Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ «σχέδιο ΑΝΝΑ»

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
ΠΡΟΣΕΥΧH ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ο Πληθυσμός της ηπειρωτικής Κίνας πλησιάζει γρήγορα τα 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους και αποτελείται από 56 εθνικές ομάδες. Οι Κινέζοι Χαν αποτελούν περίπου το 91% του πληθυσμού. Η μετατροπή των χωριών σε πόλεις μάζες φέρνει ευκαιρίες για διαφυγή από τη φτώχεια αλλά επίσης και σημαντικές πολιτιστικές αλλαγές και κάποιες φορές αγχωτικές προσδοκίες. Πολλοί νέοι γονείς έχουν εγκαταλείψει την αγροτιά, αφήνοντας τα μικρά παιδιά τους με τους παππούδες, με άλλους συγγενείς ή ακόμη και μόνα τους.
Η πολιτική του ενός παιδιού που σταδιακά καταργείται και η κουλτούρα η οποία ευνοεί τους γιους, έχουν οδηγήσει στην έκτρωση εκατομμύριων θηλυκών βρεφών. Αυτό έχει δημιουργήσει μια κοινωνία περισσότερων από 37 εκατομμυρίων αντρών και γυναικών. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τουλάχιστον 13 εκατομμύρια εκτρώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Κίνα. Η πολιτική του ενός παιδιού και τώρα η νέα πολιτική των δύο παιδιών, τιμωρούν, κακοποιούν και παραβιάζουν τις γυναίκες καθώς επιβάλλουν ποινές και απαιτούν εκτρώσεις και στειρώσεις. Τώρα που οι γυναίκες επιτρέπεται να κάνουν δύο παιδιά, οι οικογένειες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις άγνωστες δυναμικές σε σχέση με τα αδέλφια, τους θείους και τις θείες.
Με τη νέα πολιτική των δύο παιδιών, τα νοσοκομεία και οι κλινικές προετοιμάζονται για μια απότομη αύξηση που θα γίνει επειδή 90 εκατομμύρια γυναίκες στην Κίνα δικαιούνται τώρα να κάνουν και δεύτερο παιδί. Υπολογίζεται ότι το 60% αυτών των γυναικών θα είναι πάνω από 34 ετών. Οι υγειονομικές αρχές σχεδιάζουν να βελτιώσουν τις δυνατότητες επείγουσας θεραπείας των νοσοκομείων ώστε να αντιμετωπιστούν οι κρίσιμοι τοκετοί. Εργάζονται για τη βελτίωση  των ποσοστών θνησιμότητας των εγκύων και των βρεφών.
Ο καρκίνος αποτελεί την βασική αιτία θανάτου στην Κίνα. Το 2015, ο καρκίνος θανάτωσε 2,8 εκατομμύρια Κινέζους και αναφέρθηκαν 4,3 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις. Ο καρκίνος του πνεύμονα  είναι ο υπ’ αριθμόν ένα καρκίνος στους άντρες, ενώ ο καρκίνος του μαστού είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στις γυναίκες.
Οι Κινέζες αντιμετωπίζουν μεγάλη κοινωνική πίεση ώστε να φαίνονται καλά επειδή αυτό θα επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής τους, καθώς και τις εργασιακές προοπτικές τους. Η Κινέζικη κοινωνία θεωρεί τα λεπτά σώματα ως τα ιδανικότερα.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1. Για τις Χριστιανές Κινέζες σε όλον τον κόσμο αλλά και όσες βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2. Για τις Χριστιανές Κινέζες οι οποίες δέχονται πίεση από την οικογένειά τους να παντρευτούν άπιστους επειδή υπάρχουν ελάχιστοι Χριστιανοί άντρες. Προσεύχεστε να καταλάβουν τη σημασία να έχουν ένα Χριστιανό σύζυγο ώστε η ζωή τους και η ζωή των παιδιών τους να επικεντρώνεται στους σκοπούς του Θεού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3. Για την οδηγία και φυσική δύναμη στην ομάδα παραγωγής του προγράμματος (Betty Chiang, Grace Feng, Ping-Yi Tsou). Προσεύχεστε ώστε οι ακροατές να ανταποκρίνονται  στην προσφορά σωτηρίας του Χριστού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4. Ώστε οι παντρεμένες γυναίκες να συνεχίσουν να στέκονται σταθερές στην αλήθεια του Θεού ακόμη και όταν υποφέρουν για την πίστη τους ή αντιμετωπίζουν εναντίωση από τους άπιστους συζύγους τους. Προσεύχεστε να υπομείνουν με αγάπη ώστε οι σύζυγοι να σωθούν.

ΤΡΙΤΗ 5. Για τις 110 ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που προσεύχονται μαζί μας σε 9 γλώσσες και διαλέκτους. Προσεύχεστε επίσης ώστε ο Θεός να συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί για να πλησιάσουν άλλους, διανέμοντας ρούχα και κουβέρτες σε όσους δεν έχουν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6. Για τις Κινέζες που βιώνουν την ενδοοικογενειακή βία. Οι περισσότερες γυναίκες και κορίτσια δεν αναφέρουν στις αρχές την κακοποίηση που βιώνουν, ενδίδοντας στην οικογενειακή πίεση, στην ντροπή και στις κοινωνικές απόψεις που λένε ότι είναι οικογενειακή υπόθεση και όχι νομικό ζήτημα. Προσεύχεστε να υπάρχει διαφάνεια και οι αρχές να προστατεύουν τις γυναίκες και τα παιδιά.

ΠΕΜΠΤΗ 7. Για τις Κινέζες που εξαναγκάζονται να κάνουν εγχειρήσεις ώστε να σταματήσουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα. Επίσης για τις γυναίκες που υπόκεινται σε τεράστια πρόστιμα, σωματική κακοποίηση ή φυλάκιση σε περίπτωση που δεν κάνουν έκτρωση. Υπολογίζεται ότι γίνονται πάνω από 13 εκατομμύρια εκτρώσεις τον χρόνο στην Κίνα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8. Για τις μελλοντικές γενεές καθώς η πολιτική των δύο παιδιών καθιστά πιο πιθανόν τα παιδιά να έχουν αδέλφια, θείους και θείες. Πολλά νεαρά ζευγάρια, ωστόσο, επιλέγουν να κάνουν ένα παιδί ή και καθόλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9. Για τους γονείς που είχαν μόνο ένα παιδί και επειδή το παιδί τους πέθανε δεν έχουν κάποιον να τους φροντίζει στα γεράματά τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10. Οι γυναίκες των μειονοτήτων στην Κίνα να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη γλώσσα της καρδιάς τους και με τρόπο που να μιλά στις ανάγκες τους. Την ώρα αυτή, το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στη Μανδαρινή γλώσσα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11. Για την εκκλησία στην Κίνα να συνεχίσει να αυξάνει στη δύναμη του Κυρίου. Προσεύχεστε ώστε περισσότεροι νέοι να βρουν την αλήθεια του Θεού και να έχουν τα εφόδια να οδηγήσουν την εκκλησία στο μέλλον.

ΤΡΙΤΗ 12. Για τους Χριστιανούς που συμμετέχουν σε σεμινάρια του TWR, SOTA Online, για τους ποιμένες και ηγέτες των κατοίκων εκκλησιών στην Κίνα. Προσεύχεστε για άτομα και για ομάδες που σπουδάζουν στην Κίνα, στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιαπωνία και στη Βραζιλία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13. Οι γυναίκες να ενθαρρύνονται και να ενδυναμώνονται ώστε να αντιμετωπίζουν τις πιέσεις και τις προκλήσεις της ζωής τους. Είτε εργάζονται πολλές ώρες, και με δυσκολίες σε αγροκτήματα ή σε εργοστάσια, πολλές αντιμετωπίζουν μοναξιά πέρα από την ευθύνη της υπηρεσίας στους γονείς τους, στους συζύγους τους, στα παιδιά τους, στα αφεντικά και στις κοινότητες.

ΠΕΜΠΤΗ 14. Για τις Κινέζες που σκέφτονται την αυτοκτονία. Τα ποσοστά των αυτοκτονιών μεταξύ των γυναικών της Κίνας είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Προσεύχεστε ώστε μέσα από τα προγράμματα, οι γυναίκες αυτές να ακούσουν το μήνυμα της ελπίδας του Χριστού και να αρχίσουν να αισθάνονται την αξία που έχουν για τον Θεό, τον δημιουργό τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15. Για τις ανύπαντρες γυναίκες που υπηρετούν τον Θεό και έχουν ανάγκη παρηγοριά και ενθάρρυνση όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες χωρίς την υποστήριξη των συζύγων ή των οικογενειών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16. Για τους νεαρούς γονείς που έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματα για να βρουν εργασίες σε πόλεις ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους και να παρέχουν φαγητό και εκπαίδευση στα παιδιά τους. Προσεύχεστε επίσης για τα μικρά παιδιά που έχουν παραμείνει με τους παππούδες, με άλλους συγγενείς ή  μόνα τους. Ο χωρισμός αυτός μπορεί πολλές φορές να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα. Περίπου 60 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε χωριά χωρίς τους γονείς τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17. Για τις Χριστιανές μητέρες ώστε να γίνουν καλά παραδείγματα μέσω της δύναμης του Αγίου Πνεύματος. Προσεύχεστε ώστε να αγαπούν τον Λόγο του Θεού, τις ευκαιρίες για λατρεία και διδασκαλία, επιθυμία να υπηρετήσουν τον Θεό και άλλους. « εγώ όμως ήρθα για να έχουν τα πρόβατά μου ζωή, και μάλιστα ζωή περίσσια.» (Ιωαν.10:10β)

ΔΕΥΤΕΡΑ 18. Να γίνουν περισσότερα για την προστασία των παιδιών από απαγωγές και να τιμωρούνται αυστηρά όσοι πωλούν τα παιδιά. Προσεύχεστε για τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και αισθάνονται ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες για την εύρεσή τους.

ΤΡΙΤΗ 19. Για πολλούς που δεν έχουν ακούσει ακόμη το μήνυμα της χάρης του Θεού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20. Για τις Κινέζες που αντιμετωπίζουν τεράστιες πολιτιστικές πιέσεις για να φαίνονται καλά επειδή θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Προσεύχεστε για τις νεαρές γυναίκες στην Κίνα ώστε να αναπτύξουν μια υγιή εικόνα του σώματός τους εν μέσω της κοινωνικής πίεσης.

ΠΕΜΠΤΗ 21. Για τις νεαρές γυναίκες και τις έφηβες στην Καμπότζη, στο Λάος, στο Μυανμάρ και στο Βιετνάμ που κινδυνεύουν να πωληθούν σε Κινέζους άντρες ως «σύζυγοι» επειδή υπάρχουν λίγες διαθέσιμες γυναίκες σε αγροτικές περιοχές της Κίνας. Σε κάποιες περιοχές, οι νεαροί άντρες είναι περισσότεροι από τις νεαρές γυναίκες έως και 40%, σύμφωνα με το βιβλίο “Operation World”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22. Περισσότερα κορίτσια στην Κίνα να έχουν την ευκαιρία στην εκπαίδευση. Πολλοί γονείς σε αγροτικές περιοχές πιστεύουν ακόμη ότι η εκπαίδευση των κοριτσιών είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος. Ως αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αποκτήσουν καλές εργασίες εξαιτίας της έλλειψης δεξιοτήτων και γνώσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23. Για τους εφήβους των πόλεων, όπου οι δυτικές επιρροές και το ιντερνέτ διαθέτουν πορνογραφία και άλλες καταστροφικές δραστηριότητες. Προσεύχεστε ώστε ο υλισμός και η επιθυμία για καριέρα δεν θα αποτελέσουν εμπόδια στη σχέση τους με τον Θεό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24. Για την προστασία του Θεού στις Κινέζες που βρίσκονται σε διακονία καθώς μοιράζονται τις αλήθειες του Θεού. Επίσης για τους συνταξιούχους κήρυκες στην Κίνα, όπου η πλειοψηφία των ιεροκηρύκων είναι γυναίκες. Προσεύχεστε ο Θεός να τις ευλογεί με υγεία, με χαρούμενες καρδιές και αρκετές προμήθειες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25. Για τους Χριστιανούς φυλακισμένους και τις οικογένειές τους καθώς περιμένουν την ώρα για τη δίκη τους ή για την απελευθέρωσή τους. Προσεύχεστε ο Θεός να χρησιμοποιήσει τις μαρτυρίες τους ώστε να φέρει άλλους σε μια σωτηριακή σχέση. «Εσείς είστε το φως για τον κόσμο· ΄Ετσι να λάμψει και το δικό σας φως μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξολογήσουν τον ουράνιο Πατέρα σας». (Ματθ.5:14, 16)

ΤΡΙΤΗ 26. Για την επέμβαση και την προστασία του Θεού στις γυναίκες της Κίνας που αντιμετωπίζουν τον βιασμό, την απαγωγή και τη δουλεία. Προσεύχεστε ώστε η κοινωνία να είναι πιο ευαίσθητη προς τις γυναίκες που κακοποιούνται και με θάρρος να τις βοηθήσει να βρουν ασφάλεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27. Για τους Χριστιανούς συζύγους ώστε να σέβονται και να αγαπούν τις γυναίκες τους όπως ο Χριστός την Εκκλησία. Προσεύχεστε για τους συζύγους που εργάζονται στην πόλη ώστε να μην επιτρέπουν καταστρεπτικές δραστηριότητες να βλάπτουν τις σχέσεις τους με τον Θεό και τις συζύγους τους.

ΠΕΜΠΤΗ 28. Για το πρότζεκτ του TWR Son-lift που έχει σκοπό να προσεγγίσει ομάδες απομονωμένες στην Κίνα και τα σχέδιά τους να παράγουν 60 προγράμματα σε 15 γλώσσες ώστε να αφηγηθούν τις Βιβλικές ιστορίες,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29. Για τις θαρραλέες Χριστιανές που πιέζονται να παντρευτούν πριν γίνουν 27 ώστε να αποφύγουν την ταμπέλα «sheng nu” (εναπομείναντες γυναίκες).

ΣΑΒΒΑΤΟ 30. Για τις Χριστιανές στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη και στο Ταιβάν, να τιμούν τον Θεό με τον τρόπο που ενεργούν και ντύνονται, καλλιεργώντας μια εξωτερική εμφάνιση η οποία να αντανακλά τις Χριστιανικές αξίες που διδάσκονται στον Λόγο του Θεού. "Ντυθείτε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και μην αφήνετε τον αμαρτωλό εαυτό σας να σας παρασύρει στην ικανοποίηση των επιθυμιών σας.» (Ρωμ.13:14)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31. Για τους υπευθύνους του οικογενειακού προγραμματισμού που εδρεύουν σε κάθε πόλη, και σε κάθε χωριό στην Κίνα ώστε να επιβάλουν την πολιτική των δύο παιδιών. Μερικοί υπεύθυνοι είναι μέρος ενός νέου πιλοτικού προγράμματος που θα διδάξουν τους αγρότες γονείς και παππούδες πώς να αναπτύξουν το νου των νηπίων με την ομιλία, το τραγούδι και την ανάγνωση.

TWR HELLAS ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
   www.sxedioAnna.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου