Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – «ΤWR Γυναίκες Ελπίδας»

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Ο ορισμός της λέξης φτώχεια είναι δύσκολος. Οι φτωχοί στις ανεπτυγμένες χώρες διαφέρουν από τους φτωχούς στην Αιθιοπία, στην Αϊτή, στο Μεξικό, στο Νεπάλ ή στη Σομαλία. Όμως σχεδόν όλοι θα συμφωνούσαν ότι οι άνθρωποι είναι υπερβολικά φτωχοί εάν δεν έχουν φαγητό  να φάνε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Επίσης θα θεωρούνται πολύ φτωχοί εάν δεν έχουν κάποιο δωμάτιο  να κοιμηθούν ή τουλάχιστον δυο ρούχα και ένα ζευγάρι παπούτσια. Οι φτωχές κοινότητες πολύ συχνά δεν έχουν καθαρό νερό, μια τοπική κλινική ή ένα σχολείο. Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή περιγράφει εκατομμύρια ανθρώπους και κοινότητες στον κόσμο σήμερα.
Υπάρχει κάποια πρόοδος ώστε να βοηθηθούν γυναίκες και παιδιά που ζουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Μερικά παραδείγματα είναι ότι γίνονται εκστρατείες για την παροχή εμβολίων,  φάρμακα για την ελονοσία, δίχτυα για κουνούπια, καθαρό νερό, εκπαίδευση, και καλύτερη ιατρική φροντίδα. Όμως η πρόοδος είναι συχνά προσωρινή όταν μια ιατρική ανάγκη, μια φυσική καταστροφή ή ένας πόλεμος, σπρώχνουν τις οικογένειες στην οικονομική καταστροφή.
Οι γυναίκες που ζουν  κάτω από φρικτές συνθήκες, εξαιτίας μιας ξηρασίας, πλημμύρων, ασθενειών, εγκατάλειψη και πολέμων, με θάρρος ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν με τις οικογένειές τους. Είναι πρόθυμες να δουλέψουν σκληρά, να αποκτήσουν δεξιότητες, και να κάνουν θυσίες. Μια ανύπαντρη μητέρα μπορεί να παρέχει τα βασικά για τα παιδιά της, όμως εάν η ίδια αρρωστήσει με ελονοσία δεν θα μπορεί να μαγειρέψει για την οικογένειά της. Σίγουρα δεν θα μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις για να πάρει νερό. Ο μικρός της κήπος μπορεί να ξεραθεί επειδή δεν μπορεί να τον φροντίσει.
Κάνει εντύπωση, το γεγονός ότι πολλοί φτωχοί στον κόσμο δεν έχουν επιτρέψει τις συνθήκες στις οποίες ζουν να τους οδηγήσουν στη μιζέρια και στη μελαγχολία. Συνεχίζουν να ανακαλύπτουν την αγάπη και έχουν οικογένειες. Μαθαίνουν να τα βγάζουν πέρα με τα λίγα που έχουν στη διάθεσή τους. Η διακονία «TWR Γυναίκες Ελπίδας» στέκεται δίπλα τους, βοηθώντας τις γυναίκες να ξεπεράσουν τις περιστάσεις και να βρουν την αιώνια ελπίδα και τη θεραπεία στον Ιησού.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΣΑΒΒΑΤΟ 1. Για διάφορες Χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στην πατρίδα μας αλλά και για εκκλησίες μας που ασχολούνται με τη διακονία προς τους απόρους και τους αστέγους προσφέροντας φαγητό, ρούχα κ.α. Η ανάγκη, η υλική αλλά και η  πνευματική, είναι μεγάλη όχι μόνο για τους ξένους που μένουν στη χώρα μας αλλά και για τους Έλληνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2. Για όλες τις γυναίκες που ακούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα «Γυναίκες Ελπίδας» - τώρα σε 71 γλώσσες – να ξέρουν ότι ο Θεός νοιάζεται για κείνες και ότι θα τις δώσει τη δύναμη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα  που έχουν ανάγκη για να ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3. Για οργανώσεις αρωγής αλλά και για κυβερνήσεις, να κρατούν υπόλογους τους υπευθύνους για τη σωστή χρήση των χρημάτων, των τροφίμων και προμηθειών που δέχονται ώστε να βοηθούν όσους πλήττονται από την ακραία φτώχεια μένοντας σε παράγκες και καταυλισμούς.

ΤΡΙΤΗ 4. Για τα μέλη της ομάδας TWR Γυναίκες Ελπίδας και εκείνους που προσεύχονται παρέχοντας κατάρτιση δεξιοτήτων, οικονομική συμβουλευτική, σεμινάρια ιατρικής φροντίδας, ή δώρα με τρόφιμα και ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5. Για περισσότερα ραδιοφωνάκια, συσκευές mp3, και άλλα παρόμοια να παρέχονται στις γυναίκες που είναι πρόθυμες να ακούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα του TWR αλλά αδυνατούν να έχουν μια τέτοια συσκευή. Η θεία Σρέι στην Καμπότζη βάζει το δικό της ραδιόφωνο τόσο δυνατά ώστε να ακούν τα προγράμματα και οι γείτονες.

ΠΕΜΠΤΗ 6. Οι κοινότητες σε όλον τον κόσμο να κάνουν περισσότερες ενέργειες ώστε να αποτρέπονται οι εκατοντάδες θάνατοι καθημερινά των παιδιών κάτω των 5 ετών που υποφέρουν από διάρροια λόγω έλλειψης νερού και υγιεινών συνθηκών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7. Για τις γυναίκες που βιώνουν τρομερή φτώχεια η οποία οδηγεί πολλές να μεταναστεύσουν στη Μέση Ανατολή ή στην Ευρώπη για ανεύρεση καλύτερης εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι να βιώσουν φρικτή κακοποίηση και να εγκλωβιστούν σε δουλικές συνθήκες διαβίωσης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8. Για τις απεγνωσμένες γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν οδηγηθεί σε ακραία φτώχεια λόγω ξηρασίας, πλημμύρων ή πολέμων και έχουν εξαναγκαστεί να μπουν στην πορνεία για να παρέχουν φαγητό και στέγη στις οικογένειές τους. Προσεύχεστε ώστε οι υποσιτισμένοι γονείς να αντισταθούν στις προσφορές της πώλησης των κοριτσιών τους στην δουλεία και την πορνεία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9. Για αναγκαίες προμήθειες όπως πλαστικά σεντόνια, κουβέρτες, κουνουπιέρες, κουζινικά σκεύη και κουβάδες να φτάσουν σε περιοχές όπως στην Αγκόλα, την Αιθιοπία, την Κένυα, την Ουγκάντα και άλλες χώρες που προσπαθούν να φροντίσουν όσους έχουν διαφύγει τις δολοφονίες των πολιτών στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, το Κονγκό και το Νότιο Σουδάν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10. Για τους πρόσφυγες που έχουν ζήσει σε στρατόπεδα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, να μπορέσουν να αποκτήσουν δεξιότητες και να μπορούν να αρχίσουν κάποια επιχείρηση μέσα στα στρατόπεδα. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί να μπορούν με ασφάλεια να λατρεύουν τον Θεό.

ΤΡΙΤΗ 11. Για τους γονείς στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ιδιαίτερα στη Βραζιλία, στην Κολομβία, στο Μεξικό και στη Νικαράγουα ώστε να προστατεύουν τις νεαρές κόρες τους από τους πρόωρους γάμους συνήθως σε μεγάλης ηλικίας άντρες. Τα κορίτσια αυτά συνήθως δεν συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους και ζουν μέσα στη φτώχεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12. Για τους 65 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν μια βίαιη ύπαρξη επειδή έχουν χάσει όλα τα υπάρχοντά τους και ζουν σε γεμάτα στρατόπεδα με ανεπαρκής νερό και άσχημες συνθήκες υγιεινής.

ΠΕΜΠΤΗ 13. Για τις γυναίκες που συμμετέχουν σε ομάδες του TWR στην Ινδία, το Μυανμάρ, το Νεπάλ και το Βιετνάμ, οι οποίες ζουν στην απομόνωση, δεν έχουν καθόλου μόρφωση και αναζητούν ελπίδα για το μέλλον. Ζητήστε από τον Κύριο να έχουν πρόσβαση σε ραδιοφωνικές συσκευές ώστε να ακούν για το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει ο Θεός ακόμη και μέσα στην ακραία φτώχειά τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14. Για τις γυναίκες που αποκτούν νέες δεξιότητες από το προσωπικό και τους εθελοντές του TWR Γυναίκες Ελπίδας στο Νεπάλ, στην Παραγουάη, στην Τανζανία, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες ώστε να παρέχουν ένα μικρό εισόδημα στις οικογένειές τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15. Για τις γυναίκες που ακούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα TWR μαζί με τις οικογένειές τους, ώστε όλοι να ακούσουν τα μαθήματα περί φροντίδας του παιδιού, για την υγεία και την οικογένεια, μαζί με τις βιβλικές αλήθειες που μπορούν να τους οδηγήσουν σε μια προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16. Για τις οικογένειες που υποφέρουν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της Βενεζουέλας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων ενώ ο αριθμός των θανάτων των παιδιών, των ασθενειών όπως η ελονοσία και η διφθερίτιδα, και ο θάνατος των γυναικών κατά τον τοκετό, έχουν αυξηθεί.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17. Για τα εκατομμύρια των παιδιών στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία που ζουν στην φτώχεια και δεν έχουν την δυνατότητα για βιβλία και τις απαιτούμενες στολές για το σχολείο. Το φαγητό και η θέρμανση για τα μικρά τους σπίτια  κοστίζει τόσο πολύ ώστε μια ασθένεια ή ένα ατύχημα μπορούν να τους ωθήσουν σε ακραία φτώχεια.

ΤΡΙΤΗ 18. Για τις γυναίκες Ρομά, πολλές από τις οποίες παντρεύτηκαν στην εφηβεία, είναι συνήθως άνεργες, και δεν έχουν τη δυνατότητα να μαζέψουν αρκετά αντικείμενα που θα μπορούσαν να τα πουλήσουν για να ζυμώσουν ψωμί για την οικογένειά τους. Προσεύχεστε για κείνους που είναι στην Αλβανία  και προσπαθούν να τις προσεγγίσουν με την αγάπη του Θεού και να παρέχουν συμβουλευτική για τον υγιεινό τρόπο ζωής και ιατρική φροντίδα σε όσους δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ έναν γιατρό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19. Ο Θεός να κάνει το αδύνατον ώστε να μπει ένα τέλος στη λιμοκτονία τόσων πολλών ανθρώπων στη Βόρεια Κορέα, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και σε πολλές άλλες χώρες. «Ο Θεός έχει τη δύναμη να κάνει απείρως περισσότερα απ’ όσα ζητάμε ή σκεφτόμαστε, καθώς η δύναμή του ενεργεί σ’ εμάς. Ας είναι δοξασμένος παντοτινά μέσα στην εκκλησία και δια του Ιησού Χριστού. Αμήν.» (Εφεσ. 3:20-21)

ΠΕΜΠΤΗ 20. Για τους ανθρώπους σε 19 χώρες της Αφρικής που βιώνουν έντονη έλλειψη τροφίμων, κυρίως λόγω των εσωτερικών διαμαχών αλλά επίσης εξαιτίας των πλημμύρων, της ξηρασίας και της διαφθοράς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21. Για τις διακονίες που παρέχουν συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση (μαγειρική, ραπτική, επιχειρήσεις) και καταφύγια για τα κορίτσια που δεν έχουν τίποτα αφού διαφύγουν το σεξουαλικό δουλεμπόριο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22. Για τις χήρες, νέες και μεγαλύτερες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εάν δεν έχουν κάποιον συγγενή πρόθυμο να τις υποστηρίξει. Προσεύχεστε να αναζητήσουν και να καταλάβουν τον Θεό ως τον προμηθευτή τους καθώς οι Χριστιανοί τους βοηθούν με πρακτικούς τρόπους (Ησαΐας 1:17).

ΚΥΡΙΑΚΗ 23. Για τις γυναίκες στην Υεμένη, όπου ο εμφύλιος πόλεμος έχει θανατώσει 10.000 πολίτες και έχει οδηγήσει 17 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η διαμάχη αυτή επηρεάζει επίσης τα εκπαιδευτικά συστήματα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν στη φτώχεια. Προσεύχεστε για τους ακροατές του TWR, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι πιστοί.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24. Για τους παραγωγούς των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» στην Παραγουάη καθώς προσεγγίζουν γυναίκες που ενώ έχουν πολύ λίγα,  επιθυμούν να γνωρίσουν τον Θεό. Προσεύχεστε για τις γυναίκες στη φυλακή «ο Καλός Ποιμένας» ώστε να γευτούν την αγάπη του Θεού μέσω των κυριών του TWR Γυναίκες Ελπίδας, που τις επισκέπτονται.

ΤΡΙΤΗ 25. Για τα κορίτσια που βρίσκονται σε ακραίες συνθήκες φτώχειας ώστε να μπορούν να λάβουν κάποια μόρφωση για να μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Προσεύχεστε ώστε πολλά κορίτσια και γυναίκες να βρουν την αξιοπρέπειά τους στον Χριστό και να προσπαθήσουν να ζουν ώστε να τιμούν τον Θεό με τη ζωή τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26. Για τις γυναίκες και τα παιδιά που διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια ώστε να αντλήσουν νερό ή για να μαζέψουν ξύλα όπου θα βράσουν νερό που θα είναι ασφαλές για να το πιουν. Το να έχουν πηγάδια κοντά στο σπίτι τους σημαίνει περισσότερο χρόνο για το σχολείο ή για να παράγουν κάποιο εισόδημα για τις φτωχές οικογένειες.

ΠΕΜΠΤΗ 27. Για τις μητέρες που προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά τους πώς να προστατεύονται από αρρώστιες, πλένοντας συχνά τα χέρια τους, πετώντας με σωστό τρόπο τα σκουπίδια, και προετοιμάζοντας με ασφαλές τρόπο το φαγητό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28. Οι κοινοτικές αρχές να κάνουν περισσότερες ενέργειες ώστε να παρέχουν πηγάδια και σωστά αποχωρητήρια ώστε να αποφεύγονται οι αρρώστιες και ο θάνατος. Παγκοσμίως, 663 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται χωρίς καθαρό νερό. Στην Ινδία, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, 76 εκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και 774 εκατομμύρια δεν έχουν τουαλέτες στο σπίτι τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29. Για τις κοινότητες ώστε να παρέχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε οικογένειες που ζουν σε παραγκουπόλεις και  καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30. Για εκείνους που προσπαθούν να παρέχουν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου καθαρό νερό, ρεύμα και κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής στα σπίτια, στις επιχειρήσεις, στα ιατρικά κέντρα και στα σχολεία. Προσεύχεστε επίσης για ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων για να βοηθηθούν οι φτωχοί να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν αγορές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31. Για το περισσότερο από το μισό πληθυσμό των 25.9 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Μοζαμβίκη που ζουν στη φτώχεια. Παρά τα μεγάλα ανθρακωρυχεία και τα υπεράκτια αποθέματα ενέργειας, η χώρα αυτή στη νοτιοανατολική Αφρική κατατάσσεται μεταξύ των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών του κόσμου και έχει υψηλά ποσοστά παιδικών γάμων και AIDS. Περίπου το 45% του πληθυσμού της είναι κάτω από 15 χρονών.
.TWR HELLAS ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

  www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου