Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ σχέδιο ΑΝΝΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Οι κάτοικοι των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ελλάδας και της Σλοβακίας, έχουν πολλές οικονομικές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η αυξημένη φτώχεια και η ανεργία. Η Βουλγαρία συγκαταλέγεται στις 10 πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει έναν αυξανόμενο αριθμό αστέγων. Και σε αρκετές νοτιοανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες, οι Ρομά είναι οι φτωχότεροι των φτωχών.
Ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στις περιοχές αυτές, έχει συμβάλλει στα οικονομικά προβλήματα, στην ανησυχία για το μέλλον και στις οικογενειακές πιέσεις. Εξαιτίας της έλλειψης ευκαιριών, πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν τις κοινότητές τους για αναζήτηση εργασίας ή για να ξεφύγουν την κακία και τις δυσκολίες στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να κακοποιούνται ή να εξαναγκάζονται στην πορνεία.
Η Βουλγαρία παραμένει μια από τις κύριες πηγές σωματεμπορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι γυναίκες από την Βουλγαρία, την Κροατία και τη Σλοβακία πέφτουν θύματα σωματεμπορίας στη χώρα τους και σε όλη την Ευρώπη, όπως στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κάποιες γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κίνα, τη Νιγηρία και άλλες χώρες της Αφρικής γίνονται θύματα σωματεμπορίας στην Ελλάδα. Οι γυναίκες και τα παιδιά Ρομά είναι ευάλωτοι στη σωματεμπορία.
Η Ορθόδοξη εκκλησία στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα καθώς και η Καθολική εκκλησία στην Κροατία και τη Σλοβακία έχουν κυρίαρχη θέση στην κοινωνία. Σε μια κοινωνία πλούσια σε θρησκευτικές αντιθέσεις, οι Ευαγγελικοί θεωρούν ότι είναι δύσκολη η ενθάρρυνση της μελέτης της Γραφής και η καλλιέργεια της γνήσιας σχέσης με τον Χριστό.
Ο Θεός χρησιμοποιεί τη διακονία του «σχέδιο ΑΝΝΑ» για την ενημέρωση, την προσευχή και τα προγράμματα για να βοηθήσει στην κατανόηση της αγάπης και της αξίας που δίνει ο δημιουργός καθώς επίσης ότι επιθυμεί εκείνες και τα παιδιά τους να ζουν με αξιοπρέπεια, σεβασμό και σκοπό μέσω του Ιησού Χριστού.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…

ΠΕΜΠΤΗ 1. Για τις γυναίκες που ακολουθούν τις θρησκευτικές πρακτικές των οικογενειών τους όμως αισθάνονται πνευματικά άδειες. Προσεύχεστε ώστε να ακούσουν τον Λόγο του Θεού και το Άγιο Πνεύμα να τις βοηθήσει να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο να ακολουθήσουν τη διδασκαλία του Χριστού, και όχι τις παραδόσεις. «Προσέχετε καλά, μη σας εξαπατήσει κανείς με τους απατηλούς και κούφιους συλλογισμούς της ανθρώπινης σοφίας, που στηρίζονται σε ανθρώπινες παραδόσεις και σε μια λαθεμένη πίστη προς τα στοιχεία του κόσμου και όχι στη διδασκαλία του Χριστού.»(Κολ 2:8)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2. Για ευκαιρίες Χριστιανών στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία και τη Σλοβακία να μελετούν τις Γραφές και να ενθαρρύνονται να αναζητούν μια γνήσια σχέση με τον Θεό η οποία θα επηρεάσει τη ζωή τους. «΄Οταν κάποιος ανήκει στο Χριστό είναι μια καινούρια δημιουργία. Τα παλιά πέρασαν· όλα έχουν γίνει καινούρια.»(2 Κορ. 5:17)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3. Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες να αντιμετωπίζουν ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας στις εκκλησίες και στην κοινότητά τους. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί να βοηθούν τις κακοποιημένες γυναίκες να βρουν καταφύγια και να τους προσφέρουν μια γνήσια φιλία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4. Για τις ομάδες «γυναίκες Ελπίδας» καθώς προσφέρουν ενθάρρυνση, βιβλική διδασκαλία και ηθικές αρχές στις γυναίκες, οι οποίες στη συνέχεια διδάσκουν τα παιδιά τους το τι σημαίνει να έχεις αληθινή χαρά ακόμη και μέσα σε δύσκολες καταστάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια οι οποίες ανταποκρίνονται σε ψεύτικες αγγελίες και γίνονται θύματα σωματεμπορίας στη χώρα τους ή και εκτός. Προσεύχεστε να βρουν τρόπους διαφυγής.

ΤΡΙΤΗ 6. Για οργανισμούς που έχουν 2 βασικούς σκοπούς: να βοηθήσουν τα θύματα να διαφύγουν από τους προαγωγούς παρέχοντας καταφύγιο, προσωπικά είδη, συμβουλευτική και εκπαίδευση δεξιοτήτων και να βοηθήσουν τις αρχές στην δίωξη των κακοποιών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7. Για τους Rossi και Grace, την ομάδα μετάφρασης του ημερολογίου στην Βουλγαρία. Προσεύχεστε ώστε περισσότερες γυναίκες να ενώνονται με προσευχή μέσω του «σχέδιο ΑΝΝΑ», που υπάρχει πάνω από 85 γλώσσες σε 125 χώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 8. Για τις Βουλγάρικες οικογένειες που έχουν χωριστεί εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, και εξαναγκάζονται να αναζητήσουν εργασία σε άλλη χώρα, αφήνοντας συχνά τα παιδιά τους με παππούδες ή με άλλους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9. Για εκκλησιαστικούς ηγέτες ώστε να γνωρίζουν τους κινδύνους της σωματεμπορίας για να προειδοποιούν οικογένειες και να προσφέρουν θεραπεία στα θύματα. Προσεύχεστε ώστε η Βουλγάρικη κυβέρνηση να πάρει νόμιμα μέτρα ενάντια σε κείνους που συμμετέχουν στη σωματεμπορία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10. Για τις Βουλγάρικες οικογένειες που έχουν διασπαστεί εξαιτίας του διαζυγίου. Όλο και περισσότεροι νέοι ζουν μαζί και το 58,7% των γεννήσεων γίνονται εκτός γάμου. Προσεύχεστε για πολλές μοναχικές γυναίκες οι οποίες ως ανύπαντρες μητέρες παλεύουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11. Για τη μέση Βουλγάρα γυναίκα, της οποίας το μέλλον και οι συνθήκες είναι χωρίς ελπίδα. Προσεύχεστε η αγάπη του Θεού και το μήνυμα της Γραφής να αγγίξουν την καρδιά της και να της δώσουν ελπίδα και νόημα στη ζωή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12. Το Άγιο Πνεύμα να εργαστεί μέσα στους Χριστιανούς καθώς μιλούν σε φίλους, σε γείτονες και σε συναδέλφους για την αγάπη του Θεού και τα καλά νέα της σωτηρίας μέσω του θανάτου και της ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ΤΡΙΤΗ 13. Για τους ακροατές του ραδιοφωνικού προγράμματος στην Κροατία να λάβουν ελπίδα και θεραπεία καθώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους. Προσεύχεστε ώστε περισσότερες γυναίκες να βρουν το πρόγραμμα στο ραδιόφωνό τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14. Για σοφία και δύναμη στη Λυδία και τον Νταβόρ καθώς μεταφράζουν το ημερολόγιο προσευχής στην Κροατική γλώσσα. Προσεύχεστε οι εκκλησίες να προσκαλούν τη Λυδία για να παρουσιάσει τη διακονία του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στις γυναίκες και να ξεκινήσουν ομάδες προσευχής. Επίσης γυναίκες να προσφέρουν εθελοντική εργασία ώστε να βοηθήσουν τη Λυδία με τις πολλές εργασίες στη διακονία. Η Λυδία έχει πλήρης απασχόληση εργασία, 2 γιους και είναι αρκετά δραστήρια στην εκκλησία της.

ΠΕΜΠΤΗ 15. Για την κυβέρνηση της Κροατίας καθώς εργάζεται για την εξάλειψη της σωματεμπορίας στη χώρα. Η κυβέρνηση έχει αυξήσει την ποινή των καταδικασθέντων δραστών σωματεμπορίας, έχει χρηματοδοτήσει με γενναιοδωρία μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες προσφέρουν βοήθεια και καταφύγιο σε θύματα σωματεμπορίας, έχει συνεχίσει την ολοκληρωμένη και δυναμική προσπάθεια κατάρτισης και έχει ξεκινήσει νέα πρότζεκτ για την πρόληψη και την ενημέρωση του τράφικινγκ (σωματεμπορία), σύμφωνα με το State Department των ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16. Για τη Νατάσα καθώς μεταφράζει το ημερολόγιο προσευχής στα Ελληνικά. Προσεύχεστε ώστε να υπάρξουν περισσότεροι προσευχόμενοι μέσω του «σχέδιο ΑΝΝΑ». Επίσης προσεύχεστε να βρεθούν πόροι ώστε να παραχθεί και να βγει στον αέρα το Ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας».

ΣΑΒΒΑΤΟ 17. Περισσότεροι Χριστιανοί άντρες και γυναίκες στην Ελλάδα να αναζητήσουν οικογενειακή συμβουλευτική και να επιθυμούν να μελετούν και να ζουν σύμφωνα με τον Λόγο του Θεού. Οι χωρισμοί και το διαζύγιο αυξάνουν εξαιτίας της απιστίας ή της ενδοοικογενειακής βίας. Κάποιες Χριστιανές γυναίκες υποφέρουν σιωπηλά για πολλά χρόνια επειδή οι ηγέτες των εκκλησιών πιστεύουν ότι οι κακοποιημένες γυναίκες θα πρέπει να υπομένουν και η Ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να σκέφτεται άσχημα για τις διαζευγμένες γυναίκες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18. Οι Χριστιανές γυναίκες να έχουν μια βαθιά σχέση με τον Θεό, βρίσκοντας χαρά και ειρήνη στον Ιησού. Η κατάθλιψη αυξάνεται ακόμη και μεταξύ των Χριστιανών στην Ελλάδα. «Αφήστε όλες σας τις φροντίδες σ’ αυτόν, γιατί αυτός φροντίζει για σας.»(1 Πέτρ.5:7)

ΔΕΥΤΕΡΑ 19. Για τους κατοίκους της Ελλάδας καθώς προσπαθούν να βοηθούν τους 350 με 410 πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά. Ο καθημερινός αριθμός έχει ελαττωθεί, αλλά επειδή οι άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, οι περισσότεροι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα.

ΤΡΙΤΗ 20. Για τους ακροατές του TWR μια εφαρμογής στο κινητό «Γέφυρες Προσφύγων» η οποία καθιστά διαθέσιμα προγράμματα που επιλέγονται από την υπάρχουσα σειρά «Ελπίδα για τη Συρία» και «γυναίκες Ελπίδας» για τη συνάφειά τους με την κατάσταση των προσφύγων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21. Για την ανάπτυξη νέου εξατομικευμένου περιεχομένου που θα καλύπτει ειδικά και μοναδικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη. Προσεύχεστε ώστε οι ακροατές να βρουν απαντήσεις στους αγώνες τους καθώς αντιμετωπίζουν τις πληγές, τη μοναξιά και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Επίσης οι πρόσφυγες να είναι δεκτικοί στο μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας του Χριστού.

ΠΕΜΠΤΗ 22. Για τους πρόσφυγες που έχουν ξεφύγει από τον πόλεμο ή από άλλες φρικτές καταστάσεις στην πατρίδα τους αλλά ελπίζουν να γυρίσουν πίσω κάποια μέρα. Πολλοί πρόσφυγες είναι άποροι, άλλοι δεν επιτρέπεται να εργαστούν. Τα κορίτσια εξαναγκάζονται σε πρόωρο γάμο. Πολλά προσφυγόπουλα δεν τους επιτρέπεται να πάνε στο σχολείο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23. Για τις γυναίκες πρόσφυγες που βιώνουν την σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό στο ταξίδι τους και στα κατάμεστα χωριά με σκηνές ή σε πολυκατοικίες όπου μένουν με άλλους μαζί. Θα πρέπει να μοιράζονται τις τουαλέτες και τα μπάνια, και πολλές φοβούνται να φύγουν από το δωμάτιό τους ειδικά το βράδυ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24. Οι κυβερνητικές αρχές να προστατεύουν τους πρόσφυγες από εκείνους που προσλαμβάνονται να παρέχουν στέγαση σ’ αυτούς. Πολλοί δεν λαμβάνουν φαγητό, ρουχισμό, σαπούνι, και άλλα βασικά είδη επειδή εκείνη που αμείβονται για να παρέχουν φροντίδα δεν είναι υπόλογοι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25. Για τη Peggy Banks, την γενική διευθύντρια του «σχέδιο ΑΝΝΑ», καθώς ταξιδεύει για να βρεθεί στο συνέδριο “TWR Asia Partners Conference”.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26. Για τη Beata Bogarova καθώς στέλνει με πιστότητα το αγγλικό ημερολόγιο προσευχής σε προσευχόμενους σε όλη την Ευρώπη. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες στην Σλοβακία να ενωθούν με την κίνηση προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ».

ΤΡΙΤΗ 27. Για τους Ρομά της Σλοβακίας, που υποφέρει από φτώχεια, αλκοολισμό, βία και κακές συνθήκες διαβίωσης (σπίτια χωρίς ύδρευση και παράγκες από χαρτόνι ή ξύλο). Προσεύχεστε για τους χιλιάδες Ρομά που ζουν στη Βρετανία ή σε άλλες χώρες και προσπαθούν να μάθουν μια νέα γλώσσα και κουλτούρα ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28. Για τους Χριστιανούς Ρομά στη Σλοβακία που βιώνουν τα θαύματα του Θεού στην προσωπική τους ζωή αλλά και στις οικογένειές και στην κοινότητά τους. Δοξάζουμε τον Θεό για κείνους που μοιράζουν Γραφές και άλλα Χριστιανικά έντυπα στους Χριστιανούς Ρομά.

ΠΕΜΠΤΗ 29. Για τους γάμους στη Σλοβακία και την παραδοσιακή οικογενειακή ζωή. Το σύνταγμα της Σλοβακίας, που ορίζει ότι ο γάμος είναι η ένωση ενός άντρα και μιας γυναίκας, συνεχίζει να αντιμετωπίζει  εναντίωση. Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος σε 21 από τα 197 ανεξάρτητα κράτη (χώρες) σε όλον τον κόσμο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30. Οι γυναίκες να λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες για την ανάπτυξη των βρεφών τους ώστε να μην επιλέγουν την έκτρωση. Οι εκτρώσεις στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 50%. Ωστόσο, ο αριθμός έχει μειωθεί στην Βουλγαρία (156.056 το 1980 σε 28.145 το 2014), στην Κροατία (51.975 το 1981 σε 3.020 το 2014), και στη Σλοβακία (51.000 το 1988 σε 10.582 το 2014), σύμφωνα με τη στατιστική που συγκεντρώθηκε από τον William Robert Johnston.

TWR HELLAS ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
   www.sxedioAnna.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου