Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ – TWR Γυναίκες Ελπίδας

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΩΣΤΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Ποιο είναι το ευαγγέλιο; Το ευαγγέλιο είναι «τα καλά νέα» του Θεού ότι δηλαδή «ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας σύμφωνα με τις Γραφές, ότι τάφηκε, και ότι την τρίτη μέρα αναστήθηκε» (Α’ Κορινθίους 15:1-4). Το ευαγγέλιο δεν μιλά απλά για τον Ιησού Χριστό. Ο Ιησούς Χριστός είναι το ευαγγέλιο!

Για ποιο λόγο ήρθε ο Ιησούς στη γη να πεθάνει; Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ, την αντιπροσωπευτική κεφαλή μας, χωρίς όμως αμαρτία. Παρ’ ολ’ αυτά απέρριψε την εξουσία του Θεού και δεν υπάκουσε σε Κείνον. Στο σημείο αυτό, η αμαρτία, ο θάνατος, η θλίψη και ο χωρισμός από έναν άγιο Θεό εισήλθαν στον κόσμο – πνευματικά και σωματικά. Όλη η δημιουργία μολύνθηκε και η αμαρτωλή φύση του ανθρώπου θα μόλυνε στη συνέχεια κάθε γενεά. Τι απελπιστική κατάσταση!

Μέσα στο έλεός Του, ο Πατέρας έστειλε τον θείο Υιό Του στη γη, να γεννηθεί από παρθένα, να λάβει πάνω του την ανθρώπινη φύση όπως και η δική μας. Κατά τη διάρκεια της ζωή του, ο Ιησούς υπάκουσε τέλεια στον νόμο τον οποίο ο Αδάμ είχε παρακούσει. Στον καθορισμένο χρόνο, ο Ιησούς με τη θέλησή Του υπέφερε την οργή του Θεού για την αμαρτία πάνω στο σταυρό – όλες τις αμαρτίες που θα κάναμε, ένα χρέος το οποίο δεν μπορούσαμε να ξεπληρώσουμε. Μετά από τρεις μέρες, ο Θεός, μέσω του Αγίου Πνεύματος, ανέστησε με θριαμβευτικό τρόπο τον Ιησού!

Αυτά είναι τα καλά νέα ότι δηλαδή μέσω της θυσίας του Ιησού, εμείς, τα παιδιά του, έχουμε συμφιλιωθεί με τον Θεό, έχουν συγχωρηθεί οι αμαρτίες μας, λογαριαζόμαστε δίκαιοι μπροστά στον Θεό και έχουμε βεβαιότητα της αιώνιας ζωής. Η σωτηρία αυτή είναι από την αρχή ως το τέλος, το έργο του Κυρίου και μόνο, όχι αποτέλεσμα των δικών μας καλών έργων (Εφεσίους 2:8-9).

Ποια είναι η δική μας ανταπόκριση σε αυτά τα καλά νέα; «με το στόμα μας ομολογούμε τον Ιησού ως Κύριο, και με την καρδιά μας πιστεύουμε ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς» (Ρωμ. 10:9-10). Από ευγνωμοσύνη για μια τέτοια μεγάλη σωτηρία, λέμε με απλά λόγια στους άλλους, «Με αγάπησε και πρόσφερε τον εαυτό Του για μένα, τον αμαρτωλό.»

Παρακαλούμε προσεύχεστε μαζί μας…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1. Οι πιστές γυναίκες να καταλάβουμε ότι «Είμαστε δημιούργημα του Θεού, ο οποίος δια του Ιησού Χριστού μάς έκανε καινούριους ανθρώπους, για να μπορούμε να κάνουμε καλά έργα, που τα προετοίμασε ο Θεός, για να είναι μ’ αυτά γεμάτη η ζωή μας.» (Εφες.2:10)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2. Οι γυναίκες να καταλάβουν ότι ο Θεός, μέσα από τη δημιουργία του, μας αποκαλύπτει την αλήθεια για τον εαυτό Του και μας κρατά όλους υπόλογους. «Δηλαδή, παρ’ ό,τι είναι αόρατες και η αιώνια δύναμη του Θεού και η θεϊκή του ιδιότητα, μπορούσαν να τις δουν μέσα στη δημιουργία, από τότε που έγινε ο κόσμος. Γι’ αυτό και δεν έχουν καμιά δικαιολογία.» (Ρωμ.1:20)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3. Οι γυναίκες που έχουν σωθεί να καταλάβουν ότι η υπακοή στον Λόγο του Θεού, όσο αδύναμη και ατελείς και αν είναι, αποτελεί απόδειξη της αγάπης μας για τον Χριστό. Ο Ιησούς διακηρύττει με έμφαση, «εάν με αγαπάτε, τηρήστε τις εντολές μου» (Ιωαν.14:15)

ΔΕΥΤΕΡΑ 4. Οι ένδοξες υποσχέσεις του Θεού να ενθαρρύνουν τις Χριστιανές σε όλον τον κόσμο. Να χαίρεστε για το γεγονός ότι « δεν υπάρχει τώρα πια θέμα καταδίκης γι’ αυτούς που ανήκουν στον Ιησού Χριστό»(Ρωμ.8:1) και ότι τίποτα επάνω στη γη ούτε στον ουρανό « θα μπορέσουν ποτέ να μας χωρίσουν από την αγάπη του Θεού για μας, όπως αυτή φανερώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας.» (Ρωμ.8:39).

ΤΡΙΤΗ 5. Οι γυναίκες να γνωρίσουν την αλήθεια: « ότι δηλαδή ο Χριστός πέθανε, σύμφωνα με τις Γραφές, για τις αμαρτίες μας·ότι ενταφιάστηκε και ότι, σύμφωνα με τις Γραφές αναστήθηκε την τρίτη ημέρα» (Α’Κορ.15:1-4)

ΤΕΤΑΡΤΗ 6. Οι πιστές γυναίκες να έχουν την πεποίθηση ότι « ο Θεός που άρχισε αυτό το αγαθό έργο σ’ εσάς, θα το ολοκληρώσει ως την ημέρα του ερχομού του Ιησού Χριστού.» (Φιλ.1:6)

ΠΕΜΠΤΗ 7. Οι γυναίκες να καταλάβουν ότι ένας άγιος Θεός μισεί την αμαρτία και ότι κάθε αμαρτία είναι εναντίον του Θεού. « Σ’ εσένα, σ’ εσένα προπαντός αμάρτησα, κι ό,τι κακό ενώπιόν σου, το έκανα·» (Ψαλμ.51:4)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8. Οι Χριστιανές μητέρες να μάθουν τον Λόγο του Θεού ώστε να μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους τις εντολές Του, «μιλάτε γι’ αυτά όταν κάθεστε στο σπίτι σας ή όταν βαδίζετε στο δρόμο, όταν ξαπλώνετε για ύπνο κι όταν σηκώνεστε.»(Δευτ.11:19)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9. Οι γυναίκες να γνωρίσουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος σωτηρίας παρά μόνο διαμέσου του Ιησού Χριστού: «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή· κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα.» (Ιωαν.14:6)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10. Τα ραδιοφωνικά προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας», να καθοδηγούν τις γυναίκες ώστε να βρουν ελπίδα και θεραπεία στον Ιησού Χριστό, τον οποίο έχρισε ο Θεός για να κάνει τα εξής:«ν’ αναγγείλω το χαρμόσυνο μήνυμα στους φτωχούς να θεραπεύσω τους συντριμμένους ψυχικά. Στους αιχμαλώτους να κηρύξω απελευθέρωση και στους τυφλούς ότι θα βρουν το φως τους, να φέρω λευτεριά στους τσακισμένους, να αναγγείλω του καιρού τον ερχομό που ο Κύριος θα φέρει τη σωτηρία στο λαό του.» (Λουκ.4:18-19)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11. Οι Χριστιανές: « να αγαπάς τον Κύριο το Θεό σου μ’ όλη την καρδιά σου, μ’ όλη την ψυχή σου, μ’ όλο το νου σου και μ’ όλη τη δύναμή σου. Αυτή είναι η πρώτη εντολή. Δεύτερη όμοια είναι αυτή: Να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει άλλη εντολή μεγαλύτερη απ’ αυτές». (Μαρκ.12:30-31)

ΤΡΙΤΗ 12. Να ζητήσουμε για τις μη πιστές γυναίκες, « να τους δώσει κάποτε ο Θεός μετάνοια να καταλάβουν την αλήθεια και να συνέλθουν ξεφεύγοντας από την παγίδα του διαβόλου, που τους είχε αιχμαλωτίσει για να κάνουν το θέλημά του.» (Β. Τιμ.2:25-26)

ΤΕΤΑΡΤΗ 13. Οι Χριστιανές γυναίκες να αφήσουν το δικό τους φως να « λάμψει μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξολογήσουν τον ουράνιο Πατέρα σας». (Ματθ.5:16)

ΠΕΜΠΤΗ 14. Τα ραδιοφωνικά προγράμματα «γυναίκες Ελπίδας» να ενθαρρύνουν τους Χριστιανούς, να οδηγούν τους μη πιστούς στον Χριστό και να διακηρύττουν με πιστότητα το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού στα έθνη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15. Οι γυναίκες να διακηρύττουν,  «Και σε ποιον να πάμε, Κύριε; Εσύ κατέχεις τα λόγια που οδηγούν στην αιώνια ζωή. Κι εμείς έχουμε πιστέψει κι έχουμε καταλάβει πως εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του αληθινού Θεού». (Ιωαν.6:68-69).

ΣΑΒΒΑΤΟ 16. Η ομορφιά κάθε πιστής συζύγου να είναι « η καθαρότητα της καρδιάς, η πραότητα και η ηρεμία, που χορηγεί το Πνεύμα. Αυτά δεν φθείρονται κι έχουν μεγάλη αξία ενώπιον του Θεού.» (Α’ Πέτρ.3:4)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17. Ο Θεός Πατέρας μας να γκρεμίσει τα πνευματικά οχυρά που τυφλώνουν τις μη πιστές γυναίκες και τις κρατάει « ώστε να μην μπορούν να δουν το φως του ευαγγελίου, που αποκαλύπτει τη δόξα του Χριστού, ο οποίος είναι εικόνα του Θεού.» (Β’ Κορ.4:4)

ΔΕΥΤΕΡΑ 18. Οι ομάδες TWR Γυναίκες Ελπίδας σε όλον τον κόσμο να καλύπτονται με τη χάρη του Θεού και Εκείνος να στεριώνει το έργο των χεριών τους (Ψαλ.90:17)

ΤΡΙΤΗ 19. Όσοι έχουν δεχτεί τον Ιησού Χριστό,  « Να ζείτε λοιπόν ενωμένοι μαζί του. Να είστε ριζωμένοι σ’ αυτόν και να οικοδομείτε τη ζωή σας πάνω του. Να γίνεστε όλο και πιο σταθεροί στην πίστη σας, όπως τη διδαχτήκατε, και να προοδεύετε σ’ αυτήν ευχαριστώντας το Θεό.» (Κολ.2:6-7)

ΤΕΤΑΡΤΗ 20. Οι Χριστιανές γυναίκες να έχουν την επιθυμία να μοιράζονται το εξής: «Δεν ντρέπομαι που υπηρετώ το ευαγγέλιο του Χριστού, γιατί αυτό είναι η δύναμη του Θεού, που σώζει καθέναν που πιστεύει, πρώτα τον Ιουδαίο και ύστερα τον ειδωλολάτρη.» (Ρωμ.1:16)

ΠΕΜΠΤΗ 21. Ο Κύριος να ανοίξει τα μάτια των μη πιστών γυναικών « ώστε να επιστρέψουν από το σκοτάδι στο φως κι από την εξουσία του σατανά στο Θεό. Γιατί, αν πιστέψουν σ’ εμένα θα λάβουν τη συγχώρηση των αμαρτιών τους και μια θέση ανάμεσα σ’ εκείνους που ανήκουν στο Θεό”.» (Πράξ.26:18)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22. Οι Χριστιανοί να διακηρύττουν ότι «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια.» (Ιωαν.3:16)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23. Οι γυναίκες να ακούσουν και να ανταποκριθούν στα γεμάτα συμπόνια λόγια του Ιησού: «Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι κοπιάζετε κι είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω.» (Ματθ.11:28)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24. Οι γυναίκες που ακούν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «γυναίκες Ελπίδας», επισκέπτονται κάποιο από τα σπίτια της Άννας ή συμμετέχουν σε μια ομάδα προσευχής, να ακούσουν και να δεχτούν το εξής: « και δεχτείτε με ταπεινοφροσύνη το λόγο που φύτεψε μέσα σας ο Θεός και που μπορεί να σώσει τις ψυχές σας.» (Ιάκ.1:21)

ΔΕΥΤΕΡΑ 25. Οι Χριστιανές γυναίκες να διακηρύξουν ότι ο Ιησούς είναι η εκπλήρωση εκείνου που είπε ο Θεός στον προφήτη Ησαΐα: «Η παρθένος θα μείνει έγκυος και θα γεννήσει γιο, και θα του δώσεις το όνομα Εμμανουήλ, που σημαίνει, ο Θεός είναι μαζί μας.» (Ματθ.1:23, Ης.7:14)

ΤΡΙΤΗ 26. Ο Θεός να δώσει στις Χριστιανές γυναίκες το θάρρος και την τόλμη για να διακηρύξουν το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού οπουδήποτε  τις έχει θέσει. «Πόσο είν’ ωραία όταν απ’ τα βουνά τον αγγελιοφόρο βλέπεις να ΄ρχεται, που τις καλές ειδήσεις φέρνει, που αναγγέλλει την ειρήνη και όλα τα καλά, τη σωτηρία διακηρύττει και λέει στη Σιών: «Ο Θεός σου βασιλεύει». (Ης.52:7)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27. Οι Χριστιανές γυναίκες να ενθαρρύνονται από τις υποσχέσεις του Θεού: «Τι να προσθέσουμε σ’ αυτά; ΄Οταν είναι ο Θεός με το μέρος μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας; Ο Θεός δεν λυπήθηκε ούτε το μονογενή του Υιό, αλλά τον παρέδωσε στο θάνατο για χάρη όλων μας. Δε θα μας δωρίσει, λοιπόν, μαζί μ’ αυτόν τα πάντα; Ποιος μπορεί να κατηγορήσει αυτούς που διάλεξε ο Θεός; Κανείς, γιατί ο Θεός ο ίδιος τούς δικαιώνει.
Και ποιος θα τους καταδικάσει; Κανείς, γιατί ο Χριστός πέθανε για μας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κι αναστήθηκε και βρίσκεται τώρα στα δεξιά του Θεού, όπου μεσολαβεί για μας.» (Ρωμ.8:31-34)

ΠΕΜΠΤΗ 28. Ο λαός του Θεού να τον δοξάζει επειδή μακροθυμεί με μας, « γιατί δε θέλει να καταστραφούν μερικοί από σας, αλλά να μετανοήσουν όλοι.» (Β’ Πετρ.3:9)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29. Οι Χριστιανοί να χαίρονται στην ερχόμενη εκπλήρωση των σκοπών του Θεού στον Ιησού Χριστό,  «Είσαι άξιος να πάρεις το βιβλίο και ν’ ανοίξεις τις σφραγίδες του. Γιατί θυσιάστηκες και με το αίμα σου μας εξαγόρασες για το Θεό, από κάθε φυλή, γλώσσα, λαό και έθνος. Βασιλιάδες τούς έκανες αυτούς και ιερείς για να λατρεύουν το Θεό μας· θα γίνουν κυρίαρχοι πάνω στη γη». (Αποκ.5:9-10)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30. Οι γυναίκες να γνωρίσουν ότι « τον μόνο αληθινό Θεό, καθώς κι εκείνον που έστειλες, τον Ιησού Χριστό.» (Ιωαν.17:3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31. Όλοι να καταλάβουν ότι μια μέρα «΄Ολοι μας θα σταθούμε μπροστά στο Χριστό, για να δώσουμε λόγο.Το λέει και η Γραφή: Εγώ ο ζωντανός Κύριος το λέω, πως όλοι θα με προσκυνήσουν κι όλοι οι λαοί θ’ αναγνωρίσουν τη δόξα του Θεού. Καθένας μας, λοιπόν, θα λογοδοτήσει στο Θεό για τον εαυτό του.» (Ρωμ.14:10-12)


TWR HELLAS ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
   www.sxedioAnna.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου