Πέμπτη 31 Μαΐου 2018


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – TWR Γυναίκες Ελπίδας

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗ  ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
(Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιβερία, Μαλί, Νίγηρας, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε, Τόγκο)

Οι χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής είναι πλούσιες σε διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο, ουράνιο και άλλα ορυκτά, όμως οι κάτοικοί τους είναι από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η αφθονία των φυσικών πόρων συχνά γίνεται κατάρα αντί για ευλογία στους ντόπιους. Η κατάχρηση των πόρων οδηγεί σε περιορισμένες υποδομές όπως είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες υπηρεσίες και αυτό αγανακτεί τους ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Η αγανάκτηση αυτή έχει οδηγήσει πολλούς σε εξεγέρσεις και σε διαμάχες, που με τη σειρά του εκτοπίζει εκατομμύρια ανθρώπους και τους αφήνει να λιμοκτονούν, να μην έχουν αρκετό καθαρό νερό, ούτε επαρκές υγιεινές εγκαταστάσεις και τέλος να έχουν ένα μέλλον χωρίς ελπίδα.

Στην αναζήτηση ενός εισοδήματος, πολλές γυναίκες ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για εργασία. Κάποιες τότε εξαναγκάζονται στην πορνεία ή κρατούνται παράνομα για λύτρα ώσπου να πληρώσουν οι οικογένειές τους για την ελευθερία τους. Τα κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο για μια καλύτερη ζωή, απάγονται συχνά από αντάρτες, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά στρατιώτες τα οποία αναζητούν και εκείνα μια διέξοδο από τις φρικτές συνθήκες της ζωής.

Οι γυναίκες αυτού του τμήματος της Αφρικής πολύ συχνά υποφέρουν από την κοινωνική πρακτική της κλειτοριδεκτομής και των παιδικών γάμων μαζί με περιορισμένη ιατρική φροντίδα που οδηγούν σε μεγάλα ποσοστά θανάτων. Πολλές που καταφέρνουν και επιβιώνουν στην εγκυμοσύνη τους, υποφέρουν από το τρομερό πρόβλημα των συριγγίων. Ακόμη, ασθένειες που προλαμβάνονται ή θεραπεύονται εύκολα όπως είναι η ελονοσία, η διάρροια και οι αναπνευστικές λοιμώξεις, παραμένουν οι βασικές αιτίες θανάτου των γυναικών και των παιδιών.

Το πνευματικό σκοτάδι κυριεύει επίσης με φόβο και με δεσμά στα είδωλα, στο βουντού, στους μαγογιατρούς και σε άλλες πρακτικές που θέλουν να έχουν τον έλεγχο  των ανθρώπων της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής. Η περιορισμένη μόρφωση έχει φέρει περισσότερο σκοτάδι στη ζωή των ανθρώπων που δεν έχουν προσεγγιστεί, καθιστώντας δύσκολο να φτάσει σ’ αυτούς το ευαγγέλιο του Χριστού. Τα ραδιοφωνικά προγράμματα του TWR διεισδύουν στο σκοτάδι και στην απόγνωσή τους. Τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» προσφέρουν σωτήριες συμβουλές, αγάπη, και την ελπίδα  του Ιησού Χριστού.

Παρακαλούμε προσεύχεστε…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1. Για τις γυναίκες της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής που αγωνίζονται ώστε να παρέχουν τα αναγκαία στην οικογένειά τους παρά τους ελάχιστους πόρους, τη λίγη μόρφωση και σχεδόν καθόλου βοήθεια από τις οικογένειες ή την κοινότητά τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2. Το Άγιο Πνεύμα να αλλάξει την καρδιά των ηγετών που βρίσκονται σε διαμάχες και σε εξεγέρσεις σε όλη τη Δυτική και την Κεντρική Αφρική και να βάλει ένα τέλος στον πόνο και στην ταραχή που καταστρέφει κοινότητες και οικογένειες. « Σας παρακαλώ πρώτα απ’ όλα να κάνετε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, ευχαριστίες για όλους τους ανθρώπους,  για τους κυβερνήτες και για όλους εκείνους που ασκούν την εξουσία, ώστε να ζούμε ήρεμα και ειρηνικά με ευσέβεια κι ευπρέπεια από κάθε άποψη» Α’ Τιμ.2:1-2

ΚΥΡΙΑΚΗ 3. Οι Χριστιανοί να βοηθούν τις γυναίκες και τα κορίτσια να κατανοούν το πόσο πολύτιμες είναι για τον Θεό, αναγνωρίζοντας την αξιοπρέπεια και τη δύναμη που τους προσφέρει μέσω της νέας εν Χριστώ ζωής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4. Για την προστασία των εργατών και του εξοπλισμού στο TWR Δυτική Αφρική ώστε τα ραδιοφωνικά προγράμματα να συνεχίσουν να προσφέρουν την ελπίδα στον Ιησού σε όσους βρίσκονται σε απόγνωση.

ΤΡΙΤΗ 5. Για την υπεύθυνη συντονίστρια του TWR Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής και άλλους που μοιράζονται την αγάπη του Θεού με γυναίκες σε νοσοκομεία και σε μαιευτήρια ενώ διανέμουν τρόφιμα και άλλα αναγκαία αγαθά. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί να θελήσουν να ελεγχθούν για ασθένειες και για μολύνσεις ώστε να λάβουν τα απαραίτητα φάρμακα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6. Για τις γυναίκες από την Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής να ενωθούν με ομάδες προσευχής (περισσότερες από 1.300 προσευχόμενες σε 39 ομάδες προσευχής).

ΠΕΜΠΤΗ 7. Για τους εθελοντές που μεταφράζουν τα ραδιοφωνικά κείμενα με την ελπίδα να μπορούν να τα ηχογραφήσουν και να τα μεταδώσουν σε τοπικούς σταθμούς της Δημοκρατίας της Κεντρικής Αφρικής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8. Για τις ευλογίες του Κυρίου στους ηγέτες των 30 ομάδων προσευχής στη Λιβερία και για τις προσευχόμενες γυναίκες που χρησιμοποιούν το ημερολόγιο προσευχής το οποίο μεταδίδεται σε 2 σταθμούς. Προσεύχεστε για κείνους που επισκέπτονται εκκλησίες ώστε να ενθαρρύνουν γυναίκες στη σχέση τους με τον Θεό και να τους προσκαλούν να ξεκινήσουν νέες ομάδες προσευχής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9. Ο Θεός να αλλάξει την καρδιά, τον νου και τα συναισθήματα των φυλακισμένων γυναικών στο Καμερούν, στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στο Μαλί και να τις βοηθήσουν να ζουν για Κείνον μέσα στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους. «Να θυμάστε τους φυλακισμένους, σαν να είστε κι εσείς φυλακισμένοι μαζί τους· κι όσους υποφέρουν, γιατί κι εσείς μπορείτε να βρεθείτε στη θέση τουςΕβραίους 13:3

ΚΥΡΙΑΚΗ 10. Για τις γυναίκες και για τα κορίτσια που συνεχίζουν να είναι ευάλωτες στις μολύνσεις του ιού HIV, σε επιθέσεις και στη φτώχεια ενώ έχουν ελάχιστη πρόσβαση σε μόρφωση και σε ιατρικές υπηρεσίες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11. Οι ηγέτες να αντιμετωπίσουν το γεγονός της έλλειψης μαιών στις κοινότητές τους. Η έλλειψη αυτή συνεισφέρει σε προβλήματα εγκυμοσύνης, σε συρίγγια και σε θανάτους.

ΤΡΙΤΗ 12. Για τους ακροατές των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» που ακούγονται στη Γκάνα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρρα Λεόνε ώστε να ακολουθούν τον Χριστό καθημερινά και να διδάσκουν τον Λόγο του Θεού στα παιδιά τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13. Για τις γυναίκες με αναπηρία ώστε να βρουν ελπίδα, αξιοπρέπεια, ασφάλεια, αποδοχή και αγάπη στις κοινότητες που τις θεωρούν  καταραμένες από τον Θεό.

ΠΕΜΠΤΗ 14. Η διακονία TWR Γυναίκες Ελπίδας να συνδεθεί με Ισπανόφωνες γυναίκες της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής και να τις προσκαλέσει σε προσευχή χρησιμοποιώντας την Ισπανική μετάφραση του ημερολογίου προσευχής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15. Οι μητέρες να διδαχθούν για τη συναισθηματική και τη σωματική ζημιά που αντιμετωπίζουν οι κόρες τους εάν συνεχίσουν την πρακτική της κλειτοριδεκτομής που είναι συνήθης στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16. Για τις Χριστιανικές ομάδες που παρέχουν σε μητέρες, δραστηριότητες για την απόκτηση εισοδήματος, όπως είναι η γεωργία και η παραγωγή σαπουνιών, ώστε να μπορούν να πληρώσουν για τις σχολικές στολές και τα βιβλία των παιδιών τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17. Οι πατέρες, οι σύζυγοι, τα αδέλφια, οι θείοι και άλλοι άντρες να αγαπούν ειλικρινά τις γυναίκες και τα κορίτσια των οικογενειών τους και να παρέχουν προστασία αλλά και να απαιτούν τον σεβασμό των άλλων προς αυτές ως πολύτιμες κόρες του Θεού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18. Για τις γυναίκες από την Ακτή Ελεφαντοστού που παράγουν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα στα Γαλλικά και το οποίο ακούγεται στο Μπενίν, στη Μπουρκίνα Φάσο, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο Μαλί, στον Νίγηρα και στο Τόγκο.

ΤΡΙΤΗ 19. Για τις 35 ομάδες προσευχής στην Ακτή Ελεφαντοστού που απαρτίζονται από 2.200 γυναίκες, οι οποίες ενθαρρύνονται καθώς προσεύχονται, ακούν, διδάσκονται, αυξάνονται και δίνουν ώστε να βοηθούν άλλους να γνωρίσουν τον Θεό. Δοξάζουμε τον Θεό επειδή τα Γαλλικά αιτήματα προσευχής μπορούν να ακουστούν τώρα μέσω Φέισμπουκ ή με τη χρήση των καρτών μνήμης, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές σε όσους δεν ξέρουν να διαβάζουν!

ΤΕΤΑΡΤΗ 20. Για τη διάθεση εμβολίων, αντιβιοτικών φαρμάκων, συμπληρωματικών μικροθρεπτικών συστατικών, κουνουπιέρες και για βελτιωμένες πρακτικές θηλασμού όπως και πρακτικές καλής υγιεινής για τη θεραπεία ασθενειών που μπορούν να προληφθούν πριν πεθάνουν παιδιά και γυναίκες.

ΠΕΜΠΤΗ 21. Για σοφία και δυνατή πίστη στις οικογένειες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους ώστε να καταλάβουν ότι οι εντολές του Θεού τους βοηθούν να ζουν μια  υγιής και παραγωγική ζωή, η οποία τιμά τον Κύριο και οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον. «Ευτυχισμένος ο άνθρωπος που με ακούει, που ξαγρυπνάει καθημερινά μπροστά στην πόρτα μου και που στης θύρας μου προσμένει το κατώφλιΠαροιμίες 8:34

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22. Για την προστασία του Θεού στις γυναίκες και στα παιδιά τους καθώς ζουν με περιορισμένη ιατρική πρόσβαση όπου η ελονοσία, ο τύφος, ο κίτρινος πυρετός και η μηνιγγίτιδα προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23. Το Άγιο Πνεύμα να γεμίζει τους Χριστιανούς που ζουν σε κοινότητες όπου επικρατεί πνευματικό σκοτάδι εξαιτίας της επιρροής από άλλες θρησκείες και από πρακτικές όπως είναι η μαγεία, η παιδική δουλεία και οι τελετουργικές θυσίες παιδιών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24. Για το TWR Γυναίκες Ελπίδας να μπορεί να αναλάβει τη μετάφραση και τη διανομή των ημερολογίων προσευχής στη Γκάνα και να ξεκινήσει την παραγωγή και τη μετάδοση των προγραμμάτων στη γλώσσα Twi.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25. Για τις χιλιάδες Νιγηριανές οι οποίες έχουν απαχθεί και έχουν κακοποιηθεί από σωματέμπορους στη Λιβύη καθώς προσπαθούν να εγκατασταθούν σε χώρες όπου μπορούν να βρουν εργασία για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

ΤΡΙΤΗ 26. Για τους εκκλησιαστικούς ηγέτες ώστε να διδάξουν τους άντρες να σέβονται και να προστατεύουν τις γυναίκες και τα κορίτσια. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες και οι έφηβες να σέβονται τον εαυτό τους και να μην επιτρέπουν σε άντρες να τις παρασέρνουν, αλλά αντίθετα να απαιτούν να τις αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια, να τις παντρεύονται και να φροντίζουν τις οικογένειές τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27. Για τις λίγες πιστές γυναίκες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό οι οποίες προσεύχονται μαζί μας παρά τις τρομερές καταστροφές που έχουν επιφέρει αρκετές διαμάχες στις κοινότητές τους. Προσεύχεστε για ειρήνη ώστε τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων ανθρώπων να μπορούν να επιστρέψουν στο Κονγκό για να φτιάξουν τη ζωή τους πάλι.

ΠΕΜΠΤΗ 28. Για τις γυναίκες στο Μαλί, όπου επικρατεί ακραία φτώχεια και το πολύ χαμηλό ποσοστό αλφαβητισμού κάνουν τη ζωή αρκετά δύσκολη. Δοξάζουμε τον Θεό για τους 22 ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Μαλί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29. Ο Θεός να συνεχίσει να αγγίζει τους συντριμμένους, τους φοβισμένους, τους μοναχικούς και τους απελπισμένους. Η μεγάλη Του αγάπη προσκαλεί τις γυναίκες να δεχτούν τη χαρά και την ειρήνη Του παρά τις όποιες περιστάσεις. «Ο Κύριος, ο Θεός, είναι πύργος ισχυρός· εκεί ο δίκαιος καταφεύγει και είναι ασφαλήςΠαροιμίες 18:10

ΣΑΒΒΑΤΟ 30. Για τις γυναίκες που ζουν στην απομόνωση εξαιτίας των κοινωνικών και φανατικά θρησκευτικών πεποιθήσεων (εχθροί του ευαγγελίου) που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Μόνο μέσω των ραδιοφωνικών προγραμμάτων που διεισδύουν στα σπίτια τους και πίσω από τις κλειστές πόρτες θα μπορούν πολλές να ακούσουν για την αγάπη του Θεού και για το δώρο της σωτηρίας που προσφέρει.TWR HELLAS ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
   www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου