπίδα μέσα από την αγάπη που τους έχει δοθεί με πρακτικούς τρόπους (όπως ρούχα, σαπούνι, και βρεφικά είδη), μέσα από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, από Βιβλικές μελέτες που καθοδηγούνται από κείνους που τους επισκέπτονται στην Αλβανία, στην Αγκόλα, στην Καμπότζη, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στην Αιθιοπία, στη Γκάνα, στην Ινδονησία, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Κορέα, στη Λιβερία, στο Νεπάλ, στη Παραγουάη, στη Νότια Αφρική, στην Τανζανία και στη Ταϊλάνδη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25. Για τη συνεχιζόμενη οικονομική υποστήριξη των προγραμμάτων από άτομα, οργανισμούς, το ERF στη Γερμανία, στην Ελβετία και στην Αυστρία, τo Norea στη Δανία, στη Νορβηγία και στη Σουηδία, το Sansa στη Φινλανδία και εταίρους του TWR στην Ασία, στη Βραζιλία, στον Καναδά, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και τη Μεγάλη Βρετανία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26.  Για ευκαιρίες για τη Peggy και άλλα μέλη της ομάδας να μιλήσουν σε εκκλησίες και σε ομάδες γυναικών ώστε να βοηθήσουν άλλους να συνειδητοποιήσουν τις ανάγκες των γυναικών σε όλον τον κόσμο. Δοξάζουμε τον Κύριο για τη νέα διακονία στην Ονδούρα μετά από την ομιλία της Peggy στις γυναίκες και στους ηγέτες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27. Ότι χιλιάδες ακροατές έχουν μοιραστεί την ομολογία τους για το πώς τους έχει βοηθήσει το πρόγραμμα να καταλάβουν τον τρόπο για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους, πώς να συμπεριφέρονται στους συζύγους τους, πώς να προετοιμάζουν υγιεινά φαγητά και να ζουν για τη δόξα του Θεού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28. Ότι οι κοινοτικοί ηγέτες και τα μέσα αποκαλύπτουν βιασμούς, παιδικούς γάμους, σωματεμπορία και επικίνδυνες κοινωνικές πρακτικές και ότι ενθαρρύνουν ηγέτες να κάνουν περισσότερα ώστε να βάλουν ένα τέλος στη φρικτή κακοποίηση.

ΤΡΙΤΗ 29. Ότι έχουν δοθεί στις χήρες και τα ορφανά  ραδιόφωνα, τρόφιμα, ρούχα, ιατρική περίθαλψη και χρήματα για την κάλυψη εκπαιδευτικών δαπανών. Οι ομάδες προσευχής έχουν βοηθήσει στη δημιουργία υγιεινών εγκαταστάσεων, έχουν αγοράσει υλικά για κατασκευή σκεπών και έχουν προμηθεύσει στρώματα σε οικογένειες χωρίς έπιπλα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30. Ότι ο μέγας Θεός μας, μάς δείχνει το έλεος και την αγάπη του καθημερινά. « Θα σε δοξολογήσω στους λαούς μέσα, Κύριε· στα έθνη ανάμεσα ύμνους θα σου ψάλω.Γιατί ως τους ουρανούς φτάνει η αγάπη σου και ως τα σύννεφα η πιστότητά σου Θεέ, δείξε το μεγαλείο σου πάνω στους ουρανούς· πάνω σ’ ολόκληρη τη γη η δόξα σου ας είναι! (Ψαλμ.57:9-11)
TWR HELLAS ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016
   www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου