Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ

Ο Θεός με θαυμαστό τρόπο έπλασε τον άντρα και τη γυναίκα ώστε να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Όμως οι ανθρώπινες σχέσεις  καταστράφηκαν όταν μπήκε στον κόσμο η αμαρτία, εξαπλώνοντας τις πονηρές επιθυμίες της εξουσίας, του ελέγχου και της χειραγώγησης. Η κατάχρηση της εξουσίας ενθαρρύνεται συχνά σε πολλές κοινωνίες, ακόμη και σε οικογενειακές σχέσεις. Σε κάποιες κοινωνίες, οι άντρες θεωρούνται ως οι «ιδιοκτήτες» των γυναικών και των παιδιών στις οικογένειές τους και είναι αποδεκτό ότι οι άντρες αυτοί μπορούν να κάνουν ό,τι επιθυμούν σε αυτούς. Μπορούν να ξυλοφορτώσουν τις γυναίκες και τα παιδιά και σε κάποιες χώρες, ακόμη και να τους πουλήσουν.
Συχνά οι γυναίκες αποδέχονται τη χαμηλή κοινωνική τους θέση και μπορεί ακόμη και να κρίνουν άλλους που έχουν ξεφύγει, ως άξιες των ξυλοδαρμών που δέχονται. Πολλές μητέρες αποδέχονται την απόφαση του πατέρα να πουλήσουν τις κόρες τους εάν οι οικογένειες έχουν χρέη ή ανάγκες. Δεν το βλέπουν ως λάθος, επειδή έτσι γινόταν πάντοτε στις κοινότητές τους. Ακόμη και κάποιοι Χριστιανοί ακολουθούν τις βίαιες αυτές κοινωνικές πρακτικές.
Ένα κλειδί που θα  βοηθήσει τις γυναίκες που υποφέρουν σε αμέτρητες κοινότητες είναι να ενθαρρυνθούν οι πατέρες, οι σύζυγοι, οι αδελφοί και οι ποιμένες ώστε να καταλάβουν ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν πλαστεί από τον Θεό και πρέπει να τιμώνται και να αγαπιούνται. Η διδασκαλία της Γραφής για τις ευθύνες του πατέρα και του συζύγου να αγαπάει και να προστατεύει τα παιδιά του και τη γυναίκα του, είναι σημαντική. Οι Χριστιανοί άντρες θα πρέπει να καταλάβουν την πρακτική σημασία της επιθυμίας του Θεού για κείνους, να αγαπούν τις γυναίκες τους όπως ακριβώς αγαπάει ο Χριστός την Εκκλησία.
Οι αρχηγοί των κοινοτήτων θα πρέπει να βοηθούν τους πατέρες να καταλάβουν ότι η μόρφωση των κοριτσιών και η παροχή σωστής ιατρικής φροντίδας για κείνες ωφελεί όλη την κοινότητα. Οι κοινωνικές πρακτικές της κλειτοριδεκτομής και των παιδικών γάμων προκαλούν σημαντικά προβλήματα τα οποία ενθαρρύνουν τον κύκλο της φτώχειας.
Πολλοί άντρες ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας» του «σχέδιο ΑΝΝΑ» επειδή τους βοηθάει να καταλάβουν καλύτερα τις κόρες τους, τις συζύγους τους και τις αδελφές τους. Επιπλέον, το TWR, ξεκίνησε πρόσφατα μια διακονία μαθητείας, Champions Arise, η οποία ενθαρρύνει και εξοπλίζει τους άντρες να είναι ευσεβείς πατέρες, σύζυγοι, αδελφοί και φίλοι.
Παρακαλούμε προσεύχεστε….
ΤΕΤΑΡΤΗ 1. Για όλους τους  Χριστιανούς άντρες, συζύγους, πατέρες στην Ελλάδα, ώστε να σταθούν στις οικογένειές τους όπως θέλει ο Κύριός μας. Να αναπτύξουν φιλίες με άλλους άντρες και να είναι υπόλογοι ο ένας στον άλλον στο περπάτημά τους με τον Κύριο και στον τρόπο που φέρονται στις γυναίκες και στα κορίτσια.
ΠΕΜΠΤΗ 2. Οι Χριστιανοί άντρες να μιλούν όταν βλέπουν άλλους να κακοποιούν τις γυναίκες και τα παιδιά. « Μίλα εσύ για χάρη του άλαλου·*δίκαια κρίνε κι υπερασπίσου το δίκιο του κατατρεγμένου, του δυστυχισμένου, του φτωχού». (Παρ.31:8-9).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. Για τους άντρες που ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα κι επιθυμούν να ζουν με τρόπο που δοξάζει τον Θεό στις σχέσεις τους με τις γυναίκες στις οικογένειές τους και στις κοινότητές τους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4. Τη διακονία Champions Arise, μια διακονία μαθητείας για άντρες, χρησιμοποιώντας την προσευχή, τις μικρές ομάδες και τα μέσα ενημέρωσης για να εξοπλιστούν οι άντρες ώστε να γίνουν εκείνο που τους έχει καλέσει ο Θεός να είναι. Προσεύχεστε ο Θεός να χρησιμοποιήσει τη διακονία να βοηθήσει τους άντρες να ζουν σαν τον Ιησού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 5. Οι Χριστιανοί άντρες να ενσωματώσουν το παράδειγμα του Χριστού: να ζουν ζωή ταπείνωσης, ακεραιότητας και απλότητας, και να χτίζουν σχέσεις στις οικογένειές τους, στις εκκλησίες, στο χώρο εργασίας και στις κοινότητές τους που θα τιμούν τον Χριστό. Προσεύχεστε ώστε οι άντρες να αφοσιώνονται στην προσευχή, στη μελέτη και στη πράξη του Λόγου του Θεού σε κάθε τομέα της ζωής τους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 6. Οι πατέρες, οι παππούδες, οι θείοι και τα αδέλφια να καταλάβουν το φρικτό κακό της σεξουαλικής κακοποίησης των μικρών κοριτσιών μέσα στις οικογένειές τους. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες που έχουν ζήσει με το μυστικό της κακοποίησης, να βρουν ειρήνη και θεραπεία στην αγάπη του Χριστού.
ΤΡΙΤΗ 7. Για τη μετάφραση, τη πλαισιοποίηση και την ηχογράφηση του προγράμματος Champions Arise για 52 επεισόδια.
ΤΕΤΑΡΤΗ 8. Οι άντρες να έχουν το θάρρος και τη δύναμη από τον Κύριο να αποβάλλουν τις αμαρτωλές πρακτικές, ακόμη κι εκείνες που ενθαρρύνονται από τις κοινωνίες τους.
ΠΕΜΠΤΗ 9. Για όσους αγωνίζονται με κρυφές αμαρτίες οι οποίες ελέγχουν τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Προσεύχεστε ώστε να αναγνωρίσουν τις αμαρτίες τους, να αναζητήσουν συγχώρηση και να βρουν φίλους που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την πάλη τους μέσω της προσευχής και της λογοδοσίας (Β Τιμοθέου 2:22).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10. Για τις οικογένειες στις οποίες η κατανάλωση του αλκοόλ έχει καταστρέψει ζωές κι έχει εξαναγκάσει τα μέλη να ζουν σε μεγάλη φτώχεια. Προσεύχεστε για γονείς ώστε να διδάσκουν τα παιδιά τους ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη, ανόητη και επικίνδυνη συμπεριφορά η οποία μπορεί να καταστρέψει ζωές.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11. Νόμοι να αλλάξουν και να εφαρμόζονται ώστε να προστατεύουν τη χήρα από τον εξαναγκασμό να παντρευτεί έναν συγγενή του θανόντα συζύγου της.
ΚΥΡΙΑΚΗ 12. Πολλοί να ακούσουν το πρόγραμμα Champions Arise στο twr360. (www.twr360.org/ministry/122/champions-arise/lang.1) και στη συνέχεια να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Αγίου Πνεύματος να ξοδέψουν χρόνο στη μελέτη του Λόγου του Θεού και στην προσευχή.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13. Οι Χριστιανοί άντρες να ακολουθούν το παράδειγμα του Χριστού σχετικά με τον σεβασμό στις σχέσεις με γυναίκες (Ιωάννης 4:7-27). Καταρρίπτοντας τις συνήθειες της κοινωνίας, ο Ιησούς τιμούσε τις γυναίκες ως αξιόπιστες μάρτυρες (Λουκάς 24:9-11). Τους επέτρεπε να ταξιδεύουν μαζί του και να διδάσκονται (Λουκάς 8:1-3, 10:38-39).
ΤΡΙΤΗ 14. Οι σύζυγοι και οι πατέρες να μεταχειρίζονται τα μέλη των οικογενειών τους με την ίδια αγάπη, τρυφερότητα και συγχώρηση που ο Θεός Πατέρας έχει δείξει σε κείνους. Προσεύχεστε οι πατέρες να διδάσκουν τους γιους τους να μην κακοποιούν τα κορίτσια λεκτικά, σωματικά ή σεξουαλικά αλλά να τις μεταχειρίζονται με σεβασμό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 15. Οι ανύπαντροι άντρες και γυναίκες να καταλάβουν τη σημασία της επιλογής Χριστιανών συντρόφων ώστε ο Θεός να είναι πρώτος στη ζωή τους και τα παιδιά τους να μεγαλώσουν με αγάπη να τιμούν τον Θεό. Η επιλογή του συντρόφου επηρεάζει τις αποφάσεις σχετικά με το που θα μείνει η οικογένεια, πώς ξοδεύονται τα χρήματα και πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
ΠΕΜΠΤΗ 16. Τα πεθερικά που είναι Χριστιανοί να καταλάβουν ότι οι χήρες νύφες τους χρειάζονται την υποστήριξή τους και την προστασία ακόμη κι αν η κοινωνία υπαγορεύει ότι είναι δικαίωμά τους να πάρουν το σπίτι των χήρων καθώς και τα παιδιά τους από αυτές.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17. Οι άντρες να καταλάβουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν για τα παιδιά τους είναι να αγαπούν και να τιμούν την μητέρα των παιδιών τους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18. Οι Χριστιανοί πατέρες να «μη φέρνεστε στα παιδιά σας έτσι ώστε να εξοργίζονται, αλλά να τα ανατρέφετε δίνοντάς τους αγωγή και συμβουλές που εμπνέονται από την πίστη στον Κύριο.» (Εφεσίους 6:4).
ΚΥΡΙΑΚΗ 19. Οι σύζυγοι να καταλάβουν την ολέθρια επίδραση που έχουν οι εξωσυζυγικές τους σχέσεις στις γυναίκες τους. Προσεύχεστε οι σύζυγοι να αγαπούν τις γυναίκες τους και να προσκολλώνται μόνο σ’ αυτές, τιμώντας και προστατεύοντας τες με τρυφερότητα με λόγια και με έργα. «Οι άντρες να αγαπάτε τις γυναίκες σας, και να μη τους φέρεστε με σκληρότητα.»(Κολοσσαείς 3:19).
ΔΕΥΤΕΡΑ 20. Να περαστούν νόμοι και να εφαρμοστούν ώστε να απαγορεύονται οι εξαναγκαστικοί γάμοι οι οποίοι παγιδεύουν έναν άντρα ή μία γυναίκα με έναν σύζυγο που έχει διαφορετικούς στόχους, αξίες και θρησκευτικά πιστεύω.
ΤΡΙΤΗ 21. Οι Χριστιανοί σύζυγοι να αγαπούν τις γυναίκες τους όπως ο Χριστός αγαπάει την Εκκλησία και οι άντρες να επιλέγουν αυτές πάνω από όλους τους άλλους, να εγκαταλείψουν τον πατέρα και τη μητέρα τους και να προσκολληθούν στη σύζυγό τους (Εφεσίους 5:31).
ΤΕΤΑΡΤΗ 22. Οι Χριστιανοί άντρες να γίνουν υπόδειγμα του ηγετικού ρόλου τους (Α Κορινθίου 11:3, Εφεσίους 5:23) σύμφωνα με τη σχέση του Πατέρα Θεού ως η κεφαλή του Χριστού και του Χριστού ως η κεφαλή της εκκλησίας. Στο κατά Ιωάννη 5:18-24 φανερώνεται πώς ο Χριστός είναι ίσος με τον Πατέρα και πώς η ηγεσία του Πατέρα τιμά τον Χριστό.
ΠΕΜΠΤΗ 23. Οι Χριστιανές γυναίκες να υποτάσσονται στους συζύγους τους, όχι ως καθήκον αλλά ως μια ευχάριστη ανταπόκριση  και μια ανταπόκριση εμπιστοσύνης καθώς οι σύζυγοί τους τις αγαπούν, τις τιμούν, τις σέβονται και τις περιθάλπουν.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24. Οι πατέρες να μην πουλούν τις κόρες τους για να καλύψουν τα οικογενειακά χρέη ή τα έξοδα. Προσεύχεστε να καταλάβουν ότι οι κόρες τους θα πρέπει να προστατεύονται και να διαφυλάσσονται.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25. Οι Χριστιανοί άντρες να συναντώνται για προσευχή και για να οικοδομεί ο ένας τον άλλον στη Χριστιανική τους ζωή και στις σχέσεις τους. «Αν ο ένας πέσει, θα τον σηκώσει ο άλλος. Αλίμονο όμως σ’ εκείνον που είναι μόνος του· αν πέσει, δεν υπάρχει άλλος να τον σηκώσει.» (Εκκλησιαστής 4:10).
ΚΥΡΙΑΚΗ 26. Οι άντρες να καταλάβουν τους φυσικούς κινδύνους εάν έχουν πολλές γυναίκες ή εξωσυζυγικές σχέσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες, σε AIDS, και κάποιες φορές σε θάνατο των αντρών και στις  εν αγνοία συζύγους τους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 27. Οι ποιμένες και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες να προστατεύουν και να υποστηρίζουν  ένθερμα τις γυναίκες που κακοποιούνται λεκτικά ή σωματικά από τους συζύγους τους, τους πατέρες τους ή άλλους άντρες.
ΤΡΙΤΗ 28. Νόμοι να περάσουν και να εφαρμοστούν οι οποίοι θα κρατούν υπόλογους τους άντρες για τα παιδιά που κάνουν με τις συζύγους τους, τις φιλενάδες τους ή με άλλες γυναίκες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 29. Για τις γυναίκες που είναι εξαναγκασμένες να ζουν με συζύγους οι οποίοι επιλέγουν να έχουν περισσότερες από μία γυναίκες και οικογένειες.
ΠΕΜΠΤΗ 30.  Οι ποιμένες και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες να επιθυμούν να μιλήσουν ενάντια στην απιστία και την κακοποίηση από μέλη των εκκλησιών και να ενθαρρύνουν εκείνες που έχουν κακοποιηθεί να πλησιάσουν την ηγεσία για βοήθεια και για ασφάλεια. Προσεύχεστε να μείνουν σταθεροί με τους θύτες και να βεβαιώνουν ότι σταματά η βία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31. Οι ηγέτες να αναγνωρίσουν ότι η πορνογραφία καταστρέφει οικογένειες και οδηγούν τα αγόρια και τους άντρες να θεωρούν τα κορίτσια και τις γυναίκες ως κάτι που μπορεί να κακοποιηθεί. Εκείνοι που είναι εθισμένοι στην πορνογραφία έχουν δυσκολία στις υγιείς σχέσεις  και συχνά χάνουν τον έλεγχο των σκέψεών και των πράξεών τους.

TWR HELLAS ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

  www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου