Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – TWR Γυναίκες Ελπίδας

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ

Οι γυναίκες στις χώρες της Βορειοανατολικής Ασίας, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Βόρεια Κορέα και τη Νότια Κορέα, ζουν πάρα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Η παγκόσμια κίνηση προσευχής του TWR Γυναίκες Ελπίδας και η ευαγγελιστική εκστρατεία των μίντια καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες τους.
Οι γυναίκες στην Κίνα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις, πολλές από τις οποίες πηγάζουν από τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης ότι οι γυναίκες έχουν μικρότερη αξία από τους άντρες. Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα στην οποία ο αριθμός των αυτοκτονιών μεταξύ των γυναικών ξεπερνά κατά πολύ αυτόν των ανδρών.
Η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα από το 1979-2015 είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατομμύρια εξαναγκαστικές εκτρώσεις που άφησαν τεράστιες πληγές. Δυστυχώς, πολλές οικογένειες επέμειναν  οι νεαρές έγκυες γυναίκες να κάνουν έκτρωση ώστε να διασφαλιστεί η γέννα των πολύτιμων υιων. Η πολιτική των δύο παιδιών η οποία ξεκίνησε το 2015 έχει συντελέσει στην αύξηση των γεννήσεων. Σήμερα, ωστόσο, επειδή εκατομμύρια θηλυκά βρέφη δεν ήρθαν ποτέ στη ζωή, η χώρα κάνει προσπάθειες να ξεπεράσει τις προκλήσεις που προήλθαν από μια αναντιστοιχία μεταξύ του χαμηλότερου αριθμού γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας και των περίπου 33 εκατομμυρίων αντρών που δεν μπορούν να βρουν νύφες.
Στη Βόρεια Κορέα, οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν ελάχιστη τροφή, νερό και καλές συνθήκες υγιεινής. Περίπου 18 εκατομμύρια, ή το 70% του πληθυσμού, υποφέρουν από υποσιτισμό και αγωνίζονται με άλυτα ζητήματα υγείας. Κάποιες γυναίκες σε απόγνωση ρισκάρουν τα πάντα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη χώρα και πολύ συχνά εξαναγκάζονται να εργαστούν σε οίκους ανοχής ή να γίνουν «νύφες» αντρών στην Κίνα. Εάν συλληφθούν από τις αρχές στην Κίνα, πολλές στέλνονται πίσω στη Βόρεια Κορέα, όπου αντιμετωπίζουν βασανιστήρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εκτελούνται.
Η Νότια Κορέα φιλοξενεί πλέον περισσότερους από 30.000 ανθρώπους από τη Βόρεια Κορέα, 16.000 γυναίκες που έχουν ταξιδέψει μέσω της Κίνας, του Βιετνάμ και της Μογγολίας ώστε να αποκτήσουν  ελευθερία. Η Κορεάτικη ομάδα TWR Γυναίκες Ελπίδας  επιθυμεί να τις βοηθήσει να οδηγηθούν στον Κύριο Ιησού Χριστό.
Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΠΕΜΠΤΗ 1. Για τους Χριστιανούς στη Βορειοανατολική Ασία ώστε να ζουν με τρόπο που θα τιμούν τον Θεό, καλλιεργώντας μια εξωτερική εμφάνιση η οποία αντανακλά τις αξίες που διδάσκονται στο Λόγο του Θεού. «Ντυθείτε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και μην αφήνετε τον αμαρτωλό εαυτό σας να σας παρασύρει στην ικανοποίηση των επιθυμιών σας.» Ρωμ.13:14

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2. Για τις Χριστιανές γυναίκες σε όλον τον κόσμο που σήμερα προσεύχονται όλες μαζί, καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής Γυναικών, σε 170 χώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3. Για τις συζύγους ώστε να συνεχίσουν να στέκονται σταθερές στην αλήθεια του Θεού παρά τις θλίψεις που περνούν εξαιτίας της πίστης τους ή αντιμετωπίζουν εναντίωση και έχθρα από τους άπιστους συζύγους τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4. Για την οδηγία του Θεού και τη σωματική δύναμη της ομάδας παραγωγής του Μανδαρίνου προγράμματος. Προσεύχεστε ώστε οι ακροατές να ανταποκριθούν στην προσφορά της σωτηρίας του Χριστού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5. Για τις γυναίκες που ανήκουν σε 36 ομάδες προσευχής στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη και στη Ταιβάν, οι οποίες διαβάζουν την Κινέζικη μετάφραση των αιτημάτων προσευχής και στη συνέχεια προσεύχονται στη μητρική τους γλώσσα και διαλέκτους.

ΤΡΙΤΗ 6. Για την προστασία του Θεού στις Κινέζες που βρίσκονται στη διακονία καθώς μοιράζονται τις αλήθειες του Θεού. Προσεύχεστε ώστε ο Θεός να τις ευλογεί με υγεία, με χαρούμενη καρδιά και με αρκετές προμήθειες και ότι θα έχουν την φροντίδα και τον σεβασμό των μελών στις εκκλησίες τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7. Για τις γυναίκες στην Κίνα που εξαναγκάζονται να κάνουν εγχειρίσεις για να μην μπορούν να γεννήσουν. Προσεύχεστε επίσης για τις γυναίκες που έχουν υποστεί βαριά πρόστιμα, σωματική βία, ή φυλάκιση επειδή δεν έκαναν έκτρωση.

ΠΕΜΠΤΗ 8. Για τη μεγάλη πίεση που υπάρχει στις οικογένειες στην Κίνα, όπου οι περισσότεροι ενήλικες δεν έχουν αδέλφια, θείους ή θείες. Συχνά, τα ζευγάρια πρέπει να φροντίζουν τέσσερις ηλικιωμένους γονείς. Πολλά νεαρά ζευγάρια επιλέγουν να μην έχουν καθόλου παιδιά για οικονομικούς λόγους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9. Ας προσευχόμαστε ώστε πιο πολλά κορίτσια στην Κίνα να έχουν την δυνατότητα για σπουδές. Πολλοί γονείς πιστεύουν ακόμη ότι η μόρφωση των κοριτσιών είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες να μην μπορούν να έχουν καλές δουλειές εξαιτίας της έλλειψης δεξιοτήτων και γνώσης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10. Για τη μειονότητα των γυναικών στην Κίνα ώστε να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα ραδιοφωνικά προγράμματα στη μητρική τους γλώσσα και με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11. Για τις γυναίκες στην Κίνα που συλλογίζονται την αυτοκτονία. Ο αριθμός των αυτοκτονιών ανάμεσα σε γυναίκες είναι ο υψηλότερος στον κόσμο (περίπου 590 την ημέρα). Προσεύχεστε ώστε μέσω των ραδιοφωνικών προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας», οι γυναίκες θα ακούσουν το μήνυμα της ελπίδας του Χριστού και να αρχίσουν να καταλαβαίνουν την αξία που έχουν για τον Θεό, τον Δημιουργό τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12. Για την παρέμβαση του Θεού και την προστασία Του για τις γυναίκες στην Κίνα οι οποίες αντιμετωπίζουν τον βιασμό, την απαγωγή και τη δουλεία. Εξαιτίας της έλλειψης γυναικών, πολλά ξένα κορίτσια καθώς και κορίτσια από την επαρχία πωλούνται ως «νύφες» παρά τη θέλησή τους και πολλές φορές τις μοιράζονται τα αδέλφια τους.

ΤΡΙΤΗ 13. Για τους Κινέζους και τους Κορεάτες γονείς ώστε να εκτιμούν τη ζωή των κοριτσιών, συνειδητοποιώντας ότι είναι δώρο από τον Θεό. Η έκτρωση χρησιμοποιείται ως μέθοδος αντισύλληψης με ελάχιστο σεβασμό για τη ζωή που καταστρέφεται. Πολλές νεαρές ανύπαντρες γυναίκες έχουν κάνει αρκετές εκτρώσεις και δεν ακούν για τους κινδύνους που υπάρχουν για την  υγεία τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14. Η Κίνα να σταματήσει την απέλαση των Χριστιανών της Νότιας Κορέας οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν εκείνους που διαφεύγουν εξαιτίας της πείνας στη Βόρεια Κορέα.

ΠΕΜΠΤΗ 15. Για τις ανύπαντρες γυναίκες που υπηρετούν τον Κύριο και έχουν ανάγκη την παρηγοριά και την ενθάρρυνση όταν αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και μάχες χωρίς την υποστήριξη συζύγων ή οικογενειών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16. Για τις Χριστιανές μητέρες ώστε να γίνουν καλά παραδείγματα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Προσεύχεστε ώστε να αγαπούν τον Λόγο του Θεού, καθώς και τις ευκαιρίες λατρείας και μάθησης στην εκκλησία, να έχουν την επιθυμία να υπηρετούν τον Θεό και άλλους, και να περπατούν στο δρόμο του Θεού. «εγώ όμως ήρθα για να έχουν τα πρόβατά μου ζωή, και μάλιστα ζωή περίσσια» Ιωαν.10:10α.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17. Για την Κορεάτικη ομάδα παραγωγής προγραμμάτων και την ομάδα που μεταφράζει, συνολικά 30 εθελοντές, οι οποίοι δίνουν ελπίδα και ενθάρρυνση στις γυναίκες της Βόρειας Κορέας. Δεν λαμβάνουν καμία ανταπόκριση από την απομονωμένη αυτή χώρα, όπου οι Χριστιανές αντιμετωπίζουν απάνθρωπη κακοποίηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18. Για τους εθελοντές που διανέμουν σε ξένους στη Νότια Κορέα το ημερολόγιο προσευχής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19. Για περισσότερες ευκαιρίες να παρουσιαστεί η διακονία TWR Γυναίκες Ελπίδας σε ποιμένες και σε εκκλησιαστικές ομάδες στη Νότια Κορέα και όχι μόνο.

ΤΡΙΤΗ 20. Για τις Κορεάτισες που ζουν σε διάφορες χώρες ώστε να δημιουργήσουν ομάδες προσευχής οι οποίες θα υποστηρίζουν τις προσπάθειες να προσεγγίζονται περισσότερες γυναίκες μέσω των Κορεάτικων προγραμμάτων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21. Ο Θεός να δίνει στην υπόγεια εκκλησία στη Βόρεια Κορέα, δύναμη, επιμονή, και ανανεωμένη πίστη καθημερινά ώστε 

ΠΕΜΠΤΗ 22. Για την ασφάλεια των διαφόρων διακονιών που διανέμουν ραδιοφωνικές συσκευές, Αγίες Γραφές και είδη πρώτης ανάγκης στους Βορειοκορεάτες. «Κι όταν κάνουμε το καλό, ας μην αποκάμουμε. Γιατί, αν αντέξουμε ως το τέλος, θα θερίσουμε τον καρπό στον κατάλληλο καιρό.  ΄Οσο έχουμε, λοιπόν, ακόμα την ευκαιρία, ας κάνουμε το καλό σε όλους, και κυρίως σ’ αυτούς που έχουν την ίδια πίστη μ’ εμάς» Γαλάτας 6:9-10

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23. Για κείνους που διαφεύγουν απεγνωσμένα από τη Βόρεια Κορέα και περνούν στην Κίνα, στο Βιετνάμ, και στη Μογγολία για να καταλήξουν τελικά στη Νότια Κορέα. Η Νότια Κορέα φιλοξενεί τώρα περίπου 30.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων είναι 16.000 γυναίκες. Τους λείπουν πολύ οι οικογένειές τους στη Βόρεια Κορέα και αγωνίζονται να βρουν εργασία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24. Για προστασία στους Βορειοκορεάτες που μπήκαν παράνομα στην Κίνα ώστε να ξεφύγουν από την πείνα και πολύ συχνά εξαναγκάζονται να εργάζονται σε οίκους ανοχής ή να παντρευτούν Κινέζους. Προσεύχεστε για τους Χριστιανούς της Νότιας Κορέας οι οποίοι διδάσκουν τις αλήθειες του Θεού σε Βορειοκορεάτες στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25. Για την πλειοψηφία των Βορειοκορεατών, που λιμοκτονούν και έχουν ελάχιστη ελευθερία. Προσεύχεστε ώστε ο Θεός να σώσει τα παιδιά Του από τις απάνθρωπες αυτές συνθήκες. «Ο Κύριος συνέχισε: «Είδα τη δυστυχία του λαού μου στην Αίγυπτο, και άκουσα την κραυγή τους εξαιτίας των καταπιεστών τους. Ξέρω τα βάσανά τους.» Έξοδος 3:7

ΔΕΥΤΕΡΑ 26. Για τους Χριστιανούς στη Βορειοανατολική Ασία ώστε να υπερνικήσουν τους πειρασμούς, να ζουν με καθαρότητα, και να διακηρύττουν το ευαγγέλιο. «Εσείς είστε το φως για τον κόσμο· ΄Ετσι να λάμψει και το δικό σας φως μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξολογήσουν τον ουράνιο Πατέρα σας» Ματθ. 5:14,16

ΤΡΙΤΗ 27. Για τους ηγέτες των χωρών της Βορειοανατολικής Ασίας καθώς προετοιμάζονται για πιθανές διαμάχες στην περιοχή. Η Κίνα ήδη χτίζει ένα δίκτυο προσφυγικών καταυλισμών στα σύνορά της με τη Βόρεια Κορέα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28. Για την προστασία ενάντια στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις των γυναικών στο χώρο εργασίας τους. Προσεύχεστε ώστε οι Χριστιανοί άντρες να στέκονται σταθεροί στην πίστη τους και να έχουν το θάρρος να υποστηρίζουν τις γυναίκες που κακοποιούνται.

ΠΕΜΠΤΗ 29. Για τις νεαρές γυναίκες και τις έφηβες στην Καμπότζη, στο Λάος, στο Μυανμάρ, και στο Βιετνάμ που κινδυνεύουν να πωληθούν σε Κινέζους ως «σύζυγοι» επειδή υπάρχουν πολύ λίγες γυναίκες διαθέσιμες στις αγροτικές περιοχές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30. Για όσους δεν έχουν ακούσει ακόμη το μήνυμα της χάρης του Θεού. Μέσω της προσευχής, διεκδικούμε για τον Θεό τις γυναίκες, τους άντρες, και τα παιδιά από κάθε έθνος, φυλή, λαό και γλώσσα οι οποίοι θα γονατίσουν μπροστά στον Θεό και θα τον αναγνωρίσουν ως Κύριο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31. Για τις Κινέζες και τις Κορεάτισες στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στη Ταιβάν, στη Βόρεια και στη Νότια Κορέα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Ας ζητήσουμε να οδηγηθούν σε προσευχή η μία για την άλλη καθώς και να βοηθούν γυναίκες που υποφέρουν και έχουν ανάγκη να βιώσουν την αγάπη του Θεού.
TWR HELLAS ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
   www.sxedioAnna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου