Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – TWR  Γυναίκες Ελπίδας

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια τραγική κατάσταση η οποία καταστρέφει τη ζωή των γυναικών, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ανήμπορων ανθρώπων σε κάθε χώρα. Τα βίαια λόγια ή οι βίαιες πράξεις που αναζητούν να ελέγχουν συναισθηματικά, σωματικά ή ψυχολογικά κάποιον, πολύ συχνά γίνονται αποδεκτά από τις κοινοτικές αρχές και τους θρησκευτικούς ηγέτες, ως μια οικογενειακή υπόθεση. Πολλά θύματα εξαρτώνται οικονομικά από τους βίαιους συντρόφους ή  τους βίαιους γονείς τους, και χωρίς χρήματα ή έναν ασφαλές τόπο στον οποίο θα μπορούν να καταφύγουν, αισθάνονται πολλές φορές ότι η διαφυγή τους είναι αδύνατη.
Πολλά θύματα πιστεύουν ότι η εκδήλωση της δικής τους  αγάπης θα μπορεί να αλλάξει τους βίαιους γονείς ή τους συντρόφους τους. Πολλοί θύτες, ωστόσο, είναι άτομα που χειραγωγούν και μπορούν να πείσουν τα θύματα ότι εκείνοι, τα θύματα δηλαδή, έκαναν κάτι κακό και προκάλεσαν τη βία. Οι θύτες πολύ συχνά γοητεύουν τα θύματά τους ώστε να τους συγχωρούν ή χρησιμοποιούν τον φόβο για να μην αναζητήσουν βοήθεια.
Είτε χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια, ελεγκτική συμπεριφορά ή σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, η βία από έναν σύντροφο, φίλο, μέλος της οικογένειας ή κάποιο άλλο αγαπητό πρόσωπο είναι ταπεινωτική και καταστροφική. Οι μητέρες καθώς και οι πατέρες πωλούν τις μικρές τους κόρες ως νύφες ή ως πόρνες ή τις εξαναγκάζουν να υποβληθούν σε κλειτοριδεκτομή. Οι σύζυγοι και οι πεθερές βασανίζουν και σημαδεύουν τις συζύγους είτε ρίχνοντας τους οξύ ή βραστό νερό επειδή «ατιμάζουν την οικογένεια».
Σε θύματα της ενδοοικογενειακής βίας σε αρκετές χώρες, προσφέρεται κατάρτιση δεξιοτήτων από το προσωπικό και τους εθελοντές του TWR Γυναίκες Ελπίδας, ώστε να παρέχουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα και να μπορέσουν να διαφύγουν τον έλεγχο των θυτών τους. Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» προσφέρει λόγια ελπίδας και θεραπείας στους ακροατές σε 71 γλώσσες και βοηθά τις γυναίκες να καταλάβουν ότι είναι πολύτιμες για τον Θεό και ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΤΡΙΤΗ 1. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια στην Ελλάδα, που κακοποιούνται, ακόμη και μέσα σε Χριστιανικές οικογένειες. Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να τις βοηθήσει να βρουν φίλους που θα τις ενθαρρύνουν να προστατευτούν και να αναγνωρίσουν ότι ως παιδιά του Θεού δεν τις αξίζει μια τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2. Για τη διακονία του TWR Γυναίκες Ελπίδας και τα ραδιοφωνικά προγράμματα, ώστε να βοηθήσουν στην αλλαγή και στη μεταμόρφωση των οικογενειών  στον τρόπο σκέψης τους ότι η βία δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά και ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ιδιαίτερη δημιουργία του Θεού που του αξίζει η τιμή και ο σεβασμός.

ΠΕΜΠΤΗ 3. Αλλαγή στις καρδιές των μητέρων και των πατέρων που εξαναγκάζουν τις μικρές τους κόρες να παντρευτούν πολύ νωρίς ή τις εξαναγκάζουν να υποστούν την κλειτοριδεκτομή. Προσεύχεστε ώστε οι γονείς να αγαπούν τις κόρες τους και να τις φροντίζουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.  Οι Χριστιανοί να κρατούν υπόλογους τους ποιμένες και τους ηγέτες τους για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται προς τις συζύγους και τα παιδιά τους. (1Τιμ. 3:2-3)
«Γι’ αυτό πρέπει ο επίσκοπος να είναι αδιάβλητος και σύζυγος μιας μόνο γυναίκας· να είναι προσεκτικός, συνετός, ευπρεπής, φιλόξενος, καλός δάσκαλος. Να μην είναι πότης, βίαιος, αισχροκερδής αλλά να είναι επιεικής, ειρηνικός κι αφιλοχρήματος

ΣΑΒΒΑΤΟ 5. Οι ποιμένες και οι ηγέτες να μιλούν ενάντια στην απιστία και την κακοποίηση που υπάρχει από μέλη της εκκλησίας και να ενθαρρύνουν εκείνους που κακοποιούνται να ζητούν βοήθεια από την ηγεσία καθώς και ασφάλεια. Προσεύχεστε ώστε η ηγεσία να μένει σταθερή απέναντι στους θύτες και να κάνει βέβαιο ότι δεν συνεχίζεται η κακοποίηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6. Τα βίαια μέλη των οικογενειών να αποδεχτούν το γεγονός ότι ο θυμός και η βία τους δεν είναι φταίξιμο του θύματος. Προσεύχεστε ώστε τα μέλη των οικογενειών να αναζητήσουν βοήθεια και να επιθυμούν να κάνουν οτιδήποτε για να σταματήσει η βίαιη συμπεριφορά τους. Προσεύχεστε ώστε οι θύτες να αλλάξουν με τη χάρη του Θεού. «Το δρόμο του ο ασεβής ας τον εγκαταλείψει κι ο άδικος τις αποφάσεις του. Στον Κύριο ας επιστρέψει που θα τον σπλαχνιστεί, ας επιστρέψει στο Θεό μας, που δίνει τη συγγνώμη πλούσια.» Ησαΐας 55:7

ΔΕΥΤΕΡΑ 7. Για όσους βιώνουν τη βία μέσα στο Χριστιανικό σπίτι όπου έχουν διδαχθεί λανθασμένα να υποτάσσονται σε ένα μέλος της οικογένειας ο οποίος χρησιμοποιεί βάναυσα λόγια ή ελεγκτική συμπεριφορά  ή τους κακοποιεί σωματικά ή σεξουαλικά. «Τον δίκαιο και τον ασεβή ο Κύριος εξετάζει, κι εκείνον αποστρέφεται που τ’ άδικο αγαπάει. Στους ασεβείς θα ρίξει θεομηνίες, συμφορές· θειάφι, φωτιά και φλογισμένος άνεμος θα ΄ναι η απολαβή τους.» Ψαλμός 11:5-6

ΤΡΙΤΗ 8. Για τις γυναίκες που σκέφτονται την αυτοκτονία ως μέσον διαφυγής από τα βασανιστήρια και την ταπείνωση της κακοποίησης στο ίδιο τους το σπίτι. Προσεύχεστε επίσης για τις γυναίκες που εξαναγκάζονται στην πολυγαμία και αντιμετωπίζονται ως δούλες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9. Οι γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους ότι η κατανάλωση του αλκοόλ μπορεί να τα οδηγήσει σε βίαιη, ανόητη και επικίνδυνη συμπεριφορά η οποία πιθανόν να καταστρέψει οικογένειες και ζωές.

ΠΕΜΠΤΗ 10. Για τις κακοποιημένες γυναίκες που αρνούνται ή ελαχιστοποιούν αυτό που τους συμβαίνει για να προστατέψουν τον θύτη. Προσεύχεστε ώστε να καταλάβουν ότι αποτελούν εμπόδιο στον θύτη να βρει βοήθεια και ότι τον βοηθούν να συνεχίσει να προκαλεί κακό στις ίδιες αλλά και σε άλλους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11. Οι γυναίκες να γνωρίσουν ότι ο Θεός τις αγαπάει και δεν αποδέχεται τη βίαιη συμπεριφορά των πατέρων, των συζύγων ή των άλλων που τις κακοποιούν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12. . Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν πουληθεί στην πορνεία από μέλη των οικογενειών τους, ώστε να βρουν έναν τρόπο διαφυγής.  «Τώρα θα έρθω εγώ», λέει ο Κύριος, «γιατί οι αβοήθητοι καταπιέζονται και οι φτωχοί στενάζουν· τη σωτηρία θα φέρω στους κατατρεγμένους». Ψαλμός 12:5

ΚΥΡΙΑΚΗ 13. Για τις χήρες σε κάθε χώρα που έχουν μείνει άπορες και πληγωμένες όταν τα μέλη της οικογένειας των συζύγων τους, τους αφαιρούν την ιδιοκτησία των σπιτιών τους, της γης τους και κάποιες φορές ακόμη και τα μικρά τους παιδιά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14. Ο Θεός να είναι ο προστάτης των συζύγων που έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν χωρίσει κι έχουν ανάγκη από τροφή και κατάλυμα. Προσεύχεστε ώστε εκείνες που έχουν χάσει την επιμέλεια των παιδιών τους με άδικο τρόπο, να βρουν παρηγοριά και βοήθεια από Χριστιανούς.

ΤΡΙΤΗ 15. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια σε κοινότητες Μεννονιτών  στη Βολιβία και σε άλλες χώρες. Κάποιες δεν επιτρέπεται να μιλήσουν ακόμη και σε άλλες γυναίκες σχετικά με την φρικτή σεξουαλική κακοποίηση και τη βία που υπάρχει στα σπίτια τους. Δεν επιτρέπεται να εκφράσουν θυμό ή να αμφισβητήσουν τις αμαρτωλές πράξεις που τους έχουν συμβεί.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.  Για τις γυναίκες που μένουν στις βίαιες σχέσεις επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν τα παιδιά τους και θα τα έχει ο πατέρας ή επειδή δεν εργάζονται και δεν έχουν δική τους ιδιοκτησία ή δικά τους χρήματα.

ΠΕΜΠΤΗ 17. Οι αστυνομικές αρχές να υποστηρίζουν περισσότερο τις γυναίκες που κακοποιούνται στο σπίτι τους. Ας ζητήσουμε η αστυνομία να χειρίζεται τη βία όχι σαν κάτι μηδαμινό αλλά ως ένα έγκλημα που χρειάζεται τιμωρία. Προσεύχεστε ώστε οι δικαστές να καταδικάζουν τους δράστες και να απαιτούν από τους εκείνους να αναζητήσουν θεραπεία και να πληρώσουν για την αποκατάσταση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18. Για περισσότερα καταφύγια και χαμηλού κόστους σπίτια να είναι διαθέσιμα σε κακοποιημένες γυναίκες που προσπαθούν να ξεκινήσουν από την αρχή και να φτιάξουν ασφαλή σπίτια για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.  Για νόμους που θα εφαρμόζονται ενάντια στη βία και στο τράφικινγκ (σωματεμπορία) των γυναικών και των κοριτσιών. Προσεύχεστε ώστε οι θύτες να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται και ότι η σύλληψή τους θα γίνεται γνωστή δημόσια ώστε να προειδοποιούνται άλλοι ότι οι πράξεις αυτές δεν είναι αποδεκτές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20. Οι γονείς με αγάπη να διδάσκουν στις κόρες τους τη σημασία της αγνότητας μέχρι τον γάμο αλλά και έναν γάμο με Χριστιανούς άντρες οι οποίοι θα σέβονται και θα αγαπούν τις γυναίκες τους και θα τις βοηθούν να γίνουν οι καλύτερες για τη δόξα του Θεού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21. Οι θύτες να καταλάβουν ότι δεν είναι  ιδιοκτήτες των συζύγων και των παιδιών τους και συνεπώς δεν μπορούν «να κάνουν ό,τι θέλουν με αυτούς». Προσεύχεστε ώστε οι κοινότητες να κρατούν υπόλογους τους θύτες για τις πράξεις τους και να διδάσκουν στους άντρες να αγαπούν και να φροντίζουν τις οικογένειές τους.

ΤΡΙΤΗ 22. Για τα νεαρά κορίτσια που εξαναγκάζονται από την οικογένειά τους να παντρευτούν εξαιτίας της φτώχειας ή ενός χρέους ή απλώς για να μπορεί η οικογένεια να αγοράσει μια τηλεόραση. Προσεύχεστε επίσης για τα κορίτσια που επιθυμούν να αυτοκτονήσουν εξαιτίας του χρέους που θα έχουν οι γονείς τους λόγω της προίκας ή του γάμου τους. Προσεύχεστε ώστε οι στάσεις να αλλάξουν καθώς οι άνθρωποι διδάσκονται ότι οι πράξεις βίας είναι ενάντια στο νόμο και δεν είναι αποδεκτές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23. Για όσους προσέχουν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους να αναζητήσουν βοήθεια προτού η απογοήτευσή τους, τους οδηγήσει σε βίαια λόγια και πράξεις.

ΠΕΜΠΤΗ 24. Οι γονείς να αγαπούν τα παιδιά τους και να τα διδάσκουν να τιμούν τον Θεό και να σέβονται τους άλλους. Προσεύχεστε ώστε οι πατέρες, να διδάσκουν στους γιους τους να μην κακοποιούν τα κορίτσια λεκτικά ή σωματικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25. Για τα παιδιά που είναι μάρτυρες ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ των γονιών τους. Πολλά παιδιά αποκτούν σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα, όπως ελλείψεις στη μνήμη και στη συγκέντρωση, έλλειψη εμπιστοσύνης στους ενήλικες, υπερβολικό άγχος, ενοχή, ντροπή, θυμό και επιθετική συμπεριφορά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο παρόλο που γνωρίζουν ότι άλλα κορίτσια σε παρόμοιες καταστάσεις έχουν δολοφονηθεί  ή έχουν κακοποιηθεί επειδή θέλησαν κάποια μόρφωση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27. Για τις κακοποιημένες γυναίκες που κατηγορούν τον εαυτό τους και νομίζουν ότι στερούνται την πνευματικότητα επειδή τους έχει ειπωθεί ότι δεν προσεύχονται αρκετά ή δεν είναι αρκετά καλές. Συνεπώς πιστεύουν ότι φταίνε για την κακοποίησή τους. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί να μην διαστρεβλώνουν τη Γραφή για να εξηγήσουν ή για να δικαιολογήσουν τη βία μέσα στην οικογένεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28. Για τα  εκατομμύρια εγκαταλειμμένα παιδιά που ζουν στους δρόμους και συχνά ζητιανεύουν, κλέβουν και ζουν στην πορνεία για να επιβιώσουν. Πολλά στρέφονται στα ναρκωτικά για να ξεφύγουν από τον πόνο της πείνας αλλά και της εγκατάλειψης.

ΤΡΙΤΗ 29. Για τους άντρες που ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας», πηγαίνουν σε ομάδες προσευχής και προσπαθούν να είναι ευσεβείς σύζυγοι, πατέρες και αδελφοί.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30. Για νόμους ενάντια στις λεγόμενες «δολοφονίες για τη τιμή» ώστε να περαστούν και να εφαρμοστούν. Σε ορισμένες χώρες, εκείνοι που δολοφονούν τη συγγενή τους για την τιμή της οικογένειας εξαιρούνται από τις κατηγορίες και την τιμωρία.

ΠΕΜΠΤΗ 31. Οι αρχές να προστατεύουν τις γυναίκες και τα κορίτσια που κακοποιούνται και απειλούνται, ώστε να μην χρειάζεται οι γυναίκες αυτές να εγκαταλείψουν το σπίτι τους για να είναι ασφαλείς. Προσεύχεστε ώστε οι θύτες  να τιμωρούνται με σοβαρότητα ώστε να μην προκαλούν πλέον κακό σε άλλους.
TWR HELLAS ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
   www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου