Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – TWR Γυναίκες Ελπίδας

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
(Καμπότζη, Ινδονησία, Λάος, Μυανμάρ, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ)

Υπάρχει  ομορφιά  στις πλούσιες φυσικές πηγές της Νοτιοανατολικής Ασίας και στις διαφορετικές ομάδες των λαών. Δυστυχώς, πολλές περιοχές δε διαθέτουν σωστή ιατρική φροντίδα, καθαρό νερό ή ευκαιρίες των κοριτσιών για μάθηση, ένα γεγονός το οποίο συνεχίζει τον κύκλο της φτώχειας και της κακοποίησης των γυναικών. Γίνονται προσπάθειες για την ενημέρωση της αξίας των γυναικών. Ωστόσο, οι κοινωνικές πρακτικές όπως οι παιδικοί γάμοι και το επικερδές σωματεμπόριο καθιστούν πολύ δύσκολο τον τερματισμό αυτών των φρικτών πράξεων. Πολλές γυναίκες και μικρά κορίτσια πιστεύουν ότι δεν τους αξίζει ο σεβασμός και συνεπώς παίρνουν αποφάσεις οι οποίες οδηγούν σε κατεστραμμένες ζωές.
Η σωστή διατροφή, οι ασφαλείς πρακτικές, ή η υγιής ιατρική περίθαλψη δεν αποτελούν κοινή λογική σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές. Συχνά, οι γυναίκες δεν έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να φροντίσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Πληροφορίες σχετικά με την αιτία της εγκυμοσύνης, την ανάπτυξη των βρεφών, τα συμπτώματα του διαβήτη ή τη θεραπεία για τον καρκίνο, δεν υπάρχουν διαθέσιμες σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Οι παιδικοί γάμοι είναι μια πρακτική πολύ συνηθισμένη σε αγροτικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας όπου υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες εργασίας και τα κορίτσια καθώς και η μόρφωση έχουν υποτιμηθεί. Ο παιδικός γάμος πολύ συχνά οδηγεί σε πρόωρη και επικίνδυνη εγκυμοσύνη, σε οικογένειες με πολλά περισσότερα παιδιά απ’ όσα μπορούν να φροντίσουν και σε έναν κύκλο ακραίας φτώχειας.
Η σωματεμπορία καταστρέφει ζωές στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι οίκοι ανοχής είναι γεμάτοι με κορίτσια τα οποία πουλήθηκαν από τη μητέρα τους για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, από έφηβες οι οποίες αποδέχτηκαν κάποια προσφορά εργασίας ώστε να ξεφύγουν από τη ζωή του χωριού, από νεαρές γυναίκες οι οποίες πουλήθηκαν από τον φίλο τους, και από άλλες τις οποίες απήγαγαν. Κάποια από τα θύματα μεταφέρονται ακόμη και σε άλλες χώρες, όπως στην Κίνα ή στην Καμπότζη.
Τα προγράμματα του TWR Γυναίκες Ελπίδας, οι ομάδες προσευχής, η εκπαίδευση δεξιοτήτων και τα σεμινάρια για την υγεία δίνουν πολύτιμες πληροφορίες στις γυναίκες οι οποίες έχουν ελάχιστους πόρους για μάθηση και τη βελτίωση της ζωής τους. Τους δίνεται κάποια ελπίδα και η ευκαιρία να μάθουν για την αγάπη του Θεού. Οι γυναίκες και τα κορίτσια στη Νοτιοανατολική Ασία μαθαίνουν ότι αξίζουν τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη.
Παρακαλούμε προσεύχεστε …

ΠΕΜΠΤΗ 1. Για κάθε γυναίκα και κάθε κορίτσι από την Νοτιοανατολική Ασία που βρίσκεται στην Ελλάδα, ώστε να μάθει ότι ο Θεός την αγαπά και ενδιαφέρεται ειλικρινά για κείνη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2. Για όσους εργάζονται στο TWR Γυναίκες Ελπίδας στη Νοτιοανατολική Ασία, οι οποίοι γράφουν, τηλεφωνούν, στέλνουν μηνύματα και επισκέπτονται τους ακροατές δίνοντας τους ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί αναφέρουν ότι συγκινούνται αρκετά επειδή κάποιος ενδιαφέρεται  να τους ακούσει.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3. Για περισσότερες ραδιοφωνικές συσκευές στους ακροατές των χωρών όπως την Καμπότζη, την Ινδονησία, το Μυανμάρ και το Βιετνάμ, όπου παρέχεται διδασκαλία για Χριστιανούς και η ευκαιρία σε εκατομμύρια να ακούσουν το ευαγγέλιο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4. Ο Θεός να προμηθεύσει κάποιον συντονιστή της διακονίας που θα οδηγεί και θα ενθαρρύνει τις γυναίκες παρέχοντας το ραδιοφωνικό πρόγραμμα σε 28 γλώσσες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5. Να γίνουν πιο πολλά ώστε να μπει ένα τέλος στους παιδικούς γάμους με την ενημέρωση και τη μόρφωση των γονιών και των ηγετών σχετικά με την καταστροφή της πρακτικής αυτής σε ζωές, σε κοινότητες αλλά και το γεγονός ότι συνεχίζει τον κύκλο της φτώχειας.

ΤΡΙΤΗ 6. Για την οδηγία και τη σοφία του Θεού στις ραδιοφωνικές ομάδες της Ιάβας και της Ινδονησίας, καθώς μεταδίδουν τα καλά νέα σε γυναίκες χωρίς ελπίδα. Προσεύχεστε επίσης για την ομάδα που φροντίζει για τους ακροατές, ώστε ο Θεός να τους οδηγήσει καθώς προσφέρουν συμβουλές μέσω γραμμάτων, τηλεφώνου, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επισκέψεων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7.  Για την προστασία του Θεού στους ανθρώπους και στον εξοπλισμό σε 47 Ινδονησιακούς και 21 ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ιάβα που μεταδίδουν τα προγράμματα των γυναικών. Δοξάζουμε τον Θεό για τη διανομή ραδιοφωνικών συσκευών σε απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ακούσουν τον Λόγο του Θεού και να μάθουν την αλήθεια για τον Ιησού Χριστό. Πολλοί ακροατές δεν ξέρουν να διαβάζουν.

ΠΕΜΠΤΗ 8. Για τις γυναίκες στην Ινδονησία οι οποίες γνωρίζουν ελάχιστα σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους (καρκίνο, διαβήτη, υπέρταση, κακή διατροφή) έτσι να βρουν απαντήσεις και βοήθεια μέσω των ραδιοφωνικών προγραμμάτων και των σεμιναρίων υγείας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9. Για τους άντρες που ακούν τα προγράμματα, που προσεύχονται για τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο, εκπαιδεύουν άλλους άντρες σχετικά με τις ανάγκες των γυναικών και το πώς να έχουν υγιείς οικογένειες και χαρούμενες σχέσεις. Δοξάζουμε τον Θεό για τους ποιμένες που ακούν τα προγράμματα ώστε να κατανοούν καλύτερα τις γυναίκες στις εκκλησίες τους και στις κοινότητές τους!

ΣΑΒΒΑΤΟ 10.  Για σοφία στην ομάδα TWR Γυναίκες Ελπίδας στο Μυανμάρ. Προσεύχεστε ώστε το ραδιοφωνικό πρόγραμμα να συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στις συσκευές πολυμέσων παρά το ότι δεν μεταδίδεται πλέον στον αέρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11. Για την προστασία και την υγεία του προσωπικού TWR στο Μυανμάρ αλλά και για τους ακροατές οι οποίοι έχουν σοβαρές ιατρικές ανάγκες και ελάχιστες παροχές και μέσα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12. Για τις Χριστιανές γυναίκες που ζουν με συζύγους ή με γονείς οι οποίοι δεν είναι ακόλουθοι του Χριστού. Ας ζητήσουμε ο Θεός να τις ενδυναμώνει στην πίστη τους και να έχουν ένα πράο πνεύμα αγάπης προς εκείνους που είναι κακοί και βίαιοι προς αυτές.

ΤΡΙΤΗ 13. Για την ομάδα TWR Γυναίκες Ελπίδας από τις Φιλιππίνες καθώς αγγίζουν γυναίκες μέσω του ραδιοφώνου, των ομάδων προσευχής, και της διακονίας φυλακών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14. Για τους ακροατές να καταλάβουν την ανάγκη τους για τη συγχώρηση του Θεού και την ελπίδα που προσφέρει μέσω της σχέσης μαζί Του όταν δεχτούν τον Ιησού Χριστό ως προσωπικό τους Σωτήρα. «Ο Θεός όμως ξεπερνώντας αυτά τα όρια έδειξε την αγάπη του για μας, γιατί ενώ εμείς ζούσαμε ακόμα στην αμαρτία, ο Χριστός έδωσε τη ζωή του για μας.» Ρωμ.5:8

ΠΕΜΠΤΗ 15. Για σοφία στο προσωπικό του TWR Γυναίκες Ελπίδας στις Φιλιππίνες καθώς απαντούν εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνουν κάθε μήνα από νεαρά άτομα τα οποία έχουν δυσκολίες με σχέσεις και με ηθικές αποφάσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16. Για την υπεύθυνη της διακονίας γυναικών του TWR στην Καμπότζη, τη Navy So. Δοξάζουμε τον Θεό για τις 100 ομάδες προσευχής στην Καμπότζη, οι οποίες λαμβάνουν 2.800  ημερολόγια προσευχής κάθε μήνα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17. Για τις μητέρες στην Καμπότζη  οι οποίες αγωνίζονται για να παρέχουν αρκετή τροφή στα παιδιά τους. Προσεύχεστε ώστε οι τοπικές εκκλησίες να τις βοηθούν  να  αποκτήσουν  δεξιότητες για να μπορούν να  καλλιεργούν ή να φτιάχνουν  αντικείμενα για πώληση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18. Για την ομάδα TWR της Καμπότζη ώστε να συνεχίσουν να επισκέπτονται και να παρέχουν εκπαίδευση για την υγεία και τις σχέσεις, σε χωριά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, ο τζόγος, ο αλκοολισμός, το διαζύγιο και η φροντίδα μεγάλων οικογενειών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19. Για τις γυναίκες που συνεργάζονται με εκκλησίες οι οποίες προσεγγίζουν ντόπιους εργάτες στη Σιγκαπούρη, αναζητώντας ευκαιρίες για τη διανομή των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» ώστε να ενθαρρύνουν και να τους διδάσκουν στη γλώσσα τους. Προσεύχεστε επίσης για σοφία καθώς διακονούνται οι γυναίκες στη Σιγκαπούρη.

ΤΡΙΤΗ 20. Για τις αναρίθμητες γυναίκες και τα παιδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι οποίοι ζουν σε ακραία φτώχεια, εργάζονται πολύ σκληρά και αντιμετωπίζουν απάνθρωπη κακοποίηση κατά την προσπάθειά τους να φροντίσουν τις οικογένειές τους. Κάποιες πωλούνται ως σκλάβες του σεξ. Προσεύχεστε για διακονίες που τις  παρέχουν καταφύγια και επαγγελματική κατάρτιση. «Θεέ μου, μ’ ελευθέρωσες απ’ του κακού την εξουσία, απ’ τη λαβή του αμαρτωλού και του καταπιεστή.» (Ψαλμός 71:4)

ΤΕΤΑΡΤΗ 21. Για τις ομάδες TWR Γυναίκες Ελπίδας στην Ταϊλάνδη καθώς προσεγγίζουν γυναίκες σε όλη τη χώρα, ακόμη και κείνες που ζουν σε καταφύγια αλλά και σε φυλακές.

ΠΕΜΠΤΗ 22. Για τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε να προβάλλονται τα προγράμματα σε περισσότερους σταθμούς στη Νότια Ταϊλάνδη, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Δοξάζουμε τον Κύριο για τους ακροατές στην Ταϊλάνδη και στο Λάος οι οποίοι ακούν το πρόγραμμα σε 38 τοπικούς σταθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΥΕΗ 23. Για τους πάνω από 5.000 προσευχόμενους στην Ταϊλάνδη και στο Λάος, οι οποίοι προσεύχονται μέσω του μηνιαίου ημερολογίου του TWR Γυναίκες Ελπίδας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24. Για τις γυναίκες στο Λάος που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με μη πιστούς συζύγους ή με ατίθασα και αντιδραστικά παιδιά. Ας προσευχόμαστε ώστε να βρουν δύναμη στον Κύριο. Επίσης για την ασφάλεια των ακροατών μας καθώς και εκείνων που τους επισκέπτονται.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25. Για την ομάδα TWR Γυναίκες Ελπίδας στο Βιετνάμ και όσους μεταφράζουν το ημερολόγιο προσευχής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26. Για ασφάλεια σε όσους ταξιδεύουν σε χωριά για να διανείμουν Γραφές και ραδιοφωνικές συσκευές. Αυτοί παραδίδουν  βασικά μαθήματα ανάγνωσης και γραφής ώστε να μπορούν περισσότεροι άνθρωποι να διαβάζουν την Αγία Γραφή.

ΤΡΙΤΗ 27. Για τις ομάδες προσευχής στο Βιετνάμ. Δοξάζουμε τον Κύριο για τις ομάδες αυτές και για όσους έχουν ομολογήσει ότι ο Θεός έχει κάνει θαυμαστά πράγματα καθώς έχουν αποκτήσει τη συνήθεια να προσεύχονται καθημερινά για άλλους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28. Να γίνουν περισσότερα ώστε να μπει ένα τέλος στη σωματεμπορία και να τιμωρούνται εκείνοι που πωλούν τα κορίτσια αλλά και κείνοι που τις αγοράζουν. Προσεύχεστε για κοριτσάκια και για έφηβες που πωλούνται ή απάγονται και εξαναγκάζονται να εξυπηρετούν άντρες στη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα και σε άλλες χώρες.

TWR HELLAS ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
   www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου