Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ του σχέδιο ΑΝΝΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ, Η ΠΓΔΜ, ΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Αλβανία, το Κόσσοβο, η ΠΓΔΜ, η Μολδαβία και η Ρουμανία είναι κάποιες από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης. Πολλές γυναίκες στις χώρες αυτές αντιμετωπίζουν τις ολέθριες συνέπειες της φτώχειας. Η ενδοοικογενειακή βία, το διαζύγιο, οι παιδικοί γάμοι και άλλα κοινωνικά ζητήματα οδηγούν τους ανθρώπους στο τζόγο, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στη μαγεία στην προσπάθειά τους να απελευθερωθούν από τον πόνο και την απόγνωση. Ένα άλλο αποτέλεσμα αυτής της ηθικής πτώσης είναι ότι πολλές γυναίκες καταλήγουν  να εγκαταλείπουν τις κοινότητές τους προς την αναζήτηση εργασίας ή για να ξεφύγουν τις κακουχίες που υπάρχουν στα σπίτια τους, όπου δυστυχώς όμως γίνονται θύματα κακοποίησης ή εξαναγκάζονται στην πορνεία. Καθώς πιστεύουν ότι δεν έχουν αξία, βυθίζονται όλο και περισσότερο στην απελπισία.
Σε αυτές τις πρώην κομμουνιστικές περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Χριστιανικό ραδιόφωνο βοηθά τις ευαγγελικές εκκλησίες παρέχοντας υγιή και ηθική διδασκαλία σε κείνους που είχαν διδαχθεί για πολλά χρόνια ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Το ραδιόφωνο μπορεί να προσεγγίσει εκείνους που είναι απομακρυσμένοι από την κουλτούρα και τις οικογένειές τους και να τους κατευθύνει στην ανάπτυξη μια γνήσιας σχέσης με τον Χριστό.
Οι Ρομά αποφεύγονται επειδή είναι φτωχότεροι των φτωχών σε αρκετές από αυτές τις Ευρωπαϊκές χώρες. Οι γυναίκες Ρομά και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη σωματεμπορία. Πολλοί δεν ξέρουν να διαβάζουν ή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους, έτσι το ραδιόφωνο είναι το καλύτερο εργαλείο για να διδαχθούν οι κοινότητές αυτές την αγάπη του Θεού. Πολλά χωριά των Ρομά είναι γεμάτα από αφοσιωμένους ακροατές οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ομάδες προσευχής καθώς και τοπικές εκκλησίες.
Η Ναντίρε είναι ένα κορίτσι από τη φυλή των Ρομά στο Κόσσοβο η οποία δεν ξέρει ούτε να διαβάζει ούτε να γράφει και είναι ευγνώμων επειδή γνώρισε τον Θεό μέσα από το ραδιόφωνο. Ζει σε μια φανατικά θρησκευτική γειτονιά και δεν μπορεί να πάει στις εκκλησιαστικές συναθροίσεις ούτε να βρίσκεται με άλλους Χριστιανούς. Προσεύχεστε μαζί μας ώστε πολλοί να ακούσουν την αλήθεια για την αγάπη του Θεού και το δώρο της σωτηρίας μέσα από το ραδιόφωνο.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…

ΔΕΥΤΕΡΑ 1. Για τις γυναίκες από την Αλβανία, το Κόσσοβο, τη ΠΓΜΔ, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία που βρίσκονται στην Ελλάδα, ώστε να ανακαλύψουν τη νέα εν Χριστώ ζωή και να γευτούν τις πολλές ευλογίες που προσφέρει ο Θεός στις κόρες του.

ΤΡΙΤΗ 2. Για τους εκκλησιαστικούς ηγέτες ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας μέσα στις εκκλησίες και στις κοινότητές τους. Προσεύχεστε επίσης οι Χριστιανοί να μιλήσουν με θάρρος σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να έχουν τα μέσα και το εκπαιδευτικό σύστημα για την ενημέρωση σε θέματα σχετικά με την καταπολέμηση την βίας και της σωματεμπορίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3. Για τις ομάδες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» καθώς μεταφέρουν την ενθάρρυνση, την υγιαίνουσα διδασκαλία, και τις ηθικές αρχές σε γυναίκες οι οποίες στη συνέχεια διδάσκουν τα παιδιά τους τι σημαίνει να έχουν αληθινή χαρά σε άσχημες περιστάσεις. «Προσέχετε καλά, μη σας εξαπατήσει κανείς με τους απατηλούς και κούφιους συλλογισμούς της ανθρώπινης σοφίας, που στηρίζονται σε ανθρώπινες παραδόσεις και σε μια λαθεμένη πίστη προς τα στοιχεία του κόσμου και όχι στη διδασκαλία του Χριστού.»(Κολ 2:8)

ΠΕΜΠΤΗ 4. Για την Αλαβανική ομάδα «γυναίκες Ελπίδας» (Ledi, Enkelejda, Arta) καθώς παρέχουν ενθάρρυνση και προσευχή σε μεμονωμένους Χριστιανούς που είναι σκορπισμένοι σε όλη την Αλβανία και το Κόσοβο, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν τη βία από μέλη των οικογενειών τους οι οποίοι δεν συμφωνούν με τα πιστεύω τους Προσεύχεστε ώστε η εν Χριστώ ελπίδα να αντικαταστήσει την μεγάλη αίσθηση απόγνωσης σε όλη την Αλβανία και το Κόσσοβο. Δοξάζουμε τον Κύριο για τα θαύματά του ώστε να είναι εφικτή η διακονία στο Κόσσοβο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5. Για την παραγωγό του Αλβανικού προγράμματος προσευχής, την Nexhmije, και τον σύζυγό της καθώς ηγούνται μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στην Αλβανία. Δοξάζουμε τον Κύριο για τους χιλιάδες ακροατές οι οποίοι ενθαρρύνονται από την ομάδα αυτή, η οποία αποτελεί τη μόνη εκκλησία για κάποιους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6. Για σοφία και δημιουργικότητα στους ηγέτες των ομάδων προσευχής στην Αλβανία. Οι ανάγκες των πολλών ανέργων είναι τεράστιες, και ελάχιστα τα υλικά για εκπαίδευση και βιβλική λογοτεχνία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7.  Για τις Naze, Rudina, Gjergji παραγωγούς του ραδιοφωνικού προγράμματος γυναίκες Ελπίδας στην Αλβανία. Πολλοί ακροατές είναι αναλφάβητοι. Προσεύχεστε για τις εκκλησίες Ρομά όπως και για όλους τους ακροατές των προγραμμάτων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8. Για τις ομάδες διακονίας του «σχέδιο ΑΝΝΑ» καθώς επισκέπτονται εκκλησίες και γυναικείες ομάδες. Πολλές γυναίκες μένουν έκπληκτες όταν μαθαίνουν ότι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο νοιάζονται για κείνες και προσεύχονται. Προσεύχεστε για τα μέλη της ομάδας καθώς προσπαθούν να παρέχουν ρουχισμό, τροφή και ηλιακά ραδιόφωνα στους φτωχούς.

ΤΡΙΤΗ 9. Για τις Αλβανίδες που συναντώνται για να προσευχηθούν για τους συζύγους τους, τους γιους τους και τα αδέλφια τους που έχουν πάθος με τον τζόγο. Προσεύχεστε ώστε το Άγιο Πνεύμα να εργαστεί στις καρδιές και στο νου  των άπιστων συζύγων αυτών των Χριστιανών γυναικών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10. Για τους υποστηρικτές του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που δίνουν με θυσία ώστε οι γυναίκες της νοτιοανατολικής Ευρώπης να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για τον Θεό. «Γιατί η συνεισφορά σ’ αυτή τη διακονία όχι μόνο θα αναπληρώσει τις ελλείψεις των χριστιανών της Ιερουσαλήμ, αλλά και θα δώσει αφορμή για πάρα πολλές ευχαριστίες στο Θεό.»(Β Κορ 9:12)

ΠΕΜΠΤΗ 11. Για τις γυναίκες που αισθάνονται πως είναι θύματα της κοινωνίας, των οικογενειών τους και της θρησκείας. Ζητήστε από τον Θεό να τις βοηθήσει να καταλάβουν πόσο άξιες τις θεωρεί και πώς η δύναμη του Αγίου Πνεύματος μπορεί να τις δώσει θάρρος, ευγνωμοσύνη, αγάπη και αφοσίωση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12. Για τους εκκλησιαστικούς ηγέτες ώστε να είναι ενήμεροι των κινδύνων που υπάρχουν για τη σωματεμπορία ώστε να προειδοποιούν τις οικογένειες και να φέρουν θεραπεία στα θύματα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13. Για τις οικογένειες που έχουν διαλυθεί εξαιτίας του διαζυγίου. Όλο και περισσότεροι νέοι συγκατοικούν και υπάρχουν περισσότερες γεννήσεις εκτός γάμου. Προσεύχεστε για τις μεμονωμένες γυναίκες οι οποίες ως ανύπαντρες μητέρες δυσκολεύονται να στηρίξουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14. Η αγάπη του Θεού και το μήνυμα του ευαγγελίου να αγγίξει τις καρδιές και να δώσει ελπίδα και νόημα στη ζωή. «΄Οταν κάποιος ανήκει στο Χριστό είναι μια καινούρια δημιουργία. Τα παλιά πέρασαν· όλα έχουν γίνει καινούρια.»(Β Κορ. 5:17)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15. Το Άγιο Πνεύμα να εργαστεί μέσα από τους Χριστιανούς καθώς μιλούν στους φίλους, στους γείτονες και στους συναδέλφους για την αγάπη του Θεού και τα καλά νέα της σωτηρίας Του μέσω του θανάτου και της ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ΤΡΙΤΗ 16. Για το ηχητικό θεατρικό «Hidden Treasures» (Κρυμμένοι Θησαυροί) που είναι για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και της σωματεμπορίας. Τα 10 επεισόδια στα αγγλικά έχουν ολοκληρωθεί κι έχουν μεταφραστεί στα Ρουμάνικά. Προσεύχεστε ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην παραγωγή και στη διανομή των ιστοριών αυτών που αναφέρουν την ελπίδα και τη θεραπεία του Χριστού προς τις πολύτιμες γυναίκες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17. Για τα κορίτσια που έχουν σωθεί από την πορνεία.  Οι περισσότερες προέρχονται από αρκετά δυσλειτουργικές οικογένειες όπου είχαν υποστεί μεγάλη βία και συναισθηματική κακοποίηση. Πολλές δεν καταλαβαίνουν βασικές δεξιότητες ζωής, θετική συμπεριφορά ή σχέσεις σεβασμού.

ΠΕΜΠΤΗ 18. Για σοφία και προστασία σε κείνους που αναζητούν να χτίσουν δυνατές φιλίες με γυναίκες και κορίτσια στην πορνεία. Προσεύχεστε ώστε οι αρχές και οι Χριστιανοί να υποστηρίζουν τις τοπικές διακονίες με ρουχισμό, τροφή, στέγη, εκπαίδευση δεξιοτήτων και άλλα πράγματα που έχουν ανάγκη τα καταφύγια για να παρέχουν φροντίδα στις γυναίκες και τα κορίτσια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19. Για τις Αλβανικές αρχές να συνεχίσουν να επιτρέπουν τη θρησκευτική ελευθερία στην κοινωνία αυτή  στην οποία ο Θεός επίσημα δεν υπήρχε για 50 χρόνια υπό το κομμουνιστικό καθεστώς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20. Οι Αλβανοί να ανταποκριθούν στην Χριστιανική τηλεόραση και τα ραδιοφωνικά προγράμματα τα οποία μοιράζονται την αλήθεια για τον Θεό και το δώρο της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.  Για τις μητέρες να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Προσεύχεστε ώστε ακόμη και κείνες που δεν ξέρουν να διαβάζουν ή να γράφουν, να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να μελετούν σκληρά και να τους επαινούν. Επίσης προσεύχεστε οι γονείς να θυσιάζουν τις προσωπικές τους απολαύσεις ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να αγοράσουν βιβλία, χαρτιά και ρούχα για το σχολείο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22. Για τις χήρες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα. Προσεύχεστε για τις διακονίες που εργάζονται με χήρες όχι μόνο μέσω της συμβουλευτικής αλλά δίνοντας τους νέα προοπτική σύμφωνα με τις αλήθειες του Λόγου του Θεού.

ΤΡΙΤΗ 23. Για τις οικογένειες που έχουν χωριστεί εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αναγκάζουν πολλούς ανέργους να αναζητήσουν εργασία εκτός χώρας, αφήνοντας τα παιδιά τους με παππούδες ή με άλλους. «Ένας στους τέσσερις Κοσοβάρους σήμερα ζει και κατοικεί εκτός του Κοσσυφοπεδίου» σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24. Για τη σωτηρία των ανθρώπων που ακούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα των σταθμών που λειτουργούν από τον οργανισμό Radio 7 στο Κόσοβο, όπου μεταδίδεται το μήνυμα του ευαγγελίου σε ανέγγιχτα μέρη της χώρας 24 ώρες το 24ωρο. Προσεύχεστε ώστε το Radio 7 του Κοσόβου να λάβει την έγκριση από το κράτος για τον τρίτο και τέταρτο σταθμό.

ΠΕΜΠΤΗ 25. Για τους ακροατές στις φυλακές του Κοσσόβου και της ΠΓΔΜ. Ορισμένοι νεαροί άντρες που βρίσκονται στη φυλακή για τη συμμετοχή τους στην στρατολόγηση ατόμων στους ISIS έχουν ζητήσει Χριστιανικά βιβλία. Προσεύχεστε παρακαλούμε για τη σωτηρία τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26. Οι γυναίκες της Μολδαβίας οι οποίες ψάχνουν για ειρήνη και οδηγία, να συναντήσουν τον Χριστό. Προσεύχεστε ώστε περισσότερες γυναίκες να μπορούν να ακούσουν τα ραδιοφωνικά προγράμματα στα Ρουμάνικά, στα Ουκρανικά και στα Ρωσικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27. Για τους ακροατές του προγράμματος στη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Προσεύχεστε ώστε το Άγιο Πνεύμα να τους ενδυναμώνει ώστε να πλησιάζουν άλλες γυναίκες που έχουν ανάγκη την αγάπη του Χριστού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28. Για τις Ρουμάνες οι οποίες  αγωνίζονται με την τρομερή θλίψη μετά από μια έκτρωση. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες αυτές να γνωρίσουν τη συγχώρηση, την ειρήνη και την αγάπη του Θεού μέσω του Ιησού Χριστού. Το 1965 περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκτρώσεις καταγράφτηκαν και μόνο 278.362 γεννήσεις. Το 2015 υπήρχαν πολύ λιγότερες εκτρώσεις 78.371 και 183.785 γεννήσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29. Να σταματήσουν οι αρρωστημένες κοινωνικές πρακτικές. Κάποια έθιμα των Ρομά όπως είναι οι παιδικοί γάμοι και η πώληση των κοριτσιών για γάμο, συνεχίζουν σήμερα να υπάρχουν παρόλο που είναι παράνομα στη Ρουμανία.

ΤΡΙΤΗ 30. Να γίνουν περισσότερα ώστε να βοηθηθούν οι Ρομά στην απόκτηση επαγγελματικής κατάρτισης ώστε να μην αισθάνονται ότι πρέπει να οδηγούν τα παιδιά τους στην επαιτεία. Τα παιδιά κάποιες φορές τρώνε ξύλο ή αφήνονται νηστικά εάν δεν φέρουν ένα ορισμένο χρηματικό ποσό καθημερινά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31. Για τις Αλβανίδες που ζουν μακριά από το σπίτι – στο Βέλγιο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες – όμως μπορούν να ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη γλώσσα τους μέσω του ιντερνέτ.

TWR HELLAS ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016
   www.sxedioAnna.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου