Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ TWR Γυναίκες με Ελπίδα/σχέδιο ΑΝΝΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ

Παρά τα πολλά εμπόδια και ανεξάρτητα εάν λάβουν αναγνώριση, οι γυναίκες συνήθως βρίσκουν τρόπους ώστε να κάνουν μια σημαντική διαφορά στη ζωή των οικογενειών τους, στους φίλους τους και στις κοινότητές τους.  Παρόλο που οι ιστορικές αναφορές πολύ συχνά τις παραβλέπουν, οι γυναίκες υπήρξαν πολύ δυνατές κινητήριες δυνάμεις στον χώρο της παιδείας, της ιατρικής, της πολιτικής, της Χριστιανικής διακονίας, της επιστήμης και σε πολλούς άλλους τομείς. Ο Θεός έχει δώσει στη γυναίκα την ικανότητα να εφευρίσκει τρόπους να θεραπεύει τα συντρίμμια σ’ αυτόν τον κόσμο, από το να παρηγορεί εκείνους που πεθαίνουν μέχρι να κυβερνά χώρες.
Η γιατρός Κατερίνα Χάμλιν (Dr. Catherine Hamlin) αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα. Η γιατρός Χάμλιν και ο σύζυγός της ήταν γυναικολόγοι, οι οποίοι έφυγαν από την Αυστραλία και πήγαν στην Αιθιοπία για να ιδρύσουν μια μαιευτική σχολή στο Αντίς Αμπέμπα στα τέλη της δεκαετίας του 50. Τελειοποίησαν μια χειρουργική τεχνική για να επουλώνουν τους τραυματισμούς που προκαλούνταν από τα συρίγγια που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες στη διάρκεια του τοκετού και ίδρυσαν ένα νοσοκομείο για τα συρίγγια στο Αντίς Αμπέμπα, το μοναδικό ιατρικό κέντρο την περίοδο εκείνη που ήταν αφιερωμένο στη θεραπεία της κατάστασης.
Η Κατερίνα συνέχισε την εργασία της ακόμη και μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1993. Η εργασία της έχει αλλάξει τη ζωή σε περισσότερες από 50.000 γυναίκες και τις οικογένειές τους και έχτισε μια κληρονομιά ιατρικής φροντίδας με εξειδικευμένο προσωπικό που ανέρχεται σε πάνω από 550 άτομα, ένα κέντρο αποκατάστασης, το Κολέγιο Χάμλιν για Μαίες, και 34 αγροτικά κέντρα υγείας. Η γιατρός Χάμλιν είναι σήμερα 92 χρονών.
Κληρονομιές όπως αυτές της γιατρού Χάμλιν μας θυμίζουν τους θαυμαστούς τρόπους με τους οποίους ο Θεός χρησιμοποιεί τις γυναίκες. Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που είναι στις 8 Μαρτίου, ας γιορτάσουμε και ας προσευχηθούμε όλο τον μήνα για τις αμέτρητες γυναίκες που συνεχίζουν με γενναιότητα να αλλάζουν την ιστορία και να βελτιώνουν τη ζωή πολλών. Προσεύχεστε ώστε μέλη οικογενειών και εκείνοι στην ηγεσία, να εμψυχώνουν και να ενδυναμώνουν περισσότερα κορίτσια και γυναίκες ώστε να χρησιμοποιούν με θάρρος τα ταλέντα, το νου και το πάθος που τους έχει δώσει ο Θεός.

Παρακαλούμε προσεύχεστε…
ΤΕΤΑΡΤΗ 1. Για την εκκλησία, τους κοινοτικούς ηγέτες ώστε να ενδυναμώσουν τα κορίτσια και τις γυναίκες να φτάσουν στις μεγαλύτερες δυνατότητές τους και να τολμήσουν να γίνουν, καλλιτέχνες, αθλητές, γιατροί, μητέρες, μουσικοί, νοσοκόμες, πολιτικοί, δασκάλες και σύζυγοι, οι οποίες θα  βελτιώνουν τη ζωή των άλλων και θα τιμούν τον Θεό σε κάθε τι που κάνουν.

ΠΕΜΠΤΗ 2. Για την προστασία, την καθοδήγηση και την ευλογία του Θεού στις εκατοντάδες γυναίκες από το προσωπικό και εθελοντές του «σχέδιο ΑΝΝΑ», σε όλον τον κόσμο που αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθώς προσεγγίζουν γυναίκες που έχουν ανάγκη από φιλία και την αγάπη του Θεού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. Για επιμονή στις χιλιάδες γυναίκες που συμμετέχουν στις ομάδες προσευχής του «σχέδιο ΑΝΝΑ» στην Αφρική, την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη και οι οποίες έχουν δεχτεί την κλήση του Θεού στο έργο της προσευχής. Προσεύχεστε για εκείνους που μεταφράζουν τα μηνιαία αιτήματα προσευχής σε περισσότερες από 85 γλώσσες καθώς και για κείνους που τα διανέμουν στις γυναίκες σε πάνω από 125 χώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4. Για τις γυναίκες που εργάζονται σκληρά για να μεταφράσουν τα σενάρια, να κάνουν εκφωνήσεις και να παράγουν τα προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» σε 70 γλώσσες. Προσεύχεστε ώστε να προγράμματα αυτά να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τις γυναίκες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα, να ενδυναμώνουν τις γυναίκες που αισθάνονται αδύναμες, να ανυψώνουν εκείνες που έχουν πέσει, να προκαλούν τους υγιείς, να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη, να εμπνέουν όλους τους ακροατές να περπατούν μαζί με τον Κύριο και να υπενθυμίζουν στην απομονωμένη πιστή ότι δεν είναι μόνη της.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5. Για τις γυναίκες που έχουν φύγει σε ξένες χώρες, απομακρυσμένα χωριά, πολυπληθείς πόλεις και άσχημες παραγκουπόλεις ώστε να ανοίξουν ή να εργαστούν σε κλινικές, σε σχολεία, σε εκκλησίες, σε καταφύγια και άλλα μέρη για  να καλύψουν τις ανάγκες των μαζών ή των φτωχών που είναι απομονωμένοι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6. Για τις γυναίκες που εργάζονται σε κυβερνητικά γραφεία και σε τομείς ηγεσίας στην κοινότητά τους. Προσεύχεστε ώστε να υποστηρίζουν και να εμψυχώνουν τη γυναίκα και τα παιδιά και να ενθαρρύνουν τις αρχές να συλλαμβάνουν και να δικάζουν τους κακοποιούς.

ΤΡΙΤΗ 7. Για τις γυναίκες σε οργανισμούς που με θάρρος εργάζονται με παγκόσμιους και τοπικούς ηγέτες ώστε να δώσουν ένα καλύτερο μέλλον σε θύματα δουλείας, σωματεμπορίας και άλλες μορφές βίαιης καταπίεσης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8. Για διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθώς οι άνθρωποι γιορτάζουν τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, θρησκευτικά και κοινωνικά επιτεύγματα των γυναικών στην ιστορία. Προσεύχεστε ώστε πολλές να ενθαρρυνθούν να βοηθήσουν γυναίκες και κορίτσια που επιθυμούν να κάνουν μια θετική διαφορά στο σπίτι και στην κοινότητά τους.

ΠΕΜΠΤΗ 9. Ώστε οι μαίες να εκπαιδεύονται σωστά για να φροντίζουν τις γυναίκες στη γέννα. Προσεύχεστε για τις Χριστιανές που βοηθούν οικονομικά γυναίκες που πάσχουν από συρίγγια, από πρόπτωση μήτρας και κλειτοριδεκτομή, ώστε να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10. Για τις γυναίκες που εργάζονται σε κλινικές και νοσοκομεία όπου αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με ανεπαρκείς προμήθειες και προσωπικό, όπου θα πρέπει να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των αρρώστων και των ανήμπορων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11. Για τις γυναίκες σε γραφεία όπου παρενοχλούνται, προσβάλλονται και αμείβονται ελάχιστα. Προσεύχεστε ώστε οι άντρες και οι γυναίκες υπεύθυνοι, διευθυντές και ιδιοκτήτες να δείχνουν σεβασμό προς τις γυναίκες που εργάζονται για κείνους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12. Για τις γυναίκες δασκάλες και καθηγήτριες να δείχνουν σεβασμό προς τις μαθήτριες και να δίνουν σ’ αυτές την αυτοπεποίθηση που έχουν ανάγκη για να εκπληρώσουν τα καθήκοντα που έχουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13. Για τις γυναίκες που ασχολούνται με τη μηχανική, τα μαθηματικά, την επιστημονική έρευνα και άλλα επαγγέλματα τα οποία συχνά θεωρούνται τομείς μόνο για άντρες. Προσεύχεστε ώστε να χρησιμοποιήσουν το νου που τους έχει δώσει ο Θεός  με πεποίθηση.

ΤΡΙΤΗ 14. Για τα κορίτσια ώστε να βρουν πρότυπα μεταξύ των Χριστιανών καλλιτεχνών, μουσικών και ηθοποιών που ζουν μια ηθική Χριστοκεντρική ζωή. Προσεύχεστε ώστε τα πρότυπα αυτά να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να σέβονται τον εαυτό τους μέσα από τον τρόπο που ντύνονται, που ενεργούν και συμπεριφέρονται στους άλλους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15. Για τις γυναίκες που πενθούν για τον χαμό των γονιών, συζύγων, παιδιών ή άλλων μελών, ώστε να γνωρίσουν την ειρήνη που έρχεται μόνο από τον Θεό. Προσεύχεστε ώστε ο Θεός να τους βοηθήσει στην κάθε μέρα και να δουν τι έχει γι’ αυτές στο μέλλον.

ΠΕΜΠΤΗ 16. Για τους πατέρες, συζύγους, αδελφούς και για τον καθένα, να καταλάβει ότι όλοι χάνουν και ότι οι κοινότητες δεν ευδοκιμούν όταν οι γυναίκες και τα κορίτσια δεν τους επιτρέπεται να φτάσουν στη μέγιστη δυνατότητά τους και να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα και το πάθος που τους έχει δώσει ο Θεός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν να διαβάζουν ή να γράφουν. Ζητήστε απ’ τον Κύριο να τις βοηθήσει να γνωρίσουν ότι τις αγαπά, ότι έχει έναν σκοπό για κείνες και επιθυμεί να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα και το πάθος τους για τη δική του δόξα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18. Για την προστασία του Θεού στις γυναίκες που βοηθούν εκείνες οι οποίες βιώνουν την ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι τους. Προσεύχεστε ώστε οι αρχές να συλλαμβάνουν και να τιμωρούν τους κακοποιούς που προσπαθούν να χρησιμοποιούν βίαια λόγια, ελεγκτική συμπεριφορά, ή σωματική και σεξουαλική κακοποίηση για να προκαλέσουν τις γυναίκες να ζουν με φόβο και ταπείνωση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19. Για τις γυναίκες που παρέχουν ρουχισμό, ιατρική φροντίδα, σχολικά δίδακτρα ή καταφύγια για ορφανά. Προσεύχεστε για τα κορίτσια που βοηθούν τη γιαγιά τους να φροντίσουν τα μικρότερα αδέλφια τους ή προσπαθούν να το κάνουν μόνες τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20. Για τις χήρες και τις εγκαταλελειμμένες συζύγους που εργάζονται σκληρά για τις οικογένειές τους. «Δικαιοσύνη αποδώστε στον άμοιρο, στον ορφανό· δώστε το δίκιο του φτωχού και του απόρου. Ελευθερώστε τον αδύνατο και τον φτωχό, λυτρώστε τους από την εξουσία των ανόμων». (Ψαλ.82:3-4)

ΤΡΙΤΗ 21. Για τις γυναίκες του «σχέδιο ΑΝΝΑ» που επισκέπτονται και διδάσκουν γυναίκες στις φυλακές στην Αγκόλα, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Καμπότζη, το Κονγκό, την Αιθιοπία, τη Γκάνα, την Ινδονησία, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Κένυα, τη Λιβερία, το Νεπάλ, τη Παραγουάη, την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική, την Τανζανία, τη Ταϊλάνδη και άλλες χώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22. Ώστε περισσότερες γυναίκες και κορίτσια να μιλούν με θάρρος και να κάνουν βήματα ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους. Κάποιες κοινωνίες δεν αναγνωρίζουν τη γνώμη των γυναικών και οι άντρες στις οικογένειες παίρνουν όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελέγχουν την καθημερινή ζωή των γυναικών.

ΠΕΜΠΤΗ 23. Για τις γυναίκες που εργάζονται σκληρά για να παρέχουν καθαρό νερό ώστε να προλαμβάνονται  οι αρρώστιες και ο θάνατος ανάμεσα στις οικογένειες και στις κοινότητες, ενθαρρύνοντας έτσι έναν υγιή τρόπο ζωής ο οποίος δοξάζει τον Θεό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24. Για τη σοφία και την προστασία του Θεού στις γυναίκες που με θάρρος επισκέπτονται τα προσφυγικά καταφύγια για να μιλήσουν για τον Ιησού και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ακούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια ώστε να γνωρίσουν την εν Χριστώ ταυτότητά τους και την αξία που έχουν στην οικογένειά τους, στην εκκλησία τους και στην κοινότητά τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν απορρίψει τα δεσμά της μαγείας, την λατρεία των προγόνων και άλλες ψεύτικες θρησκευτικές πρακτικές και ακολουθούν τον Χριστό. Πολλές έχουν απορριφθεί από την οικογένειά τους και συχνά κινδυνεύει η ζωή τους. Προσεύχεστε να βιώσουν τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος καθώς θυσιάζουν πολλά για τον Θεό και Σωτήρα που λατρεύουν και αγαπούν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27. Για τις γυναίκες που αισθάνονται την απόρριψη από την εκκλησία τους εξαιτίας περιορισμών σε διακονίες γυναικών. Προσεύχεστε ώστε οι γυναίκες αυτές να συνεχίσουν να είναι πιστές στην κλήση του Θεού για τη ζωή τους ακόμη και όταν δεν έχουν κάποιον τίτλο ή δεν λαβαίνουν κάποια αναγνώριση όπως οι άντρες.

ΤΡΙΤΗ 28. Για τις Χριστιανές γυναίκες που φιλοξενούν άλλους και τους δέχονται στο σπίτι τους χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Προσεύχεστε ώστε ο Θεός να καλύπτει τις ανάγκες τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29. Για όσες εργάζονται για τη διάσωση των παιδιών που χρησιμοποιούνται στην πορνεία. Προσεύχεστε ώστε τα παιδιά να βρουν καταφύγιο για θεραπεία, για ζωή και για να μάθουν για τον Θεό.  «Μίλα εσύ για χάρη του άλαλου·δίκαια κρίνε κι υπερασπίσου το δίκιο του κατατρεγμένου, του δυστυχισμένου, του φτωχού». (Παροιμίες 31:8-9)

ΠΕΜΠΤΗ 30. Για τις γυναίκες που είναι φίλες και βοηθοί σε κείνους που θέλουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους. Πολλές γυναίκες δέχονται καταπίεση από την οικογένειά τους, τους φίλους τους ή τις κοινοτικές αρχές και άλλες επιλέγουν να κάνουν έκτρωση επειδή έχουν διδαχτεί ότι τα μωρά είναι απλά μια μάζα από ιστό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31. Ώστε οι γυναίκες να βιώσουν την αληθινή χαρά που έρχεται από την λατρεία του Θεού μέσα στον πόνο και την απόγνωση. Προσεύχεστε επίσης για τις γυναίκες που βιώνουν τη θλίψη ή την κατάθλιψη και δεν μπορούν να προσευχηθούν.
TWR HELLAS ΜΑΡΤΙΟΣ 2017
   www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου