Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - ΜΑΙΟΣ 2014 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ 

Οι μητέρες κρατούν το μέλλον. Σχεδόν κάθε στιγμή της ζωής τους, μεγαλώνουν μελλοντικούς δασκάλους, γιατρούς, ποιμένες, επιχειρηματίες, πολιτικούς και πολίτες που επιδιώκουν αμέτρητα άλλα επαγγέλματα. Οι περισσότεροι γιοι θα γίνουν σύζυγοι και πατέρες, και πολλές από τις κόρες τους θα γίνουν σύζυγοι και μητέρες. Οι μητέρες συνήθως έχουν την βασική ευθύνη για τη φροντίδα των παιδιών τους, για τη διατροφή τους, την μόρφωσή τους και την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν υγιής ενήλικες. Από τη σύλληψή τους, τα βρέφη παίρνουν τις θρεπτικές ουσίες από τη μητέρα τους. Ως νήπια, μαθαίνουν για τον κόσμο τους ενώ αναπτύσσουν συμπεριφορές και αντιδράσεις οι οποίες θα κατευθύνουν τη ζωή τους.. Τα παιδιά και οι έφηβοι διδάσκονται από τις μητέρες τους ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι. Οι μητέρες έχουν τεράστια ευθύνη, και πολλές φορές οι θυσίες που κάνουν δεν εκτιμώνται καθώς αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες προκλήσεις. 
Κάθε πρωί εκατομμύρια μητέρες μαζί με τα παιδιά τους ξεκινούν τη μέρα τους με βρώμικα ρούχα επειδή είναι περιορισμένο το νερό για το πλύσιμο των ρούχων. Οι θάμνοι ή τα δοχεία χρησιμοποιούνται για τουαλέτες, μια πραγματικότητα η οποία δεν είναι μόνο δύσκολη αλλά κι επικίνδυνη για την υγεία. Κάνουν μπάνιο ή πλένουν το πρόσωπό τους μόνο εάν κράτησαν νερό από την προηγούμενη ημέρα. Οι μητέρες, ή οι κόρες τους, συνήθως θα χρειαστεί να περπατήσουν αρκετά χιλιόμετρα για να κουβαλήσουν νερό για το μαγείρεμα της μέρας, για να πιουν και για να φροντίσουν την οικογένεια. Το νερό δεν είναι αρκετά καθαρό για κατανάλωση, έτσι θα πρέπει να το στραγγίσουν με κάποιο ύφασμα κι έπειτα να το βράσουν για 20 λεπτά ώστε να σκοτωθούν τα μικρόβια που οδηγούν σε ασθένειες – πολλές φορές θανατηφόρες. 
Εκατομμύρια μητέρες είναι αυτές που δεν έχουν ένα Χριστιανικό πρότυπο ή δεν έχουν λάβει ποτέ κάποια εκπαίδευση για το πώς να φροντίζουν σωστά τα μωρά τους, πώς να φτιάχνουν ένα θρεπτικό φαγητό, πώς να ράβουν, ή πώς να διδάσκουν ηθικές αξίες στα παιδιά τους. 

Παρακαλούμε προσεύχεστε... 

ΠΕΜΠΤΗ 1. Για τις πιστές μητέρες στην Ελλάδα, να έχουν μια θαυμαστή σχέση με τον Θεό και να εμπιστεύονται ότι Εκείνος τις αγαπάει και θα τις οδηγεί καθώς δείχνουν στα παιδιά τους πώς να τον τιμούν σε ό,τι κάνουν. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2. Οι μητέρες να έχουν ως προτεραιότητα στη ζωή τους τη φροντίδα των παιδιών τους και να καταλάβουν την τεράστια ευθύνη που έχουν στο να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς των παιδιών τους και των πιστεύω τους για το Θεό, τους άλλους ανθρώπους, τις κοινωνικές πρακτικές και τις αξίες. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3. Οι κοινοτικοί ηγέτες να παρέχουν έμπειρο ιατρικό προσωπικό και μηχανήματα που θα προλαμβάνουν τις επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4. Για τους ακροατές και τις ομάδες παραγωγής των προγραμμάτων «γυναίκες Ελπίδας» του «σχέδιο ΑΝΝΑ», τα οποία είναι διαθέσιμα σε 65 γλώσσες μέσω FM και βραχέων κυμάτων όπως επίσης στο διαδίκτυο, σε cd, κασέτες και MP3. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5. Για τις Χριστιανές μητέρες που έχουν φύγει από το σπίτι τους μαζί με τα παιδιά τους από φόβο μήπως κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον ή τη γειτονιά τους κάνει κακό λόγω της πίστης τους στον Ιησού. Προσεύχεστε για τα «Σπίτια της Άννας» που υπάρχουν στη Σουηδία και στη Βραζιλία, όπως επίσης και για άλλα καταφύγια, όπου οι γυναίκες βρίσκουν φιλία και βοήθεια. 

ΤΡΙΤΗ 6. Οι μητέρες να επιλέξουν τη ζωή για τα αγέννητα μωρά τους αντί την έκτρωση. Από τις 190 εκατομμύρια εγκυμοσύνες το χρόνο σε όλο τον κόσμο, περισσότερες από 40 εκατομμύρια καταλήγουν στην έκτρωση

ΤΕΤΑΡΤΗ 7. Οι ανύπαντρες μητέρες κι εκείνες που εγκαταλείφθηκαν από τους πατέρες των παιδιών τους, να βρουν φροντίδα και βοήθεια από Χριστιανούς, οι οποίοι θα τις προσφέρουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον εξαιτίας της αγάπης και της χάρης του Θεού. 

ΠΕΜΠΤΗ 8. Οι μητέρες και οι πατέρες να εκτιμούν τις κόρες τους και να δείχνουν αγάπη κι ενθάρρυνση σε κείνες που μένουν ανύπαντρες ακόμη κι όταν αυτό θεωρείται ντροπή σε κάποιες κοινωνίες. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9. Οι μητέρες να οδηγήσουν τα παιδιά τους να καταλάβουν το δώρο της σωτηρίας του Θεού και να τους δείξουν ότι ο Θεός μπορεί να τα χρησιμοποιήσει να κάνουν μεγάλα πράγματα για την αιωνιότητα. Προσεύχεστε ώστε οι μητέρες να διδάξουν στα παιδιά τους να κάνουν σχέδια για το μέλλον και να βάζουν προτεραιότητες ώστε να τιμούν τον Θεό με τις επιλογές τους για το σύντροφό τους και το επάγγελμά τους.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 10. Η δύναμη του ευαγγελίου να αγγίξει τις καρδιές και τις ζωές των μητέρων που έχουν εξαπατηθεί από ψεύτικες διδασκαλίες και ιδεολογίες. Προσεύχεστε ώστε να αναγνωρίσουν την κλήση τους να περιθάλπουν και να προστατεύουν τις κόρες τους αλλά και τους γιους τους. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11. Τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) να δείχνουν στις μητέρες τους εκτίμηση, αγάπη, και σεβασμό για τη ζωή που τους χάρισε, για μια αγάπη απέραντη και για τις θυσίες που έχει κάνει γι’ αυτά. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12. Οι μητέρες και οι γιαγιάδες να σταματήσουν την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, που εφαρμόζεται σε 28 χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι 130 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια έχουν ήδη υποστεί κάποια μορφή αφαίρεσης. 

ΤΡΙΤΗ 13. Για τα νεαρά κορίτσια που εξαναγκάστηκαν να παντρευτούν ως παιδιά και γέννησαν ως έφηβες, με αποτέλεσμα να έχουν συρίγγια (τρύπες στο κανάλι γέννησης που προκαλούν ακράτεια). Πολλές τότε εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 14. Οι γυναίκες με θάρρος να ενωθούν για να βοηθήσουν τους κοινοτικούς ηγέτες να καταλάβουν την σημασία της προστασίας των γυναικών από το βιασμό και από την απειλή των απροστάτευτων σχέσεων με τους συζύγους που μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS. 

ΠΕΜΠΤΗ 15. Την προμήθεια της καλύτερης ιατρικής περίθαλψης για να σταματήσουν οι πάνω από 287,000 ετήσιοι θάνατοι παγκοσμίως λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό. Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι το 58% των γεννήσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν παρακολουθούνται από ειδικευμένα άτομα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16. Για τις γυναίκες που έχουν χάσει τα μωρά τους εξαιτίας μιας αποβολής και θρηνούν το παιδί που δεν κράτησαν ποτέ. Προσεύχεστε ο Θεός να τους αποκαλύψει ότι δεν είναι μόνες και ότι εκείνος καταλαβαίνει τη θλίψη και τον πόνο τους. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17. Για τις μητέρες που αγωνίζονται να ταΐσουν τα παιδιά τους ενώ δεν έχουν εργασία. Κάποιες φορές περισσότερα από 10 συγγενικά πρόσωπα μένουν μαζί σε ένα μικρό σπίτι εξαιτίας της φτώχειας, της πολιτικής αστάθειας, της έλλειψης εργασίας και της ασθένειας. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18. Για τις μητέρες που θρηνούν εξαιτίας του θανάτου του παιδιού τους. Προσεύχεστε ώστε η αγωνία, η ενοχή, ο θυμός και η κατάθλιψη να μην τις καταβάλει. Επίσης για τις μητέρες που έδωσαν τα παιδιά τους για υιοθεσία ή τα πούλησαν επειδή δεν μπορούσαν να τους παρέχουν φαγητό και κατοικία. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19. Για τις τοπικές ομάδες που ενθαρρύνουν τις νεαρές μητέρες να επιστρέψουν στο σχολείο, τους διδάσκουν πώς να φροντίζουν τα μωρά τους, και τις ενθαρρύνουν να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον. 

ΤΡΙΤΗ 20. Για τις μητέρες που δεν διαβάζουν να μπορούν να ακούσουν για την αγάπη του Θεού και να λάβουν πληροφορίες που θα τις βοηθήσουν να φροντίζουν τα παιδιά τους. Προσεύχεστε για τους ακροατές του προγράμματος «γυναίκες Ελπίδας» ώστε να γίνουν μέρος της οικογένειας του Θεού «επειδή, όποιος κάνει το θέλημα του Πατέρα μου, που είναι στους ουρανούς, αυτός είναι σε μένα αδελφός και αδελφή και μητέρα.» Ματθ.12:50 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21. Οι γυναίκες να ανακαλύψουν την ελπίδα στον Χριστό και όχι στο αλκοόλ. Οι γυναίκες πίνουν με αυξανόμενο ρυθμό, κάτι το οποίο καταλήγει σε βλάβη του συκωτιού, σε εγκεφαλικά και σε πολλά μόνιμα συναισθηματικά αποτελέσματα στα παιδιά τους και στα αγαπητά τους. 

ΠΕΜΠΤΗ 22. Την προμήθεια του Θεού και τη χάρη του στις γυναίκες που δεν έχουν ακόμη παιδί. 
«μη πάρεις τη δούλη σου για αχρεία γυναίκα· επειδή, από το πλήθος τού πόνου μου και της θλίψης μου μίλησα μέχρι τώρα.Τότε, ο Ηλεί αποκρίθηκε και είπε: Πήγαινε σε ειρήνη· και ο Θεός τού Ισραήλ ας σου δώσει το αίτημά σου, που του ζήτησες.» Α Σαμ.1:16-17 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23. Για τις γυναίκες και τα κορίτσια να λάβουν πληροφορίες και υποστήριξη που χρειάζονται για να εμποδίσουν εγκυμοσύνες που είναι πρόωρες ή πολύ συχνές ώστε να μπορούν να φροντίσουν καλύτερα την υγεία τους και την υγεία των μωρών τους. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24. Οι γονείς και οι τοπικές αρχές να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο, να αποθαρρύνουν τους πρόωρους γάμους, και να βοηθούν τις νεαρές γυναίκες να οικοδομούν την παραγωγικότητά τους με την προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25. Οι σύζυγοι και οι πατέρες να καταλάβουν τις ευθύνες τους και να γεύονται τη χαρά της φροντίδας των οικογενειών τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26. Για τις γυναίκες που επιθυμούν να υιοθετήσουν και να δώσουν στα ορφανά την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει. Προσεύχεστε για τις ευλογίες και τη προμήθεια του Θεού για κείνους που δέχονται στα σπίτια τους παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους εξαιτίας του πολέμου, του AIDS ή της υπερβολικής φτώχειας. 

ΤΡΙΤΗ 27. Για τα 16 εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας 15 ως 19 ετών που γεννούν κάθε χρόνο. Πολλές εξαναγκάστηκαν να παντρευτούν πρόωρα με αρκετά μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες. Οι επιπλοκές μιας εγκυμοσύνης κι ενός τοκετού αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου των μητέρων αυτής της ηλικίας. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28. Για τις αθώες μητέρες από τη Βόρεια Κορέα, που υποφέρουν από αποτρόπαιες πράξεις όπως το να είναι εξαναγκασμένες να πνίξουν τα ίδια τους τα μωρά, να φυλακίζονται με τα παιδιά τους ή απλώς να αφήνονται να πεθάνουν της πείνας, να βιάζονται και να βασανίζονται. 
ΠΕΜΠΤΗ 29. Για τις Χριστιανές γυναίκες που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το Θεό έστω κι αν και οι σύζυγοι και οι οικογένειές τους ακολουθούν άλλες θρησκείες. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30. Οι μητέρες να διδάξουν τα παιδιά τους ότι ο πλούτος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις βαθύτερες ανάγκες τους αλλά ότι ο Χριστός μπορεί να τους δώσει πραγματικό σκοπό και να γεμίσει το κενό τους. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 31. Για τις μητέρες που χρειάζονται πληροφορίες που θα τις βοηθήσουν να φροντίζουν καλύτερα τις οικογένειές τους. Προσεύχεστε για τα εκατομμύρια υποσιτισμένα παιδιά σε όλο τον κόσμο αλλά και για κείνα που χρειάζονται σωτήρια εμβόλια. 

TWR HELLAS ΜΑΙΟΣ 2014 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου